beslutsångest

publicerat i Vardagsliv

Jaha... Vilket ska man välja idag då? Den ständiga frågan.


Hjälp

publicerat i Lchf

Nu är jag så himla sugen på godis! Egentligen är jag ju en riktig godisråtta, men när jag väl bestämt mig för någonting så har jag svårt att bryta det. Som nu med lchf. En dryg månad har jag hållit på.

Alltså jag måste ha lite hjälp från er. Säg åt mig att låta bli!!!
Jag överväger nu att kanske imorgon gå till affären och köpa en påse med gott lösgodis. Bara för imorgon liksom.
Jag kommer ju verkligen ångra mig efteråt, men så vet jag ju att jag inte kommer äta godis på ett tag igen. Jag kommer göra mig själv så himla besviken om jag äter.

Jag vill höra vad ni har att säga om detta. Är det för tidigt att fuska nån gång ibland? Ja, nej? Varför, varför inte?

Om jag låter bli så kommer jag säkert inte tänka på godis om några dagar, och jag känner ju inget sug efter det nu heller, det är bara det att det vore så gott. Det jag är rädd för är att jag ska åka dit igen och börja med gamla vanor igen. Jag kan mycket väl tänka mig att jag ska få äta godis någon gång ibland, och då menar jag kanske en gång i månaden eller varannan eller något. Kanske ännu mer sällan.

/kommer drömma om godis inatt!


Stolt!

publicerat i Leon

Så himla stolt jag blev idag när Leon för första gången säger bajsa och kissa samtidigt som han går till toaletten och tar fram hans lilla sits och ber om att få ta av blöjan! Han gjorde aldrig något på toan, men jösses... Jag trodde faktiskt inte ens han visste vad den där sitsen var till. Har visat honom den en enda gång för längesen men det räckte tydligen. De andra barnen kanske gör så på förskolan och då förstår jag att han härmas. Min duktiga kille!

Här är förresten en av hans favoritleksaker för tillfället. Ett skepp med massor ljudknappar och figurer att plocka med.


gaddigadd!

publicerat i Vardagsliv
Tjena!!!
 
Då har man förevigat lite konst på kroppen. Jag är verkligen jättenöjd och rekommenderar alla som är sugna på tatuering att gå till Studio S i Linköping. 
Tack och lov så blir ju tatueringar mer accepterade, så de senaste 3 jag gjort har jag gjort väldigt synliga för jag själv tycker det är tråkigt att inte kunna visa upp sina fina tatueringar.
 
Tatueraren frågade om jag funderade på att göra en sleeve, och det måste jag erkänna att jag funderat på. Men det måste jag verkligen fundera mer på för i vanliga fall är jag väldigt impulsiv och en sleeve täcker ju ganska mycket av armen och frågan är om jag vill ha det så. 
Heltatuerade armar för mig har bara en viss sorts brud. Eller kanske hade, nu har det hela ändrats lite med tiden.
Iallafall... Jag är inte en sån typ som jag ser framför mig när jag tänker på en tjej med mycket tatueringar. Jag tänker att det är en viss stil man har, och jag har inte den stilen.
 
Men jag tänker att jag har ju min egen stil som är ganska vanlig och alla stilar kan ju ha tatuerade armar. 
 
Strunt samma, jag analyserar för mycket. Men här kommer den, min fina nya tatuering:
 
 

Det är så man blir tårögd

publicerat i Leon

Till och med på förskolan får han paket. Han kommer ju vänja sig vid det här för än är det inte slut med paket. Snart ska vi fira honom med andra sidan släkten också. Herregud. Han kommer tjata om paket fram till jul! :)


Konst

publicerat i Vardagsliv

Vad jag har gjort idag...


dagens lunch

publicerat i Lchf

Kesoplättar med bär och grädde. Tack Ellie för tipset!
Man blir väldigt mätt av dem, mår lite illa nu faktiskt. Men mumsigt var det iallafall :)


Grattis min lilla älskling

publicerat i Leon

VÄRLDENS BÄSTA LEONS FÖDELSEDAG IDAG!
Igår gick han till garderoben (paketgömman) och ville ha "meea keet", men de sista fick han idag. Han blev så glad!


