Hemma

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi hemma igen! Vi har hunnit packa upp alla våra resväskor och kommit tillrätta hemma.

Det luktar så annorlunda hemma när man inte varit där på länge, konstigt det där. Sängen är nybäddad och det ska bli så skönt att krypa ner där snart.


Till Lelle

publicerat i Leon

Leon har fått nya byxor och skor. Köpte dem i Valencia på Zara. Vill verkligen ha den butiken hemma! Hittade dock ingenting till mig själv när vi var där.

 


Sista kvällen

publicerat i Shoppat

Lite har man allt shoppat. Bland annat dessa shorts. Köpte tre olika färger, så snygga tycker jag!

Sista kvällen här idag, vi åker härifrån kl 11 imorgonbitti. Måste erkänna att det ska bli skönt att komma hem, även om jag kommer sakna det här stället.


Sol!

publicerat i Vardagsliv

Igår var några av oss i Valencia och shoppade lite. Skönt att göra något nytt, för det vi annars gör är ju att gå till stranden, äter, och på kvällen går vi ut på stan. Vilket också är skönt, men lite enformigt blir det.

Nu är det bara några få soldagar kvar så jag ska passa på att pressa utan solkräm imorgon. Hehehe. Får väl skylla mig själv sen... Gjorde samma sak för några dagar sedan (glömde smörja ryggen) och det var ingen rolig upplevelse efteråt. Men förhoppningsvis är jag härdad nu. Känner press, vill inte komma hem och svärmor är brunare än jag. Har uppmärksammat det de senaste åren.


Underbart

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi varit här en vecka. Vi har det underbart! Har inte så mycket mer att säga.. Strandhäng varje dag och Leon rullar sig i sanden och leker vid havet varje dag.


Framme

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi framme och har varit här i ett par dagar. Det är helt underbart! Det enda som är skit är att de inte har kvar väskaffären. Jag brukade alltid köpa massor med väskor där.

Hörs en annan dag!


Lika

publicerat i Leon

Kollade igenom gamla pass hemma hos mamma och pappa och hittade det här. Det är min yngsta bror när han var ca 3 år tror jag, men ser ni vem som är lik honom?


Glitter

publicerat i Vardagsliv

Idag lånade jag mammas glittriga nagellack, jag älskar glitter!
Hemma har jag konstigt nog inte alls mycket glittriga lack. Bara två stycken och de har inte såna här stora flagor i sig som är så fint. H&M har några har jag sett som jag måste köpa när vi kommer hem från resan. Guld måste jag bara ha!


Glajjor

publicerat i Leon

Lilla toker. Vet inte varför det är så kul när ett barn får på sig vuxenglasögon, men som jag skrattade igår.


trademax

publicerat i Vardagsliv
Jag är ju mycket för inredning och prylar till hemmet. Kuddar och fluff, ni vet.
 
Jag hade faktiskt aldrig hört talas om Trademax innan förrän de kontaktade mig. På hemsidan hittar ni bland annat kuddar och plädar för en billig peng, men för den som vill vara lite mer exklusiv så har de lite dyrare grejer också. Jag tänkte tipsa er om lite billigare heminredning som jag föll för.
 
♥ Först ut har vi den här otrolig söta filten/pläden. Om jag hade en liten bebis hemma hade jag köpt den direkt! Ni anar inte hur mycket filtar till Leon jag har här hemma, så även om det kliar i fingrarna så får jag avstå att köpa den. Just nu iallafall. Förhoppningsvis kommer det väl en bebis nästa år. 95 kr.
 
 
 
♥ Den här klockan är så himla min stil! Hade jag fått bestämma (och haft råd) hade jag bott på landet och inrett vitt och lantligt. Den här klockan hade jag satt upp i köket eller i vardagsrummet. Det som gör det hela är ju att den är så stor. Hellre stort än litet, tycker jag. Har man en stor klocka behöver man inte mycket mer på väggen. 595 kr.
 
 
 
♥ Till mitt lantliga kök hade jag köpt en sån här väggdekor med recept. Perfekt att slippa ta fram kakboken eller googla som jag alltid gör. Väldigt fint också tycker jag. 215 kr.
 
