Fransk

publicerat i Nagelterapeut-utbildning


Jag har inte visat någon förlängning med fransk manikyr på länge men här har vi en iallafall. En riktigt klar förbättring sen senast, tycker jag.

Nude

publicerat i Nagelterapeut-utbildning


Idag fick jag använda en ny färg jag tycker är så himla fin! Och så fick jag lägga ett glitter som passar väldigt bra tillsammans med nude-färgen.


Färger

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Har fyllt på lite...


Och så har jag några till som inte fick plats. 

Till fåglarna

publicerat i Vardagsliv


Köpte lite gottis till de små fåglarna som jag nu satt ut på balkongen. Oj vad de smaskar i sig där ute nu! 
Jag satt i typ en kvart och bara tittade på de små liven. 

Fullt ös

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Min mor kom hit och fixade naglarna förut och det blev väldigt stressigt för mig eftersom vi skulle hinna iväg till badhuset efter det. 

Trots att jag hade så kort tid på mig så tycker jag att slutresultatet blev bra. Självklart skulle hon ha en tidskrävande design också ;)



En tjej från nagelkursen har varit här typ halva dagen också och fixat mina naglar, så ett stort tack till henne som tog sig tid till det! 
Jag vågar inte ens tänka på hur lång tid det skulle ta för mig själv att fixa mina egna naglar just nu. Hur får man ens högerhanden att bli bra? Med tanke på att jag är högerhänt så är jag ju typ handikappad i vänstern. Men det lär man sig väl också tids nog.

Total lycka!

publicerat i Leon
Lyckan var total för den här lilla grabben nu ikväll när vi tog en sväng till badhuset. 



...Men herregud, ska vi dit fler gånger inom en snar framtid måste vi skaffa badskor till honom för det är ju så förbaskat halt! Snubblar i trapporna (och ändå är det bebispoolen liksom, borde finnas halkskydd där), så slipper man sätta hjärtat i halsgropen varje gång han går upp och ner, för det propsar han ju på att göra alldeles själv också såklart! Mamma får inte hjälpa till. 

Förstärkningar

publicerat i Nagelterapeut-utbildning




Här har vi förstärkningar jag pysslat med nu i helgen. I veckan kommer jag göra förlängningar med fransk manikyr - det vi kommer få göra på provet som är alldeles för snart. Jag måste ta tag i den teoretiska biten snart också... Har pluggat alldeles för lite. Press!

Förstärkning med fransk

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Igår var Nathalie här och fick förstärkning med fransk manikyr. 
Jag längtar till den dagen jag gör fransk utan problem, för just nu är det svårt. Men det tar sig... 




Svart

publicerat i Nagelterapeut-utbildning


Har köpt in en svart gelé så idag blev det premiär för svarta tippar med guldglitter över. 

Fyrklöver

publicerat i Vardagsliv
Det här fina armbandet köpte jag från Kyssjohanna för några dagar sedan. 70% gick till Beatas.se's insamling för Rosa bandet. Armbandet är från Edblad dessutom som jag älskar!




mina nya

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Jag fixade till mina naglar för ett par dagar sedan. Jösses vad man vill pyssla med det hela tiden, jag vill redan göra nya :)




Förlängning med fransk manikyr

publicerat i Nagelterapeut-utbildning


Från och med nu tar jag 150 kr för förlängning med fransk manikyr då det är den behandlingen jag främst behöver öva på till det praktiska provet. (Jag gör även förstärkning och andra förlängningar men då är det andra priser som gäller). Priserna gäller fram till jag är certifierad nagelterapeut!

Vill du boka en tid eller har frågor så kan du kontakta mig på FB :)

Som besatt

publicerat i Vardagsliv
Sedan 2008 när första filmen kom ut har jag varit som besatt... 
Jag talar såklart om the twilight saga. Det är nästan så jag skulle kunna tatuera in något, sjukt besatt. 

Jag ska ha ett litet film-maraton nu kvällarna som kommer. Igår såg jag första filmen men jag somnade efter halva så jag känner att jag måste titta färdigt på den först. 




Lila

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Emma var hos mig för ca en månad sedan och kom hit idag igen på återbesök. Vi lärde oss återbesök i onsdags på skolan så detta var första gången för mig. 

Återbesök innebär att när man gjort en förlängning så har ens egna naglar inte hunnit växa så mycket än, så då filar man på materialet som är på så det blir tunt och jämnt, förlängningen är kvar och man lägger på nytt över det. Gången man kommer efter det är ens egna naglar förhoppningsvis tillräckligt långa så det räcker att göra en förstärkning.

