happy new year!

publicerat i Vardagsliv

Gott nytt år på er!
Nu är vi i herstaberg och släkten kommer snart. Leon har precis vaknat och ligger och myser hos moffa.


gris

publicerat i Vardagsliv

Vi spelade ett julklappsspel i fredags förra veckan och så vann Oskar denna spargris som man målar själv.

Jag blev så avundsjuk att jag fick måla halva grisen. Den blev bra till en början, men sen blev det för mycket med alla hjärtan.

Finns eller fanns på Lidl för 50 kr.


badkille

publicerat i Leon

Min lilla badkille har fått bada idag. Det tycker han om! Ska nog ta en dag om ett tag och plaska lite på badhuset.

Nu ska vi börja se säsong 3 av Glee. Spännande!!


glee

publicerat i Vardagsliv

Jag fick min älskade Glee-box av Oskar i julklapp. Har sett lite mer än halva boxen nu. SÅ BRA!! Synd att vi inte har kanalen som säsong 3 visas på. Det blir att önska sig säsong 3 till nästa jul.

På tal om att önska sig saker så fyller jag år om ca en månad. Den 5:e februari rättare sagt.

Lugn.. Det kommer en önskelista!


rutiner

publicerat i Leon
Idag har vi, hela stora familjen (jag, oskar, leon, stella, milton, malte och stina) varit i Herstaberg hela dagen och hälsat på. Vi har inte gjort någonting speciellt alls. Det är skönt att åka iväg hemifrån och bara vara, liksom.

Leon blir ju ganska ofta övertrött och jag har en liten aning om varför han blir det och gråter så man får vyssja honom tills han somnar. Det var jättelänge sedan som vi bara la honom i sängen så att han får somna av sig själv.
Jag la honom i sin egna säng efter morgonmålet när jag märkte att han började bli lite trött, och så låg han där en liten stund och pillade och lyssnade till musikmobilen. Och så somnade han!
Likadant gjorde jag alldeles nyss, och nu sover han. Jag tror nog att det är mer fasta rutiner som behövs. Han har ju liksom somnat lite varstans annars. I soffan, eller i min famn eller Oskars. Bebisar gillar ju rutiner har jag läst.

Förresten så har jag köpt ett andningslarm på Blocket. 600 kr fick jag ge för det, och annars kostar detta 1500 kr. Så det var en bra deal tycker jag. Jag tror verkligen att jag kommer bli lugnare av att ha ett sånt. Eller som Oskar sa... "sen kommer du ju bara oroa dig för att den kanske inte fungerar som den ska, och gå och kolla det hela tiden", hahaha, ja. Gör jag det så lovar jag mig själv att gå i terapi!

3 saker om er

publicerat i Vardagsliv

För några dagar sedan skrev jag 3 saker ni inte visste om mig. Nu vill jag veta 3 saker om er, mina läsare.

Skriv 3 saker jag inte vet om dig i kommentarsfältet med namn (inget kul att veta något om en anonym), och bloggadress om du vill.

Shooot!


torsdag

publicerat i Vardagsliv
God morgon!

Oskar har semester den här veckan, så jag vet knappt vad det är för dag. Kommer sakna honom och hjälpen med Leon när han återgår till jobbet nästa vecka.

För övrigt så mår jag mycket bättre idag. Är inte lika förkyld som igår, och huvudet är inte alls lika tungt. Natten gick bättre idag. Var inte alls lika orolig som natten innan. Det är så himla varierat! Men jag ska prata med Oskar och hoppas, hoppas, hoppas att han förstår mig och vill investera i ett andningslarm. Jag tror faktiskt att det kan hjälpa mig med min oro så jag får sova lite bättre på nätterna. För på dagarna är allt bra liksom, då är jag inte alls lika ängslig och orolig.

Inatt har min bror Alex sovit här. Oskar och han satt och spelade playstation, och jag vaknade nån gång av mannen i Buzz, frågesportspelet, ni vet?

