Enkelt lchf-bröd

publicerat i Lchf
Jag har hittat ett jättegott recept på lchf-bröd som jag tänkte dela med mig av. Det är väldigt enkelt med få ingredienser. Godast tycker jag det är med redigt mycket bregott och ost på!
 

50g fetaost
1 ägg
1 dl rysk/turkisk yoghurt 
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
 
Mosa fetaosten med en gaffel, ha sedan i yoghurten och ägget och blanda runt. Ta sist i fiberhusk och bakpulver och blanda väl. 
Låt stå ca 10 minuter innan smeten rullas till bollar i den storlek man vill ha.
Gott blir det om man toppar med några solroskärnor eller andra frön.
 
18 min i ugnen på 200grader

Sidenband till snuttefilt

publicerat i Daniella syr


Har köpt fler sidenband till snuttefiltarna jag syr. Dessa var så fina, ljusa och somriga tycker jag!

Mix & go

publicerat i Lchf
Köpte mig en sån här mixer. Det smarta med den är att den mindre än vanliga mixers, och att man mixar direkt i muggen/flaskan (vad heter det nu igen...?). Så är det bara att skruva på locket sen och ta med när man är på språng eller liknande. Eller som jag då och bara dricka hemma. 

Den är till för smoothies och lite mjukare grejer man mixar, frukt och grönsaker och så. 

Nu behöver jag lite lchf-recept på smoothies, om ni har något riktigt gott?
Den enda smoothien jag gjort hittills var god. Innehöll blåbär, grädde och rysk yoghurt.




 

Räkor

publicerat i Vardagsliv


Så jäkla gott med räkor och lite aioli. Räkor måste vara det godaste från havet som jag vet, räkor eller kräftor... Svårt att välja!

färgat hår

publicerat i Vardagsliv

Bild från midsommarafton

Jag har fått mitt hår färgat, äntligen! En avfärgning och en ljusare färg gjorde susen. Men det krävs ju några färgningar innan jag får den nyans jag vill ha. Detta är ju fortfarande lite rött och absolut inte nån kall färg. Men ljusare är det iallafall och det är en bra början. 
Frisören tipsade mig om att köpa inpackningen jag skrivit om innan, så den har jag i håret vid varje tvätt vilket är 2 ggr i veckan. Mellan tvättningarna kör jag torrschampo om det behövs ibland. Håret vänjer sig ju efter ett tag att inte bli tvättat för ofta, i början blev det ju fett på en dag men nu tar det längre tid :) 

Ordning!

publicerat i Vardagsliv
Jag har fått ganska mycket gjort de senaste dagarna som har legat och grott en inre stress hos mig. 
Jag har bland annat färdigställt fotoalbum med foton som legat lösa i över två år, från Thailand bland annat när Leon var 5 månader gammal. Jag tycker om, eller rättare sagt, det känns skönt när jag har ordning och reda och får plocka iordning och sortera saker. Som detta med albumet tex.
Nu måste jag bara kolla över vilka foton jag framkallade senast och även framkalla nyare foton så vi har det sparat. Det var smidigt att framkalla från photobox (tror jag det var) för då fick man ett färdigt album med trycka foton i istället för lösa foton. Nackdelen då är väl att man inte kan plocka ut foton och göra förstoringar eller kopior, men då får jag rota i den externa hårddisken jag har. Där ligger många många bilder kan jag lova! Måste sortera i den också nån gång.... Ja usch ni hör ju! 
Ibland är det jobbigt att ha ett kontrollbehov osv. Men det är skönt på ett sätt också. Man känner en sån jäkla skön känsla i kroppen när man gjort det allt det där. Som idag när jag bytte gardiner. Bara en sån sak... ;)

Senaste naglarna

publicerat i Diplomerad nagelterapeut


Jag hade min första manliga kund förra veckan. Underbart att han vågar sticka ut!


Och dessa snyggingar gjorde jag på Emma, Oskars syster. Så fint med fade:ad fransk!


Minns inte om jag visade mina senast?! Om jag gjorde det så får ni en glimt till. Glitter får man ju inte nog av.

Följ mig hemskt gärna på instagram! @nailaholic_daniella

Till bebisen

publicerat i Daniella syr
Ja ska ju bli faster i höst så idag sydde jag lite till bebisen... :)





Mina tyger börjar sina så jag får ta en tripp till Söderköping för tygshopping snart känner jag!

Studentfirande

publicerat i Vardagsliv






I helgen var vi på studentskiva. Mycket trevligt och vi kalasade natten lång. 

