publicerat i Leon


Så himla söööööt! och han är MIN! ♥♥

en god natt

publicerat i Leon
Oj så bra vi har sovit inatt, allihopa!! Han har inte vaknat lika mycket som de andra 2 nätterna.

Oskar gick och la sig vid 12 eller 01, och jag har varit "snäll" och inte väckt honom för att han ska få sova. Får se hur länge han sover nu då, för hundarna måste ju ut nu snart vartefter...

Idag ska vi åka ut till Herstaberg. Vi ska även kolla på badbalja och en sån där grej man lägger i den som stöd för bebisen. Jag tänkte att vi behöver en bröstpump också. Vore ju perfekt att kunna pumpa lite på kvällen, så kan Oskar mata honom någon gång då så jag får sova lite extra. Frågan är om vi ska köpa en elektrisk eller en handpump?

Handsprit och mindre bindor behövs också. Skönt att blödningarna avtar så himla fort. Nu blöder jag inte alls mycket. Det är skillnad från uppe på BB då det rann så fort jag ställde mig upp efter att ha legat eller suttit i en kvart.

Just det, får inte glömma att vi mest behöver en mjuklift till vagnen. Ska köpa en sådan också =)

Ett stort grattis till Linda Gabrielsson som fått en liten son!

Blev tårögd när jag fick hennes sms. Haha, så känslig man blir när man fött ett litet barn.


mitt hjärta, min skatt, mitt allt

en orolig själ

publicerat i Leon
Idag var vi på återbesök för vägning av plutten på BB. Han hade inte gått ner mycket alls, så det betyder ju att han har fått i sig tillräckligt med tuttemjölk. Hurra!!

Vi fick skjuts dit av farfar Lars, och så tog vi bussen tillbaks in till stan. Vi satte oss på Lindahls och åt frulle, och efter det gick vi på stan en sväng. Handlade lite kläder som jag visade förut, plus en jättefin kofta, också från kappahl-newbie.

Vi träffade även mamma och Annelie som mamma jobbar som personlig assistent till och fikade lite på Kupolen. Då var det även dags för mat för lillen också. Kändes lite konstigt att sitta där och fläka upp bröstet, alla gillar ju inte det. Men de små liven måste ju också ha mat, oavsett vart man är.

Det spelar inte mig någon roll egentligen. Skiter i vart jag kommer amma i framtiden. Det är bara det att jag inte gillar att sitta och exponera mig sådär. Det är ju så uppenbart vad man gör när man sitter med en filt över sådär.

Natten som var och natten innan dess så har han ju varit väldigt sugen på mat (eller bara att få snutta). Känns ju lite jobbigt att dra fram tutten sådär många gånger under natten. Det är skillnad mot dagen, för då äter han ca var tredje timma, så det blir inte så intensivt.

En sak jag också märkt, med mig själv, är att jag blir lite nedstämd när mörkret faller på mot kvällen. På dagen känns allt jättebra och jag känner mig lycklig. Men det en konstigt känsla som sagt när det börjar bli mörkt och kväll. Känner mig orolig och rädd att nånting ska hända. Fick ett råd från en vis kvinna att jag ska tänka glada och kärleksfulla tankar när de mörka tankarna börjar träda fram, och det hjälper faktiskt lite! Jag är ju en så himla djup person också. Oskar är ju inte alls sån. Han tar liksom allt med en klackspark medans jag måste analysera allting och kan inte släppa saker. Hoppas verkligen inte bara att jag får någon jäkla depression eller något sånt.

Tror nog att jag känner så här för att allting är så himla nytt. Jag har ju precis fött ett barn. Ett nytt liv som jag måste ta hand om och älska i resten av mitt liv. Oron kommer aldrig släppa. Det är något man måste lära sig att hantera.

Men det är en annan sorts oro som gnager i mig. Jag är liksom rädd att någonting ska hända min andra familj. Mamma, pappa, bröder. Kanske för att jag inte kan vara där och "hålla koll" så att inget händer. Har ju inte varit där på jättelänge känns det som. Det är ofta som jag måste skicka sms till dem eller ringa bara för att kolla så att inget har hänt dem. Har alltid varit orolig över dem, och kommer nog alltid vara det också.

Mycket av denna oro beror på att pappa varit på sjukhus så himla mycket. De senaste gångerna har varit ganska traumatiska också, så så fort telefonen ringer och det är mamma så tror jag att hon ska säga att någonting har hänt pappa. Så fort jag hör en ambulans utanför så blir jag nervös. Det är så himla jobbigt. Kanske att jag ska gå till en psykolog eller något?

Jag kommer ihåg när jag var kanske 12 år. Då var jag orolig hela tiden. Jag minns att jag sov hos min kusin Paulina i Katrineholm, och det var åska och oväder. Jag ringde hem till familjen men det var ingen som svarade, så då trodde jag att blixten hade slagit ner i deras hus och att de var döda. Typ.

Nu blev detta lite lulligt och kanske svårt för er att förstå. Men det känns skönt att få lätta lite på tankarna.


Är ute på promenad nu med oskar och hundar...

publicerat i Vardagsliv

img_8571 (MMS)

Är ute på promenad nu med oskar och hundarna. Madde var förbi en sväng nyss och Lillen fick presenter. :)


Dagens outfit: nya kläder från kappahl, ne...

publicerat i Vardagsliv

img_0896 (MMS)

Dagens outfit: nya kläder från kappahl, newbie-kollektionen. Så söta!


Första barnvagnsturen! Han såg ut att triv...

publicerat i Vardagsliv

img_6190 (MMS)

Första barnvagnsturen! Han såg ut att trivas enorm där i vagnen. Så mysigt! Och blåbärsmössan passar ju helt perfekt :)


kort promenad

publicerat i Leon
Var ute på en kort promenad med vagnen nyss. Hann bara gå en gata då jag ser mammas och deras cykel som blev stulen för några veckor sedan. Den var omsprayad och lite förstörd, men man såg helt klart att det var den! Det var en gammal och originell cykel. Grön och guldig.

Ringde mamma och de kom nyss och hämtade tillbaks den. Vi hann precis in igen lagom tills regnet kom också..

Vi som tänkte gå en sväng till Oxelbergsparken och sedan köpa lite godis. Jag får be Oskar springa ner sen och köpa till mig.

Förresten!! Jag vägde mig imorse och jag har gått ner ca 10 kg. Känns bra! Bara 7 till nudå så är vi på rätt spår.




napp?

publicerat i Leon
Ni som har fått barn, hur gjorde ni med napp den första tiden?

Jag upplever att han inte alltid är hungrig när han vill ha tutten. Att han liksom bara är snuttig. Tycker ni man ska använda napp till så små barn, eller ska man ge den bröstet så fort han blir snuttig?

Lite senare sen ska vi hämta ner vagnen från vinden. Jag tänkte att vi skulle gjort det lite tidigare, så att den får stå i lägenheten ett tag och få in alla våra lukter här hemma. Just nu luktar den väl gammal vind, och det kanske inte är så trevligt att ligga i?

Tänkte ju ta en promenad sen. Jag har inte varit ute mer än 2 minuter sen i onsdags tror jag... Känner att jag behöver lite frisk luft, och då kan ju en liten promenad vara trevligt!


mina killar sover uppe på BB.

Filten vi fick av Paulina har han fått ha ända sen han var någon dag gammal. Den är så himla mysig! Vi fick en filt av min mamma också häromdagen som jag tänkte vi skulle börja använda. Så han vänjer sig vid lite olika material ifall någon av dem nån gång behöver tvättas.

Ni ser förresten att kudden ligger i en typ plastpåse? Oskar kunde tillochmed ligga på de där jäkla plastpåsarna och sova. Tänk hur de prasslar när han vänder på sig. Det var inte många gånger jag såg örngotten på de där påsarna kan jag säga. Men han sov så gott för det! Förstår inte hur man kan sova så skönt i en hård säng, med plastkuddar. Bebisar som gallskriker, och ändå inte vakna?!

första natten hemma.

publicerat i Leon
Snutten ligger här bredvid och sover. Gav han tutte för en kvart sedan. Han somnar vid bröstet när han är klar, och då vill jag inte väcka honom för att lyfta honom till sin säng. Därför får han ligga här bredvid.