Kalaset!

publicerat i Leon

Fy vad trötta vi är allihopa. Leon sover och Oskar med tror jag. Han skulle natta Leon men har inte kommit ut än. Ska natta mig själv snart, men ska nog somna till Pretty Woman som börjar klockan nio.

Dagen har varit perfekt! Han fick så fina presenter av alla och de godaste tårtorna gjorda av mig och Oskar. Gissa vilken jag gjorde?
Inte nog med det så var vi och handlade middagar osv inför veckan nu ikväll. Fullt ös hela dagen och imorgon ska vi alla upp tidigt för att gå till jobb, föris och jobbcoach. Vi har ju presenter kvar som Leon ska få imorgon då han fyller år på riktigt, men det får vi ta imorgon kväll.

Tack alla som kom och förgyllde Leons dag :)




Och så blev det söndag

publicerat i Leon

Igår hälsade vi på mor och far som var och campade en bit härifrån.
Idag blir det kalas för lilla Lelle så vi ska förbereda och sådär. Kommer bli så himla trevligt!


It is all about the shoes.

publicerat i Shoppat


En lista om mig

publicerat i Vardagsliv
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Jag har ingen speciell låt jag sörjer tlll faktiskt. Om man är ledsen vill man ju inte bli ännu deppigare med en deppig låt? Eller ska man lyssna på en glad låt när man sörjer. Fattar ej. 
 
Beroende av?
Catch mini eucalyptus. Jaaaa jag vet att ni trodde jag hade slutat snusa, men jag har lovat mig själv att sluta om jag blir gravid igen.
 
Vad behöver du mest just nu?
Eeeh, låt mig tänka. Ett jobb.
 
Vad tror folk om dig?
Jag vet inte... kanske att jag är dryg och kaxig, ingen aning? Jag tror iallafall att jag framstår på ett annorlunda sätt i bloggen för er som inte känner mig, än vad jag är i verkligheten. De som känner mig tycker ju att jag är mig själv här. Ni som inte känner mig, vad tror ni om mig? Kul att veta!
 
Vad får du oftast komplimanger för?
Utseendemässigt så får jag och har alltid fått komplimanger för mina ögon. Och ögonbryn.
 
Brukar du skratta för dig själv?
Ja, mest när jag och min kusin Paulina skriver roliga sms till varandra och låtsas vara Skorpan och Jonatan från Bröderna Lejonhjärta.
 
Vad står det i det senast inkomna sms?
Det står: Ringer dig efter jobbet istället :) - från Paulina. Intressant va.
 
Nästa mål i ditt liv?
Jaa... har inga direkta mål. Men jag satsar ju för fullt på att få ett jobb, och ett mål jag jobbar på just nu är ju att bli av med en del fett.
 
Hur svarar du i mobilen?
Om det är någon jag känner så svarar jag något personligt eller kul. Eller ja kul, det beror på om man tycker "Hej det är Britta" är roligt.
 
Vem ringde dig senast?
Min moder
 
Antal timmar sömn inatt?
Hmm... kanske somnade vid 23.. vaknade halv 7. 
 
Vad ser du om du tittar mitt framför dig?
Oskar som sitter vid sin dator och dricker bira och spelar fotbollspel. Kul fredag! Men vi ska se film snart.
 
Brukar du komma i tid?
Herregud ja! Alltid i tid. Ogillar verkligen när personer inte kan hålla tider. Därför är jag själv alltid 5-10 minuter tidig. 
 
När mår du bra?
När jag ser att Leon är glad och har roligt. Ska bli så himla roligt på söndag att se hans ansikte lysa upp när han öppnar sina födelsedagspresenter och får jättegood hemmabakad tårta. 
Jag mår även bra när jag fått stilla shoppingnerverna. För en stund. Sen måste jag shoppa något nytt. Borde jag söka hjälp?
 
Hur känner du dig nu?
Trött. Har ont i huvudet.
 
Vanligaste färg på dina kläder?
Har mycket olika färger på mina kläder så har ingen färg som dominerar garderoben.
 
