rensa

publicerat i Leon
Jag och Leon har som väldigt ofta varit hos min mamma och pappa. Vi åkte dit på förmiddagen innan lunch och kom hem framåt 5-tiden. När vi kom hem var det bara att fixa lite käk, sen har faktiskt vi rensat på saker inför flytten. Nu är det bara ett litet skåp som jag tänkte rensa, sen är vi klara med allt i lägenheten iallafall. Det är bara vindsförrådet kvar som behöver sig en rejäl rensning men det känns så himla skönt nu ändå när det är klart här inne.

Min fina Lelle.
 

Nagellackomanen

publicerat i Vardagsliv
Fina nagellack som jag köpte idag. Kan inte få för många nagellack!!!
 

morgonstund...

publicerat i Leon
Här kommer lite bilder som är tagna med den nya kameran. Jag låg i sängen och pillade med kameran imorse och Leon sov fortfarande. När han sen vaknade passade jag på att fota lite. Tycker bilderna blir bra, trots att ljuset i rummet inte var optimalt. 
 


Önskar att jag också var sådär strålande glad när jag vaknar på morgnarna!

Välkommen lilla vän

publicerat i Shoppat

Anledningen till att jag gör mig av med kameror är att jag köpt en ny. Det låter ju lite tokigt att sälja av med kameror och köpa en ny, men ville ha en bättre kompakt systemkamera och nu har jag köpt en. Förhoppningsvis kommer jag ha denna ett bra tag nu framöver och vara nöjd med den, hittills är jag iallafall jättenöjd!
Att ta bilder som man ska ha resten av livet är inte jättekul när det är telefonbilder (även om iPhone tar bra bilder...) så jag tycker ändå det är värt det.

Jag är ju en fotoman och sparar nästan varenda liten bild på Leon och sätter in i album. Blir kul för han sen när han blir äldre och även för oss att sitta och titta tillbaka på och inte bara titta i datorn där man även har bilder sparade. En dag kanske datorn kraschar och även den externa hårddisken jag har foton sparade på, och då har man albumen som tur är!



Säljes

publicerat i Vardagsliv

Den billiga kameran fick jag såld så nu säljer jag denna som är ett år gammal, endast använd på resa och när Leon fyllde ett år. Nypris ca 1500, mitt pris 700.



En tiger till min samling

publicerat i Shoppat

Tanken med mitt pandora-armband var att jag skulle önska mig berlocker och sånt vid jul och när jag fyller år, men det kan jag ju inte vänta på. Igår köpte jag två klämstopp (gör att berlockerna blir bättre fördelade och inte samlas på en plats på armbandet) och en ser ni här. Idag köpte jag en glasberlock med tigermönster. Ville ha alla - leopard, zebra, giraff men det blev denna. Jag tyckte jag behövde lite färg till armbandet även om denna är ganska neutral ändå.

Nästa köp får bli ett lås. Det är två berlocker och en liten kedja som man sätter precis vid spännet. Ifall armbandet mot förmodan skulle gå sönder så håller låset ihop det. Det är ju trots allt flera tusen kronor armbandet är värt och det skulle inte kännas roligt att tappa!



Vi längtar till våren

publicerat i Leon

Han har äntligen börjat uppskatta att leka ute nu. För inte längesen alls så tjöt han varje gång jag släppte ner honom på marken när vi var ute. Vet inte varför, kanske för att det varit så förbannat kallt bara, och nu är det kanske behagligare att leka ute.
Jag tror han längtar lika mycket till våren som jag. Att gå ute utan att massa grus knastrar under skorna (sjukt störande), snön är borta, fåglarna kvittrar, man kan gå ut med tygskor och tunn jacka, det har börjat löva sig på träd och buskar... Kan fylla listan väldigt lång men jag tror ni förstår så jag slutar här.



