bada

publicerat i Leon

Leon ligger i badet och snart ska vi se på Äntligen hemma eller Tunnelbanan. Kan inte bestämma mig riktigt.


Puré

publicerat i Leon

Idag gjorde jag en stor sats med potatis/broccolipuré. Det ser ju inte alls aptitligt ut på bilderna och det verkade inte Leon heller tycka. Men jag tror att om jag ger det några gånger eller så, så kommer han nog gilla det. Jag mixade även äpple och banan och det var en hit! Mamma sa att jag inte kan frysa det eftersom det inte är kokt, men sökte runt på Google och där är det folk som fryst bl.a. Banan och det enda som händer är att det blir brunt.


handling

publicerat i Leon

Leon vaknade halv fem eller vad klockan nu var... Tidigt var det iallafall. När ska han komma in i svensk tid egentligen? Men det går framåt. Häromdagen var det ju klockan tre han vaknade så.

Idag har vi varit iväg och köpt hundmat, vaxduk och så blev det ett antiskäll-halsband till Stella. Testar om det funkar på henne först innan ifall jag köper ett till sen. Det är inget sånt med elstöt om ni undrar även om jag ibland har lust att skaffa ett sånt. Detta vibrerar eller ger ifrån sig ett ljud när hunden skäller.

Och om vaxduken då så har jag märkt att det spills och drälls väldigt mycket när det ska ätas och hej och hå. 50 kr/m på jysk ifall nån undrar, fanns jättefina!


snyggis

publicerat i Leon

Jag tycker att Leon blev så himla snygg i sin nya tröja och byxa! Gillar såna här byxor mer än typ mjukisbyxor, snyggare. Men det är säkert skönare i mjukisar för de små liven.


ringar

publicerat i Shoppat

Var som sagt på stan med Leon vid 10. Hittade ett presentkort i plånboken som jag hade pengar kvar på. Jag köpte lite ringar. Tycker dom med fåglarna var så himla söta!


hårdonut

publicerat i Vardagsliv

Jag köpte en hårdonut igår också. Kommer inte ihåg vad den kostade, men antingen 19 eller 29 kr, från h&m. En jättebra grej ifall man vill ha en bulle på huvudet men har svårt att få till den där snygga. Den kan man ju även göra lite slarvigare eller striktare om man vill det. Perfekt för alla tillfällen! Jag som oftast har uppsatt undrar varför jag inte köpt en sån tidigare.

Lite svårt att få till en bra bild, men nånting så här ser det ut iaf


Tiden går sakta

publicerat i Vardagsliv

Jösses vad tiden går sakta när man går upp så tidigt som jag gjorde imorse. Ska ta en runda på stan vid 10, tänkte jag men det är ju ett tag kvar.

Senare ska vi på läkarkontroll med Leon. Halvårskontollen. Och imorgon har jag tid hos läkaren för min gallsten. Blir intressant.


bra start på dagen

publicerat i Leon

Leon har inte kommit in i den svenska tiden än, så han vaknade kl 3 inatt igen, pigg och glad! Själv var man ju inte så pigg men jag var inte trött heller. Sover liksom jättedåligt trots att jag är trött. Hoppas att det går över om några dagar!

Inte nog med det så fick Stella och Milton sova i våran säng inatt, eftersom vi inte setts på länge och allt det där. De sover ju i sina bäddar på golvet i vanliga fall. Bara för det så skiter Stella diarré i hela sängen.

En fin start på dagen!


skor

publicerat i Vardagsliv

Jag köpte mig faktiskt ett par skor för första gången på jättelänge. Man fick 20% i välkomstrabatt om man gick med i klubben också. Från din sko.


leffe

publicerat i Leon

Här har vi Leffe. Han ska snart ut och köra nattpasset i långtradaren.

 


shopping

publicerat i Leon

När jag öppnade posten igår (som var en enorm hög) hade jag en rabattkupong från h&m på 250 kr. Självklart var jag tvungen att springa och handla upp den. Det blev Leon som fick kläder. 2 par chinos, en tröja och en leffe-keps som jag kallar den. Han ser ut lite som en traktor/lastbilschaffis i den. Haha.

 


mat

publicerat i Leon

Jag läste igår nånstans att en bebis på 6 månader sover ca 2 ggr på dagen.

Det gör ju inte Leon! Han vaknar vid sju, äter, leker, sover. Sen vaknar han och samma sak då. Så han sover ca 4 ggr under hela dagen. Måste ju stått fel eller sover han ovanligt mycket?