Natten har varit ganska jobbig. Men inte så att jag inte överlever. Han åt med tre timmars mellanrum hela dagen igår i princip, förutom framåt kvällskvisten. Då fick jag ge tutte en gång i timmen, och det var ganska jobbigt.

Vid 2-tiden inatt/morse la jag mig, och sen dess har Oskar haft hand om honom. Jag vaknade vid 5 och då ligger båda och sover i soffan. Lillen låg precis vid kanten, så han hade ju kunnat rulla ner hur lätt som helst av en stöt från Oskar.

Det är skillnad på mig och Oskar. Jag skulle vakna av minsta lilla rörelse om jag låg med honom på bröstet eller på sidan och sov, medan Oskar inte ens vaknar av en jordbävning, typ.

Nae, han får inte somna med lillen i soffan någon mer gång. Vill inte ens tänka på vad som kunde ha hänt!

Jag skrev på min förlossningsberättelse igår. Känns faktiskt skönt att ha gjort det. Alla tankar och känslor när de liksom är helt färska. Istället för att vänta i några veckor.

Kommer inte ihåg ifall jag har skrivit att Oskar antecknade typ hela värkarbetet och förlossningen. Även lite efter. Han har skrivit tidpunkter för händelser och även hans egna känslor och tankar. Så himla fint skrivet! Jag tänker dela med mig av MIN berättelse lite senare. Tror inte Oskar vill att jag skriver ut hans, men det vore synd att inte göra det, för han har skrivit det så himla bra och fint. Blev tårögd när jag läste det första gången!


Idag kommer vi hem!

publicerat i Graviditeten
efter lunch hade vi tänkt bege oss hemåt! man har ju börjat känna sig hemmastadd här. Alla är så himla trevliga och hjälpsamma! Jag vill börja skriva på min förlossningsberättelse också. Känns som att ju längre det går, desto mindre kommer jag ihåg i detalj. Känslor och allt sånt. "påminn mig om att jag aldrig mer vill föda ett barn vaginalt" var nåt jag sa till oskar. FYFAN för värkarna jag hade hemma och innan jag fick lustgasen. Kunde inte stå, inte sitta, inte ligga. Det var en känsla jag aldrig mer vill vara med om! fattar inte ens att jag nästan gjorde allt arbete hemma. 8 cm var jag ju öppen när jag kom in kl 21. En halvtimme senare fick jag ju lustgasen och sen hamnade jag i himmelriket ett tag. Inte alls samma onda känsla. Men en sak är säker och det är att jag måste komma in mycket tidigare så jag hinner få ryggbedövning..

sovande män

publicerat i Leon
Ligger här vaken. Det kom nyss in en ny liten familj på vårat rum. Tror ni inte karln somnar så fort han lägger sig? Haha, blir så full i skratt! Vad är det med karlarna på bb? Är det inte kvinnorna som nyss fött ut ett barn som borde hamna i dvala liksom? Dessutom snarkar den där karln nåt så förjävligt! Tur att det är sista natten för folk som snarkar står jag tyvärr inte ut med.

Lillen ligger nu och sover. Han ska ha tut...

publicerat i Vardagsliv

img_5587 (MMS)

Lillen ligger nu och sover. Han ska ha tutte vid tolv inatt igen. Han suger lite dåligt så jag fick pumpa ut lite förut som han fick. Får se ifall han får i sig tillräckligt imorgon. Antar att de kollar det när barnläkaren kommer. Vi planerar ju för att få åka hemåt efter att hon varit här och kollat på honom, så hoppas allt är okej! Våra familjer har varit och hälsat på både igår och idag. Det är väl höjdpunkterna på dagarna här, haha. Finns liksom inte så mycket att göra. Hoppas Lillen förblir så här lugn som har verkar vara. Enda gången han skriker är när man inte ser att han vill upp o ha närhet eller tutte, och när man byter blöja. Resten av tiden sover han, eller ligger tyst o lyssnar o tittar.


Ligger i skrivande stund PÅ MAGE. Har inte...

publicerat i Vardagsliv

img_2882 (MMS)

Ligger i skrivande stund PÅ MAGE. Har inte legat på mage på tusen år känns det som, men det är skönt!! Mina två karlar ligger och sover här bredvid som ni ser. Dags för den lilla karln att få snutta lite tutte snart för att försöka få igång det. Han fick några droppar typ vid kl 1, så funkar det inte nu snart så måste han nog få nåt så han får i sig något. Var 3e timme säger de ju, men nu när han sover så skönt så kan jag väl inte väcka honom?


asså jag har inget att göra! därför jag mm...

publicerat i Vardagsliv

img_5670 (MMS)

asså jag har inget att göra! därför jag mms-bloggar hela tiden. oskar sover (som vanligt), och jag ligger här med han som inte har något namn. är inte trött, fast jag borde vara det..


Har gått en sväng i korridorerna nu. Jobbi...

publicerat i Vardagsliv

img_2398 (MMS)

Har gått en sväng i korridorerna nu. Jobbigt att man blöder så mycket, och hela pullan ser ut att ha blivit getingstucken eller nåt. Känns så iallafall. Oskar är och köper lite frukt och tidning. Bad även om en hårborste så får se vad han hittar. En sak är säker och det är att den lille mannen fick Oskars alvliknande öron :)


Välkommen ut! 49 lång och väger 3900 ca. P...

publicerat i Vardagsliv

img_3022 (MMS)

Välkommen ut! 49 lång och väger 3900 ca. På bilden ligger han hos oskar så det är inte min bröstvårta ni ser. Kom in till förlossningen vid 21.00 och han var ute 00.48. Var öppen 8 cm när vi kom in så det blev bara lustgasen som smärtlindring. Alla mår bra. Ska försöka sova lite nu. Har inte sovit en blund sen vattnet gick i onsdags kväll.


hemma igen

publicerat i Graviditeten
Nu är vi hemma igen! Har fått 2 tabletter att sova på då jag bara sovit en timme inatt. Var där uppe på förlossningen på kontroll kl 8. Kollade barnets hjärtljud på en sån där ctg-kurva eller vad det heter. Har ju haft lite värkar sen ungefär 3 imorse + vattenavgång lite titt som tätt. Har bytt trosor 3 ggr tror jag, trots binda. Värkarna har blivit lite starkare nu, men de är ganska oregelbundna. Har fått en tid till imorgon kl 9, om inget händer nu innan dess. Så nu vet ni läget :)

man tager vad man haver

publicerat i Graviditeten
Har lagt mig i sängen nu. Med kiss-skydd och handduk under mig. Eftersom det rinner så fort jag rör på mig så ha jag tagit en bebisblöja i trosan. Har ju inte köpt några megabindor ännu. Hade vart bra ifall jag hade nån nu, men man får ta det man har.

vatten, vatten..

publicerat i Graviditeten
Reste mig från soffan och gick några steg då det plötsligt börjar sippra lite vatten mellan bena. det har kommit lite småsipp nu sen dess, o sammanlagt kanske 3-4 dl. Har satt mig i soffan ett par gånger efter det och när jag ställt mig upp så har det forsat lite lätt. Ringde förlossningen och i o med att jag ej har några värkar så får vi komma in imorgonbitti för kontroll. Om allt ser bra ut så gör de inget (alltså igångsättning) förrän dagen efter det, så om 2 dagar är den ute om jag inte fattat helt fel?! Vet inte om jag kan ses imorgon, Nea? Haha.

magbilder v. 39+4

publicerat i Graviditeten
Var ett tag sedan jag la upp magbilder, så här kommer några :) Tagna precis nyss då.



Så vad tycker ni?
Jag kan alltså fortfarande inte fatta att vi ska ha en bebis. Att det ligger en bebis i min mage. Jag är ju liksom bara gravid. En stor mage. Inte kan det ligga en bebis där inne?!

Köpte detta nagellack igår. "fyfan vad ful...

publicerat i Vardagsliv

img_0914 (MMS)

Köpte detta nagellack igår. "fyfan vad fult", sa jag och sen gick jag till kassan. Tycker inte det var så fult ändå. Eller jo, det är ju fan snorgrönt. Fulsnyggt typ.


morrn!

publicerat i Vardagsliv
Ligger i sängen och tar igen mig. Tittar på tv. Hundarna är i kimstad idag så vad ska jag då hitta på idag?? Någon som har nåt förslag kanske?

