God natt

publicerat i Vardagsliv

Den här veckan har det inte gått lika bra med träningen. Jag har bara hunnit med 2 träningspass, men veckan är ju inte slut än så jag kanske hinner med ett eller två pass till. Vi får se. Å andra sidan så tycker jag att 2 är bättre än 0.

Imorgon skulle jag ha jobbat till tre men jag kommer jobba extra och jobbar istället till kl sex. Det blir nog en tuff dag för vi kommer bara vara två i butiken. Efter jobbet senare på kvällen ska vi på jobbet ut och äta (förutom en liten sjukling som inte kan följa med). Vi ska äta på Enoteket och det ska bli spännande - har hört att de är superbra där!


Min ruta

publicerat i Daniella virkar

Efter väldigt mycket övning och ett antal rutor har jag nu gjort min första mormorsruta som jag är någorlunda nöjd med! Jag gav upp där ett tag men tog mig faktiskt samman och försökte igen och då gick det.

Nu behöver jag bara tips på bra garn som inte är så strävt och luddigt. Detta garn som jag har använt nu luddar av sig och är inte alls mjukt. Tanken är ju att rutorna ska virkas samman och bli en filt och då måste ju filten bli skön.

 


Klipp klipp

publicerat i Vardagsliv

Johanna kom hit och klippte mig och jag blev nöjd som vanligt... Vi gjorde som så att vi tog inte allt slitet för då skulle jag bli ledsen (det var ju inte sååå slitet men lite iallafall). Så tar vi kanske allt nästa gång och då är det ju ändå ganska långt så det gör inget.. Sen är mitt hår nog i fas!

När hon precis nästan var färdig med mitt hår så ringer de från jobbet och frågar om jag kan komma in och jobba tre timmar. Johanna den pärlan kunde ha Leon så länge så jag kunde jobba. Förstår ni så guld värt! Tack Johanna!


Hår...

publicerat i Vardagsliv

Sista avsnittet av Så blev vi Svenska Hollywoodfruar var idag. Sorgligt, jag älskar ju det! Och när ska Greys Anatomy börja igen egentligen?! Älskar ju det också. Typ mest av alla serier som finns!

Imorgon ska Johanna komma hit och klippa mitt hår. Jag bestämde ju att jag skulle klippa mig typ var tionde vecka och det gick ju bra tills Johanna åkte till Thailand, haha. Men nu är det dags, bara ett par veckor sent men huvudsaken är att det blir av.

Jag funderar på att klippa bort ALLT slitet så det blir så gott som nytt. Det kanske rör sig om 5-10 cm, kanske mer, kanske mindre, vet inte exakt men då är det ju gjort och jag tror det lönar sig i längden ändå. Jag har ju inte velat klippa mer än kanske 2 cm eftersom jag har rätt långt hår nu. Men ska fundera lite till...
Det är ju ändå bara hår!.....Som sitter på mitt huvud.... Som är det man ser ganska först på en person.
Men det är fult att ha slitet hår! ...Men när jag plattar håret ser det ju fint och glansigt ut....

Äsch, jag kan hålla på hela natten och grubbla.


Latte

publicerat i Vardagsliv

Har precis varit och köpt den sista presenten till Oskar, och så köpte jag en latte på vägen. Så nu sitter jag här i personalrummet och vilar mig lite och sörplar latte innan jag ska börja! Gott.


Lägenheten

publicerat i Vardagsliv
Nu ligger våran lägenhet ute. Igår ploppade den upp, och det är visning redan om en vecka!
 
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-2rum-centrum-norrkopings-kommun-s-t-persgatan-148-f-4612183
 
http://hemnet.sfd.se/BildLista/Default.aspx?objgid=OBJ11444_1244138416
 
 

Halsont

publicerat i Vardagsliv

Det här var ju jäkla typiskt men jag har fått ont i halsen. Nu när jag börjat träna och allt. Som tur är så hinner jag nog ändå inte träna idag för jag ska jobba, så imorgon får det vara borta för då vill jag ju träna!!!

En nyvaken Lellis för en stund sedan...


Badhuset

publicerat i Leon

Leon var på badhuset för första gången idag. Snacka om lycklig kille! Han ville bada hela tiden och framför allt åka rutschkana, han tyckte det var jätteroligt så det ska vi absolut göra fler gånger! Då går vi nog en vardagsförmiddag då det inte är så mycket folk.