Nu är mina föräldrar och ena bror och lite annan släkt i Spanien. Jag kan ju meddela att jag är sååå avundsjuk på dem! Men hoppas de njuter för fullt och tar massor med bilder som vi får se sen när de kommer hem. De åkte i måndags och jag saknar dem redan. 
Vi tillbringar ju mycket tid hos min familj så det blir ju en liten omställning nu i 2 veckor.

senaste naglarna

publicerat i Diplomerad nagelterapeut







färginpackning Maria Nila

publicerat i Vardagsliv
Någon som vet skillnaden på dessa färginpackningar? Båda är från samma märke så det är lite underligt för mig. Det framgår ju inte nånstans heller... 




Fredagstankar

publicerat i Leon
Vi har precis fått en cykel av min morbror och Leon fick den igår som en överraskning. 

Han blev SÅ glad! 

Värre är det med tålamodet att lära sig trampa så cykeln går framåt. Det var lite svårt och det blir kanske inte lättare med en moder som också har lite dåligt tålamod. Men vi lär oss båda. Av varandra. 

Öva hela sommaren. Något annat vi satsar på är att han ska vara blöjfri till slutet av sommaren. Han är så duktig redan nu så det blir inga problem. 

Men jag har en fråga till er som redan gått igenom detta;
Hur gör man på natten i början? Bör man sluta helt även där eller köra med nattblöjor? Finns såklart för- och nackdelar med båda sätten, men vill höra vad ni har gjort. 
Vi kommer nog av lathet använda blöja på natten för att slippa tvätta sängkläder varje dag, men det kanske är svårare att komma ifrån de blöjorna sen? 





nageluppdatering

publicerat i Diplomerad nagelterapeut






hon har blommor i sitt hår

publicerat i Shoppat


Har köpt mig ett sött hårband. Tycker det passar väldigt bra nu i sommar och speciellt på midsommarafton! Tycker det kunde varit lite fler blommor på men jag får väl bara plocka ett par stycken och sätta i om det är så. 

Tävling på instagram

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
På instagram och endast där har jag nu en tävling


Delta gärna!

Och så vill jag så hemskt mycket visa lite naglar såklart











Min dagbok

publicerat i Vardagsliv
Jag är så omotiverad till att skriva här på bloggen. De enda bilder (nästan) jag har i fotoalbumet i mobilen är på naglar och jag kan förstå att det inte alltid är kul att se eller läsa om, om man inte är intresserad av det såklart. En blogg är inte så kul om man inte slänger in lite bilder som förhöjer inlägget, så därför skriver jag väl inte så ofta här inne längre antar jag.
Jag känner inte heller att jag har något intressant att skriva om utan att man blir för privat. Jag var mer privat här förr men nu har jag blivit lite äldre i sinne och skäl och vill inte dela med mig av precis allt och mina alltra innersta tankar, även om det är intressant att läsa om för andra.

Min blogg är ju lite som en dagbok. En smidigare dagbok där man slipper skriva med penna på ett papper och skriva ut bilder och klistra in. 
Jag har ju så mycket fina minnen här i bloggen, och något jag tänker på är hur allt bara kommer försvinna nån gång. Jag menar, blogg.se kommer ju inte finnas för evigt. Borde man skriva ut hela sin blogg och göra en egen liten privat bok av det så man har allting sparat?
Jag är ju även lite traditionell och sådär så jag har ju ett riktigt fotoalbum som jag framkallar foton till lite då och då. Det känns så skönt! Men det är mest alla minnen och texter från bloggen som nån gång kommer gå förlorat. Så himla synd tycker jag.

Men nog om detta. Nu kommer jag med en smaskig nyhet som ni kan gotta er i och vara glada för att ni själva (förhoppningsvis) inte har varit med om än...
Jag har fått gråa hår!!! 25 år och i min utväxt har jag nyligen fått se ett par gråa eller typ vita hårstrån. 
Så sorgligt, men det är ju bara att acceptera som med allt annat trist med kroppen och utseendet som kommer med åldern sen.
Skatteåterbäringen har ju trillat in på kontot så jag har faktiskt bokat mig en tid hos frisör för färgning. Jag vill ljusa upp håret till min naturliga hårfärg, vilket är en kall ljusbrun eller mörkblond färg. Tror det skulle göra så att de gråa håren syns mindre, är ni med? Hoppas min teori stämmer. 


Adios! Hörs.

RSS 2.0
Till Toppen