Detta var då dagens lunch. Hade även på en...

publicerat i Vardagsliv

img_6522 (MMS)

Detta var då dagens lunch. Hade även på en skvätt Felix fiskdressing.  Älskart!!!!!!!


glansig hy

publicerat i Vardagsliv
Madde kom förbi här efter jobbet. Bjöd na på ett kopp kaffe och själv drack jag te. Jag är inte mycket för kaffe nu. Jag drack alltid kaffe eller latte på jobbet, men nu på senare tid har jag tröttnat på det. Men te är gott!

Vi gick en sväng på stan också.

Jag tänkte köpa nåt puder eller något sånt som tar bort glansigheten i ansiktet, för jag är så himla glansig. Jag har inte fet hy direkt, men ändå glansig.
Gick till make up store och tjejen där tipsade mig om att göra tvärtom mot vad jag brukar göra. Jag har ju ett ljust löspuder därifrån plus ett mineralpuder (gobi). Jag har alltid tagit det ljusa först och sen lagt på shimmern/mineralpudret som gör en lite brunare. Men nu ska jag göra tvärtom helt enkelt. Får se om det funkar, annars ska jag köpa en primer därifrån. Jag har en primer från Lumene som snart är slut, men jag tycker inte den mattar huden ordentligt, som det står att den ska göra.

Jag behövde ny toner/rengöring också, så det köpte jag. Hon tipsade om att jag skulle köpa för normal/torr hud istället för till fet hud. Köpte Niveas och även en nattcreme i samma märke. Man ska ju tydligen inte ha samma creme under natten som man har under dagen.

Nu har ni läst om min intressanta hy och om vad jag använder för produkter så här kommer 2 sminkbloggar jag följer:

Linda Hallberg
Vicky

Nu är pappa och Hugo här. Vi ska kika på True talent. Jag börjar bli lite småhungrig så jag ska göra mig ett par mackor också.

random bild

publicerat i Vardagsliv

bild från balen 2008. visst var jag fin :)

Otippat att det ska stå en tjej bakom med precis likadan klänning som jag :P. Minns att man kunde välja vilken färg man ville på klänningen och bandet.

jag har inget liv

publicerat i Graviditeten
Har läst lite om vad hinnsvepning innebär, och det är ju precis det min bm förklarade att hon skulle göra. Hon sa ju att "nästa gång blir om 2 veckor igen, och då blir det undersökning och då kommer jag även svepa med fingret", typ nåt sånt sa hon.

Borde hon inte fråga om jag vill först? Men här frågade hon inte.

Mina händer blir så himla konstiga när jag vaknar. Eller alltså, när jag har sovit eller inte använt händerna på länge, typ om jag tittar på en film eller på tv i nån timma. De blir helt stela, speciellt ringfingret på höger hand. Kan knappt röra det, och när jag trycker på fingret med andra handen så hör jag hur det knäcker, eller hur man nu ska förklara.

Det är iallafall obehagligt. Efter en kvart eller så blir händerna och fingrarna normala igen.

Ja men vad händer idag då? Nae, inget speciellt. Jag har ju typ inget liv nu. Höjdpunkten på denna vecka var ju premiären av Svenska hollywoodfruar. Ikväll börjar ju True talent också och igår var ju det där nyhetsprogrammet med Filip och Fredrik.

Höjdpunkten är väl fredag också då förstår. BF!!! Endast 5% föds på bf-dagen så jag ska väl inte räkna med något. Men man kan ju alltid hoppas!


en gammal bild på oskar.

Den där tröjan har han haft ända sen dess.

Han använde den till jobbet varje dag, och tillslut var den så himla sliten med massor hål i, så jag rev sönder den. Han började nästan gråta! Detta var för någon månad sedan.

magisk drömfångare

publicerat i Vardagsliv
Nu är jag hemma i stan igen. Jag åkte med mamma till Herstaberg vid tio när hon skjutsade brorsan till skolan. Han börjar åttan idag. Har sovit middag där, det var skönt! Inte ofta jag gör det, fast jag borde.

Jag minns när man hade haft ett långt sommarlov. Ångesten att börja skolan igen. Det var ju såklart spännande, men ändå den där jäkla ångesten att man måste kliva upp tidigt på morgonen, alla prov, prestationsångest, kommer klasskamraterna vara snälla, kommer jag få ig i något ämne...

Som tur var hade jag en lyckosam skolgång. Hade en otrevlig klass med endast några stycken bra kompisar. Resten var inget o ha. Men betygen satt fint sen i nian! Har ju aldrig haft problem med skolan så... läxor, prov, inlämningar. Jag har skött mig bra helt enkelt! Det enda problemet var väl att stå framför klassen och redovisa saker. Har alltid hatat att prata inför grupp. Kan ju bero på att jag inte haft så snälla klasskompisar. Men så kanske det är för de flesta på högstadiet. Lite bättre blev det sen på gymnasiet, men jag hade ändå inte den där ideella, perfekta klassen där alla stöttar varandra. Tyvärr. Hade önskat mig en sån!

Ända sedan jag köpte den där drömfångaren för några dagar sedan så har jag sovit otroligt skönt! Vet faktiskt inte om det beror på den, eller om jag har hållt igång extra mycket på dagarna att jag är så himla trött på kvällen och natten att jag sover djupare. Jag tror nog på drömfångaren. Magisk.

Vad tror ni om andningslarm som jag skrev om för några dagar sedan? Är fortfarande inne på att köpa ett, men jag vet inte. Man lär ju bara använda det i ca ett halvår/barn om ens det. Kostar ju ändå 1200:-.

39+2, bm-besök

publicerat i Graviditeten
Besöket hos bm gick bra! 36 i sf-mått, och idag är jag i v 39+2. har en tid inbokad om 2 veckor, men får hoppas att bebis kommer innan det. Blir en undersökning nästa gång isåfall, och då skulle hon svepa runt lite med fingret eller vad hon sa? Haha. Nån som vet vad hon gör då? Förstod inte heller riktigt, men tyckte hon sa att man bokar en tid 2 dagar senare och då ska även en läkare kolla där nere o svepa runt?! Någon som vet?

Och så var det kväller

publicerat i Graviditeten
Oskar är nu ute med hundarna och jag tar igen mig lite i soffan. Ingen bebis på G än. Jag som hade planerat att föda idag. Men iofs så har jag ju natten på mig också. Känner verkligen inte för att åka till vrinnevisjukhuset till den där barnmorskan imorgon. Halv nio har jag en tid. Förhoppningsvis är väl iallafall det sista gången jag träffar henne.

21 augusti, 2011

publicerat i Vardagsliv
Vi har varit på stan en sväng. Pappa fyller år 5 september, så kände att jag vill vara ute i tid och köpa något. Gillar inte att köpa i sista minuten. Då känns det inte som det man köper är genomtänkt. Att man liksom bara köpt i all hast bara för att.

Vi åt uppe på kupolen efter. Jag tog en tacotallrik, och som vanligt när man beställer och säger utan lök så ligger det banne mig lök där ändå. Tänk om jag vore jätteallergisk och inte ser löken där under allting. Vad händer då? Inte första gången jag säger utan lök och får med lök heller, för den delen. Jobbigt!

Jag har 5 dagar kvar till bf. Borde man då inte känna sig störst i världen, och typ otymplig då? Jag gör inte det! Jag tycker inte att jag ser ut att kunna föda vilken dag som helst. Eller är det bara jag som tycker det? Kanske har vant mig vid min flodhäst-kropp, så jag inte ser hur jävla fet jag egentligen är :P

Hur som helst, det känns iallafall som att andra som varit gravida har varit mycket större i slutet än vad jag är.

söndag=städardag

publicerat i Vardagsliv
Så har det varit för oss ett bra tag. Vet inte om Oskar har lagt ner det, för jag har inte sett honom städa på länge. Jag har iallafall haft det som regel. Jag är ju städoman så jag städar ju varje dag, men söndagar tar man de där större grejerna.

Här är det som ska ske imorgon
. (så du vet Oskar. orkar inte tjata på dig imorgon) :

Göra rent i och utanpå toaletten, inkl handfatet
Damma av alla ytor. Bord, fönsterbleck, speglar, ovanpå byråer, sängkarmen som drar åt sig damm och hundhår m.m
Dammsuga och torka golven
• Gå ut med källsorteringen
• Vattna alla blommor
• Diska iordning allt som ligger i diskhon och torka rent där ordentligt.