Resultat:




Regnväder

publicerat i Leon
Vi trotsade dagens regnväder och begav oss hela familjen till parken och lekte imorse. Tyvärr gör vi inte såna saker så ofta, fattar inte varför. Leon älskar ju det! 
Jag vill åka och bada med honom snart också, det var väldigt längesen nu. 





glitternaglar

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Igår gjorde jag en förstärkning som jag också blev supernöjd med. Jag själv älskar glitter så då är det extra kul när en kund vill ha det :)




Trött?

publicerat i Vardagsliv
Vi är barnlediga ikväll som sagt. Oskar tar det på fullt allvar och slocknade kl 20.30.

Det var den kvällen det. Vi som skulle ha Twilight-maraton...




Bästa hittills!

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Just nu är jag så himla glad för jag har lyckats göra en förlängning jag är jättenöjd med! Det är det bästa jag åstadkommit hittills faktiskt. 
Sen är det väl så att när jag är färdigutbildad och gjort ett antal fler förlängningar så kommer jag tycka att "hur fan kunde jag tycka att det där var bra?!", men jag är för tillfället supernöjd iallafall. 

Leon är hos farmor & farfar ikväll och ska sova där och ha mysigt. Jag har en förstärkning att göra imorgonbitti så det är skönt att få pyssla med det i lugn och ro.





Mina naglar

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Äntligen har JAG fräscha naglar! 
Jag är väldigt trött på raka naglar så det är inget jag själv vill ha för tillfället, så det fick bli mandelformade som det så fint heter. 

Om man ska vara petig så ska naglarna egentligen inte vara så tjocka som de är. Det är inte jag som har gjort dom, och hade jag gjort på mig själv hade de väl sett förskräckliga ut så jag är för tillfället nöjd :)




Hoppsan

publicerat i Leon
Ibland, eller typ ganska ofta låter jag honom göra som han vill. Idag i tron om att färgen skulle försvinna lätt. Så var inte fallet. Imorgon blir det mun-skrubb i badet!




imorgon

publicerat i Vardagsliv
Har mycket i huvudet just nu. Kan inte tänka klart... 
Ska bli skönt med nagelskola imorgon så jag får tänka på annat. Dagarna går så fort där. Man börjar och vips så har hela dagen gått.




...

publicerat i Vardagsliv



Söndelisöndag

publicerat i Vardagsliv
Sabina kom hit imorse så jag fick öva på förlängning med fransk manikyr. Sen har min pappa varit här och putsat våra fönster. Det behövdes verkligen, nu kan vi se ut igen typ. Thank you!
Veckohandling och storstädning har vi också hunnit med. Vi skulle även behöva rengöra den där jäkla mikron... Tänker på det jämt men ändå blir det aldrig av.
 
Jag har varit på ett litet möte ikväll också som handlar om den närmaste tiden som kommer nu framöver... 
Mmm spännande va! 
Nu vill jag inte berätta mer om det eftersom jag inte vet mycket mer själv egentligen, men imorrn ska jag till Nyföretagarcentrum och få lite kött på benen när det gäller allt det där. 
Ja, vi får väl se vart allt leder. Det finns väl trots allt en ljus framtid för mig också.
 
Idag valde jag Leons kläder. Då blir det oftast kläder han inte använder till förskolan. Typ som scarf och skinnjacka...
 



Fredagen är här

publicerat i Lchf
Hellooo, det är äntligen fredag!!!

Jag vägde mig idag och nu väger jag 70,9 kg. startvikten var 80,4. Tummen upp till mig! Jag förvånas varje gång jag ställer mig på vågen eftersom jag äter en del godis och sådär och tänker typ, när kommer smällen? Snart kanske...

Nu har jag lite fler färger till naglarna iallafall. Det är inte mycket men man har ändå lite fler valmöjligheter. Man kan ju göra mer än en helfärg på varje nagel liksom. Ett förslag är lila tipp med glitter över (jag har massor lösglitter också). 




"Gaglack"

publicerat i Leon
Leon ville ha nagellack idag när han såg att jag satt och pysslade ensam vid mitt lilla bord. Han har uppenbarligen varit observant när jag fixat naglar på andra för han satte fram sin lilla hand så fint och höll så stilla så jag kunde måla ordentligt. 


Först var det askul!



Sen skämdes han eller något...




Klia ordentligt tack!

publicerat i Vardagsliv
Leon: "Mamma klia!"

Jag: "Pappa kan klia, han är jätteduktig!"

Leon: "MAMMA KLIA!!"

Jag: "Ja, ja. Okej......"

Jag går iallafall in för det när jag ska klia, till skillnad från Oskar (ja, jag ljög för Leon...ooops)
När han för en gång skull kliar mig så ser han oftast på tv samtidigt. Han kliar två drag.....stannar upp typ 10-15 sekunder (det är nåt intressant på tv)....kliar ett par drag och så fortsätter det så där. 
Alltså? Det är inte skönt!!! Man blir bara frustrerad och så tycker han att jag tjatar när jag säger att han ska klia ordentligt.