På tal om mat och välling som jag frågade om i det förra inlägget... Hur ser en dag ut i matväg ungefär, hos en 6 månaders bebis? Nu har vi ju precis börjat med annat än ersättning. Han äter bl a gröt på förmiddagen och det blir samtidigt som ersättningen vid kl 10 ungefär. Hade tänkt börja ge gröt på kvällen också.

I herstaberg just nu:

 


tatuering

publicerat i Vardagsliv

Som ni kanske kunde ana så tatuerade vi oss i Thailand. Vi gick till en omtalad tatuerare på ön. Jag fick ge ungefär 300 kr för min lilla.


handla

publicerat i Vardagsliv

Klockan är åtta och jag är färdig för storhandling och en dag i herstaberg. Leon sover så jag väntar bara på att han ska vakna och på att pappa ska ringa för det är han som ska hämta mig och skjutsa mig till affären.

På tal om något helt annat så undrar jag vad ni tänker om välling och/eller modermjölkersättning.. Ska ju handla mjölkersättning 2:an idag eftersom Leon nu är 6 månader. När kommer välling in i bilden? Vet att vissa börjar helt med välling och ersätter den istället för ersättningen. Om han dricker ersättning, tycker jag det kanske är onödigt att slänga in välling? Ser ingen anledning till det. Eller vad tycker ni?


god morgon

publicerat i Leon

aa men god morgon då! Själv har man varit vaken till och från sedan klockan tre för Leon har krånglat lite... Hoppas det blir bättre inatt. Ska försöka hålla honom vaken längre ikväll så får vi se.

Idag ska det handlas för kylen är tom, och så blir det en tripp ut till herstaberg och hälsa på familjen :)

 


hemma

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi hemma! Jag ligger i min sköna säng som jag nu märker att jag har saknat mycket. Det känns alltid så konstigt att komma hem när man varit borta ett tag. Lukten och hur allt ser ut. Man är inte van liksom. Men skönt är det!

Resan gick bra, men usch så tråkigt det är att sitta på ett plan i 11 timmar. Leon har skött sig utmärkt!

När han sover på planet så sover han i en sån här


Leon badar lite

publicerat i Leon

Här har ni ett klipp från igår när Leon badar lite med sin farmor. Oskar kom med på ett hörn också.

http://www.youtube.com/watch?v=GrrdeAOwHIY&feature=youtube_gdata_player


vaken

publicerat i Vardagsliv

Ligger här klarvaken i sängen och kan inte somna om, så jag läser bloggar istället. Klockan är ställd på 5.05 så det är en halvtimme kvar innan jag ska gå upp. Vi måste åka härifrån hotellet kl 6.15 så det är lite att packa och förbereda så här på morgonkvisten.

Tänk att vi kommer hem imorgon! Det känns ju som att vi varit borta i flera månader, haha helt sjukt! Det är ju bara två veckor. Har snön smält än? Är det vår nu? Kan man använda skinnjacka ute? På två veckor kan det ju hända mycket.


sista dagen

publicerat i Vardagsliv

Vad kul att kommentarsfunktionen fungerar igen! Saknar ju att få kommentarer även om det inte blir så många.

Nu sitter vi här vid poolen. Sista soldagen för denna gång. Lite sorgligt men ändå känns det bra. Jag vet att vi kommer tillbaka.

Igår var jag, Emma och Sandra och gjorde en grej som ni får se nån gång senare. Lite impuls för min del. Men sån är ju jag!

Igår köpte jag ett skal. Haha, blev jätteglad när jag såg ett med svampbob på att jag bara var tvungen att ha det! 200 baht.


kommentera?

publicerat i Vardagsliv

Tjena!
Blogg har kommit med en uppdatering nu så kan någon se ifall man nu kan kommentera min blogg?! Hoppas.


Fredag

publicerat i Vardagsliv

Jag sitter här på uteplatsen och väntar på att killarna ska vakna så vi kan gå ner och äta frukost. Min mage kurrar!
Idag ska jag ha Leon själv ett tag för de andra ska spela golf och bollsporter är ju inte riktigt min grej. (Jag var liksom tjockisen som blev vald sist på jympan i skolan).

Idag och imorgon kvar i solen sen åker vi hem. Har snön smält bort än? Ska faktiskt ändå bli skönt att komma hem också. Hem till vardagen, hundarna och familjen!


solsken

publicerat i Vardagsliv

Det var visst bara mulet en stund så nu ligger vi här i solen :)


god morgon

publicerat i Vardagsliv

God morgon! För våran del här borta iallafall. Hos er är det fortfarande natt.