Nu diskar vi ju inte bara disken en gång i veckan, men jag tycker att när man lagat eller stekt något så får man diska undan efter sig och inte låta stekpannan ligga med intorkat fett i flera dagar.

Har låtit det ligga kvar bara för att se hur lång tid det tar för Oskar att fatta att han ska diska det. Jag tror att han tror att det diskas av sig själv eller nåt.

marknadsfynd

publicerat i Vardagsliv
Nea sa till mig igår att de hade såna där söta mössor, jordgubb och blåbär typ, som man hade när man var mindre. Iallafall jag. Minns att jag hade en röd eller en rosa, och min kompis Pontus hade en blå.

Dessa var för ännu mindre barn, typ bebisar. Den jag hade var ju för större barn, typ 5.



Det fick bli en blå för det var den enda som fanns i bär-designen. Skulle hellre velat ha en röd, för jag tycker rött passar bättre på både tjejer och killar. Men blir det en flicka får den fasen bära den blåa mössan ändå. 75 riksdaler gav vi för den. Kanske svärmodern min kan virka en röd?

Innan jag begav mig till marknaden hade jag bestämt mig för att köpa en drömfångare. Denna drömfångare var bland det första vi hittade, men jag tänkte att det finns säkert fler längre ner, man behöver inte köpa första bästa. Men NEJ, inte fan fanns det nån likadan någonstans förutom just i början. Det var ju bara att gå tillbaks hela vägen när allt var slut. Var ju tvungen att ha den där jag hade sett. Den kostade 80 kr. Dyrt för en så liten, men den kan nog åstadkomma mer än vad den är stor, om ni fattar? Haha.

Gick även förbi ett stånd som bara hade sjalar. Fastnade för en jag såg där, men tänkte att de kanske hade fler längre ner, men icke det heller. Fick gå tillbaks till det ståndet igen. 150 kr för sjalen.

'

Tack Oskar för att du öppnade plånboken din =)

lördagskväll

publicerat i Vardagsliv


Hemma efter en dag i Katrineholm och en kväll på stan!

Det var väldigt trevligt att fira kusin Paulina. Hoppas du blev glad för presenten :) Mycket god efterrätt också måste jag säga. Kommer inte ihåg vad de heter, men jättegoda grejer med choklad på.

När vi kom hem från K-holm så gick jag och Oskar på marknaden. Berättar mer om det i ett annat inlägg. Visar även vad jag hittade för fynd.

lördagsmorgon

publicerat i Vardagsliv
Idag bär det av mot Katrineholm för att fira Paulina och farmor. Ska bli trevligt!

Igår då...

Jag gjorde inte så mycket. Kollade på tv ganska mycket, sen kom Ella hit vid 11. Vi drack kaffe och te och bara snackade och gjorde inget speciellt så, men det var trevligt att träffa henne. Vi ses ju inte alltför ofta nuförtiden. Konstigt nog. Jag har ju all tid i världen för tillfället.

När hon åkte och jobbade så kollade jag lite mer på tv och slappade i soffan. Började lite smått att fixa iordning för inför kvällens bravader.

När klockan blev runt sju skulle jag ta spårvagnen ner till Manesa för att träffa Nea. Spårvagnsjäveln kom ju aldrig. Väntade i säkert en halvtimme. Till slut kom det en 117 som jag hoppade på. Var framme kvart i åtta och vi skulle mötas halv, så det var inte nån farlig försening. Jobbigt att vara sen till saker egentligen. Jag är hellre tidig än sen, men ibland blir det inte som man vill.

Vi hade det supertrevligt! Haha, eller jag hade det iallafall. Hoppas Nea kände detsamma. Snackade jättemycket och drack lite drinkar. Konstigt nog frågade bartendern -"det var utan alkohol du skulle ha, va?" Eeh, ja. Helst ;). Antar att våra magar inte syntes bakom bardisken eller nåt.

Tyvärr har jag inga roliga bilder alls att lägga in, så det får bli en på mig.


familjeumgänge

publicerat i Vardagsliv
Hemma från Rix FM festival nu då. Det var väl ingen höjdare så, ingen speciell artist som man bara var tvungen att gå och se. Men det var trevligt! Umgås lite med familjen. Efter 2 timmar gick vi vidare till tivolit och tog lite vinst varje gång-lotter. Fick med mig 2 nallar som Stella kan busa med :)



Vi hade med 2 solstolar som jag och pappa satt i mot slutet. Blir ju jobbigt att bara stå och glo liksom.

På måndag är mitt sista BM-besök. Kan ju hoppas att bebisen kommer innan det så jag slipper träffa min elaka bm igen, men det tvivlar jag på.

Imorgon passar det inte så bra att den kommer, för då ska jag först träffa Ella, och sen Nea. Och på lördag är det kalas i Katrineholm för Paulina och farmor så då blir det inte så bra heller.

Den får mer än gärna komma lördag kväll, eller på söndag. Ska vi bestämma det?

Ligger i soffan hos mamma & pappa och tar ...

publicerat i Vardagsliv

img_7008 (MMS)

Ligger i soffan hos mamma & pappa och tar igen mig lite. Vi ska åka in på Rix FM sen och lyssna lite. Ska bli kul att komma ut lite. Var längesen! Imorgon kväll ska jag dricka alkoholfria daquiris med Nea. Hon är också blivande mamma! Ska bli himla trevligt :)


dop

publicerat i Graviditeten
Oskar och jag har pratat lite om dop och sådär. Tror inte det är något för oss. Ett dop menar ju så mycket mer än att ge barnet ett namn och dricka kaffe och få presenter efteråt.

Varken jag eller Oskar tror på gud, så det skulle kännas fel att döpa barnet.

Jag tänkte att man kan ju ha en namngivningsceremoni. Inte ceremoni, men en bestämt dag, precis som dop, att släkt och vänner kommer hem till oss och så bjuder vi på smörgåstårta.

Att den dagen är till just för vårat barns namn, eller vad man ska säga? Allt som man gör vid ett dop, förutom kyrkan.

Man kan ju också tycka att vi ska döpa vårat barn för traditionens skull.
Jag är döpt, Oskar är döpt, alla i min familj är döpta. Men det vore endast för traditionens skull isåfall, inte för att barnet ska skyddas av jesus kristus och alla hans änglar.

Ska ni döpa erat barn? Eller vad har just du för tankar om detta?

andningslarm

publicerat i Graviditeten
Funderar starkt på att köpa ett andningslarm.



Känner jag mig själv rätt så kommer jag kolla om barnet lever 3 gånger i sekunden, och då kan det kanske vara skönt med ett andningslarm så man kan lugna nerverna lite.

Stella står alltid vid soffkanten och kraf...

publicerat i Vardagsliv

img_5023 (MMS)

Stella står alltid vid soffkanten och krafsar för hon vill upp. Hon kan ju inte hoppa upp själv. Ibland ger jag med mig och låter henne komma upp. Glöm inte anteckna  detta, för fan!


stel

publicerat i Graviditeten
ååååh.. är så himla stel i kroppen när jag vaknar! om hundarna vaknar när jag vaknar så måste jag gå ut med dem direkt, och det är väldigt jobbigt när kroppen är stel.

Helst vaknar jag nån timme innan hundarna, så kroppen hinner komma igång liksom. Stella är ju en riktig sjusovare, och Milton är ju vuxen nog att kunna hålla sig. Han brukar lägga sig i soffan med mig i väntan på att Stella ska vakna!

Idag då? Augustifesten börjar. Kanske att man ska ta med sin man på marknaden, för den börjar väl också idag? Vore ju hemskt trevligt.


nu är jag nöjd

publicerat i Vardagsliv
Sommaren är över. Inte helt över, men det kommer nog inte komma någon mer värmebölja så man kan ligga på en brygga och sola sig, och kanske ta ett dopp för att svalka sig.

Jag älskar vädret som det är precis just nu! Så som det har varit de senaste dagarna. Absolut inte för kallt, och inte för varmt.

Ännu är inte hösten här, men visst känner man att den sakta men säkert kryper sig på?

