stackars tår

publicerat i Träning
Sitter nu med inlindade stortår. Har dränkt dem i desinfektionssprit i hopp om att det ska bli bättre någon gång. Allt började ju för några veckor sedan när jag gick superlångt i trånga skor. Nageltrång, eller någon annan inflammation av något slag har jag iallafall fått. Jättejobbigt för det verkar ju aldrig bli bättre. Behöver bara nudda sidan av tårna så gör det skitont!

Jag planerar att träna basjympa imorgon klockan 18.00. Någon som ska med? Jag har 2 st fribiljetter, så ni borde ju vara som hökar!!
Hoppas att mina tår klarar hopp och studs i jympaskor, och att jag inte ballar ur imorgon eftermiddag och skyller på någonting för att slippa träna. Det ÄR JU SVINKUL!! Det vet jag ju... så jag fattar egentligen inte varför det är så svårt.

flexBert!

publicerat i Vardagsliv
Klockan är bara fem, men det känns som att den är typ sju! Vi var nyss på långpromenad med hundarna. Skönt att promenera tillsammans med någon med tanke på att jag bara går ut snabbispromenader på dagen och då ensam.
Oftast går jag bara ut på gården när Leon ligger och sover och använder babyvakten. Hundarna får sen gå en lite längre promenad när Oskar kommer hem.

Igår köpte vi reflexer till oss människor, vagnen och till hundarna. Vi köpte även små blinkande grejer som man sätter på halsbandet, så nu syns vi där ute i mörkret!

Tips!
Reflexerna köpte vi på Jula i 2-pack. Kostade 19:- och det är såna där som man vecklar ut som de blir stela och sedan "slår" fast dem tex runt armen/vaden, så sätter den sig som ett armband. Om ni inte fattar vilka jag menar så kan jag ta en bild.

sångbok

publicerat i Shoppat
Jag och Leon gick en sväng på stan förut. Tittade efter en sång/visbok men det fanns ju inte någonstans! Jag tittade både på Åhléns och Akademibokhandeln.. där borde det väl ha funnits kan man väl tycka?

Gick hem och gick in på min favoritsida Adlibris där jag alltid beställer pocketböcker. Hittade dessa böcker och man får även med en cd :)

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129670276


http://www.adlibris.com/kids/product.aspx?isbn=9163841444


Ska klicka hem den sista boken!

Hoppsan!

publicerat i Vardagsliv

Fick nyss erfara hur farligt det är att hålla på med mobilen samtidigt som man går i trappor med bärsele.

Missade visst nåt steg eller något och typ vrickade foten, men vi klarade oss från att ramla.

Sådan tur har vi nog inte nästa gång!


62

publicerat i Vardagsliv

Nu kan han ha kläderna han fick av Amanda för längesedan. Storlek 62. Måste tillägga att 62 är lite, lite för stort bara i byxor. Annars är han en liten tjockis.


JOTEX.

publicerat i Shoppat


Detta är så himla fint också! Det är 6 delar. 4 örngott och 2 påslakan. 349:-. Vill ha!

från JOTEX.SE

publicerat i Shoppat


Jag har aldrig haft något påslakanset med tomtar och så till julen. Kanske tid att införskaffa sig ett nu när det snart vankas jul? Jag är ju inte mycket för pynt och sånt. Det enda som kommer komma upp i år är julgran, stjärnor i fönstren och ev. påslakan. Det var ju billigt också, 59.90:- för påslakan+örngott.

"operation vakna senare"

publicerat i Leon
Vi lyckades förskjuta Leons uppvaknande en timma iallafall. Hur fasen ska vi göra för att han ska vakna typ runt åtta kanske? Det verkar ju som i vårat fall att han somnar för tidigt på kvällen.

Igår åt han klockan halv sju och somnade väl senast en timme efter. Vi väckte honom och han åt halv elva, annars hade han velat äta runt två om jag får gissa.
Nästa gång åt han klockan fyra, och nu vaknade han halv sex men då orkade jag inte gå upp, så han fick ligga där och sprattla fram tills sex ungefär.

Han verkar ju inte ett dugg hungrig för tillfället, så jag har nu placerat honom i babygymmet.

Det är ju liksom svårt att försöka hålla en bebis vaken när den är trött liksom. Men jag tror iallafall på att försöka skjuta fram alla mål och sovtider några timmar så att vi hamnar på läggdags runt 21-22 kanske?


Hittade den här på datorn från photobooth... vet inte när den är tagen eller vem som har tagit den, men det ser ju ut som att han är väldigt liten där iallafall :)

badrock till hundarna

publicerat i Stella & Milton
Stella och Milton skulle behöva badrockar. HÄR finns det några fina! Helst skulle jag vilja ha i vit frotté, men jag tror inte det fanns på den sidan.

Enligt pappa så har Stella blivit "tjock som en gris" bara på några dagar. Vi misstänker att hon har något mer än korv och hundgodis i magen. Förstår inte hur det hänt för vi hade ju stenkoll när hon löpte för någon månad sedan.

Fortsättning följer...

Godnatt, god morgon!

publicerat i Vardagsliv

Imorrnbitti får man sova en timme extra. Eller i mitt fall vakna en timma tidigare... Men Oskar har lovat mig sovmorgon så imorrn när Leon vaknar väcker jag Oskar så får han ta honom. Själv så stänger jag då in mig i sovrummet med öronproppar och sover några ostörda timmar.

Han åt mat nyss så han vaknar säkerligen vid 6 och är hungrig.

Vi var i Kimstad idag och hälsade på. Vi såg på tråkig fotboll (bara jag som tycker) och därefter Så mycket bättre. Måste säga att det är mycket roligare artister denna gång! Jag har ju alltid varit svag för E-type så kan vara därför.
Kan inte med den där Plura och Barbro. Som inte ens kan sjunga för den delen.

Godnatt! Eller god, tidig morgon om man hellre vill säga det.
För en liten stund sen var klockan två och om en liten stund så blir klockan två igen. Underligt!


Lycka.

publicerat i Vardagsliv

JAG LÄNGTAR!


lusselelle

publicerat i Vardagsliv
Fick ett ryck förut och började baka lussekatter! Det hela började när jag var på Ica och såg att de börjat sälja.
Nu sitter jag här med en bulle i mun och 20 till väntar! Ska nog spara ett par stycken till mammaträffen hos Kim på tisdag.



