fler magbilder v.36

publicerat i Graviditeten


Just det.. måste skriva det nu så att jag inte glömmer bort det!


Ifall det är någon inom den närmaste tiden som ska till Ikea, så behöver vi såna där små handdukar för 5 kr eller vad de kostar. Kan vara väldigt bra budgetalternativ till att torka spyor m.m med. Behöver en bunt. Tror väl att de heter gästhanddukar eller något sånt. Såna man torkar händerna på, fast de är ännu mindre. Liksom lite fyrkantiga? Ja, men ni fattar. Såna vill jag ha iallafall. :)

sofforna

publicerat i Vardagsliv


äntligen är de våra.

V. 36 idag. Är nervös inför vad som komma ...

publicerat i Vardagsliv

img_2697 (MMS)

V. 36 idag. Är nervös inför vad som komma skall. Och rädd. Vad gör vi om nåt är fel på barnet? Om den onormalt utvecklad? Kommer vi älska den ändå? Kommer jag överleva förlossningen? Kommer oskar vara ett bra stöd eller kommer han gömma sig i ett hörn? Jag är livrädd. Det är nära nu.


+15 kg

publicerat i Graviditeten
Jag längtar tills jag orkar börja träna igen! Hittills har jag gått upp 15 kg. Känns inte bra! Äter liksom allt i min väg. Är jag sugen på godis så köper jag det. McDonalds? Ja men självklart ska det ner i kistan! Det finns ingen hejd. Tänker liksom att jag tar det sen. Hoppas jag gör det också. Vill inte bli en ful och fet mamma med mjukisbyxor.

gråt-dag

publicerat i Graviditeten
Idag har man haft en gråt-dag. Usch. Men sådana får man ha ibland. Bara man får tröst. Stella var så himla mysig mot mig när jag grät. Undrade liksom vad det var med mig, och tröstade mig på sitt lilla sätt. Slickade bort mina tårar. Det kändes bra. Milton däremot, han låg i sin korg och ignorerade mig.

Det är så himla kvavt. Varmt. Jag orkar inte när det är så här. Orkar ju inte gå någonstans. Blir genomsvett bara av att gå ut med hundarna. De tre trapporna upp till lägenheten tar död på mig! Kom ut nu lill-ogge eller lill-daniella!! Nu är du ju i princip färdigväxt, måste bara fläska på dig lite.


så besviken

publicerat i Vardagsliv
Jag är så himla besviken på oskar. För längesen lovade han att han skulle ha fixat sitt körkort tills bebisen kom ut. För 2 veckor sedan köpte han teoriböcker och sånt. 2 jäkla gånger har han öppnat boken. Jag orkar inte tjata, han måste kunna ta egna initiativ. Har sagt till honom hundra gånger, men inget hjälper. Hur mycket tid tror han att han kommer ha sen då när bebisen kommer?! Han har ju till och med haft flera veckors semester som han kunde ha lagt helhjärtat på teorin... Men icke! det är ju inte bara för hans skull som han måste skaffa körkort! Snart har han ett barn att tänka på. Har du tänkt på det, oskar? Nae jag tror inte det va. Fattar inte att det ska vara så jäkla svårt att ta tag i saker.

uppe med tuppen

publicerat i Vardagsliv
kan inte sova längre än så här... gick upp för 45 minuter sedan och har ätit frulle och allting! ska inte ens göra något speciellt idag, vad jag vet? vi skulle ju faktiskt behöva åka någonstans och titta/köpa bord till vardagsrummet. jag lovar att visa bild på sofforna sen när det är iordning. just nu är det fullt med kartonger och allt möjligt.


Milton ♥

oskar sa

publicerat i Graviditeten
jag klagar alltid på att oskar tar upp så mycket plats i sängen och ligger på "min" sida. idag kom han med en förklaring... "det är för att du väger så mycket, så jag rullar liksom ner till din sida"... ja, vad ska man säga? jag är tjock och snart brakar väl sängen ihop. Fast bara min sida av sängen då förstås.

Ang. Förvärkarna

publicerat i Graviditeten
Hur lång tid innan själva förlossningen har man förvärkar eller vad man nu ska kalla det, som jag har? känner ju nåt mer eller mindre varje dag. Tänkte bara om man ska känna så en månad i förväg, eller om det är en antydan till att det snart är dags?

söta tjejer

publicerat i Vardagsliv


Kryssning med familjen + Madde. En redigt rolig kväll!