Får ni något ryggkli av era sambos, hur gör dom? Kanske att vi ska slå ihop alla och så får de gå någon form av kli-kurs som jag kan hålla i.






De första julklapparna

publicerat i Vardagsliv
Och så var de första julklapparna köpta och inslagna. Lagom till jul kommer jag ha glömt vad som ligger i, så det blir en överraskning för mig med! Hoppas jag inte råkar köpa samma sak flera gånger bara. 

Det är skönt att sprida ut inköpen av julklappar lite. Det blir så mycket pengar på en gång om man köper alla samtidigt, samma månad. 




Söndagen

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Igår kom mamma hit och gjorde en förstärkning och när vi var klara med det så tog hon med Lelle hem. Så han osv där inatt och har haft en rolig dag med familjen. 
Själv så har man haft städ-dag och tvättat lite, och så kom min kusin Paulina och faster Rina hit. 

Paulina ville ha förstärkning och ganska diskret. Och nu har inte jag jättemycket färger att välja på så det fick bli lite glitter över bara


Rina tyckte att hennes klor redan var starka så hon fick lite gellack på


Imorgon kommer det hit två personer som båda vill ha förstärkning. Det blir kul! Öva öva öva.

Nu ska jag se på tv. Partaj är ju ikväll också, älskar det!

Min oro

publicerat i Vardagsliv
Ni kanske minns att jag för ett tag sedan berättade att jag lider av en extrem oro hela tiden för typ allting?

I måndags var jag på vårdcentralen hos en läkare som nästan direkt kunde säga vad jag led av exakt och vad jag kan göra åt det. 
Själva oron kan man inte få bort, men man kan dämpa den och lära sig hantera den. Bland annat då genom KBT som jag ska gå. 

Det känna himla skönt att veta att man kan få hjälp, för den oron som jag har förstör lite av mitt liv och även för närstående såklart. Jag är väldigt glad att jag vågade kontakta vårdcentralen. Jag har dragit mig för det väldigt länge, vet inte varför egentligen.

Jag har även köpt en bok som blir min kommande kvällsläsning, det känns som att den passar mig.





Min första förlängning med fransk

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Jösses...
Har suttit med Madde och pysslat med en förlängning med fransk manikyr i 3 1/2 timma. Jag förstår att det är det vi ska göra på provet sen, för fy fasen alltså vad svårt det är att få till den vita kanten! Eller det är svårt att få till precis allt rätt.

Det här är alltså min allra första franska förlängning. Jag vill egentligen inte visa bilden men jag tycker ändå ni ska få se min förvandling från dålig till bäst.




Min första förstärkning

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Okej, här kommer den, min första förstärkning. 
Det är massor jag inte är nöjd med, men helt okej för att vara första gången får jag väl tänka.




Redan torsdag

publicerat i Vardagsliv
Kom hem för en stund sen från jobbcoachen. Jag håller på att laga mat samtidigt som jag gör uppgifter som måste göras från coachen. 
Vi har intensiva jobbsökarveckor nu och i korta drag innebär det bland annat att man söker/letar jobb åt en annan person i gruppen. Vi gör även en kartläggning av personalbehov hos olika företag och det ger ju jobbmöjligheter för då vet folk exakt vart de kan söka jobb.

Lite senare i eftermiddag blir det att öva nagelförstärkning. Den villiga personen att bli övad på heter Kim. 
Om det blir bra så kommer jag lägga upp resultatet ikväll, men ni får tänka på att det är min första förstärkning jag gör hemma själv utan lärarens hjälp, så var inte så kritiska är ni snälla. 
Sen är det ju också så att något som ser bra ut för er icke-nagelterapeuter ser skit ut i mina ögon för jag vet vad jag ska titta efter för fel. 
Men vi får se, återkommer eventuellt med resultat.




Förlängning

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Oj vilken dag!

Idag lärde vi oss att bygga en förlängning på mall med fransk manikyr och aurora-glitter. Det var verkligen inte lätt! Igår fick jag nästan för bra självförtroende när förstärkningen var så lätt. 

Jag hade min första kund nu ikväll och det blev Emma. Jag tänkte leka proffs och göra förlängningen vi lärde oss idag, men den blev skit! Men det gäller bara att öva och öva och öva och till slut blir man ett riktigt proffs. 
Vi får väl se nu hur länge det håller på stackars Emma, men som tur är så har hon överseende. 

Här skulle jag lagt in en bild på Emmas naglar men jag vill verkligen inte göra reklam för mina dåligt gjorda naglar så det får bli tomt. 

Förstärkning

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Så här kan man se ut när man blivit övad på under dagen. Idag har vi som sagt övat förstärkning med färg och med fransk manikyr. Nu är man proffs på det också. Och så himla kul!!! 

Alltså detta är vad jag vill syssla med. Hoppas känslan håller i sig för evigt. 




RSS 2.0
Till Toppen