På tal om lusselelle och lussekatter så har jag börjat kalla Leon för Lelle. Det kom naturligt då Leon inte faller rätt och lätt i mun. Man sluddrar och glömmer bort att säga N:et på slutet. Iallafall jag. Men det är bara när jag gullar och pratar med honom som Lelle kommer fram.

Trött

publicerat i Vardagsliv

Vi gick upp redan för en timme sedan... Skönt att gå upp så här tidigt. Eller inte!! Hade hellre sovit lite längre faktiskt.

Igår åt han vid halv sju och somnade någon gång därefter, och vaknade halv två och sedan halv sex.
Hur skjuter man upp det liksom, så att jag kan få lite längre sovmorgon?

Jag skulle vilka ha en sång/visbok till Leon. Vill ha med de sånger jag sjöng när jag var liten. Typ: ekorren satt i granen, hoppe hoppe hare, i ett hus i skogens slut, imse vimse spindel osv.

Tips?

Haha, visste inte att jag hade blixten på förrän det var försent, stackarn.


ludvig 4 mån, leon 2 mån

publicerat i Leon

En mycket trevlig förmiddag

publicerat i Vardagsliv
Jag har haft så himla trevligt nu idag! =D

Först kom ju Nea och lilla Liv hit. Vi drack té och snackade lite skit. Sedan brassade vi iväg med vagnarna till Lindahls där Lotta och Johanna stod och väntade. En kort stund efter kom Christine. I två timmar satt vi där och pratade och hade det mysigt med våra bebisar. Nu låter det ju som att jag känner dessa damer, men detta var andra gången vi sågs (förutom Nea då, henne var det tredje gången vi träffades. Men eftersom jag läser hennes blogg varje dag så känner jag ju henne ;)).
Faktum är att jag har blivit mycket bättre på att komma ihåg namn. Kom ju ihåg alla sex namn från mammagruppen på bvc + deras bebisar också. Det är inte dåligt! Och jag tycker det är oartigt att inte komma ihåg någons namn också likaväl som att hälsa på någon med ett slappt handslag.


Sovmaraton

publicerat i Vardagsliv

God morgon, god morgon!

Leon åt vid 19 igår och somnade vid 20... Sen vaknade han inte förrän vid 04. Kan man låta dem sova så länge utan mat?
Om man ska gå på magkänslan så säger ju den att han vaknar när han är hungrig liksom, att man ska låta honom sova. Så det kommer jag nog fortsätta med även om nån säger att det är fel :)

Nu åt han för en stund sedan och ligger här i soffan bredvid mig och somnar nog snart. Fast man vet aldrig med honom. Han ser ut att sova så skönt, och 10 minuter senare ligger han där klarvaken.


mammafika

publicerat i Vardagsliv
Nu har jag placerat mig i sängen och jag tittar på Drömmen om ett barn. Senare är det Fråga Olle-dokumentären som jag ska titta på om jag inte somnar innan dess.

Imorgon kommer Nea och Liv hit och hälsar på. Efter det ska vi traska till Lindahls på fika med andra mammor. Ska bli himlans trevligt =)

Det är lite jobbigt att Leon är så rastlös att han (nästan) aldrig bara vill ligga i vagnen när den är stilla. Det är jobbigt när man ska iväg och så som imorgon på mammafikan tex.
Man kan gå en promenad i en timme och sen stannar vagnen så vaknar han. Han måste liksom underhållas och vara i rörelse hela tiden. Förutom när jag lägger honom i babygymmet. Då ligger han där en stund och tittar på den röda nyckelpigan som hänger till vänster. På skötbordet tittar han också på något intressant till vänster. Kan huvudet fastna åt vänster? Haha.


Blir lite förvånad att han tittar rakt upp?

Förresten, jag fick neovletta p-piller utskrivet för ett år, men ska hämta ut för 3 månader nu. Någon som vet vad de kostar eller? Har ju ingen aning o ifall det är svindyrt nu när man blivit "vuxen". Det är billigare när man är under 20 eller något har jag för mig.

Ingen besiktning

publicerat i Vardagsliv

Jag står här och väntar på bussen nu. Man behövde visst inte besikta sig om man inte ville det. För allt kändes ju bra och så och jag har inte haft några problem och så, så jag gjorde ingen.

Vi pratade lite bara och hon skrev ut preventivmedel.


besiktning

publicerat i Vardagsliv
Nu på morgonen ska jag till barnmorskemottagningen och fläka upp pullan för kontroll efter förlossningen. Ska inte bli så kul, men det måste väl göras antar jag.

Leon ligger och sover i gungan. Han gillar den mycket =)

förlåt älskling!

publicerat i Leon

Gungan.

publicerat i Vardagsliv

Köpte denna av Amanda och fick den redan idag!

Här har han suttit i 20 minuter nu.. Den bästa elektroniska grejen jag äger (efter min MacBook och iPhone förstås).


besök

publicerat i Vardagsliv
Amanda och Ludvig ska snart komma hit. Det var ett par månader sedan vi sågs, så det ska vi jättekul att träffa dem. Se hur stor Luddisen har blivit också!

Vi ska köpa deras babygunga. Äntligen har jag hittat en! Vi testade ju Kims igår och Leon somnade ju nästan direkt. Istället för att lalla omkring med honom på armen liksom. Lite avlastning är alltid skönt. Speciellt då när man är ensam med honom hela dagen..

kastrering

publicerat i Stella & Milton
Vi har nu kommit fram till att vi ska kastrera Milton. Jag tycker det egentligen är jättesynd, eftersom han är en sån "fin" hund med fina föräldrar som vunnit massor priser osv.

Vet inte riktigt hur man ska tänka här? Det kostar mycket mer att göra det på Stella, och ifall vi vill börja avla så måste man ju se det lite ekonomiskt och då skulle vi tjäna mer på att avla på Stella än på Milton.

Tanken är ju att Milton också kanske blir lite lugnare när vi är ute på promenader. Det sa mamma och hon har alltid (oftast) rätt! Han är så hetsig nu och har bråttom och skäller på allt och alla. Stella är mer lugn och skäller i princip bara för att Milton skäller.

knips, knips!!

en fartfylld dag

publicerat i Vardagsliv
Haha, jag kan ju inte mer än att garva åt mig själv!

