31 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Sista dagen på sommarmånaden.. lite sorgligt.. vi har ju inte haft någon ordentlig sommar iår. Eller har vi någonsin haft det? Känns inte kul att hösten smyger sig på och snart är det blaskigt, snöigt, kallt och VIDRIGT ute. Det enda positiva är att man kan mysa in sig hemma i soffan och så är det ju julafton i december.. det är mysigt :) Men till julafton är det ju långt, men man har ju iaf då nåt att längta efter. Då får jag äta godis igen.

Igår var jag i desperat behov av att bryta mitt lilla kontrakt med Madde. Smsade henne och hoppades att hon skulle skriva att hon har brutit kontraktet, men det skrev hon inte! Fan! Det var ju bara att köpa nyttigheter istället. Jag köpte riktigt goda sesamkakor som satte stopp för sötsuget.
Oskar däremot fick köpa sig chips och cola!






Klockan sex kör jag mitt pass! Jag ska inte vara sen, jag lovar!
Ska bli jättekul att jympa idag igen.. längtar faktiskt lite.

Så som varje morgon vill jag bara fortsätta sova när det snart är dags att gå upp (jag vaknar ofta innan klockan ringer) , och lovar mig själv att sova när jag kommer hem, eller gå och lägga mig tidigt, så nu tänkte jag faktiskt ta en liten tupplur.
Får se om jag håller det jag lovar mig själv idag.

30 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Nu har jag nya gardiner, igen. Köpte dessa på Indiska så nu slipper jag låna mammas som ändå var lite för korta. Dom här kostade 159:- per längd, och fanns i lite olika färger. Jag valde mellan dom rosa som jag nu köpte, och gröna. Hade beslutsångest, som vanligt, men efter mycket om och men så kunde jag välja. Blev riktigt nöjd :)



Jag hoppade in för Linda idag på Friskis och körde mitt pass. Jag blev en aning försenad eftersom jag var helt säker på att passet skulle börja klockan tolv. Så var inte fallet. Friskis ringer till mig klockan elva och undrar var jag är.. jaa, jag sitter i soffan och ser på tv i lugn och ro. Det blev cykelrusning på 1 minut till Friskis för min del, jag startade passet runt tio över. Faan att det händer mig! Jag som alltid brukar ha koll och hellre kommer jag en halvtimme för tidigt än stressar! Men det ordnade sig ju till slut iallafal.. När passet var slut kom folk fram och sa hur bra passet var, då blev jag riktigt glad! Det var en som också sa att "Det var värt att vänta". Så glad jag blir.. jaa, nu är jag glad trots den lilla incidenten.

Imorgon kör jag igen.. klockan 18.00. Då är jag inte sen.

pli var det ja!

publicerat i Vardagsliv
Det är synd att Hugo är så ivrig och kanske lite ouppfostrad, eller fellärd när det gäller att gå vid SIDAN av den som går ut med honom. Han drar och går hundra meter framför, hur mycket man än drar in kopplet. Jag och Oskar ska laga mat nu, vi kom in för en stund sedan. Hela vägen försökte jag verkligen sätta pli på Hugo, men han fattar ju inte. Jag måste kalla in Ceasar, hundcoachen ni vet, för det här går ju inte. Man vill ju ha en normal hund att gå ut med så man slipper få blåsor i händerna och vara irriterad för att han är trög :)

Vi ska iallafall äta kycklingfile, den där gula såsen som jag inte kan stava till, och potatisklyftor. Nej, jag har inte kokat potatis och skurit dom i klyftor, visst vore det godare? Jag köpte en färdig påse och ska köra in dom i ugnen nu, mycket lättare, mycket enklare, mindre nyttigt.


29 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Heej hej..
Idag har jag varit i Herstaberg och hälsat på. Där fick man riktig mat och en matlåda att ta med hem. Gott! Jag fick även med mig gardiner som jag har hängt upp, och Hugo & Bella som ska vara här tills lite senare ikväll. Mamma och dom är och spelar bowling så jag är hundvakt.


Här har vi sovrumsgardinerna


vardagsrummet


Hugo & Bella


Vi ska ut på en långpromenad sen hade jag tänkt. Just nu verkar det som om dom inte kan koppla av riktigt. Springer efter mig hela tiden, får liksom ingen ro. Men det blir väl bättre framåt kvällen när dom får vänja sig lite här.

Hejsvejs!

Irriterande gubbe

publicerat i Vardagsliv
Hoppas du läser det här så du fattar hur irriterande du är. Men du har väl inte ens dator. Du sitter där vid ditt fönster i väntan på att grinden där nere ska gnissla så du kan skrika ut att man ska "stänga grinden!".. Fyfan vad jobbig du är! Och vad jobbigt det måste vara att sitta vakt vid fönstret hela dagarna.

Jag vet aldrig om jag ska stänga grinden eller inte. Det fick jag ingen information om när jag flyttade in, och det är ju inte så att grinden alltid är stängd, för då förstår man väl att den ska vara stängd? Den står öppen och stängd om vartannat, och då blir det ju lite svårt att förstå att man varje gång går in och ut ska stänga den förbannade grindjäveln som ändå står öppen när man kommer tillbaks.

Nån gång ska jag nog ta dig i örat gubbe!

Jag har gått på promenad med Ellie igen. Den vanliga rundan som vanligt, och denna gång hade jag med mina gångstavar. Mycket givande måste jag säga. Man går mycket fortare, plus att det är bra för gäddhänget. Jag ska väl snart hoppa in och ta en snabbdusch hade jag tänkt.. men när jag säger att jag ska duscha snabbt, eller duscha över huvud taget, så duschar jag alltid i en halvtimme eller nåt. Det är så skönt att sätta på hett vatten och låta det rinna över kroppen och bara stå där. Då går det ju inte att bara ta en snabbdusch.



27 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Fan vad skönt det är att få sova ut! Få sova utan att någon klocka ringer, eller att man har något annat att göra. Jag skulle ju gå ut och gå med Ida imorse, men det hade jag inte en tanke på när jag låg och drömde där i sängen.

Just nu lyssnar  jag på bästa låten för tillfället..
Jordin Sparks - Battlefield
Blev helt kär i den när den spelades upp när ett par dansade i So you think you can dance.

