Badväder

publicerat i Leon

I söndags hade Oskar sin sista semesterdag. Hela semestern har jag sagt att vi måste åka och bada med Leon, men det hade inte blivit av. Förrän i söndags då.
Det regnade, men var det sista dagen på semestern så var det!

Och Leon var ju glad trots regnet, och det var lagom varmt i vattnet.


Dom mår bra nu

publicerat i Träning

Antar att ni bara väntar på att få höra om mina hälar så jag ska berätta för er...
Jag köpte compeed igår. Hade inga större förväntningar, men jag satte på dem idag och test-promenerade 2 km. Fick bara pyttelite ont, men vet inte om det beror på plåstret eller att jag vilat. Kanske en kombination.
Plåstret satt kvar hela färden och om det sitter kvar efter duschen ikväll så blir det definitivt en promenad imorrn.

Jag har laddat ner en träningsapp också som heter 17 minuter Hela kroppen. Som komplement till promenaderna/joggingturerna. Och 17 minuter är ju inget av en hel dag så det kan man ju offra för sin egen skull, tänker jag.

Leon och jag idag.


Haha.

publicerat i Vardagsliv

Det blev som ett stort skämt igår. Trodde jag verkligen att mina hälar skulle "repa sig till kvällen"? Jaja..
Jag bytte om och satte på plåster och drog på mig skorna. Gick några steg här hemma och nästan vek mig av smärta.

Jag ska köpa compeed idag och testa att gå, men funkar inte det så gör jag nog bäst i att låta hälarna läka helt. Iallafall tills på måndag för då börjar jag ju motionera på riktigt. (Jag måste det enligt Katrin och då är det bäst att lyssna på henne).

Istället för att promenera hurtigt igår så tog jag med Leon till parken istället. Där lekte han och hade jätteroligt, sen såg han att man kunde bada där också. Då ville han slänga av sig alla kläder och kasta sig i. Jag ville inte göra honom ledsen så han fick bada. Vi hade ju inga badbyxor eller handduk med oss men det gick gå ändå, bada i blöja funkar en stund tills den är sprängfylld med vatten.



Uppdatering hälar

publicerat i Träning

Tänkte uppdatera er om mina hälars tillstånd.
Fortfarande sargade, men tänkte dra ut på det hela tills ikväll så får vi se om de klarar en promenix.

Är compeed bättre än dom här eller är det samma skit?


Nya skor

publicerat i Träning

Jag följde mitt egna råd och köpte ett par skor jag kan gå och springa i framöver.
Men..... Jag vettefan vad jag ska göra för jag vill så gärna promenera imorgon men det kommer inte gå om inte mina hälar läker tills dess. Det gjorde så fruktansvärt ont att ens prova dessa skor, provgick dem några steg sen gick det inte mer. Och skoskavsplåstrena bara rullar ihop sig så de funkar ju inte.
Nu kan man ju tro att jag kommer med en undanflykt redan innan jag ens börjat, men så är inte fallet. Jag får väl iallafall försöka gå med skorna imorgon, mer kan jag inte göra.


Ont

publicerat i Vardagsliv

Skoskav var det ja...
Kan ju inte redan nu vika mig och strunta i promenaden imorgon. Vad gör jag? Öser på med skoskavsplåster, köper nya walkingskor? Har haft mina ett tag nu och får fortfarande skoskav, då är det väl nåt fel.


Lchf igen!

publicerat i Vardagsliv

Nu är jag trött på min fläskiga kropp, och jag är redo för lchf igen.
Ni kanske minns att jag började med det innan jag blev gravid och fick missfall. Nu har det gått en tid och jag mår inte längre illa av att tänka på ägg och fet mat och broccoli.