Valparna har tyvärr inte blivit sålda än... fel tid att sälja valpar nu runt jul.. hade nog varit mycket bättre att få valpar på sommaren så att folk kan ta dem när de går på semester. De verkar så himla rastlösa i sin lilla inhängnad så jag tog ut dem på gården nyss. De ville inte springa omkring ute som de gör inne. Kanske för att det blåste lite väl mycket. Får vänta lite tills blåsten lägger sig.

sjukis

publicerat i Vardagsliv

Nej ni, inte många knop gjorda idag.. Jag är fortfarande förkyld och det är jättejobbigt! Leon är också lite snorig, men inte så att det rinner eller täpper till. Vi har köpt såna där droppar ni tipsade om, ifall det skulle bli värre.

Ska nog köpa mig en gottepåse till ikväll och smaska på.


Rädd

publicerat i Vardagsliv

Jag blev jätterädd inatt! Varje gång jag vaknar så tittar jag till Leon.

Klockan var väl ca 01 så jag hade sovit någon timme eller två. Jag känner på hans kind och den är jättekall. Jag fick panik och mådde illa, och sekunden efter känner jag på magen om den åker upp och ner - och det gjorde den! Fy vilken lättnad!! Jag hatar att jag inte bara kan koppla av och ta det lugnt. Så himla jobbigt!


sms-biljett

publicerat i Vardagsliv

Finns det någon som vet hur man gör på spårvagnar när man har sms-biljett? Man vill ju helst inte lämna vagnen för att gå fram och visa upp biljetten för chauffören. Speciellt inte om det är mycket folk och man har väskan på vagnen och allt sånt.


flygrädsla

publicerat i Vardagsliv
Jag har alltid varit rätt så lugn när det gäller flygning och sådär. Det är mest min faster och min kusin som har suttit i fosterställning och gråtit när det kommit luftgropar.
För tre år sedan var jag riktigt rädd. Lamporna började blinka och det var mörkt ute, och det var massor med luftgropar. Då började jag gråta. Då flög vi till Spanien och då var hela familjen med.

Thailandsresan på 10 timmar för två år sedan var också lugn... då flög jag utan min familj så ifall något skulle hända då så slapp ju iallafall de dö. Haha, sjukt jag tänker va?

Nu när resan till Thailand börjar närma sig så har jag tänkt och tänkt och kan inte sluta tänka på att "tänk ifall något händer och vi störtar"... Jag har liksom blivit väldigt mycket mer orolig sedan Leon föddes. Nu ska ju han med till Thailand och om vi dör under flygresan så får han ju inte växa upp. Samma dödsångest fick jag ju häromdagen när jag hade så himla ont i magen att jag trodde jag skulle dö. "Leon kommer växa upp utan mamma", och "Jag kommer dö och kommer inte få se Leon växa upp"..

Jag vet ju att det är större risk att dö i en bilolycka än i en flygkrasch, men jag känner mig ändå mycket tryggare i en bil än i ett flygplan. Kan vara att jag är väldigt rädd för höga höjder och ofta drömmer att jag faller?


Leons första jul del 3

publicerat i Leon
Igår åkte vi till Katrineholm för att fira en tredje jul med farmor och kusinerna.

När Paulina var barnvakt åt Leon märke hon visst hur förtjust han var i Babblarna för han fick små gummiplast-babblarna som han kan suga på lite och leka med.



Här hade vi precis kommit och en fördrink serverades.


Jag och Oskar. Jag blev tyvärr lite sjuk som ni ser, på julaftonskvällen. Förkyld och ont i halsen.. inte kul!!


Blixten gör honom visst lite bekymrad.

Vi fick god mat hos farmor och min älskade efterrätt. Nu vet jag inte vad den heter, det är något med vit choklad och hallon. Jag bara äter och är glad.