Kommer ångra detta inlägg i vinter sen när det är slask, blask, snö och svinkallt ute!


dermaroller

publicerat i Graviditeten
Efter denna graviditet ska jag köpa mig en dermaroller. En grej man "rollar" bort bristningarna med. Jag har ju en hel del på magen, tyvärr. Nog för att jag har fått en skatt på köpet, men tycker inte att jag måste ha kvar bristningarna som minne, bara för att jag fått ett barn :)

Lite info om dermarollern:

"Bristningar uppstår när huden tänjs ut hastigt på grund av påfrestningar som t ex kraftig viktökning eller graviditet. Eftersom huden inte hinner producera sina egna byggnadsstenar (collagen fibrer) i samma takt som den expanderar sträcks huden ut och de tätt sammanflätade beståndsdelarna tvingas separera från varandra. Även om bristningar kan undvikas genom att applicera återfuktande krämer är de svåra att bli av med när de väl är ett faktum.

Det är rollerns unika egenskap att stimulera collagen produktionen i huden som gör att huden tillförs ytterligare beståndsdelar till de områden där det saknas. Resultatet blir att bristningarna bleks eftersom huden själv anpassar sig till dess expansion.

Endast efter ett fåtal behandlingar kommer bristningarna blekas synbart. Läkeprocessens effektivitet beror naturligtvis på graden av hudskada, ju djupare och allvarligare
."

Det finns tydligen olika längder på nålarna på rollern. Någon som har erfarenhet av DERMAROLLERN, som kanske man rekommendera vilken mm jag ska ha på nålarna?



Jag vet ju att hudbristningar bleknar bort med åren, men om man inte vill vänta så himla länge, och för den delen så kanske inte ens allt försvinner, så är nog en dermaroller bra.

Jag har läst privatpersoners bloggar som har använt dermarollern, och sett på före-och efterbilder. De har fått ett jättebra resultat!

stuvisar och spykaka

publicerat i Vardagsliv
Ska snart laga stuvade makaroner och steka lite falukorv till lilla mig. Det var längesedan jag åt stuvisar. Älskar det!! Sist jag gjorde det själv så blev det inte alls bra, så jag hoppas att jag lyckas bättre denna gång.

Jag är hundfri!! Oskar tog med sig hundarna till Kimstad. Varje tisdag och torsdag har han fotbollsträning där, så det blir en överraskning varje gång ifall han kommer hem eller inte. Han har ju värsta lyxen och jobbar på hans fars jobb, så då åker han ju med honom dit från Kimstad. Smidigt! Plus att han inte har körkort så han måste be om skjuts varje gång, och det är ju inte alltid han får. Men jag tycker inte att det ska hänga på det. Skjutsen alltså. Han får väl ta tag i körkortet så han kan ta sig HEM till stan där han bor. Inte sova hos mamma och pappa bara för att det är smidigare liksom. Blir lite irriterad på det där.

Men han är faktiskt igång nu, på tal om körkort. Han går någon intensiv teorikurs nu på körskolan i fyra dagar, fattade inte resten, men det är teori-och körprov snart med? Ääsch, bara det går fort så är jag nöjd. Att det äntligen blir av.

Har hela kvällen för mig själv nu... och så får vi hoppas att min man och mina barn (hundar) kommer hem sen. Lite ensamt känns det ju utan hundarna faktiskt, men också en befrielse på nåt vis. Inga krav på att gå upp och ner för trapporna.

Längtar även tills ett tag efter förlossningen och det hela, då jag ska börja på Viktväktarna igen. Få in lite regler och ev. självdiciplin. Har börjat den här veckan med att försöka att inte äta onyttigt. Gick inte så bra. Igår bakade vi chokladbollar och en sockerkaka. På tal om sockerkakan så blev den helt förstörd. Tror man ska vänta lite med att få den att lossna från formen, va? Ser ut som att någon har spytt upp kakan på en tallrik. Men den var god! Hade i oboy och lite citronsaft. Smakar ju iofs inte citron eller choklad, men ändå.

Blev ett konstigt inlägg om allt och ingenting tycker jag.

hemma nu!!

publicerat i Vardagsliv
Nu är jag tillbaka!!

Det blev en tripp till Ikea med mor och far. Ingen bebis på G än, vad jag kan känna iallafall.

Köpte ett soffbord, kontrollhållare, små handdukar för 3 kr styck, en matta, 2 råttor till Stella, 2 orkidéer med kruka, 2 nya lampskärmar till sovrummet och pensel till bakning och matlagning.



Blev inget bord för över 2000 kr. Sparade in de pengarna och köpte detta för 299 kr istället. Bättre pris!! Sen om det är snyggare är en annan femma, men jag gillar det!

Mattan får vi hoppas att Stella låter bli att pissa på. Blir galen om jag ser att hon gör det. Mattan är ju grön, så hon kan ju kanske tro att det är gräs? Jäkla hundjävel att pissa inne!

Påväg någonstans. Gissa vart?

publicerat i Vardagsliv

img_9208 (MMS)

Påväg någonstans. Gissa vart?


v 38+2

publicerat i Graviditeten


Jag KOMMER att tänka på mitt utseende när jag går ut bland folk med bebisen. För mitt eget bästa. Sen skiter jag väl i hur andra uppfattar mig. Tycker liksom inte det är snyggt att gå omkring i mjukisbyxor och barnvagn mitt i stan.

Jag vill ju vara fin. Hemma spelar det ju ingen roll. Här är det ändå ingen som kommer se mig, så här kan jag ju luffa omkring naken om det är så, men när man för en gång skull kanske kommer ut på stan så kan det väl vara kul att få klä upp sig?

Men det är ju jag det!

måndag

publicerat i Vardagsliv
Idag har Ellie varit här. Jag klippte hennes hår. Hoppas du blev nöjd :)

Jag har haft en ganska tråkig dag. Kollade in en blogg som handlar om smink, så jag blev skitsugen på att sminka upp mig lite. Inte ofta man gör det nuförtiden, och ännu mer sällan med ögonskugga och sånt där. Man ser så mycket piggare och snyggare ut med smink.

Jag trivs ju förträffligt bra utan smink också! Om jag inte ska göra något alldeles speciellt så böjer jag bara ögonfransarna, målar i brynen lite, och tar lite rouge.



Nu ser man ju inte resultatet så bra eftersom jag har tagit bilderna med telefonen... men det får duga! Orkar inte dra fram systemkameran.


Ricinolja

publicerat i Graviditeten
Jag tror iaf det stavas så? Det ska ha en laxerande verkan och också göra att livmodern drar ihop sig, och därefter kan man börja få värkar, alt vattnet går osv. Har läst mycket om det och det är på både gott och ont. Vissa menar att allting går så himla fort så kroppen och bebisen inte hinner med, och kan därför vara farligt. Andra säger att det inte är någon som helst fara. Att det kunde ha gått så illa som för vissa även utan oljan. Jag är lite tveksam... Men kanske att jag testar på sen om bebisen inte kommit på bf-dagen ;) hata mig om ni vill! Skriver från mobilen så det är därför all text sitter ihop. Vad tycker du om Ricinolja förresten ?

lördag

publicerat i Vardagsliv
Det är lördag idag. Minns den tiden man verkligen längtade efter helgen, men vad har hänt? Nu känner jag ingen skillnad. Det skulle lika gärna kunna vara tisdag idag. Jag har ingen sån där myskänsla som man får på lördagar. Äntligen har den dagen kommit som man längtat efter hela veckan, liksom!!

Hur gör man för att få tillbaks den känslan? Måste nog sätta mig i arbete mån-fre, och ta ledigt lör-sön. DÅ jävlar kommer nog den där känslan!

Idag kommer Johanna hit. Vi ska umgås och så blir det förstås klippning. Känns lite som att vi utnyttjar henne till just det, klippning. Vi ses ju nästan aldrig förutom när någon behöver klippas. Det är ju så att man får ångest!

Jag vill nog bara ha topparna klippta. Skulle vilja göra något drastiskt men ändå så vill jag spara ut och få långt hår. Om jag bara hade klippt topparna alla de gånger jag har klippt kortare hår, så hade jag haft jättelångt hår nu. Men det är ju det att man hatar den där mellanlängden. Den längden har jag nu. Inte långt, och inte kort. Det enda man kan göra är att sätta upp håret i en toffs eller bulle. Det är ju det enda jag gör nu ändå, så vad spelar det för roll egentligen!