Jag fick ett ryck igår och bestämde mig för att jag skulle promenera till mataffären idag för vi skulle ju ändå handla där och så. Det är 4,5 km dit, jag mätte med appen runkeeper. Blev faktiskt besviken för jag trodde det var längre och 4,5 km låter ju inte alls långt. Skoskav fick jag också så jag har nu laddat upp med skoskavsplåster. Nackdelen för mig med promenader är ju att det är så förbannat tråkigt. Löpning, promenader, cykling. Finns ju inget tråkigare. Men det får man väl ta. Lyssnar ju på mina poddar och då går tiden fortare.
Mitt mål är att promenera 3-4 dagar i veckan och jag startar med promenader den här veckan och med lchf startar jag nästa måndag!

Faktiskt så hade jag inte bestämt mig för lchf igen förrän jag hittade Katrins bok på city gross idag. Extrapris och allt.

Som mål har jag bestämt mig för att gå ner till 65 kg. Det är ca 14 kg jag behöver gå ner. Det hoppas jag att jag har gått ner till runt jul nån gång.

Och så hoppas jag nu att jag kan hålla detta och inte bara skita i det när det blir jobbigt, för det kommer det ju att bli.
Jag lurar mig själv och försöker övertala mig själv att det inte gör något att äta den där godispåsen osv... Men det är ju helt fel.


Hehe

publicerat i Vardagsliv

Jag ville visa min nya tröja, och Leon sin lata sida. Han ligger faktiskt väldigt ofta ner och leker. Kul grabb!

 


Envisare får man leta efter

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi bara slappat hos m&m. Leon har hängt i basketkorgen och hoppat studsmatta.

Vad gör man förresten om ungen vägrar ens testa pottan och är livrädd för toaletten? Väntar antar jag. Men känns bara som ett bra tillfälle att börja träna utan blöja nu när det är sommar. Han är så förståndig så det skulle säkert gå! Bara det att han är så förbannat envis också.

Som typ idag.
Han hade vägrat äta lunch så till middag testade vi igen och det gick inte för sig. Testade med hallon som han älskar men det skulle han absolut inte ha, han tittade inte ens på vad han blev erbjuden så han visste ju inte att det var något gott.
Till slut tvingade jag i honom ett hallon för jag visste att han skulle äta om han kände den goda smaken av hallonet, och ja, visst åt han då. Envisa lilla människa.



Grattis!

publicerat i Vardagsliv

Grattis älskade brorsan på 21-årsdagen!
Han fick en klippning av oss igår och klippte sig då. Blev jättesnyggt!


Ett fickhelvete

publicerat i Daniella syr

Hej o hå!
Har sytt en ny snuttis. Med ficka och allt för napp eller vad man nu vill ha där. Kommer nog aldrig mer sy på en ficka för det var ett jäkla pill och tog lika lång tid med bara fickan som att sy en hel snuttis.
Den här är inte till någon speciell, bara sydde den liksom. Får väl se om någon känner sig manad att bli ägare till denna...


My new baby

publicerat i Vardagsliv

Blir nästan arg på mig själv att jag inte köpt en sån här dammsugare tidigare, min nya kärlek!

Den suger bra, kan stå i nåt hörn och tar inte mycket plats. Man slipper dra fram en stor och otymplig dammsugare som man måste dra fram en sladd på 3 meter och byta kontakthål osv osv. Bra också att man kan ta loss den och vips så har man en liten handdammsugare som är bra att ha om man vill dammsuga lister och smulor på bordet eller nåt.
Innan så tyckte jag att det var en onödig dammsugare att köpa men nu har jag verkligen ändrat mig.


Bokfynd

publicerat i Vardagsliv

Har länge velat ha denna bok i pocket men den är tydligen så poppis att den är slut på adlibris där jag alltid köper mina böcker.

När vi var och handlade mat idag så låg den bara där, på ett reabord. Halleluja moment uppstod. Hoppas den är lika bra som det sägs!




Loppisfynd

publicerat i Vardagsliv

Hittade detta på loppisen för en tjuga. Gillar verkligen termosen, älskar färgen! Hoppas vi får användning av den någon gång bara.


Snuttis

publicerat i Daniella syr

Den här sydde jag idag och den är på väg till en liten nyföding.

