äntligen!

publicerat i Graviditeten
Dags att uppdatera lite igen känner jag.

Har jobbat 4 dagar i sträck.. och igår var den jobbigaste. 12-21, och så upp och jobba idag 6.45-14.45. Nu är jag helt slut kan jag lova.. och så ska jag leda pass ikväll klockan 18. Är supertrött verkligen.

Men vet ni vad. Jag är ledig FREDAG, LÖRDAG OCH SÖNDAG! UNDERBART.

På tal om att leda pass nudå. Jag berättade för allihopa förra veckan. Jag måste berätta det varje gång jag ska leda eftersom det inte alltid är samma personer som kommer. Jag börjar känna redan nu hur himla mycket jobbigare det är. Jag har ju fått en ökad blodmängd som kroppen ska orka pumpa runt. bland annat då. Sen kan jag väl erkänna att konditionen inte har varit på topp den senaste tiden. Jag ska iallafall leda ett tag till. Undviker att ta ut mig helt, och undviker också för mycket hopp och sånt som jag tycker är väldigt påfrestande för min kropp.

Det är nog inte så kul som motionär heller att se en hoppande, tjock korv rulla fram på gympagolvet. Vet inte vart gränsen går, men känner lite att det snart är dags. Kan ju inte ge 100 % och då känns det inte rättvist mot dem.

Vad tycker ni? Ska jag sluta snart innan jag börjar rulla, eller ska jag fortsätta tills terminen är slut, och då i min egen takt fram tills dess?

ultraljud

publicerat i Graviditeten
Idag har vi varit på ultraljud. Allt gick kanon, och allt såg bra ut. Nu kan jag pusta ut ett tag... får se hur länge jag klarar mig utan att vara orolig.

Bebisen låg med huvudet långt, långt ner, så de fick knappt några bra bilder. Lite mer lik en människa nu. Förra ultraljudet såg den ut som en alien.


Här är en bild från första ultraljudet



18+0

publicerat i Graviditeten
Godmorgon vecka 19!

Igår blev jag jätteförvånad när jag vaknade. Inte för att jag var kissnödig, för det är jag alltid när jag vaknar. Vaknar av det liksom.

Jag tittade ner på magen och såg värsta bulan. En bula har jag aldrig sett förut, och bulan berodde på att kissblåsan är full och trycker på underifrån (antar jag)? Rätta mig om jag har fel. Men nåt med blåsan har det iallafall.

Här ser ni bulan.. Bry er inte om mina fina trosor med bin på ;)



Det roliga är att det bara är en bula på höger sida. Högerlutat livmoder? Har läst om det iallafall. Kul att ha en sån mage hela graviditeten. Åt höger.

Häftigt är det iallafall. Idag ska vi till Kimstad och äta våfflor och sedan till Herstaberg och äta grillat. Mums!

fredag

publicerat i Vardagsliv
buenos dias!

sitter här påklädd och ska snart ta och sminka upp mig lite. jag börjar jobba klockan 12, men tänkte att om jag gör iordning mig nu istället, så kan jag bara slappa resten av tiden innan jag går.

kommer hem vid nio ikväll och då hoppas jag antingen att det är någon bra film på tv, eller att jag och oggi ska se nån bra dvd-film. kanske köpa med lite gottigott mat. vem vet..

jag är ledig lör-sön. har bestämt mig för att träna då. hehehe

vilken bra låt!

publicerat i Vardagsliv


Älskar när man hittar en låt som man bara älskar och måste lyssna på hela tiden. Just nu är det den här! Hittade den för 1 minut sedan.

namnförslag

publicerat i Graviditeten
Jag har länge haft en s.k namnlista till mina framtida barn. Nu har jag rensat listan och det finns 2 namn kvar, typ. Alla namn jag förut beundrade har blivit fula, och jag har fortfarande inte hittat de där perfekta namnen som jag bara måste ha på mina barn.

Ett namn som jag tycker är väldigt fint på en tjej är Lily. Och Freddy till en liten kille. Har även börjat gilla Lo eller Li. Funderar också på stavningen Lee isåfall. Jag gillar inte sånadär vanliga namn, som typ Anna, Maria, Johan. Ovanliga namn ska det vara.

Har ni några namnförslag på ovanliga namn? Kom med tips!!!


Jag läste att det finns 27 st i Sverige som heter Snorre??! Kanske ska döpa ungen till Snippa?

besviken på er

publicerat i Vardagsliv
jäkla latmaskar... jag leder pass ikväll och det är fortfarande ingen som vill ha min gästbiljett. är det för att ni är lata eller är ni faktiskt "upptagna" ikväll? ni får ju gratis träning, + att det är så himla roligt :)

blandat snack

publicerat i Vardagsliv
Hola!