 
 ♥ Lite snygga skålar är ju aldrig fel. Här får man med 5 st skålar i rosa och lila. Snyggt att ta fram när man bjuder på chips eller något annat gott. Jag måste införskaffa mig dessa, för här hemma bjuds det på chips i fula plastbunkar. 249 kr.
 
 
I samarbete med Trademax.se

Rida på en äng

publicerat i Vardagsliv

Ni anar inte vad som just hände! Kan inte fatta det själv. Leon somnade ensam i sin säng utan någon av oss i rummet. Helt otroligt, har aldrig hänt! Och han grät inte en endaste gång. Dock fick jag ju lägga tillbaks honom i sängen kanske 20 gånger, men till slut förstod han väl att jag stod utanför eftersom jag kom in varje gång han klev ur sin säng, och då kände han sig trygg.

Min förhoppning är ju nu att vi ska kunna säga att Nu ska vi sova, och så går vi och lägger honom och säger godnatt och sen går vi ut ur rummet och så somnar han där ensam. Vi får väl se hur detta går, men det är ju ändå bra att få lite rutin på läggningar och sådär. Vi har ju inte haft nån bra sån riktigt, inga fasta tider och regler. Vi har haft en regel och det var att han ska ligga i säng kl 20 senast, men det blev det inget av när jag fick sommarledigt (eller ja, arbetslös)...

Idag åkte vi till svärisarna och Leon badade i poolen och på vägen hem stannade vi vid en hage och tittade på de vackra hästarna som fanns där. Leon verkar så fascinerad av dessa varelser, och det förstår jag. De är så himla fina och så luktar de så gott, tycker jag.
Jag har ju ridit en gång i tiden va, 4 år minsann. Men slutade när jag gick i fyran. Jag tröttnade, det blev så enformigt att rida runt i en ring i ett ridhus. Och så blev jag så frustrerad när vi red ut typ en gång om året. Då fick vi bara skritta och ha en som höll i hästen.

Jag är väldigt sugen på att rida igen. Inte ridskola, men låna en häst nån gång ibland och få rida ut och galoppera på en vacker sommaräng. Så fridfullt. Eller så får jag väl inte stopp på hästen, och så ramlar jag av.
Jag måste forska lite och se om jag känner någon som har en häst, vore så himla kul!


naglar

publicerat i Vardagsliv

Jag tycker som ni vet om nagellack och det här är ett ganska nytt sådant. Det är från isadora och heter bella vita. Älskar färgen!


smultron

publicerat i Leon

Häromdagen beställde jag ett fantastiskt fint blöjfodral från http://vintageinmyheart.tictail.com

Jag kunde inte bestämma mig vilket mönster jag ville ha, men det blev detta somriga med smultron på till slut.
Tänkte att det är praktiskt att ha servetter och blöjor samlade tillsammans i ett fodral så de slipper ligga utspridda i väskan.


Flygrädsla

publicerat i Vardagsliv

Nu är det bara 5 dagar kvar tills vi åker till Spanien. Jag har blivit så himla flygrädd nu de senaste åren. Tjuter alltid vid start och landning.
Vid starten bölar jag för det kanske är sista gången jag ser min familj, och efter landningen gråter jag av lycka. Hemskt det där...

Mitt fina hjärta som sov länge idag så vi fick bråttom till föris


Längtan

publicerat i Vardagsliv

Idag var jag på återbesök hos läkare för att kolla muttan och allt det där, och det såg okej ut så nu är det bara att vänta ut denna långdragna blödning. Sen får jag bada!!!
Vi åker ju till Spanien på söndag så jag blir lite ledsen om jag inte kommer få bada på hela resan.
Det jobbigaste av allt är ju att jag måste använda bindor och att jag blöder. Det är inte roligt någonstans, så det ska bli skönt att snart bli blod- och bindfri!

Leon fick vara hos sin mormor så länge och när jag var klar åkte jag dit. Mormorn bjöd oss på kinamat.