Idag ska jag träna, tredje gången den här veckan. Igår blev det massor med snask så jag känner mig lite tvingad att röra på fläsket idag.
Runt 3-4 gånger har jag väl bestämt att jag ska försöka komma iväg och träna. Det gick ju bra den här veckan!

Senare ska vi till mamma och pappa och ha myslördag.


Dagens skörd

publicerat i Shoppat

En badmössa har jag länge tänkt införskaffa men det har aldrig blivit av - förrän nu. Den är ju asbra när man känner för att duscha men inte vill tvätta håret. Ska nog användas ikväll!
Virknålar i två storlekar köpte vi med. Nu ska det virkas mormorsrutor (filt)! Har ett rosa garn hemma som jag ska testa på först innan jag köper massor med garn. Kanske är astrist, det vet jag ju inte. Svårt kanske det också är.


Lunchträning

publicerat i Träning

Har jobbat idag tre timmar och i väntan på att min skruttis ska sova klart på föris så tränade jag lunchpass. Igår hade jag lagom träningsvärk - det är skönt! Blev för övrigt jätteförvånad över att det var så lätt, kondisen sitter tydligen kvar länge.

Jag har precis duschat och lyssnar nu på podd. Jag ska väl snart gå och hämta honom. Kallt ute! Mitt hår lär frysa till is. Orkar inte blåsa det ju.


Turkost

publicerat i Shoppat

Jag har verkligen snöat in mig på turkost och mint nu. Jag tycker det är jättefint!

För ett par veckor sedan hade vi dessa tallrikar och skålar i butiken men jag hann aldrig köpa dem. Det kom idag extra många eftersom de sålde så bra och jag var snabb att roffa åt mig 4 stycken skålar och lika många tallrikar. Dess yta är liksom som krossat glas, verkligen jättevackert. Jag kan nästan lova att de är mycket finare i verkligheten än på bild!

30 kr för skål och 40 för tallrik.


Nu kör vi!

publicerat i Träning

Så var det dags!

Äntligen är jag här efter flera månaders träningsuppehåll. Det ska bli så himla roligt känner jag.
Just nu ska jag träna ett baspass med en grym ledare som heter Rebecka W. Testa henne ni friskisar från Norrköping, hon är asball!

Imorgon hoppas jag på träningsvärk och ett träningsug som håller i sig längre än en vecka!

 


Dumma hosta

publicerat i Leon

Nu har Leon varit hostig sedan flera månader tillbaka. För att utesluta astma så tog jag honom idag till vårdcentralen där en läkare lyssnade på hjärta och lungor och de tog även ett blodprov. Det visade sig att det var virus han hade och att hostan mycket väl kan hålla i sig hela vinterhalvåret om det är så, så det är väl nu bara att vänta ut den dumma hostan.
En sak är säker och det är att Leon nog inte kommer vilka gå till doktorn nåt mer. Att bli stucken i fingret var inget roligt alls, och läkaren var läskig. Som plåster på såren fick han ett litet klistermärke. Det ska jag nog spara som minne i någon bok.


Måndag

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag jobbat från två till stängning. Så himla kul! Jag fattar inte ens själv hur man kan trivas så bra på jobbet? Jag tjatar om det hela tiden men det är sant!!! Jag jobbar inte förrän onsdag nästa gång och sen söndag.

Innan jobbet skjutsade jag iväg Leon hem till mamma och pappa. De ville ha honom idag istället för att han skulle gå på dagis. Det är så välkommet, och han har ju så kul där!

Vet ni vad... Jag ska nu börja med träningen igen. På egen hand alltså. Jag börjar leda pass till hösten igen och våren nu ska jag bara satsa på att få motivation och framför allt kondition till att orka leda. Jag har ju fasen haft träningsuppehåll sen typ oktober och det känns inte okej nu känner jag. Men jag tror även att jag behövde det. Bara få tänka på annat och skippa all press med träning osv.
Jag har denna vecka planerat in pass jag vill gå på, så får vi helt enkelt se om jag tar mig dit. Men jag vill, har världens lust nu! Hoppas den håller i sig.