Nytt till L

publicerat i Leon

Lite nytt till Lellegubben. Älskar att handla kläder till honom....eller att spendera pengar över lag ;)



Bostad

publicerat i Leon

På jobbet har vi fått in massor med fina påskgrejer. Vill handla massor men det känns onödigt då vi snart ska flytta. Dessvärre har vi inte hittat nåt boende än (söker hyfsat fräsch trea eller större, maxhyra 9000:-/mån) men det ordnar sig nog. Tar tacksamt emot bostadstips, det är rätt bråttom!

Jag köpte en kuddkanin och en mjuk liten uggla till Leon från butiken idag. Han älskar sånt! Jag med.



kavat

publicerat i Leon

Leon och jag har nu på förmiddagen varit och handlat mat och skor. Vi var på mirum galleria och han skötte sig utmärkt! Han blir ju lätt uttråkad och tjuter när han inte får som han vill, så jag släppte honom lös för att vara på den säkra sidan. Blir så jobbigt när folk glor som om de aldrig sett ett barn tjuta förut.
Vi handlade mat först och när vi var klara hade inte de andra affärerna öppnat än så han sprang där i gången och busade. Det gjorde han även när de hade öppnat också så då fick jag hålla lite extra koll på honom så han inte sprang allt för långt. När jag stod och betalade hans skor så sprang han in i affären mittemot och gömde sig under ett bord, haha!



Söt

publicerat i Vardagsliv

Igår var jag hos mamma och pappa och där fick jag mysa med den här lilla sötnosen. Fick ännu mer bebislängtan nu... Det var ljusparty hos mamma. Köpte massor goda ljus. Att lukta på, ej förtära såklart. Hehe.



Blä

publicerat i Vardagsliv

Blir ingen utekväll. Tyvärr... Paulina blev sjuk så nu är jag jätteledsen och ska svulla istället. Saknar Leon också.



Gott gott gott

publicerat i Vardagsliv

Jag vill tipsa er om detta goda knäcke som jag fastnat för. Vet inte om det är så värst nyttigt men ack så himla gott! Det liksom bara smälter i munnen. Godast tycker jag det gör sig endast med smör på, och bregott ska det vara då! Mums mums.

Imorgon är det ju party för min del. Jag partar ju inte så värst ofta och jag har alltid haft en tendens till att bli så himla rödögd just när jag dricker. Har ni nåt bra tips på några bra ögondroppar man kan köpa? Cleareyes ska ju vara super men den finns väl inte i Sverige, och så har jag fått tips om att droppa nässpray i ögonen för att det drar ihop blodkärlen. Kan inte vara så bra men kanske värt ett försök.



Busfabriken

publicerat i Leon

Busfabriken idag var jättekul! Leon tyckte också det var roligt men mest kul tyckte nog min fader att det var. Han klättrade högst upp i alla torn och åkte rutschkanor. Haha!
Leon fick spendera eftermiddagen hos mina föräldrar medan jag var och jobbade.

Jag kom hem nyss och mot mig sprang världens finaste kille. Som alltid när jag kommer hem, då springer han mot mig och vill upp till mig. Jag brukar säga att jag bara ska ta av mig skorna först och då står han och trampar, lilla älskling!



Nada doing

publicerat i Vardagsliv

Vi har inte gjort många knop idag inte. Inte ens gått utanför dörren, så jag känner ju att det skulle vara skönt med en nypa frisk luft nu.

Imorgon ska jag och Leon med mamma och dem till Busfabriken. Det tycker vi alla är roligt, speciellt vi vuxna ;) och på eftermiddagen ska jag jobba några timmar till stängning.
Det blir samma på fredag.. Jobb ett par timmar till stängning med en liten touch av party efteråt. Ska nämligen ut med min kusin Paulin på fredag! Lite spontanutgång sådär även om det är ett par dagar kvar. Jag gillar ju att planera veckor i förväg annars. Vart ska vi då, Harrys eller Hugo?!



publicerat i Leon


kamera säljes

publicerat i Vardagsliv

Jag säljer denna kamera om någon är intresserad. Ett år gammal och knappt använd. Om ni vill veta mer om själva kameran kan ni googla!