Var du aktiv i skolan?
På idrotten? Svar nej. På lektoner? Absolut, har alltid haft det lätt för mig i skolan förutom när det gäller redovisningar osv och tala inför grupp. Hatade att ha alla blickar mot mig, men så blir det kanske när man inte känner sig trygg med personerna runt omkring sig. Det var ingen bra klass jag hade på gymnasiet förutom den lilla grupp brudar jag umgicks med jämt där. Och så minns jag att många alltid påpekade att jag blev röd i ansiktet. Eh ja, jag veeet och det blir ännu värre när ni påpekar det.
 
Favoritdryck på morgonen?
Först iskallt vatten för att skölja strupen, sedan en kopp kaffe med grädde. Mums!
 
När brukar du oftast gå och lägga dig?
Om jag ska upp tidigt och jobba så vill jag lägga mig runt 21, annars 23 eller nåt sånt.
 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Man vill ju göra det, och man kan ju absolut bli attraherad vid första ögonkastet men inte bli kär. Man känner ju inte ens personen då. 
 
Är du blyg?
Jag är ganska blyg i grupp med folk jag inte känner. Jag är inte den som gapar och ståhejar, men jag kan ju ändå föra en konversation men är inte den som tar första steget om det är personer som tar större plats i gruppen så att säga. Men jag tar gärna mycket plats, om jag får tillfälle. 
 
Är du bortskämd?
Till viss del. Jag har fått kämpa men ändå haft det bra. Så det beror på vad man jämför med.
 
Nu vill jag se era svar: Ellie , Joanna , Linnea , Nathalie 

Feeling hopeful today!

publicerat i Vardagsliv


Världens bästa

publicerat i Leon

Åh... På måndag fyller världens bästa unge 2 år! Jag säger som alla andra - det är sjukt vad tiden går fort.
På söndag håller vi kalas för våra familjer och det ser jag fram emot jättemycket.

Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska se fram emot. Praktik? Jobbcoach? Nej. Eventuellt jobb nånstans på de ställena jag sökt? Hoppas verkligen!


Hujedamej

publicerat i Leon

Jösses vad jag har styrt idag!
Först hämtade jag en förvarings-nånting till Leon, vet inte vad det heter? Köpte den begagnad och den var så himla tung men ändå kunde jag ju inte vänta hela dagen på att Oskar skulle komma hem och hjälpa mig bära så jag gjorde det själv ändå.
Jag möblerade om i Leons rum så nu ser det lite annorlunda ut, men det blev jättebra! Faktiskt väldigt bra med en sån där förvaring med stora lådor att slänga ner allt i. Iofs har jag inte slängt ner saker, jag satt och sorterade så det blev ordning och reda. Får se hur länge det är så, hehe...

Jag har även tvättat våran kära bil och dammsugit den så nu är den fin och fräsch inför hösten. Jag hatar att ha en snuskig bil både invändigt och utvändigt.


Onsdagens tankar

publicerat i Vardagsliv

Idag fick jag se ett hjärta precis nästan vid våran dörr. Blev alldeles varm och glad i kroppen, så det var nog ett gott tecken det där lilla hjärtat. Nu kommer jag titta efter hjärtan febrilt.
Jag läste Carolas blogg (ni vet, fångad av en stormvind-Carola) för längesen och hon såg alltid massor med hjärtan överallt. Men Gud är ju med henne, han kanske försöker locka till sig mig nu, hehe. Och ja, jag tror att om Gud finns så är det en han för mig.

Och så tycker jag det är löjligt att många skriver EN istället för MAN. Tex... "nuförtiden har en ju mycket att stå i", istället för "nuförtiden har man ju mycket att stå i". Kvinnor äger! och man behöver inte byta ut 'man' mot 'en' för det, för det är väl därför de har börjat skriva en istället.

Ja det var väl allt man hade att skriva för ikväll.


Plats 16

publicerat i Vardagsliv

Säkerligen bryr sig ingen förutom jag men jag ligger nu på plats 16!!! Har hoppat ner tre platser. Vet inte varför jag bryr mig så mycket om det för en blogg är ju egentligen oviktig, men det är så kul ändå :):)


Säg mig...

publicerat i Vardagsliv

Säg mig nu, vad tycker ni jag ska skriva mer om i bloggen? Vad är kul att läsa liksom? Ibland skriver jag ju bara trams och ibland går jag in på lite djupare grejer.