Igår var jag ute på promenad med Ellie. Vi gick varvet här nere vid NT och runt. Det tar ca 30 eller 40 minuter. I slutet fick vi för oss att springa. Det var jobbigt!

JAG VILL HA EN DAMMSUGARE. NU!
Hittade ingen billig OCH bra igår när jag var och letade. Kollade på Media markt, Onoff, Elgiganten, antingen kostar dom 2000 eller mer, eller så är dom som är relativt billiga slut. Fan, jag måste ju städa!

26 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Heeeeeeej :)
Är hemma från jobbet.. har haft mycket att göra idag.
Ska ta och handla senare. Lånar morsans bil till Willys. Inte fan tänker jag handla på Coop eller Ica inne i stan där en mjölk kostar 20 spänn när jag kan få den för 5 på Willys, nej nej. Billigt är bra!

Fan vad jobbigt det är när folk slänger pengarna på kassadisken. Nu är jag igång och tjatar igen, men det verkar som att dom inte fattar?
Även fast jag sträcker fram handen i väntan på att få pengarna i HANDEN så hamnar dom inte där? Jobbigt det där.

lite städning..

publicerat i Vardagsliv

Nu har jag dammat av allt här hemma.. byrån, borden, tv-bänk osv.. får göra det rätt ofta eftersom jag är lite pedant av mig. Det ligger nog i blodett.

Jag har suttit och fikat med Sara och Ida. Jag köpte ingenting, för dom var där före mig, och när jag kom var det sån kö, så jag tänkte vänta lite. Sen for tiden iväg och jag glömde bort att köpa nåt, menmen.. då sparade jag ju in en slant iallafall, haha.

Jag gick in på Lagerhaus.. fråga mig inte varför jag gick in dit.. men jag hittade en kökshandduk och en sån där man tar ut grejer från ugnen med så man inte bränner sig. Vad heter det nu igen? Nu står det still i skallen. Egentligen skulle jag ju gå in på H&M och hitta något för min 50-kronorscheck.

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och se ifall det finns någon bra tvättid till mig snart i veckan.

Puss o kram


25 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Tjenamors!
Nu är väl hösten här? Fy vad tråkigt. Dags att börja stänga in sig och lagra lite fett inför vinterns kyla och svält.

Är hemkommen från jobbet och har precis betalat hyran. Vet inte vad jag ska hitta på idag riktigt.. Nu måste jag iallafall vila lite. Glo lite på tv och så..
Imorse ville jag så gärna ligga kvar i sängen, och då bestämde jag mig för att lägga mig och sova ut den tiden jag inte fick sova imorse, nu när jag kom hem. Får se hur det blir med den saken. Nu har man ju ingen lust att gå och lägga sig i sängen och sova, för då kommer jag väl vara pigg som en mört ikväll när det väl är läggdags.

Jaja, det tål att tänkas på en stund!

svett och fett

publicerat i Vardagsliv
Hej hopp.. Nu är jag hemma. Svettig och äcklig. Tänkte tagga ner lite innan jag duschar och så.. Har ju haft mitt friskispass idag nu klockan sex till sju. Det gick väl ganska bra idag. Det är nåt med den där låten som jag missade lite på förra gången. Antingen gör jag för mycket av det ena så man inte hinner göra den sista övningen, eller tvärtom. Måste ta och kolla upp det där innan nästa måndag. Jag var väl inte så tjoig och taggad som jag brukar.. kanske på grund av att jag är lite sjuk. Men det känner jag faktiskt inte av nu efter. Kanske var det bra för mig att röra lite på mig. Hade ju inte tränat sen förra passet. Armhävningarna vill jag inte tala om.. haha! Jag orkade alla, men inte så att jag inte behövde anstränga mig direkt. Imorgon lär jag nog ha träningsvärk i mina armar.

En sak jag inte gillar med den nya tröjan är att den åker upp hela tiden så att hela magen visas. Hur kul är det liksom?
Inte speciellt kul att behöva dra ner den hela tiden. Men, men..

Så här såg jag iaf ut på passet idag


Ånej, just det! En sak till, jag glömde ju för fan att stretcha två delar. De viktigaste delarna att stretcha när man jobbar så mycket med benen under passet. Jag missade att stretcha baksida lår och höftböjaren. Men det kommer jag ihåg nästa gång hoppas jag! Fy mig.

När jag skulle gå kom det fram en tjej och sa att det var ett jätteroligt pass. 
Jag blir så himla glad av att höra det. Allt slit med att bygga upp passet, så får man höra såna bra grejer. Det känns bra :) Tack!

Snart ska jag som sagt hoppa in i duschen och göra mig redo för kvällen. Kanske blir någon bra film. Linnea och jag såg aldrig Twilight. Det får vi ju ta igen, för den kan vi inte få nog av, nån av oss. 

Katrineholm.

publicerat i Vardagsliv





De enda bilderna jag tog när jag var på fest i Katrineholm.


hemma efter shoppingtur

publicerat i Vardagsliv
Nu är jag hemma efter en runda på stan! Det kliade i fingrarna kan jag säga men jag kunde hålla mig från alla fina godsaker jag egentligen ville ha. Förutom en sak - köpte en jacka från h&m. Jag har ju beställt en som kommer om en månad eller något, och den jag köpte nu kostade ju lika mycket, så iofs så gör det inget. Avbeställer bara den jag har beställt så håller jag budgeten.
Jag köpte även present till min lille far. Det blev en kofta och en t-shirt. Det är ju så svårt att hitta nåt!



Jag gick in på Lagerhaus för skoj skull och då hittade jag ett draperi som jag har letat efter så länge att ha mellan köket och sovrummet. 179:- kostade det.



Vad mer? Hm.. jag köpte nog ingenting mer tror jag. Även fast jag blev frestad. Jag träffade Linnea en snabbis på hennes lunch och hon åt pannkakor medans jag tog en goood chai-latte. Hon kommer hit efter jobbet också. Kanske blir det att se på Twilight som vi båda är stora fans av?

