jag öppnar mig

publicerat i Vardagsliv
Nu tänkte jag berätta en sak. Jag brukar inte vara så personlig längre men jag känner att jag vill berätta detta då min blogg handlar om mitt liv och min vardag och jag vill kunna skriva att jag är ledsen och har det jobbigt, och inte bara visa de bra bitarna. Just nu är mitt liv ganska skit om man säger så.
 
Dagen innan jag började mitt nya arbete fick jag ett glädjande besked - ett plus på stickan. Vi var gravida! Leon skulle bli storebror och vi tvåbarnsföräldrar. Det kom inte så lägligt eftersom jag precis skulle börja nya jobbet och starta uppackningen av butiken i samma veva men jag kämpade på med illamående och en väldig trötthet. 
 
Dagarna gick... veckorna gick. Jag vill nu inte berätta så mer ingående mer än att jag nu har fått sluta på jobbet. Kort och gott för att jag är gravid. Jag var bara provanställd så de kan ju göra vad de vill med anställda, utan att ta hänsyn till dem och hur de påverkas. 
 
Men... inte nog med det.
Jag var på ultraljud igår. Jag befinner mig då i vecka 11-12, nåt sånt. Jag har hela tiden haft en gnagande oro som jag inte vet hur jag skulle tolka, jag menar, jag är ju ganska orolig av mig som person för allt och inget så jag tyckte väl att det inte var så konstigt egentligen. Och vilka blivande mödrar är inte oroliga under graviditeten mer eller mindre?
Men jag kände det ändå på mig. Inga hjärtslag och fostret var bara ca 8+5 veckor litet. Alltså har det dött väldigt tidigt men kroppen har inte uppfattat det och fortsatt tro att jag är gravid. 
Det är det värsta. Fan att kroppen inte kunde fatta direkt och stöta ut det så man slapp gå flera veckor med ett dött foster i magen och tro att man var gravid.
 
Så står jag här. Blivit av med jobb och graviditet. Men jag är ganska bra på att läka mig själv och tänka positivt när det verkligen behövs. Det kunde ju faktiskt ha varit värre. Jag får tänka så helt enkelt. Jag kunde ha gått halva graviditeten och barnet dött när det var längre gånget och det måste vara ännu hemskare. Kan inte ens tänka mig hur det skulle kännas.
 
Nu får jag glädjas av att jag redan har världens underbaraste Leon och familj och vänner som tar hand om mig och jag älskar er mer än allt annat!
Och jobb... ja, det kommer väl. Just nu orkar jag inte ta tag i det ordentligt men jag hoppas innerligt att jag får ett roligt butiksjobb snart för det är verkligen det jag vill syssla med i framtiden och det är det jag är bra på!

Pluppar

publicerat i Leon

Jag gillar att skämma bort mitt barn med leksaker (och kärlek), så idag köpte jag den här plupptavlan eller vad det nu kallas. Jag tror att han kommer tycka om att sitta och pilla med den där och kanske tar vi med dem på flyget så han har något att göra. Inte optimalt med en sån på flyg om han lyckas hälla ut alla pluppar.. Usch, kan se det framför mig, men förhoppningsvis är det något han kommer gilla och sitta med ett tag.
Jag tänkte även ta med lite böcker som vi inte läst, det gillar han och vi läser tyvärr inte så ofta för honom så det kan nog också underhålla för en stund.


Mysdag

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi hemma efter en mysig dag på Djulö camping där vi åt paella med släkten och firade Kevin. Leon har haft så kul! Vi med såklart men man blir så glad när ens barn är glad.
Det fanns en rolig lekpark där och även en sjö med en strand där han stod och kastade sanden i vattnet.

Ikväll ska oskar se på fotboll och det är inte jag så himla förtjust i, så vet inte vad jag ska hitta på. Kanske twilight-maraton?!


mammas pojke

publicerat i Leon

Varje kväll (...okej nästan) så lägger vi Leon i hans säng i sitt rum och han somnar där. Varje natt (alltid!) vaknar han och kommer gåendes och ibland springandes och ofta gråtandes in till oss. Eller mest mig antar jag för han går alltid runt sängen och ställer sig på min sida. Han är ganska mammig av sig den där lille pojken.
Det jag vill säga är att det gör mig inget att han inte sover hela nätter i sitt rum. Jag älskar att känna mig behövd av den här killen och jag saknar honom när han inte ligger här mellan oss. Det känns så elakt att gå tillbaka med honom till sin säng när det är med oss han vill vara.

Någon gång kommer han förmodligen att sova hela nätter i sitt rum, men det är jag medveten om att det kan dröja. I min familj sov vi skavfötters med mamma och pappa tills vi blev typ 11 år.