Känner mig så himla ful. Inser att jag kommer bli en sån där mjukisbyxemorsa som jag skrev för ett tag sedan att jag inte ville bli.

Om några veckor när barnet kommer, och veckorna efter det. Då har man ju ingen lust att gå och handla fina, nya kläder, för de kommer ju ändå vara för stora sen när man har gått ner i vikt? Känns ju onödigt att köpa sånt som man ändå inte kommer använda sen. Så då får det bli såna här fula mjukisar i velour. Känns så jäkla skabbigt, men vad gör man?!

Hur fasen ska ni andra preggosar göra?

schnitzel är gott.

publicerat i Vardagsliv
Jag har fasen inget vettigt att skriva... håller just på att steka ostschnitzel.. kokar makaroner. Bra kombo! Får bli sån här mat nu när man bara lagar till sig själv. NÄÄÄ, Oskar har inte lämnat mig. Han är bara borta och spelar match :)

Kom och tänka på en annan sak!
Om det finns några hurtbullar där ute som ofta är ute och går (eller ska börja), så kan ni ju komma förbi här och hämta mina hundar samtidigt, så de får sig en redig promenad. Vad säger du Madde?

Linda skickade sms förut och skrev att det var 13 dagar kvar för mig, och frågade om jag var nervös. Har liksom varit nervös till och från. Det var värre för nån vecka sedan... nu börjar det gå över.

En sak är säker och det är att jag hoppas på att den kommer senast BF. Orkar inte hålla på och gå över en massa.. 2 veckor är max, va?

gårdagen

publicerat i Vardagsliv
Har precis kommit hem från stan. Satte på mig en skinnjacka och scarf, men det blev visst för varmt. Jag tyckte det var kyligt tidigare när jag var ute med hundarna. Men tack för det, ännu är inte sommaren över! :)

Igår var jag och mor min hemma hos Johanna och Matte. Mamma fick sig en klippning av Johanna. En del hår åkte av, om man säger så. Det blev jättefint! Passar din årgång, mamma.

Efter klippningen följde jag med till Herstaberg. Mamma startade bullbak, så jag var ju tvungen att vara kvar där tills bullarna blev klara. SÅÅ GODA! Åt fyra stycken. Som mamma sa, 2 till dig och 2 till bebisen i magen. Det måste ju vara rättvist, eller hur?



Mamma frågade faktiskt om jag ville ha med en påse hem, men där kunde jag faktiskt hejda mig. Om jag tog med en påse skulle den vara slut idag...

Pensionsparande och sparkonto till barn

publicerat i Graviditeten
Vad är rimligt att spara varje månad till pensionen? Jag kan inte lägga allt för mycket, men om jag börjar spara 200 kr i månaden nu fram tills jag är 65 år så har jag lite över 100 000. Är det för lite? Vi tänkte även öppna sparkonto till barnet. Om vi sparar 100 kr var varje månad så får ungen 43 000 när den är 18 år. Mamma o pappa sparade ju till mig och jag kunde då köpa en moppe när ja var 15, och tog bilkörkort när jag var 18. Vill bara liksom föra över till ett konto varje månad då jag inte kan någonting om aktier och fonder.

tips - nagellack remover

publicerat i Vardagsliv
Vill tipsa er om en bra produkt att ta bort nagellack med. Köpte den första gången på Gekås, Ullared, för 2 år sedan. Har använt den flitigt och köpte en ny för inte så längesedan.

Man doppas nageln i burken, så åker färgen av nästan direkt. Jag tycker den är mycket smidigare än att hålla på med bomull och nagellacksbortagning på flaska.

Köpte den senaste burken på Åhlens. Kostar runt 40 kronor.

oså var det torsdag

publicerat i Vardagsliv
gooomorron...

ska snart käka frulle och bege mig ut med hundarna en sväng.

ska träffa nya chefen på mitt jobb på 10 och skriva lite papper och så, så det är klart. skönt att jag har ett jobb att komma tillbaks till sen!

senare ska jag följa med modern min till johanna för klippning. bilderna jag la ut igår var till mamma. hon fastnade för frillan på nicole richie... hon vågar sig inte på en kort frisyr än, och det kan man ju förstå.

vad mer? nae, är väl inget mer. har precis målat naglarna.


hemma i storstan!

publicerat i Vardagsliv
Nu är vi hemma från Katrineholm! Farmor var snäll och tog med mig till Lindex. Fick välja vad jag ville till bebisen, så jag tog ett par vita byxor och en body med ugglor o lite djur på. Gulligt! :) Tack snälla farmor!

Vi åt hämtmat där, och på eftermiddagen gick vi hem till faster. Dit kom Robin och Paulina. Snackade lite skit, och sen åkte vi hem.

En härlig dag från storstan till den döda stan.


snygga frisyrer

publicerat i Vardagsliv

morsning korsning

publicerat i Vardagsliv
God morgon!

Håller på och fixar iordning mig lite nu. Idag ska jag följa med familjen till Katrineholm på middag hos farmor. Vet inte varför jag gör iordning mig egentligen eftersom jag bara ska sitta i en bil och sitta uppe hos farmor?

Hade ju tid idag med en försäkringskvinna som skulle komma hit och säkert lyckas övertala oss att ta den dyraste barnförsäkringen. Men bokade av det eftersom jag ska till K-holm nu då.


försäkra sig eller ej?

publicerat i Vardagsliv
Är du försäkrad? Varför/varför inte?

Mamma betalade min försäkring på Trygg Hansa tills för några månader sedan. Jag hade inte råd att fortsätta så jag är oförsäkrad.

Känns viktigare att försäkra vårat kommande barn än mig själv, om jag måste välja.

Tycker på ett sätt att det är skamligt att suga ur pengar ur folk. Vi betalar skatt varje jäkla månad, ska inte de pengarna, om till något, gå till sjukvård? Varför ska man då betala ännu mer pengar? Jag är inte så himla påläst om vad som händer om man inte är försäkrad och en olycka händer och man måste vistas på sjukhus osv... men jag tycker ändå att det borde ingå i den svenska fria sjukvården.

Nu till något helt annat då. Ska berätta om min lugna dag här hemma.

Nu när vädret är mycket svalare så klarar jag mig galant ute med hundarna. Det är inte lika påfrestande att gå upp för alla trappor till lägenheten som jag förut klagade så mycket på.

Jag har sett på 2 filmer. Först Flicka 2, och sen My sisters keeper. Grät till båda. My sisters keeper är ju en aning djupare som handlar om en tjej som dör i cancer, medans Flicka 2 handlar om en svart mustang, en häst. Kom på nu i skrivande stund att jag såg på Drag me to hell också.

En väldigt givande dag helt enkelt! Jag var ju faktiskt på långpromenad i Oxelbergen, parken, med hundarna. Det var mycket uppskattat. De gillar verkligen att gå längre promenader. Kan tänka mig att de har lika långtråkigt här hemma instängda i lägenheten som jag. Eller vad vet jag... de vet väl inte bättre.

nån synsk som vet?

publicerat i Graviditeten
Någon som vet eller känner på sig när våran bebis vill ut?

Igår åt vi varmrökt makrill. Det var gott!...

publicerat i Vardagsliv

img_8805 (MMS)

Igår åt vi varmrökt makrill. Det var gott! Förlåt för bilden, men jag garvade iaf ihjäl mig när oskar såg vad det såg ut som.


tisdag

publicerat i Vardagsliv
Tisdag idag. Veckorna går fort. Jag har fått ett långt sommarlov. Känns faktiskt som att jag har sommarlov. Förutom 16 kg övervikt på magen och uteblivna sommarfester..

Jag ser på Sjunde himlen nu. En dag ska jag köpa alla dvd-boxar. Eller kanske önska mig i julklapp. Fick ju alla Greys Anatomy-avsnitt, dvd-boxar kanske man ska säga, av Oskar i julklapp. 6 säsonger tror jag det var. Kollade klart på lite över en månad eller så. Helt fast!

Snart är det ju augustifest också. Ska bli himla trevligt faktiskt! Gå på lite marknad och spela bort lite pengar på chokladhjul. Om vi ens har råd med det. Är lite tjärvt i kassan just nu.