Just det! Igår blev det matlagning! Orkar inte äta fler mackor.
Det blev pasta och tonfiskgratäng.




fartkameror

publicerat i Vardagsliv
På vägen hem och tillbaks från Katrineholm så kom jag och tänka på en sak så fort jag såg skylten av att en fartkamera kommer.
Det är väl ingen idé att påminna om att en fartkamera kommer? Meningen är väl att man ska hålla farten enligt de skyltar som finns hela resan och inte bara när man ser att kameran snart kommer..
Tycker det är väldigt konstigt iallafall.
Det innebär ju att man kör i 120 fram tills att fartkamera-skylten kommer och då håller man 90 som man egentligen ska hålla hela vägen, fram tills att man åkt förbi kameran. Ja, då går det ju bra att öka farten igen.

Ne för helvete..
så ska det inte vara.

Det sitter skyltat hur snabbt man ska köra av en anledning.. om det var bra att köra 120 på den vägen så skulle det ju sitta en skylt som det står 120 på, eller hur?

24 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Tjena!
Igår blev en riktig slappdag. Var jävligt trött och seg efter lördagens bravader. Jag lyckades ha en trevlig kväll utan för mycket alkohol så jag tjuter, haha.
Först var vi hemma hos Paulina, sen drog vi till Statt..nåt uteställe i Katrineholm. Det var kul! Jag mådde inte så bra mot slutet, så jag gick hem före Paulis och sov.
Jag hade laddat kameran och allting bara för att kunna ta massa bilder, men tog jag  några bilder? Svar nej.. det blev några bilder på Paulina innan alla kom, och sedan dagen efter. inte så roliga men jag ska lägga in dem på datorn senare. Orkar inte göra det nu..

Idag är det löning! Guud så kul..
eller inte!
Fick ju inte så mycket i lön och det jag fick måste jag verkligen ta vara på! Har ju en del utgifter denna månad som sagt.. men det ska väl ordna sig.
Allting ordnar sig alltid.

Ska köpa en födelsedagspresent till min fader idag iallafall, hade jag tänkt. Och så ska jag träffa Linnea när hon har slutat jobbet. Ska bli skoj :) Har inte setts på åratal.

puss

22 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Hej hej..
Inatt väcktes jag av min bror som ringde och hade festat. Han frågade om han kunde sova hos mig och det fick han. Jag somnade och vaknade två timmar senare och blev jätteorolig eftersom han inte hade kommit eller hört av sig än! Jag blev hysterisk och ringde honom 100 gånger, men inget svar. Jag tänker alltid på det värsta som kan ha hänt. Jag ringde även mamma som inte heller svarade, men till slut svarade hon och jag frågade om Alexander var hemma, och gissa?! Han låg och sov i sin säng.
Jahaa.. kunde han inte ha hört av sig och sagt att han åkte hem istället. Göra mig orolig sådär! Nejfyfan. Sånt gillar jag inte.

Ikväll ska jag som sagt till Katrineholm på Paulinas 20årsfest! Ska bli skoj. Ska försöka att inte dricka så mycket så jag börjar tjuta och ha mig, för det blir ju inte roligt för någon :)

Hejsvejs!

stumma gumman

publicerat i Vardagsliv
Jag ser redan fram emot min sovmorgon imorgon. Jag får sova uut hur länge jag vill! Gud så skönt. Bara för det så kommer jag väl vakna runt 8 eller 9 nån gång, men ändå. Då har jag ju inte väckts av en klocka klockan 6 i allafall.

Känner att min röst börjar försvinna. Är lite hes, men det gör nog inget för vi ska ju ändå ut imorgon i Katrineholm förmodligen, och ute hör man ju inte vad en jävel säger ändå, så det gör nog inget om min röst försvinner.
Eller så kan Paulina presentera mig som hennes stumma kusin..
"Just det! Det var hon Daniella som inte sa nåt på hela kvällen. Tråkiga jävel.."

Ha en bra kväll.
Det ska jag ha! Ska bara ta det lugnt.. se något bra på tv, eller någon film. Jag har inte sett på Twilight än som jag bestämde förut.. får se hur det blir. Det är ju ändå världens bästa film. Den kan man se hur många gånger som helst!


favvoskorna.. kanske har dom imorgon.. vet att jag kommer få skoskav och ont i fötterna.. men ska man vara fin får man lida pin!

Å nej!

publicerat i Vardagsliv
Fick min lönespecifikation idag. Ca 10 000 är vad jag har att leva på denna månad! VA?! Hur fasen ska det gå? Jag har räknat lite och jag har utgifter för ca 8000..
Så ja, jag är lite deprimerad nu kan man säga. Jag som trodde jag skulle få typ 12 eller 13 som jag brukar få. Det kan ju vara så att jag får så lite pga att jag inte får ut semesterersättningen varje månad längre, det fick jag ju förut.. men ändå.. hur ska jag klara mig?



Å allt fint som jag beställt från H&M då! Var tvungen att avbeställa allt och bara ta jackan som jag egentligen bara skulle haft från början.. så det var väl lika bra egentligen. Massa onödiga utgifter..
men ja.. deppig dag som sagt..
kanske ska liva upp mig lite med Twilight.

21 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Hej hopp!

Min snutteplutt har precis åkt ifrån mig.. jag kunde ju ha följt med honom men det blir så konstigt imorgon då eftersom jag ska till PAULINA SOM HAR 20-årsfest! Det ska bli kul :)

Förlåt Madde att jag bryter lite kontrakt här, vi fick ju bara lov att dricka en gång i månaden. Men du drack ju faktiskt en pepsi så då är vi lika? Det tycker jag låter bra. Även fast jag får lite ångest. Men.. eftersom jag inte dricker ofta alls.. kanske två gånger i halvåret, så tycker inte jag att det gör speciellt mycket.

Här är slutresultatet av golvet ja! Skulle ju lägga ut lite bilder..

skura skura


Hur mycket man än skurar så blir det aldrig riktigt rent. Det är fortfarande skitit efter det vita emellan klinkersen. Det slits väl bort med tiden om inte annat.





Mackor ja! Det enda jag lagar till middag. Jag är så duktig på matlagning! Borde bli kock

19 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Hej allihop!
Haha, eller alla och alla.. typ 10 stycken :)

Sitter här i soffan.. sitter alltid här verkar det som, med Oggiluu, och han ser på fotboll. Guuud så boring..
Morfar är klar med golvet nu.
Ska göra rent det ytterligare 100 gånger, sen lägger jag ut bilder. Ska ställa tillbaks byrån och kylskåpet så att allt blir som vanligt igen.