Vi var ju på loppis idag och åkte till Jofotex på vägen hem. Jag verkar ha fått tillbaka sy-suget så jag köpte lite nya tyger att sy snuttisar av.


Poddis och loppis

publicerat i Vardagsliv

Jag har börjat lyssna på en ny podcast. Jag gillar ju Hannah & Amandas mest för den är mer djup och jag känner igen mig så himla mycket i det de säger, men den här var också bra. Lite mer babbel och kackel och sådär. Precis som att sitta och snacka med tjejkompisarna.

Nu är vi på väg till en loppis i ringarum med svärmodern. Får se om man hittar något. Jag skulle vilja hitta en trehjuling till Leon.



Blommor

publicerat i Vardagsliv

Ny topp! Tycker den är så fin.

Nu är vi och hälsar på mor och far som är och campar.
Skönt med en ledig dag, för imorgon ska jag jobba igen. Jag har då jobbat 5 dagar den här veckan. Gött.



Flärp-snutte

publicerat i Daniella syr

Okej, jag tar tillbaka att den där snutten jag sydde förut blev jättefin. Den HÄR blev jättefin! Åh, jag är så nöjd med min flärp-snutte!!
Perfekt för bebisen att ligga och mysa med och pilla med flärparna.

Den här ska en bebis få som kommer i oktober. Jag tycker om att ge saker till nyfödda bebisar/nyblivna föräldrar och detta blir min gåva till er, Ella.



Snuttefilt

publicerat i Daniella syr

Jag sydde en snuttefilt till Leon idag. Tycker den blev jättefin! Tyvärr har han aldrig använt snutte men det kanske han kan börja göra nu. Så mysigt ju! Annars sparar jag denna till Leons syskon som förhoppningsvis kommer nån gång.


Rutsch ner i poolen

publicerat i Leon

Köpte en begagnad rutschkana som Leon åker på ner i poolen hos farmor och farfar. Det tycker han är jätteroligt! Det skulle nog jag med tycka. Det är ju så man vill slänga sig på den där kanan och rutscha i vattnet, men då går den troligtvis sönder ;)


Zoo

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag jobbat igen och imorgon ska jag upp tidigt. Det är en stackare som är sjuk så jag får rycka in. Synd bara att det ska ske just de veckorna Oskar har semester, men jag är ändå väldigt glad för att få jobba extra.

Vi var på parken zoo igår med farmorn och farfarn, som Leon säger.
Han blev livrädd när vi gick in till dinosaurierna, han gömde sig under sin keps och höll i sig i mig extra hårt när de lät läskigt.
Annars tyckte han det var intressant och spännande med alla djuren. En stor nackdel var värmen dock. Nästa gång blir det zoo en molnig dag.


Tack älskling

publicerat i Vardagsliv

Igår fick jag en klocka av Oskar. Helt spontant sådär utan att ens ha nämnt att jag ville ha en klocka. Älskar att bli överraskad så! Och sen älskar jag att han har valt en klocka han tycker om och tror att jag gillar. Det gör att själva klockan kan se ut som skit, jag skulle ändå bli glad.

Nu var det ju tur att jag gillade den, leomönstrad och allt.


Filmtips och så

publicerat i Vardagsliv

Jag och Oskar såg en så jäkla bra film igår!!
Om ni inte har sett den så måste ni verkligen det. En tung film som man gråter lite till, men ändå var den jätterolig emellanåt, men det är ingen komedi. Se den, se den, se den säger jag bara!

Jag har jobbat idag, slutade nyss. Och så ska jag upp imorgonbitti och jobba också. Inte det skönaste att komma hem och gå och lägga sig för att man ska upp 7 timmar senare, men vad gör man inte. Vill gärna ställa upp när det är kort om folk och så får jag ju extra pengar som vi behöver också.