Vi har precis kommit upp från frukosten och de som jobbar där blev så glada när de såg att Leon hade på sig det som de hade köpt till honom!

Idag är det ingen sol... Det står att det blir mulet imorgon också. Typiskt. Jag som hade tänkt ligga och pressa i solen de sista dagarna.


fint

publicerat i Vardagsliv

Alla thailändare verkar vara lite betuttade i små, vita bebisar. De vill gärna hålla honom och åååh-ar hela tiden.
De som jobbar här på restaurangen på hotellet är så himla snälla! De kom med en liten dress till Leon förut. Så himla gulligt av dom! Att de liksom gör sig mödan att gå och köpa någonting till någon de inte ens känner liksom.


brännan

publicerat i Vardagsliv

Jag är så besviken på brännan i år... Det blir ju mycket skugga nu när vi har Leon så jag sitter inte i solen så mycket. Trist att man surar över en bränna som ändå bara sitter max en vecka när man kommer hem.


morgon

publicerat i Vardagsliv

Ligger här med en son på magen och en karl bredvid mig. Väntar på att vi ska gå ner till frukosten för jag är hungrig...

Laddade ner en app som heter pic collage förut. Med den kan man göra fina collage.


Buddha

publicerat i Vardagsliv

Vi var uppe till den stora Buddha-statyn förut. Kollade runt lite, och där satt en liten munk och flätade armband som står för typ lycka. Självklart skulle jag och Leon ha ett varsitt!


najs

publicerat i Vardagsliv

Lite pool/strandhäng idag då för ovanlighetens skull ;)


fiskspa

publicerat i Vardagsliv

På vägen hem fick Oskar för sig att gå på fiskspa. 200 bt för 15 min. Det är ca 50 kr. Hans fötter blev bebislena efter den kuren. Det skulle du behöva mamma, haha ;)


pasta

publicerat i Vardagsliv

Ikväll har vi ätit på italiensk restaurang. Jag äter ofta ris eller pasta. Jag är inte mycket för kött och sådär. Idag tog jag ravioli med ost och spenat. Det var gott!

När man ätit färdigt får man ofta en fuktig handduk att torka sig med. Leon tycker det är jätteskoj att kyla huvudet med den.


kommentera

publicerat i Vardagsliv
Här kan ni ju kommentera lite om ni vill :)

Ensamma hemma

publicerat i Vardagsliv

Medan de andra är på fotbollsgolf (som inte intresserar mig) så är jag och Leon på Emma och Sandras våning och håller ställningarna. Emma är Oskars syster och Sandra hennes kompis.

Just nu ser jag på breaking dawn part 1, och Leon är trött så jag ska försöka söva honom också.


Snacks

publicerat i Vardagsliv

Har köpt lite snacks till er, Alex och Dennis! Tänkte köpa några påsar till. Finns jättelustiga smaker, typ sushi och sånt.


Tillbaka

publicerat i Vardagsliv

Nu är jag tillbaka. Förhoppningsvis frisk och fri från magsmärtor nu framöver. Jag har ju en läkartid ett par dagar efter att vi kommit hem så jag ska försöka få mig en operationstid snarast så skiten försvinner.

Imorse tog jag en liten morgonpromenix med Leon i bärselen.


Åka tuk tuk

publicerat i Leon

I onsdags åkte vi tuk tuk till en brasiliansk restaurang. Här är en liten video när vi åker i tuk-tuken. Kanske en aning ointressant för er som inte tillhör familjen, men vet att mamma tycker det är kul att se :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZuanZP_r4f0&feature=youtube_gdata_player


Sjuk...

publicerat i Vardagsliv

Usch.. Inte kul att vara sjuk på semestern! Någon sol kan jag ju glömma eftersom jag inte orkar gå utanför dörren knappt. Jag har ont i magen fortfarande, men absolut inte lika ont som i torsdags. Men jag tror att det är någon infektion/inflammation i gallgången eller något, eftersom jag haft ont i flera dagar nu. Det jag funderar på är ju om det läker av sig själv?

Jag har även känt mig influensig-sjuk typ. Antingen är det en reaktion på gallan, eller så är jag även sjuk i något annat.

Jag hoppas innerligt att skiten försvinner så jag kan njuta lite av semestern och få sola och bli lite brun. Snälla, försvinn!