Jag står vid dörren och försöker låsa upp den, men det funkar inte. Jag svär för mig själv och tänker att någon måste ha bytt lås medan jag var borta.
Vrider och vrider men den låser ju inte upp sig? Vad fan!! Jag vred ju åt fel jävla håll.

Vi är precis hemkomna från läkarbesök. Allt såg fint ut, och han växer och utvecklas precis som han ska. Det känns skönt :) De sa också att det inte behöver vara magen som gör ont, utan bara en fas just nu. De har ju olika faser som de kan trilskas lite, och att det var en fas vid ca 2 månaders ålder.
Nästa gång vi ska ses blir om en månad och då är det vaccination som gäller. Då får Oskar gå, för jag klarar inte av att se mitt barn få ont. Usch. Även om det bara gör ont i några sekunder.

Idag har vi även varit hemma hos Kim i Rambodal tillsammans med Melinda, Paulina och Camilla. Och deras små barn också då förstås. Det var jättetrevligt!

Nu är det mycket på gång. Ska dit igen nästa vecka, och på fredag är det fika med en annan grupp mammor från bvc, och så ska jag även till Stallet (öppna förskolan) med Nea. Det är på onsdagar och torsdagar.
Kommer ju inte göra annat än att umgås med mammor.

Nu väntar jag på Oskar och hundarna, och ikväll ska jag bara ta det lugnt. Hade ju eventuellt planerat att träna basjympa idag, men efter en fartfylld dag så känner jag att jag inte orkar. Är ju inte van vid det här?!

tisdag

publicerat i Vardagsliv
God morgon på er!

Inatt har jag sovit djupt. Var halvt i dvala vid sju när Leon ville ha mat, så jag fick väcka Oskar som fick ta honom.
Leon brukar äta sista målet vid 21-22, och sen sover han i sex timmar. Skönare vore ju om han åt sista målet lite senare, så vi kan somna ungefär samtidigt, så jag får en längre sammanhängande sömn.

Efter det äter han runt tre, fem och sju. Nu börjar han vakna hör jag. Ska försöka få honom att somna och sova lite längre så han inte äter allför ofta, för det är då han får ont i magen har jag fått för mig.

Om lite mer än en timma ska vi bege oss mot södertull. Ska möta upp en annan mamma där och vi ska åka till en tjej på mammaträffen jag skrev om igår.

Senare - läkarbesök! Fy, jag kommer vara helt slut ikväll. Är inte van att fara så här dant.

mammaträff

publicerat i Vardagsliv
Nu är vi hemma igen och lasagnen står i ugnen. Ska bli gött med lite käk nu... har bara ätit frukost och det var två kokta ägg. Vi har slut på bröd hemma och jag är en riktig brödmänniska, så mätt på två sketna ägg blev jag ju inte!

Vi blev en grupp på sex mammor i åldrarna 22-30. Alla hade pojkar förutom en, haha. Det måste ju säga något om att det föds mer pojkar än flickor?
Vi satt och pratade om förlossningarna, hur de hade gått osv, och pratade rent generellt om våra små liv.
Jag ska träffa några av dem igen redan på fredag på fika. Ska bli trevligt!

Måste säga det att guuuud så skönt det är att få komma ut och socialisera mig på riktigt nu. Träffa nya människor! Jag är ju egentligen rädd för nytt, och göra saker jag inte är van vid. Jag tycker om rutiner och sånt där. Men det är ändå skönt på sitt sätt att få komma ut bland folk.

Vad mer? Jo, jag tror Leon har börjat få ont i magen igen.
Det har ju varit bra nu när vi tagit minifom-dropparna, men nu för någon vecka sedan så började han få ont i magen igen. Kanske ska testa sempers magdroppar?

Jag är med i en grupp på facebook för unga mammor i norrköping och en av dem har anordnat en träff hemma hos henne imorgon kl 11. Jag ska nog dit ett par timmar. På eftermiddagen ska Leon på läkarkontroll på bvc, så det kanske blir jobbigt att vara där i flera timmar och sen en läkarkontroll utan att vara hemma emellan.



en liten photoshoot med Leon.


måndag

publicerat i Vardagsliv
Igår var vi ju och såg Contagion. Den var väldigt bra enligt mig. Den får 7/10. Pappa och Oskar var däremot mer skeptiska och gav bara en 3-4a. Dåligt tycker jag! Den var som sagt bra, och jag trodde jag skulle bli helt manisk och tvätta händerna och inte ta i något, men jag känner ingen skillnad.

Idag ska jag och Leon till bvc för ett första möte om öppna förskolan. Ska bli kul faktiskt :)

promenix

publicerat i Vardagsliv
Jag tog en promenad till HC. Det tog längre tid att gå dit än att gå hem. Varför är det alltid så?

Jag fick med mig en nagelsax, 2 bodys och ett par mjukisbyxor, och en skön sparkdräkt till Leon. Dräkten är en likadan som han haft tidigare. Den var i storlek 50 så den är ju alldeles för liten för han nu. Jag köpte 62 så han kan ha den ett tag.

På tal om storlekar så har jag nu rensat bort alla kläder i 50. Det var med sorg ska jag säga för vissa av kläderna hade han bara använt en gång eller två.
Så ni som är gravida, köp för tusan inte för mycket kläder i 50!! Och vi hade ändå inte överdrivet mycket. Ett par jeans, 3 byxor, 6 bodys.. typ nåt sånt.

Den 7 december är det babysim-start för Leon. Steg 1. Tio ggr/1200:- på Centralbadet. Hoppas på att Oskar kan ta ledigt någon timme eller två på onsdagarna då, så han kan vara i vattnet med Leon. Känner inte alls att jag vill visa mig halvnaken just nu. Jag står hellre och fotar isåfall :P

Ikväll ska jag, Oskar och min far se på Contagion på bio. Min käre mor ska vara barnvakt.

söndag

publicerat i Träning
Då var det söndag! Har Partaj ikväll kl 21 att se fram emot... älskart!

Oskar ska snart åka en sväng och jobba och jag funderar på att ta en långpromenad till Hageby Centrum och kika lite. Eller att jag bara går en promenad här i krokarna.