Något ni vill veta? Jag vet att jag skrivit flera gånger att när jag berättar en sak, så säger jag sen att jag ska berätta mer om det senare. Sen kanske ni går och väntar och så berättar jag aldrig ändå.. Hehe. Vet att nån påpekade det för ett tag sen men jag glömmer visst bort.


Väst

publicerat i Leon

Det var den här västen jag skrev om för ett tag sedan som vi köpt till Leon till i höst. Kommer bli så fin mitt lilla gull!


En bra känsla

publicerat i Vardagsliv

Idag känner jag mig så himla bra, nästan bäst faktiskt!

Leon lämnades på förskolan vid halv nio, och då åkte jag hem och fixade lite sedan åkte jag ut till ingelsta shopping och lämnade in cv'n till tre butiker.
Jag vet inte, jag har en bra känsla i magen som säger att det här kan bli något, men det kan ju också vara att de som tog emot mitt cv var så himla trevliga.
Jag lämnade iallafall in ett cv i en butik som jag ALLTID velat jobba i, där köper jag nästan alltid kläder, så det vore ju perfekt.

Nu hoppas jag på det bästa! Nästa vecka ska jag nämligen, tyvärr, börja hos jobbcoach varje dag i 6 veckor, och samtidigt leta praktikplats. Min stora fasa som jag tidigare nämnt att gå hos jobbcoach hela veckorna, så jag hoppas verkligen jag får jobb snart alltså. Det är fan inte lätt att vara arbetslös. Man kan ju tro att det bara är att gå hemma och leva på bidrag och ha det bra, men så är det verkligen inte. Det har jag nu fått erfara.


Jag sprang jättelångt

publicerat i Träning

Oj oj oj. Promenix för dagen avklarad och jag sprang hela 1 km! HAHAHA. Fast ja, bättre att springa 1 km än 0 kanske. Orkade inte alltså. Jag håller mig till pw's ett tag till. Ska iallafall försöka öka hastigheten när jag går.
Svettig blev jag idag med och det är ju huvudsaken!

Nu - idol på tv och imorgon ÄNTLIGEN Svenska hollywoodfruar!


Edblad

publicerat i Vardagsliv

Jag har gått och blivit förälskad i ett armband!
Jag har ett likadant fast halsband i silver som jag fick av Oskars syster Emma när jag fyllde år i vintras.

Det kostar dessutom bara 199 kr och finns på några ställen här i stan. Ska nog köpa det när jag får pengar... känner ett begär alltså, måste ha det! Om ingen hinner köpa det till mig innan förstås ;)

Edblad.com finns det på också men onödigt med frakt på 49 kr om man inte ska storhandla smycken förstås (gratis frakt över 600)


Konst

publicerat i Leon

Helt ointressant för vissa av er kanske men Leon ritade en jättefin teckning förut. Ska spara den för evigt!


från mammashop.se

publicerat i Leon
I sammarbete med Mammashop.se har jag själv fått välja dessa produkter att recensera.
 
Först ut har vi den här smarta burken. Den valde jag för att jag tyckte den verkade så smidig att ha när Leon sitter i vagnen och ha något mellanmål, typ som äppelbitar eller liknande. Ibland glömmer han ju bort vad han har i knät och då åker burken i marken och alla äpplen flyger åt alla håll. Men den här så kan man tappa den hur mycket som helst utan att något ramlar ur. Locket på burken har mjuka flikar så det är lätt för barnet att plocka. Locket kan man även ta av såklart och använda som en vanlig burk/skål.
 
Easy-hold snack pot bowl 99 kr.



Sedan valde jag en wubbanub. En napp som sitter fast i ett mjukisdjur. Det framgår inte på hemsidan när man läser om produkten, men den är främst för bebisar mellan 0-6 månader. Jag tycker den är så himla söt och tappar man bort den är den säkerligen lättare att hitta än en vanlig napp. Den här ska jag garanterat spara och använda till min nästa bebis. Det är nog väldigt mysigt för bebisen att både ha napp och en liten snutte i samma liksom. Själva nappen är tillverkad i ett enda stycke till skillnad från andra nappar, och det gör ju att det inte finns några kanter som smuts fastnar i och bakterier bildas.
 