Idag var det MASSOR att göra på jobbet. Massor med folk bara för att augustifesten har börjat nu, och värre blir det. Tur att jag inte jobbar då, det gör chefen. På måndag kommer månadens lön. Så skönt!

En sak till som jag vill lägga till på min önskelista:

En våg.

Har velat ha en länge nu men jag har inga pengar.
Om det inte ligger en våg i brevlådan imorgon så köper jag en på måndag!

Puss, nattinatti



Lägger upp en fin bild på mig istället för golvet idag. Mycket finare att se mig, eller hur?

golvet

publicerat i Vardagsliv
Oj, oj, oj vad jag har skurat detta golv för att det skulle bli rent. Har skurat det 2 eller 3 gånger nu, och det behövs mer. Köket är nu i princip färdigt. Svart klinkers med vita fogar. Visst är det fint?! Är så glad. Tack morfar!

När jag höll på att skura förut så hände det en liten olycka. Tyvärr.. klumpig som jag är.
Jag råkade välta skurhinken så att nästan allt vatten rann ut över golvet i hallen, och där har inte morfar lagt fogen än, så vattnet gick ju ner mellan klinkersen.. jag torkade, och torkade, så jag hoppas nu att jag inte förstört något för då slår jag ihjäl mig själv.






Mm.. min fina gröna underbara spis. Nooot
...
som sagt så har jag skurat flera gånger och kommer få göra det ett antal gånger till tills det blir helt rent!

jag behöver..

publicerat i Vardagsliv
En ny dammsugare! FAN vad jag behöver en ny alltså. Den jag köpte för 300 från Jula duger inte. Den suger totalt! Jag har städat här som en dåre och ändå så är golven smuliga, dammiga, grusiga.

Om någon inte skänker mig en dammsugare ska jag ta och köpa mig en riktigt bra en när jag får lön. Så är det bara..
man måste ha en bra dammsugare annars funkar det inte!



18 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Gud så skönt jag sov inatt! Kommer ihåg att jag la ifrån mig boken igår kväll och det kändes som att jag vaknade en halvtimme senare, och då var klockan sex.
Imorgon har jag sovmorgon.. fast jag undrar om jag får det? Morfar kommer ju och ska fixa golvet, och han kommer väl på morgonen, så tyvärr kanske det inte blir nån sovmorgon ändå. Jag är ju lättväckt! Vaknar så fort man sätter i nyckeln i låset. Sjukt..

Mycket kunder på jobbet idag.. vill inte tänka på imorgon kväll då jag jobbar. Augustifesten börjar väl då har jag för mig..då lär det ju vara full rulle. Jobbigt.

Nu är Alex här, vet inte vad vi ska hitta på. Antar att det blir att se på film, och jag är hungrig!

lista

publicerat i Vardagsliv

Har börjat på en lista med saker som jag behöver.. om någon kanske vill ge mig nån present, eller nåt sånt..
mamma? Så är det dessa saker jag har kommit på nu att jag behöver:

Microvågslock

Grytlappar

Kavel

Elvisp

Mixer

Skärbräda

Vitlökspress

Små skålar

Kökshanddukar

Som sagt, listan kan nog göras hur lång som helst, men det är detta jag har kommit på än så länge :)
Åk och spend some money on me nudå!


yeeees vad det gick bra!

publicerat i Vardagsliv
Men AJ AJ AJ vad ont det gör att stuka foten! Nejvars, en visdomstand håller på att tränga sig ut genom tandköttet och det gör svinont.. ondare kommer det väl göra eftersom den inte är igenom än.
Passet gick jättebra.. tyvärr så blev det lite fel med en grej i styrkan för att jag gjorde en för lång ryggövning som egentligen skulle varit kortare, annars gick det galant! Svettig blev jag! Inte nog med det så klarade jag alla armhävningarna fast det tog emot rejält! Men jag är så dutti så ;)

Nu har jag suttit och räknat lite på min budget för denna månad. Jag tog mitt förnuft till fånga och avbeställde några saker jag beställt från H&M som jag inte tycker är nödvändigt. (fast jag VILL HA DOM!). Jackan och skorna kommer jag iallafall beställa, och så har jag beställt ett par innetofflor och ett pannband till hösten som är stickat.

Så äre med det, nu ska jag hoppa in i duschen och bara slappa. Det har jag gjort mig förtjänt av.

Hejsvejs

17 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Snart, alldeles snart är det dags! Terminens första pass nya pass för min del går av stapeln klockan 18.00! Måste cykla iväg snart och förbereda mig lite mentalt på Friskis inför timmen. Jag har inte varit nervös på hela dagen, för jag har haft fullt upp på jobbet, men nu kryper nervositeten fram. Men som sagt, det får gå som det går, och det kommer gå bra! :)


film

publicerat i Vardagsliv

Oskar är här och vi (eller snarare jag) har sett på en film. Oskar ligger och sover här bredvid i soffan. Har precis satt på en till film.. Walled In heter den.




Så här ser jackan och skorna ut som jag beställde från H&M


Beställde ju lite mer och det kommer inte förrän vecka 37.. längtar redan!


lagom svettig

publicerat i Vardagsliv
Ja nu är man lagom svettig efter ännu ett träningspass inför imorgon! NÄSTAN allting hade satt sig fast i mitt huvud.. fast det blir nog lite spontana ändringar imorgon under passets gång, för det var inte riktigt bra med en låt idag. Men det får gå som det går.. det är inte hela världen ifall det blir lite fel.

Ellie tränade med mig och efteråt gick vi till Ica och köpte varsin Gainomax. GOTT och nyttigt!
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan kommer Oskar hit. Det var några dagar sedan jag träffade min sötis.




bilder från Herstaberg

publicerat i Vardagsliv

Lägger in lite bilder från när jag var i Herstaberg i fredags också.. det var myspys!