Blev kalasfulla, dansade med en kille jag trodde var Måns Zelmerlöw, sjöng karaoke, jag tappade bort mitt leg, tappade bort Madde, började gråta, hittade iallafall till mammas och pappas hytt.

Vad var året? Också 2007 tror jag. Eller 2006? Året allting hände :)

snygg tjej

publicerat i Vardagsliv

år 2007.

o+d 2008

publicerat i Vardagsliv


Haha, jag dör! Lite gammal bil på mig och Oskar. Året var 2008.

äntligen!

publicerat i Vardagsliv
Vet ni vad? IDAG KOMMER VÅRA EFTERLÄNGTADE SOFFOR! Blev av med gamla soffan i måndags, så vi har i princip inte använt vardagsrummet på 4 dagar... ska verkligen bli skönt med nya soffor.

Vi hade ju en divan förut. Nu får vi en tresits och en tvåsits istället. Skönt att kunna fläka ut sig i en varsin soffa. hehehe... Gråa också, så nu får vi hoppas att all skit och hundhår inte syns lika mycket som i den svarta. Även om hundarna inte får vara i soffan så blir den full av hår. Kan vara att Oskar alltid har massa hundhår på strumpor och fötter som han smutsar ner soffan med, medans jag är så pipplig och borstar av fötterna innan de åker upp någonstans.

Det är även min dagliga kvällsrutin innan jag hoppar i sängen. Fötterna måste absolut borstas av, annars blir det smuts och smulor i sängen. Fattar ni hur jag har det? Jobbigt att vara så pedant.

Bota mig!

bm-besöket och marknad

publicerat i Graviditeten
Det gick suveränt hos barnmorskan. Ska jag vara ärlig så var denna BM mycket bättre än hon jag har i vanliga fall. Denna dam heter Maria Nilsson. Hon jag hade idag alltså.

Vi kom dit och pratade lite fort om hur jag kände mig, och jag mår ju bra, så det var ju inte mycket att prata om. Hon lyssnade på hjärtljuden, 150 låg de på, och mätte även magen. Jag följer kurvan bra, sa hon. Så det känns ju skönt. Jag tycker ju att jag har en liten mage till skillnad från vissa andra gravida. Min vän Linda ligger ca en månad efter mig och hon ser ju ut att kunna föda imorgon ;) ....men förstås. Alla växer vi olika, så det är nog inte något att oroa sig över.

Har har ni mina Symfus-fundusmått:

v 25 - 26 (cm antar jag?)
v 29 - 30
v 32 - 32
v 34 - 34


Jag är ju faktiskt i vecka 35+ nu, så förstår inte varför det står v 34 på det rosa pappret? Hon har nog bara kryssat i fel vecka på skalan.

När vi kom hem så blev vi upplockade av Kicka & Lasse (svärmor, svärfar). Vi åkte till marknaden i Rejmyre. Det fanns samma gamla marknads-grejer. Det enda vi köpte var brända mandlar, 12 hundbajspåsar för 100 kr (FYND) och cocosbollar.

Kan ju säga att jag har svettats som en gris i värmen idag. Det är fan inte kul. Kan inte värmeböljan ge sig nu, och bli lite svalare iallafall? Solen får mer än gärna vara framme, men denna hetta alltså!

mot barnmorskan

publicerat i Vardagsliv
buenas!

fyfasen vad jag sover dåligt om nätterna. jag tror jag har varit uppe 4 ggr inatt. kissat. vänt på mig. vänt mig till andra sidan. kissat igen. jobbigt!!

jag sov faktiskt jättebra häromnatten, men det var för att vi hade varit uppe jättejättejättelänge natten innan det. tror jag bara vaknade en gång den natten. kände mig faktiskt jätteutvilad när jag vaknade.

just nu håller jag på och fixar till frillan och sminkar mig lite. oskar ligger fortfarande och sover. jag sa att bussen går 10.02, så får väl se ifall han ens har ställt klockan. han är ju vuxen nu så han ska nog klara av att gå upp själv utan att bli väckt av mammsen, eller hur? hehehe.

hörs sen!


saknar mina hundar. de sover hos svärmor och svärfadern inatt. jag lider av separationsångest!