Jag gav den till Leon först, men det första han gjorde var att bli arg för att själva nappen satt fast i gosedjuret. Och när han stoppade den i munnen så spottade han ut den igen eftersom nappen inte har samma utformning som han är van vid. 
Jag skulle även kunna tänka mig att ge bort en sån här i doppresent eller välkommen till världen-present.

Wubbanub, 139 kr/st. Finns som flera olika djur.

Lchf-recept

publicerat i Lchf

Igår jobbade jag 17-22 och innan jag gick hem köpte jag den här tidningen.

Perfekt för en nystart med lchf och att komma igång med. Jättebra att man får matschema också för jag tyckte själv att det var svårt att komma på rätter i början. Eller det tycker jag nu med, men för tillfället följer jag ett matschema i Katrins bok, har bara ändrat lite själv.

I den här tidningen är det 105 recept och jag har inte tittat så noga i den men har redan sett ett par stycken jag vill laga nästa vecka.

Den kostar 69 kr och säljs med Expressen.


Bra grejer

publicerat i Vardagsliv

Jag har sagt det förut och jag säger det igen - produkterna från Lush är BÄST!

Deras handtvål har jag använt sedan förra hösten. Jag skrev om tvålen då tror jag, och den är fortfarande lika bra, och den har räckt till nu och har fortfarande kvar! Vanlig tvål torkar verkligen ut händerna.
Jag har även använt deras olika former av handkrämer, även bäst de också. Man märker verkligen skillnad på Lush och andra handkrämer som man då trodde var jättebra. Nu skulle jag aldrig använda något annat.

Schampo och balsam har jag också provat. De tog slut i Spanien så jag tänkte testa något annat dyrare från hårvårdsbaren, men det är fasen inte lika bra. Det är snart slut så igår gjorde jag en stor beställning från Lush med lite allt möjligt.
Bland annat deras schampokaka som ska vara jättebra och räcka i en evighet, och balsam förstås. En form av lotion i fast form som smälter på huden utan att bli kladdig, och en produkt som Leon ska använda som bland annat bubbel i badkaret, schampo och tvål. Det är en multiprodukt.
Minns inte vad jag beställde mer, men något var det. Längtar tills jag får hem det!

Kan starkt rekommendera Lemony flutter. Jag har en tendens att få risiga nagelband så den kan man använda där. Fluttern är bra för massor saker, i höstas/vintras smorde jag in mina knogar med den för de var så himla torra. Det var innan jag började använda deras tvål. Enda nackdelen med just den produkten är att den blir väldigt oljig och kladdig. Det gillar jag egentligen inte men det bra med den väger verkligen upp det dåliga.


Promenad på kvällskvisten

publicerat i Träning

Det blev en promenix ikväll ändå. Leon fick välling precis innan vi gick och så fick han somna i vagnen.

Nästa vecka står det i boken att om man orkar så ska man börja med lite jogging. Jogga 3 minuter och powerwalka i 5 minuter. Vet inte om jag orkar det än. Det innebär ju att jag måste hitta en längre sträcka.
Eller... Nu när jag tänker efter. Så här i början lär jag inte jogga speciellt fort. Säkert i samma hastighet som jag går snabbt. Så då blir det nog samma sträcka ändå.

Vi får se hur jag gör :)


Torsdag

publicerat i Vardagsliv

Oskar som hittar allt på en sekund hittade hörlurarna på en hemsida, men tyvärr var de alldeles för dyra för mig. De skulle gå på 1500 spänn och det ger jag inte för ett par hörlurar... Tyvärr. Kanske får bli något jag önskar mig i julklapp!

Idag har jag och Lelle varit hos Amanda och lekt med hennes barn. Det var allt för längesen.

Om det hinns så ska vi promenera ikväll. Min mamma och pappa kommer hit snart så får se hur länge de stannar. Jag har ju bara en pw kvar för veckan så jag har ju några dagar på mig att gå annars. Förutom att jag ska hoppa in och jobba imorgon och lördag förstås, men det är inte så många timmar.


så snygga!

publicerat i Vardagsliv

Någon av er som vet vart man kan hitta dom här snygga lurarna?!


En onsdag i augusti

publicerat i Vardagsliv

Men hej, god kväll!