Haha, kolla vad Hugo snuskar sig!


golvet

publicerat i Vardagsliv
Så här ser mitt fina oklara golv ut just nu





Så här såg det ut igår innan jag skurade rent det:



Jag längtar tills det är helt klart :)

16 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
FAN! Jag vaknade för en liten stund sedan och fick känna att min hals gör ont. Det är ju inte bra nu när jag ska träna idag och har det riktiga passet imorgon.
Jag får bunkra upp med massa té helt enkelt!

usel bussförare!

publicerat i Vardagsliv

Bussredan till stan igår var den sämsta jävla resan på länge! Jag har åkt buss i hela mitt liv och träffat på kassa bussförare, och även dom som kör jättebra, och igår var en jävla katastrof.

Det börjar med att idioten börjar köra iväg, sen vet han inte själv vad han gör och kör sakta och nästan in i räcket som är precis vid vägen, vet inte vad han gjorde och tydligen inte han heller för han börjar köra iväg igen. När han körde så gasade han på FULL GAS för att sedan bara släppa gasen helt plötsligt och bromsar, sen gasar, sen bromsar, sen gasar, bromsar gasar bromsar.. varför kör man så? Kan man inte bara hålla en jämn gas och bromsa när man ska? Helvete heller tänkte väl han.. kanske var han full eller så kunde han inte köra helt enkelt.

När vi kommer till resecentrum gasar han järnet och tvärnitar vid övergångstället även fast det inte kom en bil.
Jag gick av vid söder tull och ville så himla gärna gå fram till utlänningen och ge honom en avhyvling, eller åtminstone säga vad fan jag tyckte, men eftersom jag inte är så stor i käften vanligtvis så gjorde jag aldrig det.
NU önskar jag att jag hade gjort det så han fattar att man inte kan köra så. Man kommer som sagt alltid på efteråt vad man kunde gjort och sagt.

Ska framöver börja säga och göra det jag kommer på efteråt att jag ska säga, men det kanske blir svårt?

Och en annan sak som inte hör till ämnet.
Varför slänger kärringar och gamla gubbar pengarna på kassadisken istället för att ge pengarna i handen som normala människor gör? Gjorde man så förr eller? Konstigt.. jag har lärt mig att man ska ge pengarna i handen och inte lägga femhundra mynt på disken som jag sedan får plocka upp i en minut och slösa tid.
Samma sak med vissa ungdomar. Dom har fanimej inte lärt sig ett skit!

Nattinatti och sov så gott!
det ska jag göra för jag har lite sovmorgon :)


ellie

publicerat i Vardagsliv
Nu har Ellie precis gått hem. Stackarn får gå ensam hem i mörkret vid denna tidpunkt, inte bra! Skulle gärna följt henne hem, men då måste ju jag gå hem själv ensam.. så det blir ju samma sak. Antingen dör jag eller hon. Nejvars :) Vi har sett på film och sådär, och så har hon kollat min lägenhet.

Timmarna på jobbet gick fort. Bara det att den vanliga kassan strulade, så var tvungen att använda den andra kassan, och massa strul över lag, men annars var det lugnt. Hann fixa lite i butiken.. torkade av, gjorde rent. Det enda jag inte gjorde var att skura golvet som jag i vanliga fall gör varje kväll.

Imorgon klockan tolv blir sista gången jag övar på det nya passet. Hoppas att det sitter på måndag för då är det på riktigt!

Godnatt!


15 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Idag är det tvättdag! Nu hänger kläderna på tork.. ska nog ner och hämta dom snart, för sedan måste jag fixa mig till jobbet. Jobbar ju inte många timmar idag, så det går nog fort hoppas jag!

Jag åkte hem igår..
det var skönt att sova i min säng.. blev dock väckt klockan tio av att oskar ringde. Fan för sånt! Bli väckt sådär när man har sovmorgon.

Nu har jag beställt från H&M. Leveransen kommer inte förrän v.37 så jag har ju tid att ändra mig ifall det skulle vara så. Känns ju inte så bra att beställa massor när jag har andra utgifter som är viktigare. Men jag kan nog få det att gå ihop ändå.. får ju mer lön denna månad än sist.

Hörs kanske ikväll!

nu är det kväll

publicerat i Vardagsliv
och vi har suttit ute hela kvällen och pratat och myst. Jag funderar fortfarande på ifall jag ska ta halv tolv-bussen hem till stan eller om jag ska sova kvar här.. har funderat i några timmar, och det är ju en timma kvar tills bussen går så jag hinner ju fundera lite till.

Jag har en del att göra hemma. Måste dammsuga bort all skit som blivit på klinkersen tills på måndag, och göra rent, samt ta bort den gamla kylen och ställa in all mat i den nya som står i vardagsrummet, så morfar kan klinka vid kylen. Tar väl inte så lång tid, men känner att jag vill ha det gjort.

Så antingen åker jag hem sen, sover i min varma sköna säng, och får sova hur länge jag vill.. eller sover över här och kanske inte får sova lika länge..
 
Vill beställa en jättefin fejkskinnjacka från H&M för 400, och lite annat skit. Ska ta och fundera på det med! Fick hem en rabatt på 10 % för ett par dagar sedan. Då får jag ju användning för den?

puss

14 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
När jag kom hem från jobbet idag var nästan hela golvet lagt.. det är lite kvar bara, och mamma, dennis, oscar, mormor, sara och morfar satt i vardagsrummet. Sara och Oscar ska sova över hos familjen i Herstaberg idag och där befinner jag mig nu!
Det är snart dags för mat - TACOS! Det har jag ätit 3 gånger nu på kort tid, så gott! Nej Madde, jag tar inte chipsen som är det godaste med tacos. Håller ju ett kontrakt här som vi båda har skrivit under på ;)
Visst är det gott att mosa lite tacochips och gegge ihop med gräddfil och alla tillbehör? Mumsfillibabba säger jag barra!

Ska jobba imorgon.. från fyra till nio. Söndagen blir min lediga dag. Denna vecka har jag jobbat mycket! Beror på att chefen är på Cypern. Men imorgon är det ju lördag som sagt, så då tjänar man ju lite extra pengar också, det får man ju tänka på. Det gillar vi :)


Ett fint minne minsann. Hittade knappt några bilder på denna bärbara dator som vi har här!