BUENAS NOCHES.

publicerat i Vardagsliv
Kul att så många har hittat hit idag! Vet inte vart ni alla kommer ifrån.. kanske min facebook eftersom jag länkade min blogg där. Intressant..

Ska snart lägga mig med Oskar och glo på film. BM-besök imorgon som sagt, tio och trettio. Ska också bli intressant!



GODNATT!!

gissa gärna på vad jag har för sort i magen

publicerat i Graviditeten
Daniella - flicka

Oskar - pojke

Emma - flicka

E - flicka

Johanna - flicka

Madde - flicka

Jane - pojke

Helena - flicka

Paulina - pojke

Linda - flicka

mamma jeanette - flicka

tapeten på plats

publicerat i Vardagsliv


så här fint blev det med nya tapeten! den är mer diskret i verkligheten. inte så skarpt mönster som på bilderna.

oskar har åkt med sin mor och far till kimstad för fotbollsträning. stella och milton fick följa med. själv har jag oljat in köksbänkarna. funderar på att sätta upp gardinstången i vardagsrummet igen, men kom på att de tog med sig stegen, och stolarna är för låga för att nå upp. vi har ju så högt i tak!

jag sitter här i köket och knaprar på karameller med jordgubbsmak. det är väldigt irriterande att jag aldrig kan suga på hårda godisar, jag måste liksom bita.
jag tänkte för mig själv innan jag stoppade den i munnen att nu ska jag fanimej inte bita, och så gör jag det ändå. vilka problem man har!

just det.. imorgon 10.30 ska jag till barnmorskan. min ordinarie bm har semester, så det blir en annan. ska bli intressant att se hur hon är.

här ligger jag i sängen med sne mage medan...

publicerat i Vardagsliv

img_2034 (MMS)

här ligger jag i sängen med sne mage medans männen arbetar. det är så det ska vara, va?


shoes.

publicerat i Vardagsliv

Dessa fick också följa med hem. Från HM, på rean. Hade hellre velat ha kamel/brun, men fick bli korall för det var dem de hade hemma. Så slapp jag vänta i flera veckor liksom. Då är ju sommaren över.

lite shopping.

publicerat i Graviditeten
Oskar och jag var på stan nyss och hämtade ut mina nya glasögon, och paket från H&M bland annat. Köpte även födelsedagspresent till Paulina som fyller år 18 augusti. Det gäller att planera lite så man inte är ute sista minuten, tycker jag. Känns skönt att ha det klart.



För er med glasögon så kan jag varmt rekommendera Smarteyes. 999 gick glasögonen (bågar+glas) på. Gjorde även en synundersökning och den kostar 299. Mycket billigare än att köpa på Synoptik och de andra ställena. De har ju bara märkesbågar ioförsig, så inte så konstigt att det blir mycket dyrare. Jag är nöjd iallafall :)



V. 35+2 idag.
Byxorna jag har på mig kom med hm-paketet. Nu ser man dem ju inte så bra, men det är mjukis och de är jättesköna, och det var även rea. Minns inte vad det kostade faktiskt, men hundra-nånting. Tog i storlek L... hoppas de inte töjer sig så mycket, för då lär det se ut som att jag har blöja.

Idag har svärföräldrarna varit här och sat...

publicerat i Vardagsliv

img_8724 (MMS)

Idag har svärföräldrarna varit här och satt upp våran nya fondtapet. Det blev jättebra, och kommer bli ännu bättre med de nya sofforna som kommer på torsdag! :). Längtar tills de kommer! Inatt har vi stängda fönster, för både oskar och jag har fått minst 10 myggbett var under natten. Myggen måste ha haft kalas, för fyfan så det har kliat! Vaknade ju vid 3 och kunde inte sova för att det kliade så mycket...