Imorse när jag klev upp ur sängen så blev jag väldigt förvånad. Stella som brukar ligga helt utslagen och sova till 11 stod där och vifta glatt på svansen. Vafan? Det var ju bara att gå ut med hundarna direkt. Tänker mest på Stella, för hon beter sig fortfarande som en valp och kissar inne om man inte går ut direkt när hon vaknar. Milton däremot är en vuxen karlahund. Han kan hålla sig han.

Just nu befinner de sig båda ute i köket. Solen lyser in där så de ligger på varsin solfläck på golvet. De älskar solen. Vem gör inte det egentligen? Fick lite hopp nyss när vi var ute och gick. Jag hade inte behövt ha mössa och tjockjackan på mig för det var så himla skönt ute.

Idag börjar jag klockan 12 och jobbar till 21.15. Måste skynda mig hem sen för det är ju Greys Anatomy och det där andra programmet efter GA, som jag har planerat att se. Oså är jag LEDIG imorgon. Underbart.

Och så är det lön imorgon också. På tal om annat. När jag har gjort alla betalningar och räkningar för denna månad så ska jag be Oskar att gömma mitt kort. Jag får fan inte handla mer onödigt skit som jag egentligen inte behöver. Jag ska försöka spara så mycket som möjligt till Thailand OCH till ledigheten i höst/vinter eftersom jag inte kommer få så mycket då. Antar jag iallafall. Men jag säger bara det - denna månad kommer det bli tight för mig med pengar. Stellas försäkring skulle visst betalas denna månad och den är på tretusen jäkla kronor. Sen är det ju allt annat skit som jag har handlat. Hm, Nelly, datorn. Ja ni ser. Lyxfällan. Har nån skickat in mig dit? Måste nog tipsa om mig själv snart. Eller skaffa en personlig ekonomirådgivare som snackar vett i skallen på mig.

På tal om imorgon, torsdag. Jag har fortfarande 2 gästbiljetter här hemma eftersom ingen vill gympa än. Kom igen nu tjockisar!!!!!

heelt okej

publicerat i Vardagsliv
Okej hörrni, Mickes pass var helt okej. Jag tog inte ut mig helt, men svettig blev jag. Så skönt att röra på fläsket. Varför gör jag inte det här oftare? Gympa är ju min passion!!

Ifall några är intresserade av att testa medelgympa med mig som ledare så har jag 2 st gästbiljetter att dela ut. Jag kör nu på torsdag kl 18. Välkomna :)


ledarbyte

publicerat i Vardagsliv
Fasen nu blev jag besviken men ändå inte. Det är Micke G istället för Lina. Det kan ju vara kul ioförsig, för jag gillar Micke G. Grejen är den att det är puls och jag har lite dålig kondis just nu. Men vi får se.

Oskar har bedragit mig

publicerat i Vardagsliv
HEMMA FRÅN JOBBET!

Jag drömde en konstig dröm inatt. Den är lite barnförbjuden, så det enda jag kan berätta är att jag drömde att Oskar var "otrogen". Haha. Det var ju som ett skämt, för det skulle han ju aldrig vara min lilla Oggiboggi ;)

Jag har växt som en person idag. Jag har skjutit upp en grej i ett antal veckor nu, men idag gjorde jag det. Skönt att ha det gjort! Bra Daniella!

Klockan fem ska jag ruska på fläsket på ett medelpass. Har aldrig gått på det passet innan, så jag hoppas att det är bra musik och en rolig ledare. Lina heter hon iallafall. Återkommer med besked sen ifall hon var bra!

Bella

17+2

publicerat i Vardagsliv
Idag är jag i vecka 17+2, alltså vecka 18. Det låter konstigt att säga vecka 18, för så räknar inte barnmorskorna. De räknar bara de fulla veckorna, så en barnmorska skulle säga att jag var i vecka 17 nu.

Lite information här nu då...

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


oså var det måndag.

publicerat i Vardagsliv
Gomorron på er..

Håller på att sminka mig inför dagens bravader. Ska jobba 6.45-14.15. Jag funderar på att inte ha ett endaste dugg inplanerat idag. För det brukar jag ha på vardagarna. Brukar iallafall planera in att träna på eftermiddagen, och oftast gå dit, men idag känner jag för att inte göra någonting.

När jag kommer hem vill jag bara slappa och vila mina stackars ben och min rygg. Inte veta att jag "måste" springa iväg till träningen senare. Låter det konstigt?