Jag är så sugen på att träna! Men när det väl kommer till kritan så är jag inte alls sugen längre. HJÄÄÄLP! På onsdag är det step 1, och jag funderar på att gå. Det lär nog bli skitjobbigt med kondisen eftersom jag inte har tränat på ett halvår. Så därför vore det bättre att börja med bas för att se hur jag ligger till, men det kan jag inte träna den här veckan för Oskar ska träna tis och tor och det är då det är baspass som passar mig.

Om det är någon mer som vill träna Step på onsdag så tränar jag fan då! Orkar inte vänta!! Jag har ju en grundkondition nånstans gömd och det kanske inte blir så himla jobbigt som jag föreställer mig?



uppdatering: fick reda på att det inte är Partaj ikväll :(

älskade du

publicerat i Vardagsliv

Lilla älsklingen min håller nu på att somna här i min famn. Säger jag nu, och om 5 minuter är han nog klarvaken igen.

Idag ska vi åka ut till svärisarna.

Är Leon lik nån av oss än? Mamma tycker att han är lik Oskar iaf. Det tycker nog jag också!


gissa

publicerat i Vardagsliv

Gissa vad vi gör för fredagskäk?

Mums!


elstöt

publicerat i Vardagsliv
Här kan man ju undra vad han tänkte med håret...?


?

publicerat i Vardagsliv
Fungerar inte kommentarsfunktionen eller vad är det med er?
Måste ju få svar om Gilette-reklamen!!!!

pepparkaka

publicerat i Leon
Fin dräkt till Leon att ha i jul.

fin cover på "I wont let go" :)

publicerat i Vardagsliv

snygga skor

publicerat i Vardagsliv
Leon har snyggis-skor på sig idag. Snart ska vi bege oss till pappsens jobb med hundarna på långpromenad.

Svara mig!!

publicerat i Vardagsliv

Jag har en fråga om Fusion proglide-reklamen. Alltså en reklam om nån jättebra rakhyvel som män världen över får prova.

Varför skriker en av männen till? Jag undrar då det. Vad ska det vara bra för? Vad har det för nytta i reklamen? Man blir ju rädd själv när han skriker. Eller skriker gör han väl inte.. Men han låter typ: "wooh!!". Aa men hoppas ni fattar och har ett bra svar.

Ni har säkert inte ens lagt märke till mannen jag pratar om. Det är väl bara jag som stör mig på allt och alla och hittar konstiga grejer.

Har liksom inget roligt att göra om dagarna så nåt måste man ju fördriva tiden med.


Tips!

publicerat i Vardagsliv

Måste tipsa er om denna ögonbrynspenna från Depend. Köpte den på Gekås, och där kostade den runt 50 kr om jag minns rätt, så den är nog lite dyrare i vanliga butiker.

När man drar den på ögonbrynet så är den gjord att ingen färg hamnar på huden. Så det är endast själva brynen som får färg. Man kommer åt ordentligt och bättre än med penna, och det blir inte lika skarpt som med penna heller.

Lätt som en plätt för er som har svårt att måla jämna ögonbryn eller för er som inte vill ha så skarpt målade.


god morgon

publicerat i Vardagsliv

Jag ligger här i sängen och tittar på Vakna med the voice. Det brukar jag se på varje morgon...

Greys Anatomy igår då, så himla bra! Kommer gråta den dagen de bestämmer att serien ska läggas ner. Off the map som visades i våras efter GA på onsdagar lades ju ner bara efter en säsong. Det var så synd för jag älskade den serien också!

Jag och Ellie tränade aldrig häromdagen. Vi ska ev. träna bas puls kl 18 istället. Om vi orkar, haha. Man kommer ju aldrig iväg när båda är lika lata ;)


skor

publicerat i Leon

Här är Leons skosamling.


sövande fläkt

publicerat i Leon

Här står vi under fläkten och Leon ska sova. Han har fått bada idag. Det tyckte han var jätteskönt!

Jag la honom i sin säng först med musikmobilen på. 10 minuter låg han där och lyssnade, sen blev det tråkigt.

Men bruset av fläkten går bra att somna till. Ska nog installera en fläkt ovanför hans säng.


lite roliga serier att minnas tillbaka till

publicerat i Vardagsliv


Eller ja, typ två stycken.

Vad gör man

publicerat i Leon

Han sov så gott så jag tänkte att jag börjar väl med maten..

Halvvägs vaknar han och blir hungrig och såsen blir ju typ bränd och det blev kaos...

Så satte honom i sittern och ja, ni ser.

Bra lösning om man har tusen saker att göra samtidigt.
Men vill helst inte göra så här. Han ser ju inte mig och vi tappar ju liksom kontakten eller vad man ska säga.

Har gjort egen sås av köttspadet. Har aldrig gjort det förut, har bara kört på torrvara. Men fy farao så god sås!


Krokodil

publicerat i Leon

Pyjamas med krokodiler köpt i Ullared. Med dragkedja. Älskar att det inte är jobbiga knappar!

Nu är vi i herstaberg och hälsar på. Ikväll ska jag laga till fläskfilé. Har lagt bitarna i marinad så det får stå och suga åt sig under dagen.




rascal flatts

publicerat i Vardagsliv
Ni som inte visste hur Rascal Flatts såg ut, kunde ni tänka er att han såg ut så här? :P haha. Vet inte varför det var roligt, men.

träna!!

publicerat i Vardagsliv
Hej hej!
Om inte Ellie bangar ikväll så ska vi träna Bas klockan 18. Det känns som en lagom start för en fläskis som jag som inte tränat på snart ett halvår. Haha! Kan inte fatta det själv! För 3 år sedan tränade jag nästan varje dag.
Mådde dåligt om jag inte tränade. Men det var kanske lite extremt. Ett par-tre gånger i veckan räcker lagom :)
Hittade denna bild på Oskars dator. Sitter där nu för det är bättre ljud i denna stora när man ska spela musik. Hoppas det inte gör något att jag la ut den här =) Så gullig! Och det ser ut som att han ligger och ler.

att bli bajsad på

publicerat i Leon

Jag gick upp och skulle byta Leons blöja nu på morgonen. Ser att det är massor bajs och skyndar mig att plocka fram några wipes medan han ligger bar.

Med stjärten i vädret medan jag håller upp hans ben kommer det världens stråle med skit! Rakt på min mage landar det. Det var inte så kul med det var ju bara att torka bort det.