Klickande ljud från magen

publicerat i Graviditeten
Finns det någon mer gravid som hör klickande ljud från magen? Jag hör det i princip varje dag, och oskar har också hört det! Vore intressant att veta vad det är och varför det låter så?

iphone3-skal säljes! 50 kr/st. de längst n...

publicerat i Vardagsliv

img_6258 (MMS)

iphone3-skal säljes! 50 kr/st. de längst ner till vänster är sålda. nu när jag har en 4a har jag ju ingen användning för dessa, tyvärr. de är ju så fina :/


läs om en överlevare från helvetesön

publicerat i Vardagsliv
http://prableen.origo.no/-/bulletin/show/672218_helvete-paa-utoeya?ref=mst

Läste detta inlägg igår innan jag skulle sova. Var inte kul att läsa :(

Förvärkar?

publicerat i Graviditeten
en tid innan barnet ska komma så får man ju oftast förvärkar. Jag får ibland som en molande mensvärk, är det förvärkar tro? Jag trodde att det skulle vara en känsla man aldrig känt förut, men mensvärk känner man ju igen. Kanske är något annat som spökar?

stella mår bra

publicerat i Vardagsliv
Dagen har gått bra!

Stella ligger här i soffan nu bredvid mig. Hon var jätteseg och trött när hon kom hem förut, men efter det blev hon sitt riktiga, glada jag igen.

Tycker ändå synd om henne som får gå omkring i ett stort bandage, men hon verkar faktiskt inte lida så mycket av det. Hon springer ju liksom omkring som vanligt, och haltar knappt ens. Min lilla tjej.

På tal om nåt helt annat...

Kan inte ALLA som läser min blogg skriva en kommentar med sitt namn (du kan vara anonym om du vill), och sen ifall vi känner varandra eller inte.
Vore intressant att veta om det är fler än mamma och vänner som läser.


Och detta blir ju bara helt fulländat ifall alla som läser kommenterar, så jag hoppas ni gört! För min skull?

:)


:(

publicerat i Vardagsliv
Oskar fick åka med Stella till veterinären idag. Jag är så känslig, så jag klarar inte av det.
Tur var väl det, för Stella har ingen klo eller pulpa kvar nu. Dem var de tvugna att ta bort.

Hon har tydligen fastnat i något så hela klon inkl. pulpa var brutna. Stackars lilla gumman...



Hoppas detta är sista gången med sjukdomar och olyckor hos veterinären med våra hundar.

har precis vaxat mig

publicerat i Vardagsliv
Inte jag själv förresten. Behöver Oskars hjälp att vaxa bikinilinjen. Jag ser inte ens min mutta nu. Har en stor mage i vägen. Han hjälpte mig ju att vaxa för ett par månader sen, och då bestämde vi att han skulle hjälpa mig underhålla det, för ju mer man vaxar, desto mindre hår växer det ut så småningom. Den tanken gick ju i kras, men nu är vi igång igen. Någon gång ska jag unna muttan en brasilianare. Ingen brasilianballe som det kanske lät som, utan en brasiliansk vaxning :)

synd om stella

publicerat i Graviditeten
Stella har skadat sin klo på nåt sätt. Det märkte vi när vi kom upp från sista promenaden igårkväll. Hon haltade och det blödde från klofästet, eller vad man ska säga. Det ser nästan ut som att klon har växt en halv cm, eller att den liksom har hoppat ut, för sådär lång var den verkligen inte innan.

Försöker ju klippa hennes klor lite då och då, men jag måste erkänna att jag drar ut på det eftersom det är jättesvårt på henne. Hon hatar det!

Vi har iallafall bokat tid hos veterinären imorgon, för så här kan hon inte halta omkring.

På tal om annat så har jag nu iallafall tvättat sängkläderna till bebisen. La på dem för 3-4 månader sedan, utan att ha tvättat dem, så jag antog att de hade samlat på sig lite damm och hundhår under de passerade månaderna.

Nu är de iallafall som sagt nytvättade, och bara väntar på att en bebis ska lägga sig där ♥.

Några nya bebiskläder tänker jag inte tvätta, har jag nu kommit fram till. Mamma har aldrig tvättat några bebiskläder under 3 barn hon haft, och vet andra som inte heller har gjort det, så varför vara så petig med ditten och datten? Blir ju bara jobbigt om man ska hålla på och tänka på allt.

Ni som kanske funderar på att köpa något till oss/bebisen, så kan jag upplysa er om att vi behöver en filt eller flera. En sån där mysfilt man sveper om bebisen när vi tex åker hem från BB. Behöver en snarast isåfall, så jag kan planera in vad jag mer behöver köpa.

grillning

publicerat i Vardagsliv
Igår var vi ute och hälsade på min morbror och hans lilla familj. Det blev grillning och så lekte vi lite med appen i mobilen som byter ansikten. Den är väldigt underhållande!