Isadora

publicerat i Shoppat

Jag är ju himla förtjust i nagellack, har massor i olika färger och även snarlika, får inte nog! Denna rosa fick följa med hem häromdagen.
Passar väldigt bra till lite brunare händer, vilket jag nog snart får.


bronze goddess

publicerat i Vardagsliv

Jag och Ogge var iväg med min brorsa förut och var smakråd när han köpte sommarkläder, och efter var jag inne på Kicks och fick syn på den här parfymen. Jag stod i kö till kassan och det tog sån tid så jag luktade på den här så länge. Det var den godaste parfymen jag känt på länge och jag måste bara ha den!!! Min kropp skriker efter att bära den underbara doften.

Jag tänkte först och främst titta om den finns i taxfreen på flygplatsen eller i nån parfymbutik i Spanien. Den fanns nämligen inte på nordicfeel.se där jag annars köper parfym till mycket billigt pris.


Fyrhjuling

publicerat i Leon

Jag fick mycket sol igår med, och idag blir det en del också hoppas jag. Vi ska till mamma och pappa så Leon får åka sin nya fyrhjuling och jag ska passa på att sola mig.
Han åkte igår på fotbollsplan hos svärisarna och fyfasen så glad han var.


sommar och sol!

publicerat i Vardagsliv
Vilken underbar solig dag det har varit idag, och så himla varmt! Men jag klagar inte, inte ett jäkla dugg. Som man har längtat efter denna sol och värme hela vintern så är det förbjudet att klaga. Jag har ju faktiskt också hunnit få en liten bränna, dock en röd men den lägger sig snart och blir gyllenbrun, inte sant? Det svider faktiskt på min ena arm, så jag måste smörja mig med lite after sun, känner jag. 
 
Först var jag och Lellepojken på stan och jag köpte mig ett par nya skor som jag har kikat på men inte tyckt att jag haft råd med dem. Vet egentligen inte om jag har råd egentligen, men nu är de köpta och använda, så ingen återlämning nu om de inte går sönder förstås. Jag tycker de är jättefina! Från Din sko om någon är sugen, och de fanns även i beige.
 
 
Ni får ju ha lite överseende nu för att mina fötter är så himla vita. Men de har ju faktiskt varit gömda i strumpor och skor och inte fått någon sol på hela vintern. Tänk er skorna till gyllenbruna fötter. Så himla fint! Älskar guldspännet också, det gjorde hela skon!
 
Pappa Oskar jobbade idag men slutade tidigt så vi åkte ut till min fader och bröder och har varit där hela dagen och kvällen. Min mor är iväg på jobbsemester så hon fick inte träffa Lelle idag. Leon har fått springa omkring nakenfis och så har han badat i minipoolen och lekt med hunden Rocky. 
 
Vi kom hem för en timme sedan så det har varit en lång dag för han, men han är ju inte den som visar att han är trött.
 
 
Haha, min muntra fader. Och bilden på Leon är från tidigare idag innan vi åkte.
 
Hej svejs, ha en trevlig helg!

Skön morgon

publicerat i Vardagsliv

Har precis blivit klippt och fått den sköna skalpmassagen. Underbart!

Vi pratade om att färga mitt hår också... Att jag inte har så bra erfarenheter av färgning på salong men hon lugnade mig.
Jag funderar på en väldigt naturlig ombre, inte som jag färgade sist utan mer naturligt helt enkelt, och inte lika ljust i längderna som jag hade sist. Vi får se! Det blir isåfall efter resan om jag har några pengar kvar.


Baksidan

publicerat i Vardagsliv

Nu är jag trött på dom här jäkla bindorna jag måste använda! I vanliga fall använder jag tamponger men det får man inte nu pga infektionsrisken osv, så det är en riktig pina det här med bindor. Jag har haft riktigt ont i magen idag och igår, som mensvärk fast gånger 100, så man nästan börjar gråta. Som tur är går det över efter en stund med värktabletter, men det värsta är att jag fått utslag i rövjäveln av dom där jäkla bindorna! Jätteintressant att veta förstår jag, men allt är inte hallon och solsken. Fan heller att det är! Livet kan vara hårt ibland, och jag hatar det. Och nu syftar jag mest på det tragiska som hänt, inte så mycket på min prickiga stjärt.