Blä

publicerat i Vardagsliv

Kul att man får gallstensanfall på semestern. Jag tror att det är nån infektion eller något för jag läste att anfallet brukar hålla på i 2-3 timmar vanligtvis, men i förrgår pågick det i 16 timmar och igår lite kortare. Jag har varit på sjukhus och fått lite tabletter. En av dem hjälper lite men den spyr man som en gris av så den vågar jag knappt ta igen, usch vad jag hatar att spy!


Bikini

publicerat i Vardagsliv

Denna bikini köpte jag idag. Ca 85 kr fick jag ge, och då hade vi bråttom eftersom Leon skulle äta, så jag hann inte ens pruta så mycket. Dom finns i massor olika färger! Synd bara att de är så små i storlekarna. Jag tog XL, och det har jag inte hemma i Sverige direkt...


myggbett

publicerat i Vardagsliv

Första natten fick jag djävulska myggbett. Tre gånger så stora som de man får i Sverige och fy satan vad de kliar. Igår räknade jag och jag hade minst 20 stycken. Oskar har inte ett enda! Typiskt.


Vackert

publicerat i Vardagsliv

Jag kan inte sluta fascineras över hur otroligt vackert det är här. Bilderna fångar inte ens en hundradel av hur vackert det är här.

Idag har vi solat som vanligt. Jag har bränt mig också, som vanligt. Men det får man ta.


mat

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi hemma och ska sova efter att ha varit ute och ätit. Imorgon ska jag försöka ta en plats tidigt vid poolen där det är lite svalare för lille Leon.

Vi bor på Muang Samui spa & resort till Carro som undrade :)


bad

publicerat i Vardagsliv

Idag har Leon fått bada i poolen lite. Det är så himla varmt så det är nog bara bra att han får svalka sig lite.

Jag och brudarna i gänget tog ett varv på stan och jag köpte/hittade ingenting! Det kan man inte tro om mig, haha.


shopping

publicerat i Vardagsliv

Vi har varit på Tesco Lotus idag och köpt en micro att ha här under våran vistelse så vi ska kunna värma leons mat. Där hittade jag även en jättesöt mobilväska och en lite större väska att ha pengar, kamera m.m i. Skorna köpte jag även där också, ja. Leon fick en skallra som han verkar uppskatta.

Nu är det läggdags!


rummet

publicerat i Vardagsliv

Här är en del av rummet vi bor på. Det är mycket finare än vad det ser ut på bild, tycker jag. Svårt att få med.

Tunikan köpte jag på stranden för 220 baht. Så dela det med 4 så får man det svenska priset.


trötta

publicerat i Vardagsliv

Det är utmattande att vara på semester, tydligen. Själv har jag ingen ro att lägga mig och sova.

Vi har varit på stranden här nedanför precis. En liten del med egna solstolar som tillhör hotellet. Sissodär en 60 meter från dörren. Om ens det? :)


Strandhäng

publicerat i Vardagsliv

Jaha, lite strandhäng så här på morgonkvisten. Livet är härligt!


god morgon

publicerat i Vardagsliv

God morgon!

Pojkarna mina ligger fortfarande och sover men jag är pigg som en mört. Inatt måste vi nog ha en aning kallare i rummet för jag har svettats och det är ju aldrig skönt när man sover. Men man vill ju heller inte ha för kallt för då blir man ju förkyld istället.


Framme!

publicerat i Vardagsliv

Heeeej på er!

Det är en jättetrött Daniella som skriver nu. Har varit vaken alldeles för länge och då ska vi inte tala om Leon. Men han kämpar på i värmen min lilla svettkorv. Han somnar liksom i min famn sittandes och han är ingen som gör så. Men tydligen är det utmattande att semestra i Thailand ;)

Imorgon tar jag bilder på rummet. Vi har ett bubbelbadkar och en liten terass. Hur mysigt är inte det?

Nu är klockan kvart över tio här på kvällen och hos er är den kvart över fyra på eftermiddagen. Mamma och pappa har precis vaknat från sin dagliga siesta, hej mamma och pappa!


väntan

publicerat i Vardagsliv

Nu väntar vi på planet och sådär. Har käkat så man står sig ett tag. Jag är inte lika nervös längre, så det känns ju skönt!


Dröm

publicerat i Vardagsliv

Haha, tror ni inte jag drömde att vi flög flygplan inatt eller? Helt plötsligt landade vi mitt i stan av någon anledning. Konstigt.