Glad

publicerat i Vardagsliv

Det är visst söndag idag men det känns ju inte som det bara för att jag har jobbat nu i helgen... Det känns typ som torsdag eller nåt. Men imorgon är det måndag, tänk vad många dagar jag fått extra nu bara för det!

Jag var och handlade ensam nyss, utan karl och barn. Min käre far hade inget att göra så han ville följa med. Han var min personal shopper och ansvarade för självscanningsapparaten, haha.

Jag hittade en film jag ville ha. Jag scannade in den för att se ifall den verkligen kostade 79 kr som det stod på prislappen, tyckte nämligen det lät väldigt billigt för den filmen. Den gick in för 219 kr, ett mer rimligt pris. Jag skulle ha köpt den för det dyrare priset men jag ville ändå fråga vilket pris som stämde så jag frågade killen i kassan och efter en kort stund sa han "du kan få den för 79,-". Då blev jag helt paff och frågade om jag verkligen fick det eftersom den egentligen kostade 219, men det fick jag. Så himla gullig!
Ni som är lika gamla som jag är eller äldre känner säkert igen filmen?
Jag såg mycket på hennes filmer när jag var liten. Nu hoppas jag bara de är lika bra som förr (brukar ju inte vara så) och att Leon uppskattar dem lika mycket som jag. Undrar vem som kommer titta mest? Hehehee.


Lördagsmyser

publicerat i Vardagsliv


Lördag

publicerat i Vardagsliv

Jag hoppade in och jobbade idag. Med glädje kan jag ju tillägga. Jag tycker så mycket om mitt jobb! Det är så kul och jag trivs så bra.
Enda nackdelen är väl att folk blir sura på mig när jag står i kassan för att påsarna kostar, och när folk sätter på alla äggklockor. De ringer konstant, och jag har fått för mig att det inte bara är ungar som jävlas, haha. Att det kan vara så kul att busa sådär. Förstås så är det ju också en nackdel att jag har så få timmar. Jag hoppar ju in och jobbar en del, men ändå. Man får nog vara glad för det man har ändå. Det är jag.

Imorgon blir det jobb igen och just nu tittar jag och Lelle på Ice age. Pappan ligger och sover i soffan. Hård dag eller nåt. Kl halv tio börjar en bra film på fyran! Den ska jag se.


Nagelbandskräm

publicerat i Vardagsliv

Jag skulle köpa ny nagelbandskräm idag men när jag kommer till Apoteket så finns inte den kvar som jag älskar (från Aco). Kvinnan i kassan sa att den från Apoliva är likvärdig så jag får hoppas det.

Den från Aco är verkligen världens bästa! Man smörjer på nagelbanden när man lägger sig och på morgonen är de alldeles läkta och fina! Jag gillar ju att pilla på mina nagelband så de är inte ett dugg fina men med denna dunderkräm blir de rena drömmen. Det är sant!

Nu får vi då hoppas att den nya håller måttet. Återkommer med svar.


Frisk

publicerat i Vardagsliv

Magsjukan (eller vad det var) är idag som bortblåst. Han måste ha fått i sig nån elak bakterie igår som var tvungen att komma ut. Eller nåt, jag vet inte. Men idag mår han fint iallafall. Synd att man inte vet det innan för isåfall hade jag ju kunnat jobbat idag ändå. Men man kanske måste hålla barn hemma från dagis bara för de kräkts, men även om de är friska? Man vill ju inte chansa heller och eventuellt smitta andra barn. Då blir vi aldrig av med det.

Vi har iallafall varit och köpt födelsedagspresent till pappa Oskar idag. Han fyller år tre dagar efter mig. Och mamma två. Det är mycket nu. Oskars familj fyller också i början på året allihopa så snart är det lugnt fram till i sommar.

Förresten. Det gick ju att tvätta överdragen i maskinen trots att det står att man inte ska. Jag har tvättat alla sittöverdrag nu så nu ska de bara torka!


Kräks

publicerat i Vardagsliv

Nu kör vi sofföverdragen i tvätten. Leon har ikväll spytt ner dem så det var droppen. De behövde ju tvättas ändå så äckliga som de var. Frågan är ju om de krymper i tvätten, men det visar sig. Det stod på dem att man ej skulle maskintvätta men vi chansar. Living on the edge, lite så.