Utelek

publicerat i Vardagsliv

Igår var jag och Leon hos mamma&pappa hela dagen. Leon ville för en gång skull inte in när vi var ute, han tyckte det var riktigt roligt!



Jacka och skor

publicerat i Leon

Jag handlade en fin vårjacka till Leon idag också. Nu är det bara skor kvar för hans del, sen kan våren få komma!

Jag tänker köpa ett par kavat promenadskor till honom. Frågan är nu om jag ska ta stl 22 eller 23, behöver lite råd.
Man ska ju lägga på 1-1,5 cm också och hans fot är ca 13,2-3 cm. Stl 22 hade 14,2 i innermått och 23 14,8 cm.



Nya skor

publicerat i Shoppat

Jag har nya skor - försvinn nu snö och vinter för jag har slut på impregneringspray!



Dags att träna

publicerat i Träning

Jag har inte tränat på hela veckan så jag kände imorse att det var dags idag med ett jympapass, lite spontant sådär. Vräkte i mig snask igår så jag har ju självklart ångest idag då. En konstig grej är ju att jag har mer ångest när jag äter skit nu när jag tränar än när jag inte tränade. Borde ju vara tvärtom tycker jag.

Lelle är hos moffa och Oskar jobbar. Om Leon sköter sig där borta så ska jag även veckohandla efter träningen... Lite ensamtid är skönt.
En sak jag vill att Friskis ska införa är barnpassning. Man har inte alltid barnvakt och på förskolan får man ju ej lämna barnet. Det vore ju perfekt att bara lämna barnet i lekhörnan en timme med nån lektant...



The end of snusing

publicerat i Vardagsliv

Jag är helt rastlös, det enda jag vill ha är mina små catch mini eucalyptus. Jag slutade snusa igår för typ tusende gången men jag har fasen bestämt mig nu att detta var sista gången. Jag snusade så himla mycket och de är inte billiga de där. En stock kostar ca 300 kr och det blev minst en stock i veckan. Fattar ni hur mycket jag snusade då?! Nu kommer jag iallafall spara ett par tusen kronor i månaden och det är jättebra! Och så är det kanske inte jättebra för hälsan att snusa så jag får väl se det så också.

Till lunch idag gjorde jag min paradrätt - ris och kyckling tikka masala. Det är väldigt enkelt att göra också. Det enda man behöver är ris, kycklingfilé, lite vatten, tikka masala kryddmix och crème fraîche.



Bada dockan

publicerat i Leon

Lelle fick ta ett bad tillsammans med David ikväll. Själva David var inte så rolig, utan han skulle mest leka med badbaljan som följde med. Men när jag frågade vart Davids snopp var så kunde han peka ut den.. haha! Och han var duktig och shamponerade in Davids hår också (ej könshåret). Kul Daniella. Kul!



Gekås!!!

publicerat i Shoppat

Ååå vilken jättekul dag vi har haft, jag och Paulina! Gekås är ju himmelriket men jag lyckades faktiskt hålla i pengarna (!). Jag handlade bara för 2700 kr och det är bra för att vara mig. Jag tänkte mig för lite när jag plockade i grejer, tog liksom det vi behövde och sånt jag verkligen ville ha, inte bara för att det är billigt som man lätt tänker där.

Leon blev överlycklig för sina tubbisar! Han älskar ju verkligen teletubbies
- "bittaaaaa!" ropar han när jag frågar om vi ska se på tubbies-film. Det betyder tubbies antar jag.
Jag köpte även en dockvagn och en dockbebis med snopp. Tyvärr fanns bara vagnen i rosa (tråkigt, är inget större fan av rosa), tycker den ska finnas i alla färger så det inte är självklart att bara tjejer kan leka med den eftersom det är en "tjejfärg" enligt många. Jag väljer inte leksaker till Leon efter vad som är tjej- och kill, han får det han gillar att leka med.
Jag satte lilla bebis-David i vagnen och så körde Leon omkring med honom här hemma. Precis som en pappa gör med sitt barn, och en pappa är ju av manligt kön så varför ska inte en pojke kunna leka med dockor? Ni förstår kanske min poäng.