En sak som är bra är att planet går vi sex och några timmar efter är det ju sovdags för Leon och då sover han ju förhoppningsvis hela resan. Men det kanske man inte ska förvänta sig då vi inte är hemma i lugn och ro liksom. Vi får se helt enkelt. Jag tänker för mycket.

Lelle har precis ätit och ligger och snurrar och leker här på golvet.


rädsla

publicerat i Vardagsliv

Nu börjar det närma sig.

Planet går vid sex imorgon kväll och jag är lite smånervös. Jag har aldrig varit flygrädd förut. Jag har liksom tyckt att det var roligt med luftgropar men nu får jag ångest när jag tänker på att vi ska flyga i en halv dag högt ovanför markhöjd.
Om vi nu ska prata om döden så dör jag hellre fort och direkt än att dö av köld om vi är tvungna att "landa" i havet. Usch... Vill inte tänka på skiten ens.

Funderar på att ta mig en stänkare eller två innan vi går på planet och kanske en till där uppe, men det kanske bara blir värre då. Jag blir ju väldigt känslig när jag dricker och gråter för ingenting. Men det kanske kan lugna nerverna lite iallafall.


Packar

publicerat i Vardagsliv

Nu packar jag för fullt. Jösses! Det är så mycket mer att tänka på nu när man packar för en bebis också. Ombyten på planet ifall han kräks, dreglar, svettas, fryser. Ersättningen till Leon. Får man ha med vatten på planet? Handsprit? Nässpray? Jag blir galen. Hur mycket ombyten för hela resan behöver man egentligen? Kommer nog packa för mycket som vanligt. Men hellre för mycket än för lite.

Oskar sa att det var gratis internet där vi ska bo. Så det blir nog en och annan uppdatering från Thailand :) synd bara att ni inte kan kommentera eftersom blogg-appen är så dålig. Att de inte fixar problemet fort liksom? Blir galen på det med.


sorgligt

publicerat i Stella & Milton

I förrgår fick jag ett mail av en tjej som var intresserad av stina. Denna tjej var seriös och nu har hon varit och hämtat Stina. Vi har ju haft stina mycket längre än Malte som blev såld för ca tre veckor sedan, så detta är mycket känsligare.

Jag tog en sista bild på Stina innan hon åkte och det var med sorg i hjärtat kan jag säga. Lilla stumpan :(

 


Mammaträff

publicerat i Vardagsliv

Vi gick på mammaträffen idag iallafall.
Leon verkade må bättre, men han är fortfarande hostig. Alltså... Han kanske hostar 10 ggr max på hela dagen, om ens det, så han hostar ju inte mycket. Så har det ju varit sen i måndags förutom att han i tisdags var gnälligare än vanligt. Han är ju liksom glad och normal i övrigt.

Här kommer bilder på hela grabbgänget.. Leon, Harry, Liam, Ted och Ludvig.


fy

publicerat i Stella & Milton
Förra veckan, i torsdags rättare sagt så var det en kvinna hos oss för att titta på Stina. Hon blev med hennes ord "jättekär, och förälskad och ville så gärna ha henne"... Hon skulle ändå tänka över helgen och höra av sig.
På söndagkvällen hör hon av sig och säger att hon vill ha henne.
Vi blir jätteglada både jag och Oskar, för då slipper vi massor strul när mamma ska ha hundarna, och så slipper hon styra upp det där med försäljningen och så. Stina skulle ju även veterinärsbesiktigas innan så jag bokade en tid för onsdagen den här veckan.
På tisdag kväll skickar kvinnan ett sms och säger att hon inte kan köpa Stina. Det är klart att folk får ångra sig, men att skicka ett sms liksom.. lågt. Dagen innan dessutom.

Snyggingen

publicerat i Vardagsliv

Nu åker vi till thailand säger Leon!


förskola

publicerat i Leon
Nu har jag ansökt om dagisplats, eller förskoleplats som man måste säga så inte folk blir upprörda, till Leon. Min lilla plutt. Förskola liksom... det känns så himla avlägset, men ändå så är det ju inte så lång tid kvar.
Han kommer att börja när han är ett år gammal. Ni som har barn som börjat så tidigt, hur har det gått, och hur har ni upplevt det? Det känns ju som att det är så himla tidigt. Han kanske inte ens kan gå när han är ett liksom! Hur många timmar är lagom/dag för en sån liten att vara där?