Vilka datum är augustifesten, någon som vet?

wishlist till bebis

publicerat i Graviditeten
Vet ni vad? Jag pratade med Oskar häromdagen... jag har alltid gillat Leo eller Leon, och har faktiskt frågat Oskar förut ifall han gillar de namnen. Då har han sagt att han inte gör det, men när jag frågade häromdan så gick han med på Leon. Vet inte varför han har ångrat sig, men nu har vi iallafall ett namn att gå på. Om det nu blir en kille.

Bara ett tjejnamn kvar nu då... Elsa är okej, men ett OKEJ räcker inte. Det måste liksom kännas helt hundra och jag vet inte om det gör det. Och ni som säger att man ser vad det är för nån när barnet tittar ut - jag känner inte så. Jag känner att man liksom måste ha några namn som man gillar. Jag tror inte att det bara dyker upp något namn, typ Hulda bara för man ser vem personen är.

Men det är ju bara jag det.

På tal om annat så har jag gjort en liten önskelista till lilla bebisen för er (speciellt mamma), som jag vet kommer handla lite...

Babyvakt med lång räckvidd. LÄNK!

Flaskvärmare. Finns bl.a på elgiganten. Då sätter man bara i flaskan och trycker på någon knapp. Smidigare än att sätta i micron då den lätt blir för varm och man måste vänta på att det ska kallna. LÄNK!

Kläder i storlek 50. Har bara några få plagg som jag köpt själv. Skulle behöva långärmade bodys och byxor. Långärmade då hösten snart är här och sådär.

Vällingburk med doseringsfack. LÄNK!

gillar inte dig.

publicerat i Graviditeten
Är hemma från bm nu. Allt gick bra!

SF-mått på 35, och bebis hjärtslag 150
. 150 var det förra gången också..(tjej?) Min mamma och pappa följde med idag också... trevligt :)
Det enda som inte var trevligt var kemin mellan mig och min bm. Gillar inte henne.

Ni vet den där rosa lappen där man fyller i sf-mått, vikt, vecka osv? Den ska man väl fan inte behöva fylla i själv??

Jag tog med den andra besöket hos henne. Första gången var det hon som fyllde i den. Andra gången tog jag fram lappen och väntade på att hon skulle fylla i, men det gjorde hon inte.

Tog med den tredje gången också men la inte fram den. Tänkte att hon skulle fråga efter den, men det gjorde hon inte heller.

Hur ska jag veta att det är jag som tydligen ska fylla i den, egentligen?

Barnets hjärtslag står ju inte med i någon vecka förutom förra gången och den här gången. Förra gången hade jag ju en annan bm och jag tog då med lappen så att hon kunde fylla i allt som inte var ifyllt, och hon frågade direkt efter den och blev förvånad när ingen hade fyllt i någonting.

Idag frågade jag ifall hon (riktiga bm) kunde fylla i den och jag sträcker fram pappret. Då ger hon mig en penna och säger att "det är ju din lapp, så den får du fylla i." Tyckte det var jävligt drygt sagt. Blev irriterad.

Hoppas innerligt att det inte är henne jag får när jag ska föda, för då tänker jag byta. Om man nu kan det? Tycker inte att besöken så här spelar någon roll vem man har, men när man ska upp där och föda är det en annan grej. Då måste det stämma mellan bm och mig.


Till bm

publicerat i Graviditeten
Om en liten stund bär det av mot barnmorskan. Har tid kl 8. Efter det ska jag hem och vila lite, och klockan 10 börjar Sjunde Himlen som jag brukar se på nu varje morgon. Får se senare vad dagen har att erbjuda!

För längesen köpte vi en brio bilbarnstol....

publicerat i Vardagsliv

img_0389 (MMS)

För längesen köpte vi en brio bilbarnstol. Meningen med just att vi köpte den var att man kunde fästa den på barnvagnschassit. Oskar skulle testa idag och den passar inte :( bilbarnstolen är en nyare modell än brio sing-vagnen. Vi köpte ju vagnen begagnad. Fan också! Men det är inte hela världen egentligen. Tänkte bara att det är smidigt som fan i början att bara ha bilstolen o vagnchassit när man ska iväg o så.


packat väskan

publicerat i Graviditeten
Är hemma i stan nu. Det är tråkig här. Det finns ingenting att göra, och det är varmt!! Det ligger gula löv på backen (???!) och det gör mig deprimerad. Sommaren gick så himla fort.

Funderar på ifall vi ska åka tillbaks till Herstaberg och familjen ikväll när brorsan slutar jobbet. Skönt och trevligt att bara vara där ute med dem och umgås. Inte för att enbart Oskars sällskap är tråkigt, men ändå.

Jag har iallafall nyss packat väskan som vi ska ha med oss till BB. Det är lite smågrejer kvar som Oskar får packa ner sen, som inte går nu. Typ som tandborste och schampoo och sånt där. Packade ner en kortlek... funderar på när fan jag kommer vilja spela kort där uppe, men man vet aldrig? Håller även på att ladda systemkameran.

Packade ner 4 blöjor till bebis.. för lite eller? Anar nästan det. Men vi hade ju inte planerat att stanna särskilt länge. Så fort vi får åka hem så drar vi. Vad ska vi där uppe o göra liksom?

Jag har precis för mig att de sa att man måste stanna minst 6 timmar efter barnet är fött, och så måste en barnläkare ha kollat barnet och så också innan man får åka. En vän till mig sa att hon hört att man måste stanna 36 timmar? Vad är rätt?

V.37+0 idag. När är det den är helt färdig...

publicerat i Vardagsliv

img_8925 (MMS)

V.37+0 idag. När är det den är helt färdigväxt? Barnet alltså. Inte magen. Den blir ju bara större o större o större...


arg.

publicerat i Vardagsliv
Jag är så himla arg! Först var jag arg på hunden, men nu när det gått en dag så har det sjunkit in lite mer. Är nog inte ett dugg arg på hunden längre. Tycker bara synd om den. Att den har hamnat hos en så fel ägare. Hur fan kan man tycka att ens hund är frisk när den går till attack mot andra hundar?!

Mamma och jag var hos ägaren igår och berättade att Bella hade dött. Innan vi skulle gå precis så frågade jag;
"Anser du att din hund är frisk?" "Ja, det tycker jag", svarar han.

Hans hund är inte ett dugg jävla frisk, och allt är hans fel !!!

Jag kräver inte längre att hunden ska avlivas. Men en sak kräver jag, och det är att ägaren får djurförbud. Hunden måste omplaceras till ett bättre ställe där den måste rehabiliteras. Där någon bryr sig om hundens socialisering och vad det nu kan heta.

Jag kommer aldrig gå den vägen förbi det där huset. Inte på väldigt, väldigt länge iallafall. Och absolut inte om hunden ska vara kvar där. Vem vet nästa gång hunden flyger ut genom porten igen?! Har man inte bättre koll på sin hund som hundägare så ska man inte ha hund. ABSOLUT INTE om man då har en agressiv hund, som i det här fallet.

Vart kan man gå och kräva att hunden omplaceras??
Vi har ju gjort en polisanmälan på ägaren. Mer än så kan vi inte göra. Vet ju inte ens om det här kommer gå vidare... hoppas det för annars .......... (kan inte skriva vad jag vill för då blir väl jag polisanmäld)!

Känns så himla tragiskt att en oskyldig hund ska behöva berövas livet bara för att en hundägare inte har bättre pli och koll på sin hund. Så himla tragiskt.

Han har tagit bort en medlem ur våran familj. Ingenting i världen kommer ju någonsin att ersätta Bella, men jag skulle glädjas ifall hunden försvinner härifrån och att ägaren aldrig mer får ha hund.


dagen efter

publicerat i Vardagsliv
Det känns som en dröm. Själva attacken går runt i huvudet på mig hela tiden, och jag hör hur jag bara skrek och skrek och hur jag såg hunden ta tag i Bella :(. Vi sov i herstaberg inatt. Ska göra det inatt igen. Oskar och mamma hade köpt godis och sån till mig på båten, så det ska jag smaska på senare... Ska hem o duscha och byta om en sväng snart bara, sen kommer jag tillbaks hit.

rip

publicerat i Vardagsliv
Nu ska de ta bort Bella :(. Hon hade fått svullen hjärna pga att hunden skakade henne så mycket. Bella som inte ens gör en fluga förnär :'(

dagens trauma

publicerat i Vardagsliv
Nu förstår ni så ska jag berätta om min traumatiska dag. Hemsk dag!