Jag har ännu inte fått beslut från a-kassan så man går ju och väntar hela tiden och är orolig för att inte få några pengar. Vad fan gör vi då liksom?! Kan inte söka socialbidrag för att Oskar tjänar för mycket.
Men än vet vi ju inte hur det blir. Får verkligen hoppas på det bästa. Snälla, håll tummarna för mig.


Applåd

publicerat i Vardagsliv

Härligt att ikea har förstått att det inte bara är kvinnor som tar hand om barnen.


Materiell lycka

publicerat i Leon

Vi köpte en polisbil till Lelle igår. Sedan dess har den suttit som fastklistrad i handen, han har sovit med den, ätit med den, matat den, tröstat den, gjort allt med den...

...Fram tills idag då vi tänkte att det kan vara kul med passande ambulans och brandkår till. Nu är polisbilen ledsen för nu är inte den hans favorit längre. Han är väldigt ombytlig den där grabben.




Leopard

publicerat i Vardagsliv

Blev lite inspirerad av en bild så jag målade lite leopardmönster på naglarna idag. Nästa gång ska jag bara göra tipparna och ännu mer leo, detta blev lite klent.
Undrar om det finns små små penslar att köpa för att måla mönster på naglar?


Kär i en frukt

publicerat i Vardagsliv

Får inte nog av dessa frukter, rätta mig om jag har fel men det är väl nektariner? Blandar ihop alla sorter.. Mandarin, nektarin, serpentin. Hehehe.


Kär i en väska

publicerat i Shoppat

Köpte den här väskan från jfr.se med 25% rabatt.
Såg att de har samma rabatt nu med, så passa på att fynda nåt snyggt! De har snygga brillor och kepsar jag gärna skulle köpa, men nu har jag infört ett litet köpstopp (om jag inte hittar något jag vill ha jättejättejättemycket förstås). Nöden har ingen lag!

Väskan är perfekt stor, får plats med mycket i den och man kan ha den över axeln med båda banden. Det följde med ett långt också.
Jag använder nuförtiden samma väskor till både mig och Leon. Ganska onödigt egentligen att ha en separat skötväska.


Att somna kan vara hemskt

publicerat i Vardagsliv

God morgon!

Igår hände en hemsk sak när jag skulle sova. Det händer inte ofta, men ibland. Ni kanske har varit med om det själva.

Man håller på att somna, helt plötsligt är hjärnan vaken men kroppen sover. Man försöker röra på sig och prata eller skrika men det går bara inte. När jag får sådär så brukar jag börja andas jättefort för att Oskar ska höra mig och väcka mig, men jag tror inte det hörs. Jag liksom kämpar och kämpar men det syns eller hörs ingenting.

Det hände flera gånger eftersom jag var så himla trött, jag liksom slumrade till och när jag kände att det började så väckte jag mig själv. Men jag vågade ju verkligen inte somna på riktigt eftersom jag var så rädd att det skulle hända igen, och det är så himla obehagligt. Vill verkligen inte vara med om det, men tyvärr är det ju inte något jag själv kan styra.

Idag är det strålande sol! Jag måste ta mig ut nånstans med Leon. Mamma och pappa kanske.


Onsdag

publicerat i Vardagsliv

Ella kommer hit om en stund, det ska bli så himla mysigt! Har inte setts på länge.

Kanske ser vi på filmen Safe Haven. Den bästa filmen på väldigt länge måste jag säga! Ni måste se den. Jag har nog sett den tre gånger nu, får inte nog.

Vi såg även en väldigt bra film igår. Red dawn. Jag ville inte se den först för det var en action, och det är väldigt tråkigt enligt mig men det fick jag ju ångra sen för den var ju bra!!


Min humor

publicerat i Vardagsliv

Hehehe


Jag

publicerat i Vardagsliv


Håret

publicerat i Vardagsliv

Min nya hårfärg. Inte alls så drastisk förändring, men lite syns det.