Detta är mitt favoritnattlinne också. (Ullared), så jag tänker inte tvätta det i första taget!


rascal flatts - I wont let go

publicerat i Vardagsliv


Hittade den här låten nyss. Så himla bra!

veckans mått

publicerat i Leon
Leon 1 3/4 månad gammal

Vikt - 5730 g
Längd - 59 cm
Huvudomf - 41,5

new in

publicerat i Shoppat



Jag köpte dessa små jeans med hängslen idag på staden när jag och Leon var där. 149:-/H&M

Jag vet att jag tittade på dem för längesedan och var lite bitter över att minsta storleken var 62. När jag har letat efter dem nu på senare tid så har de antingen legat gömda, eller varit slut, vet inte vilket. Men idag fann jag dem! Så himla tuffa med hängslena, tycker jag.

Testade dem för skoj skull, men än är 62 för stort för honom.

börja träna

publicerat i Träning
Jag tror att jag ska börja träna den här veckan nu som kommer. Är så himla sugen att börja röra på fläsket igen, så det är inte sant!

Någon som är på? Här kommer de tider jag ev. kommer kunna träna..

Tis 19.00 - Medel Ingela L
Ons 19.00 - Medel Dimitrios eller 20.00 Dans fuego (helst)
Tors 18.00 - Bas puls
Fre 12.00 - Medel Birgitta


Tisdagen och Torsdagen vet jag inte om jag kommer kunna träna för Oskar ska väl antagligen träna fotboll då. Han har ju varit skadad ett tag, så jag vet inte alls om han är bra än. Ska höra med han!

Det vore jättekul ifall någon ville hänga på. Vill egentligen inte träna själv, men vad gör man.

Sen vi gick till Coop vid flygplatsen så har jag fått nån jävla nageltrång eller något.
Hade för trånga skor för att gå en sån lång promenad så mina stortår blev ihoptryckta och nu har jag jätteont! Jag har tre par träningskor, så jag hoppas något av dem sitter någorlunda bra runt stortårna mina.

PS. JAG HAR 2 ST GÄSTBILJETTER IFALL NÅGON ICKE-MEDLEM PÅ FRISKIS HAR LUST ATT HÄNGA PÅ!

Raka?

publicerat i Vardagsliv

Min ena vän Linda (har två) berättade häromdagen när vi var där att hennes vän rakade deras lilla kille. Ut kom det tjockt, långt hår.

Vi pratade om att Leon har tappat massor hår nu eftersom han skaver bort det, och då berättade hon det.

Själv skulle jag nog aldrig vilja raka av honom håret. Det lilla han har liksom :P

Någon som har något att säga om det?


Halv sju

publicerat i Vardagsliv

Klockan är halv sju och det känns som att det fortfarande är mitt i natten. Mina killar ligger och sover här bredvid, (för en gång skull). Oskar brukar ofta somna i soffan och bli kvar där.

Idag hade jag tänkt gå en sväng på stan med min son så Oskar kan få söndagsstäda i lugn och ro. Jag gjorde det förra veckan så han skulle ta det idag.


Vakna killen

publicerat i Leon

Här har vi pojken som inte vill sova. Jag vet inte om han är för envis för att kunna somna, för han är alltid vaken in i det sista.

Om det inte är på natten förstås, för då somnar han direkt efter han ätit. Det är väldigt skönt!

Jag tror iaf han har ärvt det av mig. Att ha svårt för att sova ordentligt.

Det är ju inte ofta så att han bara ligger tyst och sen somnar efter en timme. Nej, det ska gnällas lite så man måste ju underhålla honom hela tiden.


Släkthäng

publicerat i Vardagsliv

Idag har hela lilla familjen varit i Katrineholm på middag hos farmor.

Hon bjöd på paella som bara hon gör så god. Oskar fick ta med en bit smörgåstårta eftersom han inte tål räkor.

Stella och Milton är i Kimstad över natten. Det känns så tomt utan dem här hemma. Stella som står vid soffan och krafsar för att hon inte kan hoppa upp själv.

Jag tog inga bilder idag så här kommer en några dagar gammal en..


välkommen Tyra!

publicerat i Vardagsliv


För fyra dagar sedan fick äntligen Linda sin lilla bebis. Fina, lilla Tyra!

Tänk att Leon var så där liten för inte alls så längesen. Helt sjukt! De växer så himla fort. Förstår att folk säger att man ska ta vara på bebistiden.

shopping från ullared

publicerat i Shoppat
Här kommer en del grejer som jag köpte i Ullared.

babygym, 349:-


En söt kanin-speldosa, 69:-



Små mjukdjur med bjällror inuti att hänga vart man känner för. 49 kr/st


musikmobil, 189 kr eller något sånt


babyvakt
299:-


3 stycken fotoramar. 13 kronor styck (!)


Köpte massor mer, men tar bilder på det lite vartefter sen och lägger in.

Jag har ju varit ute efter en babyvakt med lång räckvidd. Denna som jag köpte har en räckvidd på 400 m. Den jag tidigare tittat på hade en räckvidd på 2 km. Men 400 meter räcker egentligen. Längre ifrån vill man ju inte vara sin bebis ändå.

Tossor

publicerat i Vardagsliv

Köpte dessa söta kanin-tossor på Gekås Ullared. Tror de kostade 29 kr. Fynd säger jag bara!


Onepiece

publicerat i Vardagsliv

Köpte en onepiece i Ullared så är vi två bebisar i familjen :P


Räkor o ägg

publicerat i Vardagsliv

Höll på att skala räkor och koka ägg när lilleman vaknade. Matdags!

Han har varit grinig nästan hela dagen och knappt sovit någonting. Hoppas han sover länge sen ikväll istället.

Inatt sov han 6 timmar i sträck.

Vad tror ni jag ska göra med ägg o räkor? Hehehehe


Finbesök

publicerat i Vardagsliv

Ellie är här och hälsar på. Vi har druckit te och nu tittar vi på 7th Heaven.

Imorse gick jag en långpromenad med vagnen och hundarna. Jag gick till vasaparken och så träffade vi på Miltons kompis Shivas.

Ikväll kommer Paulina hit och ska sova över. Inatt vid 04, eller imorgon om man hellre vill säga så, åker vi mot Ullared.


hej

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag och Leon varit i herstaberg och hälsat på. Stella och Milton var också med.


tipsa mig!

publicerat i Vardagsliv
Eftersom jag dricker så mycket té nuförtiden så vill jag ha lite tips. Jag tycker om i princip vilket te som helst. Rött, svart, grönt, fruktigt, kallt.