För att det ska bli bra och se verkligt ut så måste man vara mycket noggrann. Det var jag inte med dessa bilder.
Ska visa en bild sen som blev klockren!




HÄR kommer den bästa bilden



fruktsallad

publicerat i Vardagsliv


Häromdagen gick vi och handlade frukt och vaniljyoghurt. Persika, melon, vindruvor och jordgubbar. GOTT GOTT GOTT!!!

Jag är lite kär i mig själv som kille. Vis...

publicerat i Vardagsliv

img_9263 (MMS)

Jag är lite kär i mig själv som kille. Visst är jag gullig? :)


tvätta nya bebiskläder?

publicerat i Graviditeten
Jag har en fråga...

MÅSTE/borde man tvätta nya bebiskläder, och varför isåfall?

Har läst att nya kläder innehåller kemikalier eller nåt sånt, men jag tvättar ju inte mina nya kläder när jag köper det. Är det för att barnet har mycket känsligare hud, eller vad?

Och vad skulle hända om jag inte tvättar bebisens kläder, och sätter på den dem?

Godnatt från oss!

publicerat i Vardagsliv

img_4484 (MMS)

Godnatt från oss!


jag säger godnatt

publicerat i Vardagsliv
nahe ni, kvällspromenaden med hundarna är nu genomförd. jag och oskar har precis tittat på en film, soul surfer. den handlar om en tjej om ägnar sitt liv åt att surfa, och en dag blir hon attackerad av en haj. man följer en liten del av hennes liv till anpassningen utan arm. kort och gott så handlar den om att man ska vara glad för det man har - och det är ju sant. en sevärd film enligt mig. lite drama över hela filmen, så den är nog inget för dig alex.


så här kul hade vi i västervik

publicerat i Vardagsliv

v.34+0

publicerat i Graviditeten
Nu är jag hemma från Katrineholm igen. Det har varit en mysig dag med middag och fika. Vi gick även på "stan" (finns typ 3 butiker i k-holm), och jag köpte en jättefin spets-amningsbh. Den kostade 199 kr på Lindex.

Jag har ökat från 75c till 85c i bh-storlek, så de är inte så väldigt mycket större än innan. Men jag antar förstås att de fylls ut lite till när de börjar producera mjölk och så.

Idag är jag i vecka 34+0.





Har på mig nya bh'n på bilderna.
Haha, ser ni att jag har playboy-kaninen över naveln? Mycket festligt.

Är i Katrineholm nu hos farmor. Släkten är...

publicerat i Vardagsliv

img_3211 (MMS)

Är i Katrineholm nu hos farmor. Släkten är här och vi har precis ätit paella :)


en halvtimme i hundgården

publicerat i Vardagsliv


För några dagar sedan åkte vi bort till hundrastgården som ligger bakom Vrinnevipark. Den är verkligen enorm. Jätterolig för hundarna att springa omkring fritt i.

Vi hade turen att vara precis ensamma där. Det kom en hund precis när vi skulle gå, som tur var. Eftersom våra hundar är hundskygga, och skäller ihjäl andra hundar så fort de ser några.

Hundcoach sökes!

nattinatti!

publicerat i Vardagsliv

stella och jag igår

Nu ska jag strax krypa till kojs och glo lite på tv tills jag somnar. Oskar är på partaj och ska förmodligen ut på krogen också, så det blir ensamt i sängen nu. Ganska skönt egentligen, eftersom Oskar breder ut sig så mycket att jag får knuffa bort honom flera gånger under nätterna.

Nu får jag ju inte sängen för mig själv hela natten, förhoppningsvis. Tror att han kommer hem till mig framåt småtimmarna.
Eller kanske hittar han nåt sött lammkött att följa med hem? ;)

Jag ska iväg till katrineholm med min familj imorgon. Äta paella hos farmor. Mums!!

jag är tillbaka

publicerat i Vardagsliv
Märker att jag inte uppdaterat på ett tag, för då försvinner ni läsare. Har haft typ 2 läsare om dagen nu de senaste dagarna som bara kommer in för att se om jag har uppdaterat. De andra kanske har lämnat mig för gott.