Ha en bra dag iallafall!



Hundarna ligger oftast i sina bäddar på golvet när vi ska sova. Men när jag går upp på morgonen så vaknar Milton och jag hör hur han ställer sig vid sängkanten och gnäller. Han vill upp i sängen. Jag fattar iofs inte varför han ställer sig och gnäller, för han kan ju hoppa upp själv. Men det är väl det att han vet att han egentligen inte får. Och så tror han att Oskar ska vakna. Haha, vilket skämt! Han vaknar inte ens om det skulle bli en jordbävning..

ljus i vårt hus

publicerat i Vardagsliv
Nu är vi hemma från promenaden. Både Oskar och jag satte på oss vårjackorna, men det var visst lite för kyligt än. Frös ju! Vårjackan får vänta några veckor till. Men jag har hört att det ska bli vackert väder och sol nu i veckan som kommer? Då kanske man kan använda vårjackan, månne? Hoppas det.

Jag har tänt upp här hemma med nästan alla ljuskällor jag har. Ljus alltså.. titta här så mysigt vi har det



Vi satt nyss och läste på om graviditetspenning och föräldrapenning. Usch, så krångligt allt det där är. Jag skulle verkligen behöva professionell hjälp med detta. Någon som har lust? Vart börjar man liksom?

latmask

publicerat i Vardagsliv
Det blir ingen träning förresten. Johanna kunde visst inte ikväll, så jag skippar det också. Är fanimej för lat för att ta mig dit ensam.

Nu blir det en lååångpromenad med doggisarna och Ogge. Lite motion denna söndag iallafall. Ikväll är det ju Solsidan. Alltid nåt att se fram emot...


söndag igen då

publicerat i Vardagsliv
God morgon!

Söndag idag då. Veckans tråkigaste dag enligt mig. Men den blir ju vad man gör den till, eller hur? Söndagen vore inte lika tråkig ifall man var ledig på måndagen.

Jag har iallafall precis vaknat upp här i Herstaberg. Hundarna har fått varit ute och kissat av sig nu på morgonkvisten, och jag ska nog ta och mumsa lite frukost. Efter det blir det en långpromenad med djuren.

Ikväll ska jag träna på Johans pass med Johanna. Ska bli skoj :) Så får vi se ifall vi kan värva ännu en Friskis-medlem.

Jag & Stella igår


Om ni trycker på F5 på tangentbordet så får ni se att jag har ändrat bakgrunden på bloggen. Den här bakgrunden hade jag för längesedan.

grillning

publicerat i Vardagsliv


Mmmmmm, så himla gott det var med grillat! Usch för stekt, flottigt kött när man kan grilla! Till detta käkade vi friterad pomme. Inte det nyttigaste direkt, men så underbart gott! Älskar fettomat.

tack!

publicerat i Vardagsliv


Idag har Oskar varit jättesnäll mot mig. Jag har bl. a fått en mascara och en eyeliner. Han själv köpte converse, en vårjacka och 2 tröjor.

Vi är i Herstaberg nu och har handlat grönsaker och kött till spetten vi ska grilla snart. Fyy så gott det ska bli! Årets första grillning. Skönt att solen lyser och har smält bort nästan all snö som kom igår..

Ha en bra kväll!

snö i mitt hjärta

publicerat i Vardagsliv
Igår bestämde jag för mig själv att jag skulle grilla i helgen. AA, hur fan ska det bli med det nudå? USCH för snö när man sakta men säkert har sett små vårtecken. Jag blir så himla deprimerad på snö. Nu kan jag inte cykla till jobbet, eller använda mina converse. Det är så mycket man inte kan göra när det snöar. Men ni... förhoppningsvis är detta smält tills imorgon. Eller hur?

Sen undrar jag ifall det är någon som är intresserad av att fixa min blogg? Header och design och så.

Inte? Nae tänkte väl det. Får tjata tusen gånger på Oskar så får vi se ifall han gör det nästa år.


andreas wijk

publicerat i Vardagsliv
Andreas Wijk - My heart is refusing me. Cover på en låt från årets melodifestival. Mycket bra även i lugn version!

favoriterna från mello 2011

publicerat i Vardagsliv
Linda Pritchard - Alive. Oskar tycker att hon är ful! Jag förstår inte det. Jag tycker hon är jättevacker!


Love Generation - Dance alone


Julia Alvgard - Better or worse


Så gillade jag Eric och Danny också.

large

publicerat i Graviditeten
Jag kanske har blivit lite rund om magen ändå, för idag köpte jag leggings i storlek L. Har iofs inte provat dem än, men med tanke på att jag har M i vanliga fall så vill jag ha något att "växa i", plus att Ellie sa att det inte såg ut att bara vara fett :) Hon sa det inte ordagrant så, haha. Men ungefär kanske.