Har ni någon smak som ni bara måste dela med er av?

Jag kan tipsa er om Lipton Indian chai. Smakar lite som chailatte utan skummet och sötman.

sugen

publicerat i Vardagsliv
Jag har en jobbig känsla av att vara sugen på något hela tiden. Jag känner mig typ törstig, så jag går och dricker vatten. Men det hjälper inte.

Jag dricker flera koppar te om dagen, för det är jag jättesugen på. Det stillar begäret lite iallafall.

Men jag undrar vad det kan vara? Kan det kanske vara så att det är nån mineral eller vitamin som jag typ inte får i mig ordentligt?

Jobbigt att ständigt gå omkring och vara sugen på något och inte veta vad det är!

en närmare titt

publicerat i Vardagsliv
Jag beställde halsbandet från www.whopsydaisy.se. Det kostade 179 kr inkl frakt. Man kan välja lite själv hur man vill att det ska se ut.

Jag valde tex att göra hjärtan vid namnet, och att ha ett vitt hjärta inuti strassringen.



Om det är någon som undrar så tog jag 45 cm på kedjan.

julpynt

publicerat i Vardagsliv
När vi var på citygross igår såg jag att de hade börjat sälja julpynt och sånt där. Jag får liksom panik! Jag har inte köpt något pynt för i år än, och inte plockat fram heller. Känner att det är lite väl tidigt för det. Men vissa har ju adventsstjärnan uppe året om. Det är också lite väl. Kanske är det jobbigt att ta ner den.

Men iallafall...

Jag får panik! Tänk om allt det fina hinner ta slut innan jag hinner köpa något? Jag ska köpa vita stjärnor att ha i fönstrena iår. Var dum nog att köpa svarta och de lyser inte någonting. Det ser så himla dystert ut då.

Jag är ju inte värsta julpyntsfreaket. Det räcker med en julgran och stjärnor i fönstrena för min del. Massa krimskrams struntar jag i. Det känns bara för mycket.

Men jag sätter gärna upp julgranen och stjärnorna tidigt i november. Eller iallafall senast 1a december. Liksom så att det hinner stå ett tag och så att man riktigt hinner känna in den där härliga julkänslan. Så himla mysigt att tända ljusen i granen på kvällen också. Och paketen som man lägger dit vartefter man köper dem. Så får de står där under granen och bara vänta.

Jag gillar inte heller att granen står kvar efter jul. Gärna att den är borta dagen efter julafton, men det orkar man kanske inte stå och plocka med just då.

God jul!

halsband

publicerat i Vardagsliv


Jag har ett nytt halsband! Ett specialbeställt som tog ungefär 2 veckor att få. Tar bättre bilder sen så ni får se ordentligt :)

skönhetssömn

publicerat i Vardagsliv
Oskar har suttit och spelat Fifa 12 hela natten. Fram till fyra-fem tror jag.

Jag gick jag la mig runt 23 och sov ända fram till tidig morgon. Vaknade då och undrade vart mitt barn och man var. De satt i vardagsrummet. Leon sov ju och Oskar hade gett honom mat under natten.

Tänk om det kunde vara så här varje natt så man kan få en lång, ihållande sömn. Så himla skönt!

Jag vaknade klockan halv åtta igen av att Leon var hungrig, så då var det bara att gå upp. Men med denna skönhetssömn jag fått så kommer jag vara pigg hela dagen!

Så fort Leon somnade om började jag med vår lilla städning som vi har varje söndag. Än så länge har jag dammsugat, dammat av alla ytor, vattnat blommorna, rengjort toaletten och handfat. Golvet måste ju våttorkas också, men sen är jag nog klar med dagens sysslor.

förklaring

publicerat i Vardagsliv
Det är ju så himla mycket man vill få ur sig här ibland, men man kan ju inte ens skriva ut hälften för att inte bli för privat. Har ju uppenbarligen blivit för privat nu.

Det är ju såklart Oskar ska få egentid och få göra det han vill ibland, men just nu tycker jag faktiskt att det är lite tidigt. Våran son är 6 veckor. Jag förstår mycket väl att Oskar är jättearg på mig nu, och jag har en jätteångest för det. Jag förstår honom också - till viss del.

Det var jättedumt av mig att säga ifrån dagen innan resan, det var det. Massor pengar som kastats i sjön också.
Men just nu känner jag mig så jävla tankspridd. Nån kan säga något till mig en dag, så har jag glömt det efter en kvart. Om jag ens lyssnat på vad den sagt. Oskar har tydligen sagt till mig för några dagar sedan att han åker på fredag. Lyssnade väl med ett halvt öra eller inget alls, och helt plötsligt var det torsdag och han skulle åka imorgon.

Jag fick ju såklart panik! Hade ju inte haft en tanke på att han skulle åka. Och jag ville ju inte ens att han skulle åka från början, men tänkte att jag skulle känna efter lite och ta det då.

Jag klarar verkligen inte av att Oskar ska vara borta i flera dagar. Man skulle inte ha någon att väcka på natten om det var något tex. Klart man kan be någon att sova över eller så, men det är absolut inte samma sak som att ha Oskar hemma. Det är ju honom jag behöver, ingen annan!

Men familjen kommer väl först? Enligt mig så gör den alltid det.
Jag bryr mig inte om någon hatar mig nu, för huvudsaken är att min familj i Herstaberg älskar mig. Och Oskar då såklart.

Jag kan ju sitta och skriva och försvara mig hur mycket som helst egentligen.. till ingen nytta.

det svarta fåret

publicerat i Vardagsliv
För någon månad sedan sa Oskar att han eventuellt åker till Finland för att se Finland-Sverige. Eller han frågade ifall det var okej. Det skulle bli från fredag morgon till söndag kväll som han är borta.

Jag sa då att jag nog tyckte det skulle bli för tidigt, att vi får se hur jag känner då. Vi kanske skulle ha ett kolikbarn som bara skriker dagarna i ända, eller vad som helst.

Tydligen har Oskar sagt att han åker på fredag (idag) flera gånger, men jag har liksom inte reflekterat över att det var så nära inpå.