Leon som har mått så bra och haft så kul idag hos mormor och morfar kräktes flera gånger nu ikväll. Antagligen har han blivit smittad på dagis häromdagen. Jag som skulle jobba på gamla jobbet imorgon och allt, men jag får stanna hemma helt enkelt. Vi förlorar mer pengar om Oskar ska vara hemma och det vill vi inte.

Mäklaren har varit här hemma idag och fotat lägenheten.
Guuuud så fint och städat vi har det nu och har haft de senaste dagarna! Hoppas det håller i sig för jag gillar att ha det så här. Det blir spännande allt det här... Visning. Försäljning. Hur många kommer komma? Kommer vi få den såld? Med vinst eller förlust? Det återstår att se.


Pulka

publicerat i Vardagsliv

Jag och Lelleman är hos mamma och pappa nu. Vi har gått på promenad med hundarna och Leon åkte pulkan och det tyckte han var askul!

Vi kom hit tidigt, typ halv nio. Imorgon ska jag jobba på mitt förra jobb och jag öppnar sju så jag var tvungen att gå upp tidigt idag så jag somnar gott ikväll och orkar upp kl fem imorgon. Får se hur det blir.
Leon krånglar så mycket nu och vaknar tusen gånger när han somnat för natten och det slutar med att han sover mellan oss där han trivs bäst.


fina berlocker

publicerat i Vardagsliv
Från Pandorashop.se
 
http://www.pandorashop.se/Berlocker-och-armband/Berlocker/Berlocker-av-silver-figurer/Svalan.htm
 
http://www.pandorashop.se/Berlocker-och-armband/Berlocker/Berlocker-av-silver-figurer/Hjaerta.htm
 
http://www.pandorashop.se/Berlocker-och-armband/Berlocker/Blomma-maanadssten-februari.htm
 
Det finns som sagt många fina berlocker (och klämstopp som man också behöver) till armbandet jag önskar mig, och dessa är några extra fina jag sett. Tyvärr gick det inte att kopiera bilder från sidan, men klicka på länkarna så kommer de upp.

önskelistan är här!

publicerat i Vardagsliv
Som några av er vet så fyller jag år snart, närmare bestämt den 5:e februari. 24 år gammal. Vart tar åren vägen? Nåväl, det var inte det jag skulle skriva om utan vad jag önskar mig allra mest i födelsedagspresent. 
Jag förväntar mig absolut inte att få allting, om ens något. Det är ju trots allt en önskelista. Men jag vill jättegärna ha detta. Det som står först på listan önskar jag mig mest, och sist minst. Ni fattar...
 
♥ Pandora silverarmband (17 cm) med pandoralås, + berlocker och klämstopp
Själva armbandet är dyrt så jag förväntar mig inte att få ett fullt med berlocker, men jag kanske får en berlock iallafall. Meningen är ju lite att jag senare kommer önska mig fler vid andra tillfällen. På Pandorashop.se eller guldsmedsaffär kan ni hitta detta.
 
♥ Mikrovågstofflor
Bluebox.se under fliken välbefinnande. Kom över dessa igår när jag satt och kollade födelsedagspresent till Oskar. Blev jätteglad när jag såg att det fanns!
 
Converse all star canvas hi (högt skaft), stl 38
Mina blåa traskar nu på sista versen och jag vill ha ett par vinröda denna gång. Jag tror färgen heter Ox eller något sånt.
 
 Victor&Rolf Eau Mega parfym

Underligt

publicerat i Vardagsliv

Jo jag undrar en sak...
Enligt blogg.se så har jag idag haft ett antal läsare, men när jag sen går in på Google analytics och tittar så hade jag mer än dubbelt så många läsare. Jag bara undrar liksom vilket man ska lita på? Oskar säger Google analytics men jag vet inte, har ingen aning faktiskt.

Jo en annan sak också. På det där Google analytics så kan man se vilka länder och städer bloggen läses ifrån och lite mindre än hälften av er läser från Stockholms län. Det tycker jag är intressant... Vilka är ni då liksom? Jag trodde jag bara hade läsare från här i Östergötland och några släktingar i Södermanland såklart, men inte mer än så.