Nästan precis hemkomna från dagens pw. Oskar och Leon har fått hänga på nästan alla gånger. Det är bra för alla att röra på sig även om en är smal och en är tjock.
Leon somnade i vagnen och Milton traskade på i 50 minuter så han var alldeles skitit när vi kom hem. Han fick ta sig en dusch och då passade jag på att klippa klorna på han.

Idag förstår ni så har jag varit på arbetsförmedlingen på info om jobbgarantin för ungdomar.
Jag kommer nog satsa på att leta praktikplats, jag tror det är störst chans att få jobb så än att gå hos jobbcoach osv. Jag känner en person som i 6 veckor, varje dag satt vid en dator och sökte jobb och lärde sig skriva cv. Det kan man lika gärna göra hemma tycker jag. Vill man ha ett jobb så söker man ju oavsett om vart man är om dagarna.


Ja!

publicerat i Vardagsliv

Ja det här var ju trevligt att se :)
Min blogg ligger på plats nr 19 av mest besökta privata bloggarna i Norrköping.


Fotovägg

publicerat i Vardagsliv

Enda sen vi flyttade till våran nya lägenhet för flera månader sedan så har dessa tavlor legat i en påse i förrådet. Har inte haft en tanke på att spika upp dom. Eller jag har ju tänkt typ "vad är det i den här påsen?" Och så tittar jag och ser att det är tavlorna och tänker att jag tar det en annan dag.

Men nu så!
Jag älskar mina tavlor med min farmor och farfar i. Tanken är kanske att jag ska framkalla andra kort också på Leon och så och sätta upp. Också i svartvitt då så det matchar.


Mina tyger

publicerat i Daniella syr

Här är mina tyger jag har för tillfället.


Flärp-snutte

publicerat i Daniella syr

Jag har ju nu börjat sy igen så jag tar gärna emot beställningar. Nytt för denna gång är flärp-snutte som jag kallar det. En liten mysfilt som barnet kan ligga och mysa med och pilla med flärparna.

Mått 25x25.
Du får välja och vraka mellan alla tyger jag har. På bilden nedan har jag ju som ni ser 2 färger som passar ihop men det gör man ju som man vill. Man får även välja till färg på flärparna, dock har jag bara tre färger än så länge (svart, lila, turkos).

Pris snutte: 100 kr
Pris mössor: 1 för 100, 2 för 150 kr

Maila mig om ni vill beställa något.




Frukost

publicerat i Lchf

Dagens frukost består av grekisk yoghurt och varma blåbär. Så himla gott att gojsa ihop allting och sen blanda i lite stevia. Mums!


Nytt!

publicerat i Vardagsliv

Igår frågade jag om Oskar kunde göra om min blogg lite.
Några timmar senare blev den klar och jag var med på ett hörn och sa hur jag ville ha.

Fin va? :)


kompisar

publicerat i Leon
 
Imorse typ kl 9 fick vi besök av Ellie och Theo, så de har varit här hela dagen. Imorse gick vi till parken här intill så ungarna fick leka. 
 
Nu känner man att sommaren snart är slut. Det blåser kallt och är allmänt kyligt i luften. Men jag ser ändå fram emot hösten. Att få använda höstjacka och klä sig i mysiga mössor och halsdukar. Vintern kan jag mer än gärna stå över, men det är något speciellt med hösten...
 
Leon har nya kläder förresten. Bland annat leo-tajtsen och tröjan. Vi köpte en döööfin väst också som han ska ha senare med en tjocktröja under. Han kommer bli så stilig!

Lets deal

publicerat i Shoppat

Jag passade på att köpa detta presentkort på lekmer.se. Leon fyller ju snart 2 år så leksaker skulle ju ändå handlas!
De har massa rea nu också så perfekt ju! Dealen finns i lets deal-appen på mobilen. Funkar även att köpa och ge bort till någon.

Men skynda, bara 2 timmar kvar innan den försvinner!


converse

publicerat i Shoppat

Vita converse slår aldrig fel, vet ni. Tydligen har de slutat med halv-storlekarna över 38 så jag fick köpa 39 istället. Men vad gör en halv storlek... De sitter bra ändå :)

Minns när jag var yngre och "aldrig skulle använda converse för det är bara esteter och såna konstiga som har.." HAHAHA! Jävla tönt.