Inte mycket har hänt. Jag har förresten fått svar från försäkringskassan angående graviditetspenningen jag ansökte om, och den gick igenom!! Otroligt skönt. Men de här typ 2 veckorna som jag gått och väntat på svar och därför inte jobbat, har varit så otroligt rastlösa. Har liksom ingenting roligt att göra om dagarna... visst, man kan umgås med någon, men det är som att man sen ändå bara ska hem och vänta på något. Det gör jag ju ioförsig... men det är en lång väntan.

mina gullisar i sängen imorse.
Det där lila ni ser är en kudde. Stella ligger alltså med huvudet på kudden. Så sött!

lite roliga magbilder. v 33

publicerat i Graviditeten


vart tog min tumme vägen?








Som ni ser så har bristningarna blivit ännu värre. Gillar det inte, men jag får leva med dem helt enkelt :)

västervik 7-9 juli, 2011

publicerat i Vardagsliv
Nu är vi hemma efter en liten minitripp till Västervik, Lysingsbadet. Vi hyrde som sagt en stuga för 4 pers. Stugan såg förjävlig ut för nästan 2000 kronor. Behöver verkligen rustas upp. Både med inredning och nya täcken och kuddar. Man kan nog inte ens säga att det var en kudde. Innehållet var lite överallt inuti. Oså var det blod på mitt täcke. Nae usch, säger jag.

Annars har vi haft det trevligt. Har solat vid poolen och vid stugan, grillat och varit i västervik city. Inget för shoppingsugna om man säger så, men det fanns några mysiga ställen att sätta sig och ta en bärs på ifall man ville det.



Ja ni, det var lite bilder från våran lilla minisemester. På de sista bilderna ser jag kanske lite tjurig ut, men det var för att vi gick "långt" (kanske 800 m) för att komma till den där bron. Lite jobbigare att promenera nu än i vanliga fall då jag inte är gravid.

stjärtont

publicerat i Vardagsliv
vart jag än går så är han bredvid mig. nu när jag sitter här i soffan så finns han vid min sida. hehe.. lät som om jag pratar om min kärleksfrände, men jag talar om milton. han har haft besvär med stjärten, så igår var han hos veterinären, och det är ingen rolig historia. han fick komma hem, drogad av mediciner och med en sån där krage så han inte ska slicka sig i röven.

nu går han på antibiotika och nåt annat, så att det förhoppningsvis blir bättre.

har aldrig sett honom så här klängig!


besök hos barnmorskan

publicerat i Graviditeten
hallojsan!

försäljningen har gått som smort. bara soffan kvar nu. hoppas den blir såld iallafall innan den 28 juli, för då kommer våra nya soffor hit. längtar!

idag har jag varit på besök hos barnmorskan. hjärtljuden låg på 145... har för mig att det har varit runt 150-nånting de andra gångerna. barnet var även fixerat, och idag är jag i vecka 32+3. barnmorskan kände efter, och jag fick själv känna att huvudet låg långt ner. häftigt att man liksom kunde känna huvudet med egna händer!

jag ska jobba idag. jag har inte jobbat på skitlänge känns det som, typ en vecka. har haft en väldigt skön ledighet. känner att jag behövde det. får se hur det går med graviditetspenningen också, att den går igenom. för idag är enda dagen jag har på mitt schema för juli. jag antar att jag får några dagar till om det inte skulle gå an med g-penningen, så det är ju skönt.

på torsdag åker jag och oskar till västervik. ska bli skönt att få vara själva och bara vara. kanske bada ifall vädret tillåter. annars ska vi grilla och ha det gott, och göra stan i västervik. om det är nåt att ha vill säga?

divansoffa SÄLJES!

publicerat i Vardagsliv
Divansoffa från Burhéns, inköpt på Nordik i juli 2009 för 8000:-. Säljes den för 5000 kr, prutat och klart.

Mått:
Längd 290 cm, bredd, 160 cm.




Tv-bänk, 500 kr, mått: längd 190 cm, höjd 51 cm, bredd 28 cm. SÅLD!





Soffbord, inköpt på Nordik i juli 2009 för 2000:-, säljes för 600 kr.

Mått: längd 80 cm, höjd 40 cm, bredd 50 cm.
SÅLD!



RSS 2.0
Till Toppen