Herrå!

ensam hemma

publicerat i Vardagsliv

Jag är hemkommen nu.. har varit i Herstaberg i några timmar hos min kära familj!
Först kom mamma och pappa hit och lämnade kylen/frysen som dom hade varit och hämtat, och sedan åkte vi och handlade på Willys. Blev lite smått och gott för min del.. kylen ekade lite så den behövdes fyllas på! Sen klippte jag min granne Ann. Lite toppar och uppklippt blev det, och samma för mamma. Själv skulle jag nog också behöva en klippning, men jag vill inte! Mitt korta hår börjar bli långt och då vill man ju aldrig klippa. Och när man går till en frisör och säger att man bara vill toppa håret LITE så åker ändå halva håret av.. den enda man kan lita på är sig själv, men jag kan tyvärr inte klippa mig själv.. gjorde det en gång för några år sen och det blev väl inte så lyckat kanske. Tog lite för mycket än vad jag hade tänkt.. men det slitna försvann ju iallafall.

Nåväl.. ska sitta här framför tvn en liten stund.
Jag känner mig rätt så trött så det blir nog att jag lägger mig skapligt ikväll så jag kommer upp imorgon bitti. Klockan sex!

Nattinatti


Hugo och Bella-pluttisar! Hoppas ni blev glada för grisöronen jag köpte :)


ska till herstaberg

publicerat i Vardagsliv
Idag typ snart ska jag fara iväg till Herstaberg ett tag. Min granne ville bli klippt och jag vill träffa min familj lite.
FAN vad många kunder det har varit idag. Man kan ju tro att det är lön idag? Jag har fortfarande tyvärr bara 21 kronor kvar på kontot, så det kan nog icke stämma!

När jag kom hem stod morfar i hallen och halva golvet är typ lagt. Det kommer bli så fint när det är klart! Jag längtar :)

Eftersom min frys inte fungerar så är mamma och hämtar en begagnad nu, som dom ska komma med. Kyl och frys i ett.. Ska ha det tills jag ha sparat ihop pengar till antinget en svart kyl/frys eller kromat. Spisen ska vi ju inte tala om, men den ska också bytas ut vartefter.

hejdå sålänge!

13 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Drömde en riktig mardröm imorse! Först vaknade jag halv fyra av att någon ringde till mig, och inte sa något.hörde bara mummel, sen låg jag vaken i en timme och tänkte på vem det kan ha varit.. kanske min brorsa som blev ihjälslagen eller vad som helst.. efter mycket så somnade jag, och inte nog med det så drömmer jag en mardröm! Usch asså, hatar såna! Andra gången jag drömmer mardröm den här veckan..

Nu sitter jag iaf och äter havregrynsgröt som jag alltid gör morgonarna när jag ska jobba tidigt. Var tvungen att sätta på datorn och kolla vem det var som hade ringt mig, och det var någon från Lycksele? Alltså var det inget som jag hade behövt oroa mig för...

Ha en bra dag!

12 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Inatt sov Dennis hos mig. Roligt med lite familjesällskap tycker jag :) Saknar alla där hemma.
Jag jobbade kväll igår så han kom dit och var där i en timme, sen slutade jag och då cyklade vi hem hit och såg på film. Jag somnade och sedan gick vi och la oss.

Idag har jag övat på mitt pass med Madde. Det börjar ta sig nu.

Morfar har varit här idag och tittat på golvet. Imorgon ska han nog börja lägga klinkersen tror jag. Så det blir äntligen av!
Snart är allt klart. Så fint så.

passet gick bra

publicerat i Vardagsliv
Då har man duschat och gjort sig klar för kvällen.

Det gick oerhört bra att köra igenom passet idag. Jag kunde mycket utantill. Kollade lite på pappret men annars flöt det på bra tycker jag! Det var tyvärr bara jag där. Trots att jag hade smsat drygt 10 pers svarade bara några få, och resten sket it. Det kallar jag att ställa upp :) Tummen upp för er kära vänner.

Den här veckan kommer jag jobba en del.. jobbar kväll imorron, ledig ons, dag tor, kväll fre och lör. Det är inte alls ofta jag jobbar lördagar, men nu är chefen på semester så vi tar hans helg. Äntligen! Man tjänar ju lite mer på helgerna..
fast det har varit skönt att veta att man får lör sön att göra vad man vill på.. men ändå. Pengar vill man ju alltid ha.

För er som vill ställa upp och komma på mina genrep nu innan terminstarten så kör jag på onsdag kl 13-14 och på söndag klockan 12-13. Sista gångerna innan schemat börjar. Hoppas, hoppas, hoppas att jag hinner lära mig allt och att allt går bra på måndag klockan 18.00 då jag kommer att ha mitt medelpass framöver!

Ha en bra kväll!
Det ska jag ha.


10 aug, 09

publicerat i Vardagsliv

Hejhoppsan.. är hemma från jobbet nu.. ska vila mig lite, för klockan 18.00 på Friskis tänkte jag ha ett litet genrep av mitt nya pass. Kan absolut inte allt utantill, så jag hoppas jag hinner öva in allt innan den nya terminen.
Och att jag orkar göra alla armhävningar!!!!!!!!


9 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Här kommer lite söta bilder från kryssningen jag och släkten var på i fredags till igår. Det var jätteroligt! Jag sjöng karaoke, det är ju en tradition nu. Sjunger alltid Carola - Fångad av en stormvind.. Men nästa gång ska jag nog ta en annan låt. Kan ju vara kul att sjunga en annan låt för en gång skull.

























slut

babylove

publicerat i Vardagsliv
Nu har Madde gått hem.. hoppas det gick bra den långa vägen!
Vi såg på filmer.. två stycken varav en som var mindre bra. Den sög rent utsagt! I skuggan av värmen.. en mycket bra svensk film, och så såg vi The edge of love som handlade om - Nej vänta nu. Den handlade inte om någonting! Konstig film det där.