Vad ska man hitta på ikväll då? Oskar sover hemma hos mamsen och pappsen som vanligt de dagar han tränar. Jag har hundarna, så det blir faktiskt att gå en långpromenad senare sen. Fast jag vet inte vart jag ska gå någonstans. Man vågar ju inte gå vartsomhelst i den här stan. Jag hade tänkt mig oxelbergen eller vasaparken, men inget av dem lockar nu när jag kommer gå själv. Man vet ju aldrig vad som kan hända i en park när det är kolsvart ute.

GA <3

publicerat i Vardagsliv
Ska nog snart hoppa in i duschen. Sen ska jag sminka mig lite och sen bär det av till jobbet. Jag måste skynda mig hem ikväll för det är säsongspremiär av GREYS ANATOMY!!! Jag stänger kl 21 och är väl hemma runt kvart över ifall ingenting oväntat händer. Blir att stressa hem för att inte missa för mycket!

Efter GA börjar ju någon ny serie som är gjord av skaparen av GA. Ska nog se det också om jag inte somnar. Ska nämligen upp och jobba imorgon bitti igen. Sen är jag ledig i tre dagar!


min hemlighet

publicerat i Graviditeten
Jag har velat fram och tillbaka om jag ska berätta det här nu, eller om jag ska vänta. Men ja, jag tar det väl nu då.

Den 26 augusti är det beräknat. Då ploppar det ut en liten oskar och daniella-bebis. Om ingenting går fel eller händer så att säga. Jag är nu i vecka 16+3, 17 kan man säga. Jag tycker inte att magen har börjat växa än, så just nu är kroppen i något mellanting. Den är inte som innan, och som sagt ingen mage. Jag känner mig liksom lönnfet. Jag kan inte banta eller träna ihjäl mig, så det får jag vänta med till efter.

Just nu har jag en liten bebis i magen att tänka på först och främst. Det känns ju faktiskt skönt att "komma ut". Nu kan jag klaga på alla gravidkrämpor så gott jag vill! Klaga, klaga, klaga. Denna blogg kommer bli en klagoblogg. Om den inte redan är det, haha. Tycker jag klagar hela tiden.

Nästa vecka ska vi på ultraljud nr 2. Då hoppas jag att allt ser bra ut. Är orolig för att nåt ska vara fel, men vem vore inte det?

Här kommer en bild från ultraljudet i vecka 12.

ta upp hundskiten!

publicerat i Vardagsliv
Usch för att se en stor, eller flera, hundbajskorvar ligga där på trottoarkanten när man kommer där och går med sina egna hundar. Eller det spelar ingen roll vem man går med. Hundskit på gatan är förjävligt!

Varför tar ni inte upp efter er när hunden har skitit?

På Vikingavägen är det förjävligt. Jag skulle gå ur bilen en gång och var precis på väg att sätta ner foten i en skitstor smält skitkorv som säkert legat där sen förra vintern och nu smält i solen. Fyfan så äckligt! Såg ut som en stor skitspya som låg där.

Jag tar upp Milton och Stellas skit här i stan när jag går. Kanske inte om Milton går in i ett buskage och skiter, för det gör han ibland. Där brukar jag inte gå in för att ta upp en liten råttkorv, men det gör väl inget för vilken människa går omkring i buskar och smyger ändå?

Ibland händer det att jag glömmer att ta med hundbajspåsar när jag går, och det är ju dumt, för då måste jag ta upp skiten med ett löv. Det är inte så roligt, men jag tar upp det, det gör jag!

några frågor

publicerat i Vardagsliv
Diskar sig disken själv?

Tvättar sig tvätten av sig själv?

Dammsuger golvet sig själv?

Nej jag skoja.. det är ju jag som styr med detta här.

I have a secret

publicerat i Graviditeten
Hemkommen och nyvilad efter en lång och underbar dag på jobbet! Oerhört skönt var det ju förstås att stiga upp klockan 05.35 imorse. Älskar att gå upp jättejättetidigt!

Just för tillfället sitter jag och kollar på gamla oc-avsnitt och ska nu gå och bre 2 rostade mackor. Mums!

Jag har en hemlighet som jag tänker avslöja för er inom en snar framtid. Jag tror iallafall att jag ska avslöja den snart. Nån gång kommer ni ju ändå få reda på det. Frågan är om jag ska vänta eller berätta. Vad tycker ni? ;)

Funderar även på att ha en liten lek där jag ger er ledtrådar och så får ni gissa er fram. Men det kanske inte blir så kul som det låter. Har redan gett er en ledtråd nu kom jag på. Mer ska jag nog inte säga.