Sååå spännande det där! Ni med blogg kan ju också gå in där och kika lite, om ni är lika nyfikna som jag...


Femtio nyanser av frihet

publicerat i Vardagsliv

Äntligen!!! Jag har väntat som en tok på att denna bok ska komma ut i ljudbok på fil som det heter så jag kan lyssna i mobilen.
Tredje och vad jag vet sista delen av den underbara Mr Femtio och Ana. Jag somnar ju så lätt när jag läser bok på kvällarna och tyvärr tror jag att jag lär somna ännu lättare nu när jag ska ligga och lyssna. Blir intressant detta! Har aldrig lyssnat ljudbok förut.


Tisdag

publicerat i Vardagsliv

God morgon!

Snart ska jag bege mig mot jobbet. Jag öppnar idag och så fick vi leverans igår så nu äntligen kommer det förhoppningsvis inte vara så tomt i butiken längre.

Ha en bra dag så hörs vi kanske senare!


Kompisar

publicerat i Vardagsliv

Leon och jag har haft besök av Ellinor och Theo idag. Jag bjöd på lunch. Kolbitar (lyckas inte ens steka/värma upp köttbullar...) och makaroner. Men antar att grytan nu till middag kompenserade det hela. Jag är så dålig på att laga mat, men konstigt nog får jag till det ändå.

Imorgon ska Lelle till föris så jag hoppas verkligen han sköter sig nu inatt och ikväll så han orkar upp imorgonbitti.


Mumsigt mamma!

publicerat i Vardagsliv

"Mmmmm!" Säger Leon just nu när han äter min gryta. Den har kokat ett par timmar så köttet är sådär mört och gott.


Hej på er!

publicerat i Vardagsliv

Leon sov en sväng och sen vaknade han och nu vill han tydligen inte sova mer. Oskar ligger och läser nån hundbok och jag tittar på tv... Idag har jag jobbat. Det känns inte som att det är söndag, men det är väl för jag har jobbat hela helgen.

Så trevligt förresten att det har droppat in dubbelt så mycket läsare här. Vet inte vad jag skrivit om som kan vara så intressant men ni kom igår så det måste vara att vi ska flytta. Nån som är sugen på lägenheten kanske? Hehe


Vacker våg

publicerat i Shoppat

Ja det kommer ju väldigt lägligt att ta emot saker när vi just för tillfället gör oss av med saker, men jag kunde inte låta bli.

Denna vackra våg kommer från morfars hus. Jag vet inte vems den var från början eller hur gammal den är men det vet säkert min mormor som kommer svara här nu?
Jag har faktiskt kollat runt på en finare hushållsvåg, bland annat har jag sett en jättefin på Åhléns som jag tänkte önska mig när jag fyller år, men nu behövs inte det.



Sälja.

publicerat i Vardagsliv

Igår hade vi en mäklare här som ska försöka sälja våran lägenhet. Det känns ju lite tråkigt att sälja denna fina lägenhet som har varit våran i tre år. Det har upplevts en hel del här så det är många minnen man flyttar ifrån. Men ändå tar med sig såklart.

Vi behöver en större lägenhet helt enkelt. En trea och det ska vara en fräsch sådan. Det är ju verkligen svårt att få tag på men vi ska kämpa och försöka hitta den perfekta lägenheten för oss. Det är ju hyres vi nu är ute efter, bostadsrätter finns det ju massor fräscha såklart. 

Idag har jag jobbat och så har det varit full rulle med städning och sånt inför fotografering av lägenheten. Grejer passar vi nu på att kasta som man inte ens behöver och andra saker vi inte heller vill se lägger vi upp på vinden. Vi har så mycket överallt, så vi känner nu att less is more. Varför ska man liksom ha 20 ljuslyktor när man typ kanske kan ha 2 stycken. Typ så har vi börjat tänka. Det blir bara för mycket annars...

 


När går det över?

publicerat i Leon

Har tejpat lite foton i fotoalbumet som jag pratade om. Jag ska även skriva dit lite text också, det blir kul för han att läsa och titta på sen när han blir äldre. Det tycker jag nu, det är jättekul att bläddra i gamla album från när vi var små!