Nog pratat om det, utanför Gekås hade de en liten guldaffär och där hittade jag en lyckokatt-berlock till mitt armband. 198 kostade den där, tror de är lite dyrare i vanliga fall? Jättefin tycker jag iallafall.



fullt upp

publicerat i Vardagsliv

Hur går det er era mormorsrutor?! Jag antar att det går asbra för er för ni har ju inte bett om ett nytt klipp där jag visar varv 3. Men det är som varv 2.... lätt som en plätt när man kan det.
Själv då så har jag haft lite uppehåll i tillverkningen av rutor. Vi säljer våran lägenhet och det är lite mycket med det (men det går bra) och imorgon ska jag och min kusin Paulina åka till Gekås, Ullared. Ska bli så kul! Vi skulle egentligen åkt buss men resan ställdes in pga för få anmälda så vi tar bilen ner istället (herregud!). Önska oss lycka till!

Mitt armband har kommit tillbaka nu i rätt storlek och jag fick även en till berlock i fredags av faster. Är så glad för det, det är så fint! En liten hund har jag nu och en kula med hjärtan.



inte första gången

publicerat i Leon

Efter en hård dag!



lovelovelove

publicerat i Vardagsliv

Tack alla fina för presenterna jag fick idag! (Vill göra ett hjärta här för att beskriva min tacksamhet men ni får väl tänka er att det är ett hjärta här ---> !)

Jag fick bland annat detta halsband av Oskars syster, och ungefär tusen nagellack, tofflor man kan värma i mikron, orkidé, parfym, en jättefin tröja och lite annat.

Och den vita kladdkakan då? Ja den blev en aning kladdig, typ ogräddad förutom i kanterna trots att jag hade den inne längre än anvisad tid. Vet inte vad som gick fel men kanterna var iallafall lagom hårda. Den smakade inte heller mycket vit choklad som jag hade önskat. Om den hade blivit färdiggräddad så hade den nog bara smakat sockerkakssmet ändå. Nästa gång blir det att ha i mycket mer av chokladen och kanske grädda den på högre värme eller något... Blev besviken iallafall.



Den vita kakan

publicerat i Vardagsliv

Leon fick slicka skeden och skålen när jag var klar med kladdkakan jag skrev om.
Den första är klar, men den andra är fortfarande i ugnen - helt dallrig, den vill inte stelna. Dock ville jag ju ha lite mer kladd än vanligt men rinnande tror jag inte funkar.

Snart kommer våra gäster. Dags för födelsedagsfirande!



video - varv 2 mormorsruta

publicerat i Daniella virkar
Nu har jag gjort ännu ett litet klipp till er, och detta är då varv 2 på min mormorsruta. Hoppas den är till nån hjälp och att ni fattar vad jag gör :)


video - virka mormorsruta

publicerat i Daniella virkar
Här är ett litet klipp till er som vill lära er virka mormorsrutor. Detta är film 1 av 4, och här visar jag hur ni virkar varv 1. Jag använder mig av ett garn som heter Drops Muskat och storlek 4 på virknålen.
 
Lycka till, och hoppas detta lilla klipp var till någon hjälp! =)

 

?

publicerat i Daniella virkar

Första rutan på en mormorsruta ser ni här.
Skulle ni vilja att jag gör en video där jag visar hur jag virkar? Jag tyckte själv att youtube var bra när jag lärde mig, men ändå svårt att riktigt förstå när de visar så snabbt och med konstiga virk-termer.
Om jag skulle göra en skulle jag visa sakta, steg för steg och förklara med egna ord. Och så har jag säkert inte lärt mig helt rätt, men fina rutor blir det ju ändå, så nåt rätt gör jag antar jag :)



Faan

publicerat i Träning

Jäklar också... Jag tog fel på träningstiden idag. Trodde det började kl 19 så jag stannade hemma för länge. Fick se att det började kvart i så jag blev jätteledsen när jag insåg att jag inte skulle hinna. Typiskt. Men imorgon kör jag! Ska bli så skoj!!