Hjärtan

publicerat i Vardagsliv
Så här såg jag ut idag. Oskar tycker inte om dom, han tycker de ser så barnsliga ut.
Jag älskar mina hjärt-glajjor! ♥


 
 

Kalas

publicerat i Vardagsliv
Idag har vi firat 3 födelsedagsbarn ute hos mamma och pappa. Min bror Alex, kusin Paulina och farmor. Det är så himla trevligt att samla alla och bara umgås och prata och babbla och skvallra och ja, bara umgås helt enkelt.

Men att fira födelsedagar innebär mat jag inte själv kan kontrollera (innehållet alltså, i typ såser osv) och goda efterrätter. Jag avstod givetvis efterätterna men det var så himla svårt. Man blev så sugen på kladdkaka och citronkaka och jag vet inte vad mer för gott det var. Svårt! Man måste verkligen vara stark, och det låter ju kanske lite töntigt när jag skriver så men så är det. Jag löste iallafall sås-problemet med att ta med egen sås som jag vet vad den innehåller. 

Och kaffe med vanlig mjölk förresten, fy fasen! Kommer ta ett tag innan jag eventuellt vänjer mig vid det. För jag har alltid grädde i mitt kaffe hemma, och innan Lchf hade jag iallafall mjölk och socker så kaffet blir lite sött. När man dricker kaffe hos andra har de ju oftast mjölk och inte så ofta grädde hemma har jag märkt. 

 
Mina älskade föräldrar ♥
 
Jag vet inte hur många gånger han rev ut posten för att sedan lägga i den igen och återigen ta upp den... 


Nu blev det inga bilder på resten av släkten, för jag glömde visst bort att jag hade med mig kameran idag.
 
Ha en bra lördagskväll!
 

Räkor och kräftor

publicerat i Lchf

Har sett fram emot denna middag hela veckan eftersom jag älskar skaldjur! Jag åt så mycket räkor att jag inte orkade kräftorna, så de sparar jag tills imorgon.
Räkorna åt jag med aioli, och jag åt verkligen så mycket att jag mådde lite illa efteråt och kände mig proppmätt, och det ska man ju inte. Varken med lchf eller annan kost...

Nu är frågan...
Jag såg att det är socker i kräftlagen och det ska man ju undvika. Det står inte hur mycket eller så, så jag kan inte heller räkna ut hur många kräftor jag kan äta. Vad tror ni? Vill inte "förstöra" något genom att äta för mycket socker/kolisar.


Aug. 09, 2013

publicerat i Shoppat

Var på stan idag och var egentligen inte på jakt efter block, men de här vad så himla fina så jag kunde inte låta bli.
Det blir lite roligare att skriva i såna här fina block. Matlistor, handla-lista, att göra-lista osv. Och det lilla blocket är ju perfekt att ha i väskan! Jag antecknar i min mobil men ibland behöver man papper och penna.

Från lagerhaus.


Sug och huvudvärk

publicerat i Lchf

Imorse steg jag upp mycket tidigt igen och gick min promenad. Nu är det bara en promenad kvar, sen är jag klar för veckan.

Jag har ont i huvudet och är så jävla sötsugen hela tiden. Men så är det ju. I två veckor ungefär får jag stå ut med det här och jag tänker hela tiden på att jag gör detta för min skull och då känns det bättre...

Men jag har hunnit med att baka lite lchf-bak. Snickers och mandelkakor bland annat. Båda smakar skit men tar man en så försvinner suget ett tag.


Första dagen på mitt nya liv

publicerat i Lchf

Då var min första dag med lchf snart över. Powerwalk 1 av 4 har avklarats. Den tog jag imorse. Imorgon ska jag upp ännu tidigare, runt 6. Det är skönare att gå då för annars svettas man ju ihjäl av solen och värmen, och så har man det liksom avklarat sen och kan tänka på annat resten av dagen.

Igår var vi och badade med lillpojken. Han badade inte så mycket, doppade mest fötterna. Vi är ju inga bra badförebilder heller eftersom vi är badkrukor både jag och O, hehe.


Gömman

publicerat i Vardagsliv

Så här ser jag ut idag!
Det som är så bra med den här typen av topp är att man kan gömma bukfettet under volangen.


Familjekamp

publicerat i Vardagsliv

God morgon kära ni!