Jag är absolut inte redo att vara ensam med Leon en hel helg, och jag förstår dessutom inte hur Oskar kan vilja åka bort från honom så länge frivilligt? Han säger att man "måste få göra saker och ha lite kul". Då säger jag att det kan man ju få ha senare, men inte nu när Leon fortfarande är så liten.

Nu tycker jag att det känns som att jag pekas ut som det svarta fåret som är elak och inte låter honom åka iväg och ha kul. För jag kan ju "ta hjälp av min familj", så jag blir ju inte ensam med honom. Men det är inte samma sak. En pappa ska inte åka iväg i tre dagar när han har ett spädbarn hemma. Det är vad jag tycker iallafall.

Dessutom är helgerna heliga för mig. Det är de få dagarna vi har hela tillsammans. Som jag slipper ha allt ansvar. På vardagarna har ju ja Leon hela dagarna och nätterna. Det är endast några få timmar på eftermiddagen/kvällen vi har ihop, och då blir det ju så att man måste ta tillvara på helgerna.

Nu gäller ju detta bara en endaste helg. Men ändå. Det är en helg, och den enda helgen han kommer vara 6 veckor gammal. Om ett tag är ju denna period över och då kanske man kan börja fundera på att åka iväg någonstans om man vill ha egentid.

Kul att det blev jag som fick sitta med ångest istället för Oskar. För han stannade ju hemma. Efter mycket tjut och envishet från min sida. Men han tycker att jag bestämmer över hans liv. Men det gör jag väl inte? Det här var ju ett beslut som man tar som familj, eller iallafall som ett par? Sådana saker kan man ju inte bara bestämma själv. Man är liksom två.

Kommunikation
. Det är något vi inte har eller är bra på i denna lilla familj. Hade vi kommunicerat bättre hade jag vetat att det var idag han skulle åka iväg (vet ju knappt vad det är för dag och så har jag inget tidsbegrepp heller typ) och han hade vetat att jag verkligen inte vill eller kan ha Leon ensam.

Förståelse är också nyckeln till ett sunt och bra förhållande och familjeliv.

Jag hoppas att Oskars familj läser detta. Jag vet ju inte vad Oskar har sagt till dem om att han inte får åka för mig, att jag är en idiot osv. Känner att de måste få höra det ur mitt perspektiv också. Blir ju lätt att man tar sin son/dotters sida i såna här tvister.

Förlåt för att jag "förstörde" din lilla weekend, Oskar. Men jag behöver dig nu, inte om tre dagar.

att resa med barn

publicerat i Vardagsliv
När Leon är 6 månader kommer vi att åka til Thailand. Just nu är det ju lite frågetecken på vad man behöver ta med och inte och sådär.
Någon som har några konkreta tips sådär? Ni behöver ju inte ha rest med barn för att komma med tips. Ni kanske kan minnas tillbaka på när erat barn var 6 månader.
Något vi ska köpa är en sittvagn med nedfällbart ryggstöd.
Vad äter dom vid 6 månader? Ska man ta med massor burkmat eller äter han bara välling då, eller hur är det? Jag har ingen aning.
Blöjor?

stor kille

publicerat i Leon
Idag var vi på bvc. Han växer och blir stor, lille Leon. Idag väger han 5425 g och är 57 cm lång. Huvudomfång 41 cm, varför man nu måste veta sånt? Någon som vet?

Det är så skönt nu när hans mage äntligen har lugnat ner sig. Han fick sitt kvällmål vid kl 21 igår och vaknade inte förrän vid 2 igen. Sen åt han vid 06. Jag får lite extra sömn, så det är himla skönt!!

Greys Anatomy var så himla bra igår!!! Såg ni?

Fler som ska se Drömmen om ett barn på 3an kl 20.00?

motion

publicerat i Vardagsliv
Hej och hå!

Ellie kom hit på en liten fika förut, och sedan gick jag till Pressbyrån och hälsade på Felicia. Leon var ju också med förstås. Hur skulle det se ut ifall jag lämnade honom ensam hemma liksom.

Efter Pressbyråbesöket tog jag en promenad till Oskars jobb som ligger i slutet på Lindövägen. Vi gick hem därifrån också, så en dryg timma har jag promenixat idag.

Snart ska jag nog ta mig min dagliga dusch. Idag är det även hårtvättning som gäller. Kör varannan dag förstår ni.

Just det... jag har suttit ett tag nu och sorterat alla inlägg om graviditeten och Leon. Tog ett tag.

Glöm inte GREYS ANATOMY ikväll hörrni. Kanal 5, kl 21.00!

Mums

publicerat i Leon

Har precis lunchat med mor och Annelie på stan.

Var tvungen att skynda hem för nu var det leons tur.


Förkyld

publicerat i Vardagsliv

Då har man gått och blivit smittad. Förmodligen av dem i herstaberg förra veckan.

Det är extra jobbigt nu att ta hand om en bebis. Tråkigt också att jag inte kan träffa folk för jag antar att de inte vill bli smittade.

Står tvn på för jämnan i sovrummet hos er också? Tror det har gått 2 nätter sen Leon kom som vi inte haft den på.
Det är jag som måste ha den på. Dels för att det är tråkigt att bara sitta i tystnad medans jag matar Leon på natten, och för att det blir alldeles för tyst om den inte är på och då sitter jag och lyssnar efter ljud och det är skrämmande.

Just nu ligger jag med Leon på magen som precis ätit och inte vill sova i sin säng, och ser på animal planet.

Det ska bli intressant att se vår elräkning. Har en lampa som är tänd nätterna i ända också!


Glad kille

publicerat i Leon

Så här kul var det att ha haklapp på sig! :)

Ikväll är det Top Model kl 20 på 3an och 99 saker man måste göra innan man dör kl 21 på 6an. Måste se!!


Utbildning

publicerat i Vardagsliv

Leon och jag har varit på Friskis & Svettis från kl 9 imorse. Kom hem för en liten stund sedan.

Det var en utbildning vi var på. En liten uppfräschning för oss ledare och så.

Efter gick vi bara till h&m. Jag köpte haklappar i miniformat. Det är så synd att förstöra hans kläder med spya och ersättning som han ibland råkar spotta ut. Iofs är det bara att tvätta, men ändå.