Nu - virkning


Yes!!

publicerat i Träning

Jag har lyckats boka in mig på 2 IW-pass, helt otroligt att det tom fanns platser kvar idag. Jättekul!

Jag var ju på indoor walking igår och det var det roligaste jag tränat på länge! Det är ett rum fullt med crosstrainers och en ledare och det är ett konditionspass. Perfekt för oss som verkligen hatar att springa ensamma då gruppträning är peppande som fasen!


Snart så

publicerat i Daniella virkar

Nu har man kommit en bit på denna filt som det nån gång kommer bli. Varje ruta tar väl ca 30 minuter att virka så ni kanske förstår hur lång tid det tar att göra en stor filt.. Jag tror nästan jag gör en vagnfilt, så går det lite fortare iallafall.

Sen ska man ju virka samman alla rutor. Vilken färg tycker ni jag ska använda då?

 


Min dag idag

publicerat i Vardagsliv

Har inte tränat på några dagar men nu är jag på spåret igen. Eller ja, på Friskis. Jag ska köra nåt nytt som heter Indoor walking. Jag hoppas det är kul för det var himla svårt att få en biljett då det verkar vara mycket poppis.

Det är ju min födelsedag idag också. Jag fick ett jättefint pandora-armband av Oskar med en berlock till. Tyvärr var 17 cm för litet av nån anledning (har andra armband som är 17 cm) så det ska bytas till större.
Leon startade dagen med att bajsa gegga så han fick ta ett bad. Han passade då på att sova lite. Det gjorde jag alltid när jag bodde hemma. Jag badade i jättehett vatten och somnade och vaknade av att jag fick kallsup, typ. Haha. Saknar att ha badkar!


Mössor

publicerat i Daniella syr

Man kanske borde börja sy mössorna igen jag höll på med för ett tag sedan. Plockade fram tygerna jag har kvar så får vi se om jag orkar ta mig an nån mössa. Jag tror jag vill göra en i aptyget till Lelle iallafall :)


Stretching

publicerat i Daniella virkar

Jag virkade några fler igår... Det är så kul men ganska jobbigt för händerna också. Blir alldeles stel efter ett tag och måste stretcha fingrarna, hehe.

 


Duktiga jag

publicerat i Daniella virkar

Var och köpte garn idag. Testgarnet jag hade hemma var verkligen inte bra så jag letade upp ett glattare/glansigare garn i affären och nu har jag testat det - det är jättebra!
Det luddar inte och sticks inte, så detta kommer nog bli en skön filt. När den nu blir klar. Får se hur stor jag gör... Kanske bara gör en filt som Leon kan ha i vagnen eller så.

 


Vit kladdis

publicerat i Vardagsliv

Om några dagar fyller jag år och när familjen kommer hade jag tänkt bjuda på vit kladdkaka istället för vanlig hederlig tårta. Jag älskar vit choklad så denna blir nog supergod!
Som med vanlig kladdkaka så gillar jag att ta ut den ur ugnen lite tidigare så den är extra kladdig. Denna blir nog ännu godare så! Alltså jag vill äta den nuuuu! Jag har inte ätit den förut så jag hoppas den är lika god som jag tänker mig att den är. Någon som har testat den?!

Receptet är från Spiderchick.nu, som för övrigt är en rolig blogg jag flitigt läser.

 

Om ni vill se bild på denna läckra munorgasm får ni googla...


Sjukling

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi varit på kalas hos Oskars kusin. Mycket god fika! Efter det åkte vi till mamma och pappa och här är vi nu.. Tyvärr hade Leon feber inatt/morse men den försvann sen och nu på kvällen kom den tillbaka. Stackars honom! Som tur är får han Alvedon och mycket gos så han blir nog kry snart.


Babushka

publicerat i Vardagsliv

Nytt på jobbet!!! En sån här hade jag när jag var liten, minns jag. De är ihåliga så man kan stoppa dem i varandra så det till slut bara är en stor kvar. Så fin!


RSS 2.0
Till Toppen