Det var ju förresten jättelätt att söka. Man kunde göra det direkt på webben. Nu kanske jag inte gjorde rätt eftersom det var så lätt? Sånt där brukar ju vara avancerat... iallafall vad man fått uppleva av F-kassan med alla dess papper att skicka och få tillbaka osv..


Mitt lilla hjärta någon dag gammal med en lika fin bröstklyfta som mamma

Packad

publicerat i Vardagsliv

Resväskan är nu packad med nästan allt. Det är bara sånt där kvar som man bara kan packa sista dagen som tandborste och lite sånt. Det är liksom bara imorgon och fredag kvar, sen åker vi!!!

Leon mår förresten lite bättre än igår, men det är inte helt bra än. Men skönt att han är på bättringsvägen iallafall så jag slipper oroa mig. Man vill ju trots allt vara på svensk mark ifall han skulle bli jättedålig.

Om Leon mår bra imorgon så ska vi på mammafika. Jag har ju varit instängd nu i flera dagar så det ska bli skönt att få sminka upp sig lite och träffa lite folk. Men det är som sagt bara om Leon mår bättre. Jag vill inte riskera att han drar på sig något mer nu eller förvärrar det han har liksom.

Nu ska jag se på tunnelbanan och sen är det fuskbyggarna på tv.


Bad

publicerat i Vardagsliv

Min sjukis fick sig ett bad i hinken förut. Det tyckte han var kul!


en fråga

publicerat i Vardagsliv
Jag funderar på en sak. Alla tänker ju olika och har olika åsikter om detta, antar jag. Vart går gränsen för er, hur sjukt får ditt barn bli innan ni bestämmer er för att resa/inte resa?

Resan till Thailand har varit bestämd i över ett års tid nu, och vi har längtat och längtat. Läkarvården i Thailand är allmänhet lika bra som i Sverige, så vård finns det om det skulle behövas. Leon är ju som sagt hostig och lite snuvig, inte mer än så *peppar peppar*. Jag ber innerligt för att han inte blir värre tills på lördag!

Fortsätter han att vara hostig och snuvig kommer vi att åka, och vi kommer nog åka oavsett hur sjuk han blir. Låter ju lite egoistiskt, men nu menar jag ju inte om han blir superdundersjuk och får lunginflammation och såna grejer. Men om han blir så sjuk att man kan sköta honom som man sköter honom hemma så tycker iallafall jag att det är okej att resa.

Vad tycker ni?

bättre bilder

publicerat i Vardagsliv

Lite bättre bilder..


håret!!

publicerat i Vardagsliv
Tack Johanna för hjälpen med färgningen! Det blev precis som jag hade tänkt mig =) Stackarn fick pausa hela tiden för att Leon behövde uppmärksamhet. På tal om Leon så har han varit supergnällig nu de senaste timmarna. Han har ingen feber eller så, och hostan är inte alls så farlig heller, så jag vet inte vad det kan vara som stör honom.

Så här blev resultatet iallafall.. inte så bra bild men ni ser ju iallafall.


hårfärgning

publicerat i Vardagsliv

Och så var det tisdag.. Man räknar ju ner dagarna nu strax innan thailandsresan. På lördag åker vi!!!

Idag kommer Johanna hit och färgar mitt hår. Ska bli intressant att se om det blir som jag tänkt mig eller kanske ännu bättre till och med. I värsta fall är det ju bara att slänga i en brun färg.

Leon är fortfarande hostig, stackarn. Jag tycker så synd om honom. Får hoppas att det inte blir värre bara. Inte kul att resa med ett sjukt barn. Förhoppningsvis går det över fort för han verkar ju vara bra på att hålla sig ifrån sjukdom den lille rackarn. Han har ju bara varit sjuk en gång. Om man ens kan kalla det att vara sjuk. Han var pyttelite snorig en gång under 2 dagar.


tips - angelcare refill

publicerat i Leon
Vi har sedan start använt en blöjhink. Den hinken man fick i något startpaket, tror det var från Babyproffsen eller Babyland. Jag vet inte hur det är att använda typ en vanlig hink, men jag kan tänka mig att det börjar lukta rätt fort. En sån blöjhink vi har stänger ju in skitlukten lite bättre. Dessvärre är det lite dyrare att köpa refillpåsar till en sån, men mycket värt det tycker jag.

Vi köpte 8 st refiller när Leon var en liten skit, kanske en månad eller så. Vi har kvar en nu som vi inte har öppnat än, så dem räcker ju ett tag om man säger så.