På tal om tvättning så har jag bara tvättat hans kläder 2 eller 3 gånger. Förstår ni då hur renlig han är? Haha

I förrgår ökade jag minifom-dropparna till 20 istället för 10. Har nog märkt en klar förbättring. Men vet faktiskt inte om det är därför, eller om det är att vi bytte till mam-flaska för en dryg vecka sedan, eller att vi igår köpte semper lemolac.

Spelar ingen roll egentligen. Huvudsaken är att han inte har ont i magen längre/lika ofta.

Det enda jobbiga blir väl sen när vi ska sluta med något att veta vad vi ska sluta med, haha.


Brus

publicerat i Vardagsliv

När Leon är ledsen och bara skriker, eller när man måste lägga honom ifrån sig, så sätter vi honom i babysittern i köket och sätter på köksfläkten på högsta volym eller vad man ska säga.

Då sitter han bara där (oftast) och är helt tyst och bara lyssnar och tittar. Man märker att han blir väldigt lugn och gillar det ljudet.

Jag tror att det är för att jag dammsög väldigt, väldigt mycket när han låg i magen, och jag tror att ljudet av dammsugarn låter ungefär som en fläkt i magen.

Hur gammal är ett barn när den väger 11 kg, på ett ungefär? Vår bärsele tar Max 11 kg och hade tänkt ha den till Thailand och då kommer Leon vara ca 6 mån. En annan sak jag tänkte på är ju att han lär växa ur den rätt fort. Inte på vikten men den är så himla liten och trång eller hur man ska säga? Fattar inte hur han ska då plats i den om 2-3 månader?


speldags!

publicerat i Vardagsliv
God kväll på er!

Inväntar att tevattnet ska koka klart, sen ska jag och Oskar spela Little big planet, på psp alltså. Jag fastnade för det igår.. så får se ifall det är lika roligt idag.

Det är snart dags för Leon att äta också.. eller dags och dags.. han är en timme sen, så han borde vakna någon gång snart.

Han har sovit väldigt mycket idag. Jag blir orolig! Men jag antar och har för mig att hon på bvc sa att det är helt olika. Ibland sover de nästan hela dagen, och ibland är de vakna mera. Men han har ju inte gjort så här förut?? Han har ju alltid varit en ganska vaken kille som inte sover långa perioder.

Senare ska vi se Svenska hollywoodfruar. Efter det är det ju det här programmet om svärföräldrarna, minns inte vad det heter? Måste se det också!

Vet ni vad jag ska se på onsdag som jag älskar?????!!

nakenfis

publicerat i Leon
Leon fick ta sig ett bad imorse innan vi gick ner på stan. Det är så himla kul att han tycker om det.

Här bjuder han på ett leende också :)



Lunch

publicerat i Vardagsliv

Då sitter vi här på kupolen och ska äta frullis/lunch. Jag tar räkmackan. Mums!

Inviger även skorna jag köpte i somras som jag då inte fick in foten i.


familjedag

publicerat i Vardagsliv

God morgon på er!

Idag ska vi ha en liten familjedag. Bara umgås och mysa. Hade jag tänkt iallafall.

Oskar och hans lag vann ju serien igår så de partajade igår. Han var borta från. 12 till 12 på natten, så jag blev ensam hela dagen.

Helgerna är ju de vi har tillsammans, så det är synd när en hel dag försvinner sådär.

Idag tänkte vi iallafall börja med att gå till kupolen och äta lunch/frukost när de öppnar!


stackars mage

publicerat i Vardagsliv
Jag har äntligen fått honom att sova nu..  Han är fasen vaken mer än vad han sover. Det känns så iallafall! Kanske för att det tar sån himla tid för honom att somna. Han bökar och sparkar med benen och har ont i magen och kanske är mer hungrig, snuttig efter nappen.. ja, tillslut somnar han väl av utmattning eller vad det nu är.

Men ibland så, ja då somnar han när han ätit upp maten. Lätt som en plätt!

Jag tog mig ut på en promenad förut. Han hade ätit en timme tidigare. Jag gick till Pressbyrån och hälsade på Madde, nya chefen på jobbet. Ska bli jättekul att börja jobba tillsammans med henne om ett år eller så, när det nu blir.

Ja, iallafall.. Jag var där i en halvtimme kanske, sen började Leon bli hungrig igen, eller att han vaknade av att han hade ont i magen, så det var ju bara att traska hemåt med en illskrikande unge i vagnen.

Jag sprang nästan hem och blandade fort ihop en flaska. Vad händer? nae, han tar inte flaskan. Suger kanske 10 sug och sen blir jätteledsen. Vad är felet liksom?

Får gunga honom och gå omkring tills han blir lugn. Sätter han då i bärselen så att jag får någonting gjort, och då somnar han i en kvart.

Matade honom igen för då hade det gått en och en halv timma, och ja, nu sover han som sagt.

Hoppas bara på nu att han sover några timmar. Så att magen får lugna ner sig eller vad det nu är.

rutiner och vanor

publicerat i Vardagsliv
Leon ligger och sover nu. Han har sovit jättelänge för att vara han! Men jag antar att deras vanor ändras hela tiden. Man blir ju faktiskt lite orolig när de inte följer sina vanliga rutiner, tex som att sova 1-2 timmar mer än vad man är van vid.

Jag trodde nästan han var sjuk för några dagar sedan när han sov 4 timmar. Han brukar ju liksom äta varannan timme. Men det är skönt att han sover längre nu ibland. Då får man tid till att göra grejer här hemma. Jag tror och hoppas att det blivit en liten, liten förbättring med magen. Han är ju inte ledsen varje gång han har ätit, men kanske varannan gång. Nu har han inte haft ont sedan igår kväll.

Frågan är om det är minifom-dropparna som hjälper, eller att vi bytt till mam-flaska?

Om ca 2 veckor drar ju jag, Paulina, mamma och pappa till Gekås Ullared.

Så om alla familjemedlemmar kan skriva här vad de önskar sig, så vore det kanon!!

sovmorgon

publicerat i Vardagsliv
Idag fick jag en jätteskön sovmorgon! Oskar och jag har bestämt att vi ska få varsin sovmorgon lördag/söndag. Jag gav Leon mat vid åtta, och sen gick Oskar ut med honom till vardagsrummet och jag stängde in mig i sovrummet. Satte till och med in öronproppar i öronen. Jag sov till klockan 11. Förstår ni hur skönt det var? Underbart!

RSS 2.0
Till Toppen