Vi får se........



vad säger ni om min finne förresten? hade ni sett den om jag inte hade sagt nåt?



Vi hörs sen. Nu är det kul att blogga igen. Älskar min nya dator!

stolt

publicerat i Vardagsliv
Hade världens beslutsångest förut om jag skulle träna på Johans pass eller inte. Jag har tänkt hela veckan att jag ska det, men när det väl börjar närma sig och man måste byta om och packa träningsväskan så känns det inte så värst lockande.. men jag gjorde det! Och det är jag glad för! Känslan efter ett hårt pass är ju så jäkla skön!!

Nu sitter jag och Oskar och tittar på Pretty Woman. I nästa reklampaus ska jag förflytta mig till sängen istället för jag ska upp och jobba imorgonbitti. Jag lär väl somna till filmen, för det gör jag alltid!

Godnatt, vi hörs imorrn!

min nya vän

publicerat i Vardagsliv

en macbook air.

converse

publicerat i Vardagsliv
Hallååå allihopa! Jag befinner mig just nu i Herstaberg. Vi har precis varit runt här på Ingelsta. Jag har köpt nya koppel till stella & milton. Läderkoppel fick det bli. Lite tunnare än de tjocka och färgglada kopplen jag har nu. Haha. Lite mathandling skedde också.

Jag tränade ju i förmiddags, men jag var tvungen att gå efter halva. Jag hade visst glömt bort att jag är förkyld och jag blev svettig efter 2a låten.


Nya skor har inhandlats också. Ett par riktiga converse. Har velat ha det jättelänge, men har aldrig riktigt orkat gå och leta. Konstigt nog. Varför skulle inte jag orka shoppa liksom? Haha. Låter otroligt.

träning på G

publicerat i Vardagsliv
Jag sitter här och väntar på att tiden ska gå så jag kan cykla iväg till Friskis & Svettis för medelpuls-gympa. Det var längesedan jag tränade puls, så det ska bli himlans trevligt faktiskt! Frågan är väl ifall jag orkar med det nu, men det återstår att se.

Jag är ledig idag, så efter träningen ska jag åka med min käre mor hem till Herstaberg. Hem kommer alltid vara Herstaberg för mig, oavsett vart någonstans jag bor.

köttfärsgömma

publicerat i Vardagsliv
Jag har köttfärsgömma på G i ugnen. Ställde mig för en stund sedan och gjorde det. Ska äta som matlåda senare i eftermiddag på jobbet. Jag jobbar ju idag. 12-21.15. Ni vet vad jag tycker om att jobba så länge, men som sagt. Omväxling förnöjer! Och det är sant. Blir lite tradigt att bara jobba 6.45-14.15 varje dag. Puss!

SKITjobbigt

publicerat i Vardagsliv
Sista dagen jag jobbade idag. För veckan alltså. Vad trodde ni?

Alltså, jag måste bara få klaga av mig lite! På mitt jobb kan man varken äta eller skita ifred. Blir så trött på det.

Tex..
Man värmer sin mat, tar några kunder emellan, kollar maten.. ja den går att äta, sätter sig ner i en halv minut - kund kommer in, man går tillbaks till maten, kund kommer in igen...och så fortsätter det i kanske en halvtimme. SEN har man ätit upp sin då kalla mat. Skitjobbigt!
Och att bajsa ska vi inte tala om. Man hinner skita en halv korv, sen hinner man ju knappt torka sig i röven innan man måste springa ut till en kund som står och ropar hallå för att man inte kommit ut på 5 sekunder.

Och allt beror på att vi jobbar ensamma. Mycket stressfullt arbete måste jag säga. Man känner verkligen att det tar på psyket.

På tal om annat. Imorgon åker vi på kryssning. Ska bli skoj! Eftersom jag inte ska dricka så ska jag köpa massor godis och choklad och tuggummi! Längtar...

Nae ni, ha en SKITkul helg så hörs vi :)

Nordman

publicerat i Vardagsliv


Jag har älskat Nordman sedan jag föddes. Eller sedan jag lyssnade på musik för första gången. Förutom Bumbibjörnarna så tror jag att det var nordman som introducerades först. Tack mamma och pappa för att ni var såna riktiga fans av Nordman när jag var liten! Hans musik kommer jag leva på i många år till framöver.

Låtarna ovan är några av mina absoluta favoriter. ♥

RSS 2.0
Till Toppen