Shopping

publicerat i Vardagsliv

Nu har jag och Leon precis kommit hem från stan. Imorgon ska vi på kalas så vi har köpt en present till kusin Kevin som fyllde 18 nyligen, och så är det ju mors dag på söndag så vi köpte en present till min moder. En solhatt och shorts till Lelle fick följa med hem också, det behöver han till Spanien. Längtar dit och snart är vi där!!!

Köpte även den här goda drycken... Testa den om ni inte gjort det!


Babyfilt to be

publicerat i Daniella virkar

Den blivande filten börjar nå ett slut.
Jag orkar inte göra en vuxenfilt så det får bli till en liten bebis istället. Det tar ju så lång tid!!! Jag vet inte heller hur man virkar ihop alla rutorna sen men det är ju lätt att googla eller youtuba sig till.

Vad tycker ni jag ska använda för färg när jag virkar ihop den? Det kommer även bli som en ram runt om filten i samma färg.


mors dag

publicerat i Vardagsliv
Det är ju snart mors dag och jag skulle bli jätteglad om Leon gav mig en berlock till mitt armband.
 
 
pandorashop.se

Spanien

publicerat i Vardagsliv


På banan

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi på banan igen! Jag köpte även ett bättre lås (hoppas jag), men en billigare (och förhoppningsvis inte sämre) barnsits. Leon älskar att åka i den. Han gråter när han måste gå av, haha.

Jag vill rekommendera den här cykeln. Det var ju samma som jag hade innan den blev stulen, och den kostar bara 1199kr på biltema. Inga växlar men det behöver man inte om man bara cyklar i stan och sådär och inte träningscyklar. Perfa!


Jippi

publicerat i Vardagsliv

Oskar hittade låset till cykeln en bit ifrån, så här ser vi ju att nån har klippt av det. Vad för sorts lås bör man ha som inte går att klippa upp? Måste ju vara ett sånt där tungt mopedlås men det funkar ju inte att bära med sig.

Men jag fick ett glädjande besked idag faktiskt! Får pengar från försäkringsbolaget så vi har råd att köpa en ny cykel plus barnstol. Jippi!!!


Stulen cykel

publicerat i Vardagsliv

Nån jävel har stulit min cykel! Dessutom satt Leons barnsits på den också och då blir jag ännu argare. Cykeln var såklart låst och jag har tyvärr inte något ramnummer uppskrivet heller på cykeljäveln (nej den kommer aldrig bli stulen, tänker jag...godtrogen). Kvitto har jag letat efter men det hittar jag ju såklart inte heller.
Hoppas detta går på försäkringen ändå. Det finns nog kanske nån bild på den nånstans iallafall om det behövs.

Om jag ska berätta något kul (som ändå inte glädjer mig för tillfället) så gjorde jag en fiskbensfläta på mig själv förut. Det var lätt om man gjorde den på sidan men det skulle nog bli ännu snyggare med en inbakad!


Firre-fläta

publicerat i Vardagsliv

En fin fläta jag gjorde på Emma igår.

Jag vill kunna göra sån på mig själv, men det är mycket svårare just på sig själv med en fiskbensfläta. Jag ska nog testa och öva lite.
Helst vill jag kunna göra en inbakad men det är nog jobbigt för man måste fläta i små, små passéer hela tiden till skillnad från en vanlig fläta. Och när jag flätar en vanlig inbakad på mig själv får jag mjölksyra i armarna för man håller ju upp dem ganska länge. En fiskbensfläta tar väl ungefär 3 gånger så mycket längre tid så jag får väl träna armarna lite innan jag ger mig på det där med inbakad...


Älskar

publicerat i Vardagsliv

Så varmt och skönt det har varit de senaste dagarna. Träd och buskar har börjat knoppa sig och slå ut och det älskar jag! Nu är det vår och alldeles snart är det sommar.


Grill och mutor

publicerat i Leon

Idag har vi varit hos svärisarna och fått grillad mat. Gott!
Leon har velat kasta sig i poolen ett antal gånger men efter tjut och mutor med bullar glömde han bort det. Tyvärr kunde han inte få som han ville denna gång, får vänta till i sommar med det. Då ska jag köpa honom simkuddar eller någon rolig ring.


JB

publicerat i Vardagsliv

Jag måste erkänna att jag har en liten crush på självaste justin bieber. Blev kär efter hans konsert i Sverige. Det var ju synd. Hade gärna gått på den och blivit "one less lonely girl" som får sitta på tronen på scenen när han sjunger för en. Men det får bli nästa gång han kommer! Hehehe.
Jag har kollat varenda klipp på youtube, massor one less lonely och när han surprisar fans (gråter då) och även den långa intervjun hos Oprah.


RSS 2.0
Till Toppen