Vi beställde från www.blojhink-refill.se och betalade 464 kr för dem och så är det frakt på 78 kr också. Men de räcker ju som sagt ett bra tag! Jag vet att det är mycket dyrare att köpa refiller på babyproffsen eller liknande, så ni som har en blöjhink, köp dessa!


lättpåverkad

publicerat i Vardagsliv
Jag är så himla lättpåverkad!
Det är väldigt jobbigt, för jag har varit allmänt glad hela dagen och ett bra tag nu, men bara för att jag ser en sorglig film så blir jag så himla ledsen, ängslig, deppig och orolig. Jag såg en film förut som heter Jag saknar dig. Fan vad jag grät, usch alltså!

Jag påverkas så lätt av saker jag ser och hör. Ni som känner mig vet ju att jag blev helt psycho och förstörd av Paranormal activity, och jag drog till mig dålig energi. Jag har inte sett en endaste spökfilm sedan dess, och nu påverkas jag inte ens när det knakar i väggarna här hemma. Det kanske är för att det är ett mer trivsamt hem detta, än där jag bodde innan.

Men jag försöker liksom se glada filmer, komedier, drama eller kärleksfilmer. Gärna thrillers också men inget som har nåt med det övernaturliga att göra, eller när folk dör. Jag blir så påverkad!

Nu ska jag ju inte sitta och säga att jag inte ser på typ The notebook där de dör och såna filmer, men det klarar jag bättre än övernaturliga filmer som är trovärdiga.

Någon mer som är lika lättpåverkad som jag?

Promenad

publicerat i Vardagsliv

Det blev en långpromenad till Oskars jobb för mig och milton. Leon fick ligga i varma, sköna vagnen medan jag frös röven av mig! Usch vad kallt. Tur att vi snart åker till varmare breddgrader!!


Måndag

publicerat i Leon

Usch jag känner att jag behöver träna. Det blev inte så mycket förra veckan och mycket skit har jag stoppat i mig i helgen. Ändå känner jag att det är onödigt att träna när jag ändå inte kommer göra det i Thailand på två veckor. Konstigt man tänker ibland! All träning är ju bra! Jag ska nog försöka träna så mycket jag kan nu i veckan. Favvopassen just nu är ju medel tis ons och tor kl sju. Häng på vettja?

Lelle har börjat gilla att somna mage mot mage igen. Det var när han var liten och nyfödd som han gillade det senast. Mysigt är det iallafall!
Igår började han få typ slemhosta låter det som. Det är inte alls mycket, men man hör när han hostar att det är nåt där. Hoppas det går över fort så vi inte sitter med ett sjukt barn på flyget i 10 timmar...

 


grattis till mig

publicerat i Vardagsliv

Tjohoo! Söndag idag och min födelsedag!! Jag fick en kamera som jag önskade med tillhörande minneskort. Tack så mycket!
Idag är det ju söndag och Oskar verkar ha förträngt att vi har städdag på söndagar ett par helger nu. Jag har iallafall dammsugit och torkat golven. Trodde jag skulle få slippa det på födelsedagen min, men icke! ;)

Innan vi åker har jag bestämt att vi ska bädda rent i sängen och städa lägenheten. Det är ju så himla skönt att komma hem till ett rent hem, och framför allt att komma hem till en skön, ren säng efter 2 veckor hemifrån!

Idag ska vi ta en tripp på stan och köpa solskyddskräm till oss och till Leon om det finns och vätskeersättning ifall han blir uttorkad och sådär. Vet att man inte bör använda solkräm på barn under ett år... Men vi har en uv-dräkt och den täcker ju allt förutom händer, fötter och ansikte och solen reflekteras ju även om han sitter i skuggan och då borde han ju ha något skydd på händerna, fötterna och ansiktet liksom?


firande

publicerat i Vardagsliv

Nu är jag trött! Vaknade runt halv sju och har hållit igång hela dagen. Det har ju varit kalas för mig och mamma i herstaberg. Tack alla för presenter och pengar! Imorgon hoppas jag på mer för då är det min riktiga födelsedag. 23 år. Stora jag! Jag minns när jag fyllde 18. Så stor man kände sig då, men om man kollar på alla 18-åringar nu så spyr jag på dom typ.