Idag ska vi till svärisarna och ha Familjekamp med deras vänner. Ska bli intressant. Man ska tydligen ha mycket bollkänsla i grenarna så jag kommer ju göra bort mig totalt. Trist när alla andra är proffs på boll liksom.
Kanske finns det någon ätartävling jag kan bidra med lite poäng till. Hehehe.

Vill önska er en trevlig lördag!


glass

publicerat i Vardagsliv

Nu på kvällskvisten gick vi till faster emma och kollade deras nya lägenhet, sen gick vi till rådhuset och smaskade i oss glass!


Kalsingar

publicerat i Leon

Jag tänkte prova att låta Leon vara utan blöja, men med kalsonger. Har ju testat att vara helt utan nånting men det funkar inte. Att visa pottan funkar inte heller.
Men när han vet om att han inte har någon blöja men ändå inte är bar så kanske han kopplar att han måste kissa på pottan eller toaletten. Jag vet inte... Värt att testa iallafall. Annars testar vi nästa sommar, då är det verkligen dags. Han har ju förståndet redan nu, så tidigt är det ju inte. Frågan är väl mer hur mycket vi orkar kämpa med det här, för det går ju inte att bli blöjfri över en natt känns det som.

Har letat och letat men det finns inga såna här kalsonger utan sån där hård resår? Jag vill verkligen inte att han ska ha såna där pojktrosor som alla hade innan boxerkalsongerna uppfanns. Men de är de enda som har en mjuk resår. Förstås.


Mitt älskade hjärta

publicerat i Leon

Han är mitt allt! Jag älskar honom över allt annat på hela jorden, och det är ofattbart för mig hur jag nånsin ska kunna älska ett till barn lika mycket som jag älskar Leon?
Jag förstår ju att man älskar alla sina barn lika mycket, men jag förstår ändå inte hur JAG ska kunna älska någon lika mycket som Leon.
Förstår ni hur jag menar?

Eller är det så att det första barnet är något speciellt som man älskar extra mycket? ;) mamma kan du svara på det? Hehehe.


Halvmil

publicerat i Träning

Idag gick vi 6,6 km, över en halvmil! Känns bättre att säga halvmil än km, låter längre då ;) Det tog oss ca 1 timme. Gick vi snabbt eller sakta då? Kan ju tillägga att vi var tvungna att stanna några gånger, för vi hade en viss liten pojk med oss som inte var så nöjd.

Och jösses alltså, jag märker ju att min kropp inte fått mycket motion på sistone för jag har en sån träningsvärk sen 17 minuters-passet igår. Hahaha! Gör så himla ont att sätta sig och resa sig ni vet. Men träningsvärk ser jag som ett kvitto på att man gjort nån nytta, då känns det bättre.

Som jag berättat tidigare så startar jag med lchf på måndag. Vet ni vad det innebär?
Att jag i helgen ska äta som en jävla gris! Det är mitt sätt att säga "hej då kolhydrater, vi ses förhoppningsvis aldrig igen." Iallafall inte på länge. För någon gång kommer jag ju säkert fuska, det tror jag. Men det får bli längre fram när man kan hantera fusket och inte åka dit igen.
För sån jäkla ångest man alltid får när man satt i sig massa onyttigt, sån ånger. Så känner iallafall jag. Men ändå sitter man där på fredagen med massa gott uppbunkrat på bordet?
Det ska bli SÅ skönt att slippa den där ångern och bara ha något att se fram emot. Äta hälsosamt och bli hurtig, få en snyggare kropp och bättre självkänsla.

Heja mig!


Skokärlek

publicerat i Shoppat

Jag kikade på de här skorna för ett tag sen när vi var på Ikano i Linköping, men det blev aldrig av att jag köpte dem.

Idag hittade jag dem på Scorett, rea 30% också! Så jävla bra. Kommer bli så snyggt i höst och med fransarna som fladdrar omkring när man går.


Tips

publicerat i Leon

Igår fick jag tips om en app till barn - pepi bath, Leon älskar den!

Tänkte ge er lite apptips så här på morgonkvisten om ni behöver uppdatera spelförrådet. Leon tycker mycket om pussel-appen, sen finns det pussel inuti vissa appar även om de inte heter pussel, så kolla in dem med!


RSS 2.0
Till Toppen