Åh, jag är så bäbissugen nu måste jag säga. Alla är nästan gravida, och när jag se små bäbisar på tv blir jag helt till mig. åh, jag vill ha en egen liten snutte att gosa med!
Linnea, du är så fin i din mage :) Det enda som stoppar mig är ju faktiskt att jag nyss skaffade mig ett jobb och vill hinna med lite mer, (okej, det var ett och ett halvt år sedan jag började jobba), och så har jag ju Friskis-ledarskapet som jag inte vill ge upp just nu! Jag älskar det och ligga på mage och göra styrkeövningar går ju inte när jag är gravid.. så ja.. eller så nej.. inte än.
Eftersom jag knappt fick p-piller sist jag var där pga min vikt.. konstigt att dom ska räka bmi när dom ska ge ut p-piller? så har jag inte velat eller orkat gå dit och hämta annat preventivmedel. Har en karta p-piller kvar, sen skiter jag i det. Har använt preventivmedel i så många år nu, så det kan väl bara vara bra för kroppen att sluta med det ett tag?  Det tror jag minsann. Jag tror även att det var dom där jävla pillrena som gjorde mig ännu matgladare, så nu kan vi ju hoppas på lite fläskminskning.

Kanske blir det en liten bäbis ändå.
Har ju gjort namnlista och allt i förberedskap liksom.

Godnatt på er! Imorgon är en stor dag :) Ska bli så skojigt med släkten!


YEEES

publicerat i Vardagsliv
Jag har hittat mitt favvoprogram som jag såg när jag var liten. De vilda djurens flykt!! Kommer ni ihåg det? Hittar tyvärr ingen bättre bild



och Mirror Mirror (också från min barndom). Kommer ihåg att jag såg det varje morgon när det var sommarlov!

Tänkte lägga en bild här men efter mycket letande hittar jag nu igen..

Och ännu en film; I skuggan av värmen.

Madde kommer till mig så vi ska ha lite filmkväll och mys :)


6 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Idag var det lite kämpigt att gå upp ur sängen när klockan ringde, men måste man så måste man! Har ju ett jobb att sköta, och det var jag som skulle öppna på morgonen och då vill man ju inte gärna komma försent. Får lite lätt panik så fort jag har försovit mig, men som tur är så gör jag det inte alls ofta!

Nu har jag slängt i min badrumsmatta som luddar av sig, och mina två filtar som också luddar av sig i tvätten.. får se ifall dom blir bättre, annars ger jag bort dom!

Madeleine och jag kämpade som as på mitt träningspass idag. Fyfan säger jag bara.. hur ska jag orka!? Det är fortfarande för mig en gåta. Jag har fått ont i benen.. typ vaderna fast innersidan.. vet inte vad det heter, men jag fick det idag när jag hoppade. Antar att jag har tränat och hoppat alldeles för mycket. Mina ben tål inte min vikt, haha!

Längtar tills imorgon :)

stekt fläsk

publicerat i Vardagsliv
Men FAN vad jävla varmt det ska vara på balkongen! Solen ligger på och steker mig och mitt fett som bacon. Jag har suttit där fram tills nu. Klarar inte av att sitta där ute längre.. det vore isåfall ifall jag hade en fläkt. tyvärr har jag ingen sån, så kanske det blir en liten powernap nu istället i väntan på att morsan ska ringa nån gång!

sola på ballen

publicerat i Vardagsliv
Nu är jag hemma igen! Har precis duschat och tänkte sätta mig ute på balkongen i solen och försöka bli lite brun. Ska läsa en bok och äta lite frukt, gottigott.

Det gick bra att öva passet. Först hade jag bokat in stora salen klockan tolv, och när jag kommer det ser jag att det ska vara ett riktigt pass där just då, så det var ju typiskt att jag inte hade kollat det innan jag bokade salen. Som tur var så var den lilla salen ledig klockan tolv så jag gick in dit en timme. Passet sitter absolut inte än, men jag är iallafall en bra bit påväg. Har bara några gånger till kvar på mig att öva in allting. Jag undrar om allt kommer sitta om två veckor då det är terminstart? Känner mig stressad!!

Men som sagt, ska ut på ballen nu. Sen ringer mamma och då blir det klinkersköp!

5 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Ja, då säger jag väl god morgon igen!
Oskar har cyklat till jobbet och jag sitter här och tar det lugnt. Idag är det tänkt att jag ska till Friskis klockan tolv till ett och öva mitt pass, och efter det ska jag köpa dricka tills på fredag för då blir det ju en överraskning för mormor, och efter det ska jag och mamma åka och köpa klinkers så golvet i köket/hallen någon gång kan bli klart. Det är morfar som ska lägga golvet. Tror det kommer bli jättebra! Ska ha svart klinkers och vita fogar.

Igår kväll kom Madde till mig. Vi hade bestämt oss för att ta en långpromenad för att röra på fläsket. Vi gick i nästan en timme iallafall, och när vi kom tillbaks hit så hade vi fruktsallad att äta som vi hade förberett innan. Mycket gott!
Vi hann prata om nästan alla minnen vi har under våran promenad.. haha, så mycket kul man minns. Vi kom även överens om ett KONTRAKT som vi absolut inte får bryta. Man kan ju säga att jag har fått tillbaks motivationen till att inte äta skitsaker nu iallafall.. jag har ju inget val eftersom jag inte får bryta kontraktet. Så till jul får vi hoppas att båda två har gått ner ett antal kilo :)



Nu är jag hungrig så jag ska ta mig något att äta!


återfall!!!

publicerat i Vardagsliv
Från och med igår hade jag bestämt mig för att inte vara onyttig. Alltså var det tänkt att jag skulle äta godis för sista gången på ett bra tag i söndags när vi såg Prison Break-maraton, men så blev det icke!
Eftersom jag var så sötsugen så rotade jag mig ner i papperskorgen efter godispåsen som jag slängde i söndags eftersom jag inte orkade äta mer just då. Tänkte att jag skulle slänga den, "ingen mening med att spara eftersom jag ändå inte får äta godis sen".
Ojsan så det kan gå när självdiciplinen inte är som den ska. Att jag aldrig kan hålla någonting när det gäller sånt här nu för tiden! Förr var jag jätteduktig och höll mig i flera månader och tränade och höll mig relativt fit. Men nu, se på mig.

Jag behöver en jävla personlig tränare och en ny hjärna som säger åt mig att inte äta onyttigt. Det är där jag måste börja. Det går fanimej inte för mig att äta lite "då och då", när man är sugen nån gång ibland. För då blir det för mig i princip varje dag! Antingen en gång i veckan, eller löfte tex, fram till jul då man tjockar julgodis och mat och allt vad det nu är.




Nae, nu ska jag byta om till träningskläder och vänta på Madde, för vi ska gå långpromenad. Ska ta fram mattan och mina hantlar och köra lite!