På tisdag fyller morsan 46 år och på onsdag fyller älsklingen 22 år och äntligen, på lördag åker vi till Thailand. Och just det! Bästa Johanna ska färga mitt hår på tisdag också. Det blir ombre eller vad det heter. Ser typ ut som en jätteutväxt. Tanken är ju också att om det inte riktigt blir bra så ska det blekas och bli finare i Thailandssolen.


En gång i Phuket

publicerat i Vardagsliv

Filmen vi var och såg var jättebra! Man skrattar alltid mer på bio än vad man gör när man sitter hemma framför tvn och ser på exakt samma film. Det måste vara att alla andra skrattar och stämningen liksom. Men "En gång i Phuket", helt klart sevärd!

Imorgon vankas kalas för mig och mamma i hersta. Spännande!!


tiden går sakta idag

publicerat i Vardagsliv

Idag blev det laxfilé, potatis och dill/citronsås. Gott! Men vad tiden går sakta idag ni! Jag väntar ju på att klockan ska bli halv sex så vi kan gå på bio (äta godis). Jag har haft en liten photoshoot med Leon. Han kan sitta själv nu, typ. Lite ostadig är han ju, och rätt som det är ramlar han framåt. Men det går om han är pigg liksom.


fredag!!!

publicerat i Vardagsliv
Usch och fy fan vad kallt det är ute! Jag duschade förut och mitt går frös till is, typ. Jag var i Vasaparken med Leon och Milton en sväng, men det var ju så kallt så till och med Milton som älskar att vara ute vägrade att gå.

Men idag är det fredag! Veckan har gått jättefort ju. Imorgon är det kalas för mor och mig i Herstaberg och ikväll ska Oskar och jag på bio. Jag har längtat i flera dagar efter godispåsen jag ska köpa ikväll och smaska på inne på bion.

Förresten, är det någon som lånat våran Sex and the city 2??? Jag hittar den inte. Ville så gärna se den nu, för jag såg ettan igår.

Träning och juice

publicerat i Leon

Då har man varit på friskis och tränat igen! Det var skitskoj och skitjobbigt. Tog i för kung och fosterland för jag ville bli av med niggaballsen jag åt förut. Jag tränade ju aldrig igår eftersom jag tog en långpromenad istället. Imorgon är det ju favvisen Johan klockan sju så det är inte omöjligt att jag går på heller!

Jag funderar på en sak. Såg i affären att de säljer typ juice för bebisar från 4 månader. Men när de är 4 månader tycker inte jag de behöver dricka sånt?! Kanske senare när de börjar äta mat och skölja ner med, men då helst vatten om det ska vara så. Är det inte konstigt? Smakportioner får ju många vid 4 månader, och det är ju som sagt inte nödvändigt med juice då. Vet inte om den är sockrad och sånt också, och det är ju inte bra.

Däremot tänkte jag på färskpressad juice? Det borde ju vara nyttigt för dem. Istället för att ge dem äpple, banan osv så borde man väl kunna ge dem färskpressat någon gång sådär?

(Ni kan svara i ett annat inlägg eftersom det ej går att kommentera detta)


Dammsugarskräck

publicerat i Leon

Haha, till min förvåning märkte jag nyss att ungen är rädd för dammsugaren. Eller jag tror snarare att det är själva ljudet. Han har aldrig klagat förut!

Men när jag tog med honom på en dammsugartur i selen gick det bra!


comfort carrier

publicerat i Vardagsliv

Jag måste ta mig till Ica och köpa mjölk och bröd. Jag tar nog Leon i bärselen då, även om det är tungt. 8 kg extra. Synd bara att det är ryggen som tar stryk. Det är ju jättejobbigt att försöka gå rakryggad också, speciellt med den selen vi har..

Babybjörn har en sele som heter comfort Carrier och den kunde man använda tills barnet var 2 år om jag minns rätt. Funderar på att investera i en sån. Det kommer nog komma fler tillfällen då man kan behöva använda den. När man inte orkar ta med vagnen tex, och när barnet inte kan gå lugnt bredvid i mataffären och såna saker. Eller tänker jag rätt? Vad säger ni som har äldre barn?

Lelle imorse


Vakna med The voice

publicerat i Vardagsliv

God morgon!
Jag sitter här i soffan med Milton och ser på Vakna med The voice. Det har jag sett på i princip varje morgon i flera månader och det är så himla bra!

Leon sover fortfarande och han vaknar alltid kl 7, prick typ. Oavsett när han somnade kvällen innan. Häromkvällen somnade han vid halv elva och jag hoppades på att han skulle sova lite längre då, men icke!


RSS 2.0
Till Toppen