Dress

publicerat i Shoppat

Klänning från gina tricot, rea och allt. Typ 70 kr. Gillar den :)


Bra start på veckan

publicerat i Vardagsliv

Denna lediga dag har spenderats ute i solen hos mamma och pappa. När Leon sov middag passade jag på att sola lite med långbyxor och t-shirt. Det är alltid nåt, antar jag. Hade iallafall inga strumpor så mina fötter fick sig lite sol som tur var.
Paulina kom och hälsade på också, och sen åkte vi hem till mig och åt mat och bara var.

Imorgon ska jag rå om mig själv och färga håret på salong. Ett billigare alternativ då det är hos en precis utsprungen frisörstudent. Det är bra för plånboken och inte tror jag heller att resultatet blir sämre för det. Förhoppningsvis bättre!


Tatueringar

publicerat i Vardagsliv

Tycker mer och mer om synliga tatueringar. Det är mer accepterat nu än förr, det är skönt. Man ska få göra vad man vill med sin kropp utan att få en stämpel och inte kunna få vissa jobb osv.
Man är ju fortfarande samma person med eller utan en tatuering i tex ansiktet.

Nu funderar jag inte på en tatuering i ansiktet men ska nog snart göra en stor på låret. Inte fullt så synlig under vintern, men nån gång ska jag göra en sleeve. Vackert!


Guld

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi haft besök av Ellie och Theo, och jag har målat om mina naglar för ovanlighetens skull. Det blev guldglittrigt idag.

Jag ska nog gå utbildningen i höst. Är så himla sugen, vill börja NU!!

Och vet ni, jag ska jobba imorgon. Jag jobbade även i måndags. Jag hoppar in på mitt gamla jobb (ej TGR) när det behövs nu när jag kan.


vill!

publicerat i Vardagsliv

Något för mig!
Är ju verkligen en dröm som kan besannas. Och nu när jag är arbetslös har jag ju en ännu större anledning att ta tag i det och göra något nytt.

Frågan är vilken skola.
Den här, bio sculpture som är lite dyrare, eller någon annan.


Onsdag

publicerat i Vardagsliv

Vi har slappat idag. En sväng på stan, sovit middag och sen varit hos mormor och morfar.


Glittrigt

publicerat i Shoppat

Nytt till samlingen!
Köpte 9 lack i Spanien (billigt, 10-15kr st), men har ju suktat efter h&m's glittriga ett tag så kände mig tvungen att köpa dem idag.

Testade två av dem och det blev så här

 


Bare minerals

publicerat i Shoppat

För de sista pengarna köpte jag detta kit på planet hem. Lite mindre än 500 kr fick jag ge, och har hört att det var ett jäkla kap!

Har testat det lite idag men tyckte inte det hände så mycket. Imorgon ska jag testa att använda den större borsten istället för den lilla som jag hade till grunden. Så får vi se!

Nån som använder det och gillar det?


Sommarklädd

publicerat i Vardagsliv

Men det ser kallt ut idag.


Drömfångare

publicerat i Shoppat

Köpte en jättevacker drömfångare i perfekt stor storlek som vi har satt upp ovanför sängen. Fick bara ge ca femtio kronor för den så det var ett riktigt kap! De är ju svindyra här hemma, speciellt lite större. Jag köpte även en lite mindre till Leon som han har ovanför sin säng.

Jag är svag för dessa drömfångare. Har ju en på armen, och det är min finaste tatuering hittills.


Nytt

publicerat i Shoppat

Trots att vi hade med oss rätt mycket pengar som vi handlade upp så tycker jag inte vi fick med oss speciellt mycket hem.

Jag köpte iallafall en fin klocka. Som jag letade efter en klocka i den färgen. Inte riktigt guldfärg, lite mer röd.
Vi köpte även allihop ett varsitt armband. Som ska bringa lycka eller tur, hur det nu var.
Jag tvingade Oskar och Leon att ha på dem på flyget hem. Tror det funkade för jag grät inte nånting. Ditresan däremot var en pers. Var tvungen att dricka två öl innan. Kanske var därför jag var så känslig och nära till gråt, haha.

 


RSS 2.0
Till Toppen