HEJDÅ

städning på G

publicerat i Vardagsliv
Nu ska jag dammsuga, för det är SMULOR I SOFFAN! Usch.. det ska bort bort bort.

4 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Hej hopp,
jag har nyss vaknat. Det var någon idiot som visste att jag var ledig och ville sova, som ändå ringer och stör! 
Jag funderar på vad jag ska göra idag.. skulle kunna dra till Friskis och se ifall någon av hallarna 'är lediga så jag kan öva mitt pass. Jag har tid imorgon också så kanske ska hitta på något annat idag?

home sweet home

publicerat i Vardagsliv
Nu börjar jag kalla detta för mitt hem. För jag bor ju ändå här nu, så vad ska jag annars kalla det?

Är hemma från det underbara jobbet nu. Så skönt så tycker jag. Har faktiskt inget speciellt att berätta..
Ska se klart Prison Break snart, så det är avklarat. Har ju hållt på nu i flera år den där serien, nån måtta får det ju vara, och det är det ju nu, för det är THE BIG END vi ska se!

Nu kommer ne liten egobild som jag tycker om



Det är inte ofta alls som jag sminkar mig.. har liksom vant mig vid att inte göra det, och alla har vant sig vid mitt ansikte utan smink vid det här laget. Jag har ju smink så varför inte använda det, tänkte jag imorse. Så jag kletade på lite och vips så såg jag ut så här. inte någon större skillnad direkt, men lite skillnad är det ju iallafall.

Puss och kram på er, vi hörs senare eller imorgon!

3 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
Vet du vad? Hade tänkt berätta en rolig grej familjen/släkten ska göra på fredag, men kom precis, tur nog, på att jag inte kan skriva det än, för mormor kanske läser min blogg? Jag tror inte hon gör det, men man vet som sagt aldrig, så jag vågar inte chansa. Ni får se på lördag kväll då jag kommer lägga in massa bilder.
Mormor fyller ju 60 så vi ska överraska henne med en grej, Hon tror att vi ska åka upp till Kolmården och att hon ska få simma med hajar. Men hon ska ta med festblåsan och då äre kanske inte så bra med hajar lilla mormor..

Idag ska jag jobba.. börjar tolv och stänger nio.. sen är jag ledig i två dagar.

Sabina! Den där grejen som jag inte vet vad den heter är köpt på Bolagret och kostar 49:-. Finns tre olika motiv. Bolagret ligger mittemot Willys ute vid Ingelsta/maxi :)

Igår blev det en HELKVÄLL med Prison Break. Har inte sett alla än, så jag har nåt att längta till kan man säga.





jag har gjort det igen

publicerat i Vardagsliv
Ja, återigen har jag färgat håret. Letar ständigt efter den speciella färgen som ska få mig att aldrig mer vilja byta hårfärg, men hittar den aldrig. Dock återkommer jag alltid till brunt, så det är väl min hårfärg helt enkelt.


2 aug, 09

publicerat i Vardagsliv
God morgon igen!
Oskar ligger och sover som en gris. Det blev lite sent inatt. Vi gick väl och la oss vid tre, och jag ska till Friskis klockan två och öva mitt nya pass, så jag kunde inte sova vidare.

Igår var vi i Herstaberg hela kvällen. Det var mysigt! VI satt ute med familjen och grannarna och pratade massa om allt och inget. Såna stunder gillar jag :)

Oskar och jag åkte som bestämt till Bolagret, och jag handlade lite. Bland annat den här grejen som jag inte kom på vad det hette..





Det var en ful fläck på skåpet som inte gick bort, så då tänkte jag att det var smart att sätta dit en sån där snygg grej!
Jag har klippt isär och satt lite som jag ville, för som den såg ut först var inte så bra som jag hade tänkt mig, men resultatet blev ju fint?

Ska som sagt till Friskis om ett par timmar och öva in mitt nya pass som jag har gjort rörelser till nu. Känner mig jättestressad när det gäller det passet för idag är första gången jag ska köra igenom det jag har gjort. Jag har två timmar på mig idag uppe på Friskis, och räcker inte det idag får jag väl sätta igång här hemma eller något. Har 4 tider till bokade i salen på Friskis, så hoppas det räcker!

Vi hörs senare!

nahe

publicerat i Vardagsliv
Hela 17 stycken har läst min blogg idag, och inte en enda har lämnat en kommentar med sitt namn..
det var ju trist.

vilka är ni?

publicerat i Vardagsliv
Jag undrar förresten vilka dom två är som går in på min blogg och kikar det första dom gör när dom vaknar? :)
Kanske inte det första dom gör, men har alltid två besökare som har kollat när jag går in och kollar på morgonkvisten. Kan ju iofs vara på natten efter tolv också kom jag på nu.
Men det vore iallafall roligt att veta vilka det är som läser min blogg!

Skriv ditt namn som kommentar så jag vet vem du är!

1 aug, 09

publicerat i Vardagsliv

God morgon!
Helt otroligt att det redan är första augusti. Vart är värmen? Sommaren? Har inte känt någon sådan än? Blir besviken!

Har precis dammat allting här hemma, det behövdes. Det visade sig att den nya badrumsmattan som var så fin inte var lika behändig när det gäller svart ludd. Har dammat hela toaletten och handfatet som hade täckts av svart ludd. Ska även ta och dammsuga igen snart när Oskar har vaknat. Vill ju inte väcka honom. Dammsugade (eller heter det dammsög?) häromdagen, men det behövs igen kan jag lova! Smuligt smuligt smuligt! Och då ska vi inte tala om sängen! Varje kväll innan jag går och lägger mig är jag tvungen att borsta av alla små smulor som finns i sängen, annars kan jag inte ligga där. Haha, pedant?

Idag ska vi ta oss till Herstaberg. Har lovat morsan att jag ska klippa henne, sen får vi se. Jag har planerat för mig själv att vi ska åka till ingelsta köpcentrum, till Bolagret, och köpa en grej som jag inte kommer på vad det heter nu. en sån där krumelur som man sätter på tex en vägg.. vad fan heter det nu igen?! Äsch.. kommer på det sen.

Puss!


RSS 2.0
Till Toppen