För att göra mig lite gladare imorgon så ska jag klippa håret på salong. Har inte gjort det många gånger i mitt liv, jag har ju min privata frisör/kompis men nu tänkte jag unna mig detta. Det ingår tvätt, inpackning, fön och massage också och jag längtar riktigt mycket till den där massagen. Hoppas det är lika skönt som jag tror.

Min älskade unge som tjatar om att "pela" så fort han ser pappas iPad eller mammas mobil. Får börja sätta gränser snart, han kan ju inte sitta och pela hela dagarna även om det är pedagogiska och lärorika spel.


fraktur

publicerat i Leon

Inte nog med allt som hänt nu så fick lilla Lelle en fraktur på nyckelbenet förra veckan.

Allt började med att han ramlade ur soffan i sömnen på kvällen, och vi tänkte inte mer på det. Han grät men det gick ju sedan över. Dagen efter grät han i perioder och han hade ju precis varit sjuk också så vi trodde det hade ett samband, att han inte var riktigt frisk än. Dagen efter det grät han fortfarande och verkade ha ont nånstans, och vi tror det är öronen som spökar.

I fredags fick vi nog och oskar åkte upp med honom till akuten där det efter många timmar konstaterades att han hade en fraktur. Kan ju säga att det var skönt att få veta varför han varit så ledsen, när han inte kan förklara och säga det själv.

Nu är han helt normal igen och leker och springer och verkar inte ha ett dugg ont längre. De gör ju inget åt nyckelben och barn läker ju så fort och verkar tåla mer smärta än vuxna också. Läkaren sa att de inte brukar ha så ont när det blir fraktur på nyckelbenet men det vill jag inte hålla med om, han var ju helt förstörd i 2 dagar. Men att de läker fort, det kan jag hålla med om.

Jag har såklart dåligt samvete för att vi inte kunde komma på att det var något brutet tidigare, men å andra sidan hade de ju inte gjort något åt det ändå. Men jag tänker att tänk om det var något annat han hade brutit som behövts gipsats, och så går det flera dagar utan att vi kommer på vad det är. Man drar sig ju också för att åka till akuten "i onödan" om ni förstår hur jag menar. Men det vet man ju aldrig innan heller. Det är inte lätt alla gånger.



Sommardag

publicerat i Vardagsliv

Leon och jag har varit ute hos mina föräldrar idag. Han har lekt massor ute, man märker verkligen hur mycket han älskar sommaren. Precis som jag! Däremot vägrar han att ha solkeps på sig vilket kan leda till lite bråk mellan mor och son då jag tycker det är viktigt. Men han vinner alltid, jag är för svag.

När oskar slutade jobbet så åkte vi ut till hans föräldrar och det första de gör är att hoppa i poolen. Herregud, Leon kastar sig verkligen i! Lite läskigt är det nu när han inte kan simma än. Men i den här takten simmar han väl i slutet av sommaren, lilla fisken!

En perfekt solig sommardag har det varit. Vad jag har längtat efter värme och nu är den äntligen här!


fin klänning

publicerat i Shoppat

Jag vill så gärna ha den här klänningen men den finns ingenstans eller så är den slut i alla butiker. Den finns i ett reklamblad från h&m som kom för några dagar sedan.


Tom

publicerat i Vardagsliv

Igår var det dags att ta en kur med cytotec för att stöta ut graviditeten. Det gick bra fram till kvällen då det sista inte ville komma ut. Eller ja, äckelvarning nu men det kom ut men satt fast om man säger så.
Så nyss var jag på ett läkarbesök hos en underbar läkare och hon var så himla trevlig och snäll. Men det var inte det jag skulle skriva, utan hon gjorde en undersökning och såg ju att det satt fast nånting som senare visade sig vara moderkaka osv. Hon tog ut den och resten med hjälp av instrument så nu är jag tom.

Tom många plan.

Oskar är på väg och ska hämta mig och vi ska idag bara umgås med våra familjer. Kanske får man sola lite så man har en liten grund till Spanien som vi åker till om ett par veckor.


RSS 2.0
Till Toppen