Klockan ungefär tolv tar jag mina hundar och går en kort promenad bort på Vikingavägen. De kissar och bajsar. Jag går tillbaks till huset och lämnar dem för att sedan ta med Hugo och Bella. Kan nämligen inte gå med fyra stycken hundar. Blir alldeles för kaotiskt för min del.

När jag kommer bort en bit hör jag en hund i en trappuppgång, tänker inte mer på det. Rätt som det är flyger den där hunden ut och kommer mot oss. Jag börjar skrika för jag fattar att detta inte kommer sluta bra. Schäfern sprang och försökte få tag på hundarna, och jag snurrar runt med hundarna. Tyvärr får hundjäveln tag på Bella och tar tag i henne och jag tror, är inte säker, skakar henne m.m. Jag blir så himla rädd så jag springer därifrån med Hugo. Tror jag sprang för jag var rädd att den skulle hugga oss med. Jag skrek och skrek och ropade på hjälp. Visste liksom inte vad jag skulle göra.

Till slut sprang jag in i en port och knackade på en dörr och grät hysteriskt och berättade som det var, och han följde med mig för att se hur det var med Bella. Jag vågade inte gå fram. Tänk om hon låg där död och helt blodig!

Vi kommer iallafall fram till Bella och då ligger hon där på marken och flåsar. Ägaren till schäfern sitter där bredvid och klappar Bella. Det kom fram fler grannar som följde med mig till Smådjurskliniken. Vi lämnar Bella där och efter nån timma ringer de och säger att vi måste åka med henne till ett djursjukhus i Linköping istället, där hon kan vara kvar över natten.

Bella var troligtvis mycket chockad av händelsen, men det var inga frakturer eller något sånt. Hon kunde nämligen inte resa sig upp, men de trodde dem berodde på chocken.

Vi får se vad som händer med Bella. Om hon kan resa sig upp när chocken helt har lagt sig, eller om hon fått permanenta skador på nån nerv eller något som gör att hon inte kan gå.

Usch.. kommer drömma mardrömmar om denna händelse långt framöver. TÄNK OM jag hade gått med mina hundar sist istället för först? Om man jämför storleken på Bella och Stella så hade ju Stella dött direkt av ett sånt bett från en ilsken schäfer. Tur i oturen att det var Bella som blev biten och inte nån av mina hundar. Om man får tänka så nu med tanke på vad som har hänt?

Ingen av mina hundar hade överlevt en sån attack!... och stackars lilla Bella... :(

godnatt på er!

publicerat i Vardagsliv
Nu ligger jag här i mor och fars säng, nerbäddad. Har dragit igen fönstret som egentligen borde vara öppet för att det är så varmt, men hatar mygg och vet att det är fullt av dem här ute. Måste vara på den säkra sidan!

Madde kom förbi en stund. Vi såg på Livet på BB och Human prey på Animal planet. Om jag fick välja enbart 4 kanaler att titta på livet ut så skulle det vara kanal 5, tv3, animal planet och discovery. Älskar Bear Grylls på discovery!



Imorgon får vi se vad jag hittar på. Ska ju vara kvar här tills på kvällen då resten kommer hem. Nån som vill hitta på nåt? Dock har jag 4 hundar att ta hand om också. Vet inte hur det ska gå till när jag ska gå ut med dem. Får gå ut med 2 i taget helt enkelt. Jobbigt med bara 2 hundar måste jag säga. De går åt olika håll, en drar och en stretar emot och vill inte gå.

alone

publicerat i Vardagsliv
Ja, då sitter man här ensam i Herstaberget. Har kommit hit precis, lämnat av folket på gamla stationen. Det är varmt ute, så jag orkar inte sätta mig där. Skulle gärna vilja åka och bada någonstans. Måste bara hitta någon som vill isåfall, och i värsta fall får jag bada näck. Måste kolla ifall jag kan ha någon av mammas bikinis.


bloggtips!

publicerat i Vardagsliv
Fick en smiley skickad i kommentarsfältet, och tur var väl det, för annars hade jag aldrig hittat denna blogg. BODYPALACE.

En asbra och peppande blogg om att alla kroppar är olika och fina som de är, skriven av en 21-årig kille dessutom!

Så här skriver han själv om sin blogg:

"21 årig kille som med denna blogg vill framför allt hylla alla fina och unika kvinnokroppar, men även manskroppar. Drömmer om att en vacker dag så ska alla konstiga kroppsideal dö ut. Man behöver inte vara smal, muskelös, ha stora bröst, magrutor, stor penis och allt vad det nu än är för att vara fin.
"

uppe tidigt

publicerat i Vardagsliv
Kan inte sova mer! Har gått upp 20 gånger inatt, och blev väl plötsligt pigg. Kan ju inte vara för att jag är utvilad, för jag gick ju och la mig vid 12...

Vet inte vad jag ska göra nu. Ser på tv, men hittar ingenting bra.


vill ha

publicerat i Vardagsliv


Jag vill så gärna ha det här soffbordet. Det är så fint! Just nu har vi ju inget alls, och det är jobbigt!

från Ikea.

varm dag...

publicerat i Vardagsliv
Supervärme idag med! Var ute med hundarna nyss, och fy så jobbigt det var. Imorgon ska familjen och Oskar åka på kryssning utan mig, så jag ska vara i Herstaberg och vara hundvakt till Hugo och Bella. Om någon är sugen på att komma förbi, så gör det! Kul med sällskap.

Idag händer inte mycket, tror jag. Oskar har åkt och jobbat lite och jag planerar att se en film nu. The other woman. Vi såg förresten en jättebra film häromdagen, Source code. Om man gillar underliga filmer där man måste tänka till lite så ska man se den. Den påminner lite om Adjustment bureau och Inception.. Själva filmtypen.


Oskar igår.

Är sugen på att bada idag med!!!

klunka bärs.

publicerat i Graviditeten
Vad tycker ni om att dricka en klunk bärs/cider/vin när man är gravid?

Jag tycker/tror inte alls att det är någon fara. Har ju själv tagit en klunk öl och cider lite då och då (5 gånger kanske, sammanlagt). Bara för att liksom känna smaken. Man släcker ju inte törsten direkt av en klunk. Tyvärr.

i Spanien och andra länder dricker gravida vin till maten och deras barn är väl helt normala vad jag vet? Allt är så himla överdrivet! Man får inte göra si och så, inte äta det och inte dricka det för då kan det bli si och så. Ska jag vara ärlig så har jag inte ens läst listan som finns från livsmedelsverket där det står vad gravida bör avstå från.

Och nu är jag så himla sugen på en kall bärs!! Har ännu inte köpt någon och lagt på kylning som jag skrev att jag ville, som jag ska dricka när jag har fött. Lär väl inte ens vara sugen då.

Tror att jag är så himla sugen på öl nu bara för att jag inte får dricka en! Har liksom aldrig varit sugen på en öl förut, och har nog aldrig någonsin druckit ett glas öl eller vin bara för att det är gott eller för att man är sugen. Då har jag hellre avstått och väntat på tillfälle då det är fest eller så.

hej på er!

publicerat i Vardagsliv
Har jag blivit länkad från någons blogg eller nåt?
Har aldrig haft så här mycket läsare. Det är ju väldigt trevligt såklart, men jag undrar vart ni kom ifrån bara sådär :)


gammal bild på mig, amanda och sabina.

årets första dopp

publicerat i Vardagsliv
Idag åkte jag, pappa, oskar, alex och dennis iväg och badade i simonstorp. det var ju såklart kallt i början (badkruka), men sen blev det behagligt skönt, och jag kan tänka mig att åka dit varje dag det är sånt här väder. behöver ju svalka min sjöko till kropp.

det var skönt att komma iväg från lägenheten och göra någonting utöver det vanliga. inte ofta det händer, och mer sällan nu under tiden jag varit gravid. om jag inte skulle ha varit gravid idag så skulle jag säkert ha blivit iknuffad i vattnet. "neeej, ni får inte putta i mig, jag är gravid" var väldigt skönt att säga :)



Ni vet skorna som kom med HM-beställningen jag visade lite av förra veckan? Då var jag så glad för att jag kunde ha skorna, och nu får jag inte ens i foten. Det blir till att använda dem till sensommarn eller hösten ändå då... är lite besviken faktiskt.

RSS 2.0
Till Toppen