Leon är i en asjobbig fas just nu. Eller så har han varit ett bra tag så jag hoppas verkligen det snart går över. Han gråter så fort jag tar några steg ifrån honom. Det leder ju till att han står och tjuter när jag tex försöker laga mat. Han ska hela tiden sitta i mitt knä eller vara uppe i famnen. Det börjar bli jobbigt, han väger liksom 12 kg nu och det vore så mycket enklare om han bara kunde leka för sig själv iallafall en liten stund så jag hinner med vardagssysslorna.
När vi är borta hos folk där det är massa andra så är han inte alls lika klängig. Då är det ju personer runt omkring som underhåller honom, men hemma är det ju bara jag. Oftast. När pappan kommer hem är det nästan ändå bara jag som duger och det blir ju jobbigt i längden.

Men.... En dag kommer jag väl att sakna detta kläng för då kommer han ju skrika när jag vill sätta mig ner och mysa med honom.


Foton

publicerat i Shoppat

Jag och Leon är nyss hemkomna från en liten tripp till hageby centrum, eller förlåt. Mirum galleria heter det visst nu.

Jag köpte två fotoalbum på Lagerhaus. I ett av dem ska det in bilder från thailandsresan vi gjorde för ett år sedan, och i det andra blir det bilder på Leon. Jag har redan ett album med Leon, men i det var det ju såna färdiga fickor. Detta nya blir lite roligare när man kan tejpa och klistra och sätta bilderna hur man vill.


Pang!

publicerat i Stella & Milton

Milton kan spela död. Tror han iallafall. Han andas ju och har öppna ögon så vem som helst kan ju se att han inte är död.
Men iallafall, när man mutar med godis och skjuter honom och säger pang så lägger han sig på sidan. Oftast fuskar han och ligger ner med överkroppen och rumpan och bakbenen fortfarande uppe. Det är ju också en variant av position man kan dö i. Inte så trovärdig, men försöka går ju. Bara man får godis!


Turkos lampa

publicerat i Shoppat

Det är inget kul att skriva längre. Eller, jag hittar ingenting att skriva om. Nu ska jag liksom skriva om min nya sänglampa som jag köpte på jobbet. Oskar har en likadan vid hans sida.

Det var som så att jag valde mellan lila och turkos. Jag älskar ju lila, men jag vet att Oskar föredrar turkos så det blev de turkosa. För hans skull liksom.

 


Tejp

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag jobbat ja!
Vi har fått in massor med nya saker, bland annat massor med rolig tejp som jag köpte. I första hand tänkte jag tejpa lite i ett fotoalbum jag ej ännu börjat på, så det blev att tejpa upp lite foton på kylen så länge.
Lite fulsnyggt tycker jag. Oskar tyckte inte om det. Men det förvånade mig inte, det är inte mycket vi tycker lika om inte.


Influensa?

publicerat i Vardagsliv

Nämen hej!
Jag har legat lite lågt de senaste dagarna för jag har nämligen varit sjuk. Det började ju på nyårsafton med feber och sen gick den ju över, men nu till och från sen dess har jag haft frossa och svettningar. Speciellt på natten, och sjukt ont i huvudet. Det gör liksom ont i ögonhålorna när jag rör på ögonen.
Min mamma propsar på att det är influensa jag fått. Jag blir ju däremot lite av en hypokondriker när jag är sjuk så jag tror nästan på en allvarligare sjukdom, kanske hjärntumör för ontet i ögonhålorna.

Idag mår jag bättre än jag gjort på hela veckan.


Bajsinlägg

publicerat i Leon

Det är väl nog bara jag som tycker detta är askul men häromdagen råkade Leon bajsa i badet och han blev då livrädd när han såg sina korvar flyta omkring i vattnet. Hahaha!

Nu badar han. Utan flytande bajskorvar


Nyåret

publicerat i Leon

Gårdagen blev lyckad. Trots att jag somnade med Leon kl tio ska väl tilläggas. Men raketerna är inte så viktiga för mig att se ändå, så det spelade inte så stor roll.

Vi åt god mat på kvällen och Leon höll sig vaken väldigt sent. Nu ligger jag i hans säng tillsammans med honom och han har precis somnat. Kan nog vara för den långa dagen igår, och även för han endast sov en halvtimmes middag idag.


RSS 2.0
Till Toppen