På tal om sjukdom och sådär.. hur gör man när barn blir förkylda? Kan de andas genom munnen eller ska man köpa nässpray eller något? Leon har ju inte varit sjuk en endaste gång än, peppar peppar, och hoppas jag kan hålla honom från sjukdom hela livet. Jag har varit förkyld en gång och det var för ett par månader sedan och då blev han inte sjuk.

Leons första jul del 2

publicerat i Leon
Vi åkte från Herstaberg på julaftonsförmiddagen till Kimstad och fortsatte fira julaftonen där. Här kommer lite bilder...



Här blev han också bortskämd med klappar.
Vi alla tre ihop fick bl.a vagnen vi ville ha. Babytravel Bangkok. Den kommer vi använda i Thailand och även senare efter när han kan sitta ordentligt. Den är jättelätt och smidig att köra, så den blir super i Thailandet. Det är lite synd att den inte går att ha vänd mot sig så man ser barnet, men under dessa två veckor som vi kommer använda den nu när han är så liten tror jag inte skadar. Han lär ju mest sova i den så han tar nog ingen skada.

sovmorgon

publicerat i Leon

Leon bestämde sig för att ta lite sovmorgon och sov till halv åtta. Sen låg han och babblade till åtta och då var det dags att gå upp.

Nu sitter han och leker i sin stol som han verkar gilla väldigt mycket. Varje gång han kommer emot musik-knappen så tittar han upp mot mig som om att han vill kolla att det är okej, eller något.

Snart ska vi iväg och storhandla lite.

 


leons första jul del 1

publicerat i Leon

Här kommer en liten släng av bilder från i lördags på morgonen då vi firade med min familj i herstaberg.

Då fick Leon bl.a en läragå-stol, pyjamas, stickad tröja, jeans och t-shirt, skinnjacka, strumpor, dregelscarfs, vattentålig bok och säkert mer som jag inte minns just nu.

 


jag dog nästan

publicerat i Vardagsliv
Hej! Hoppas ni har haft en trevlig jul. Fick ni några fina julklappar? Det fick iallafall vi. Är supernöjd!! Bilder och lite sånt kommer senare, men nu tänkte jag berätta om min nära döden-upplevelse.

Igår efter maten, precis när Kalle Anka skulle börja fick jag jätteont i magen. Ni vet värkarna man har när man ska föda, så ont hade jag fast det var i övre delen av magen. Precis under lungorna. Jag kunde knappt sitta, stå, gå eller ligga. Jag blev så himla rädd! Jag brukar aldrig ha ont i magen och jag har aldrig i hela mitt liv haft ont i övre delen av magen. Det är mest när man är skitnödig som man kan få lite ont, men det är ju i nedre delen av magen. Ja, iallafall. Jag trodde att jag skulle dö på riktigt.. trodde verkligen att något var riktigt fel, att någonting hade spruckit, typ tarmen och all mat flytit ut i kroppen eller något. Jag var påväg att säga till Oskar att ringa ambulans, för jag stod inte ut med smärtan!

Jag hade alltså gått ifrån tvn och var väl borta i 30 minuter, om inte mer. Till slut kommer Oskars mamma upp och kollar vad jag har för mig, och då börjar jag gråta. Både av smärta och rädsla. Hon gav mig två tabletter av något slag, och efter en stund gick det över. Magkatarr trodde hon att det var. Jag har ingen aning, men det kan nog stämma.

Vill aldrig mer ha sådär jäkla ont. Ska aldrig mer äta julmat. Aldrig!

julafton

publicerat i Vardagsliv

Vaknar upp på julaftonsmorgon med ont i ryggen men med ett utsövt barn. Det är jul det :)

Nu hoppas jag att Leon somnar om skönt ett par timmar och att min ryggvärk går över så man kan njuta av livet lite extra!

GOD JUL IGEN!

Ps. Leon har redan fått 3 pyjamasar. Fy fan vad bra!


god jul

publicerat i Vardagsliv

Jag önskar er alla en god jul!

Jag är trött och det blir väl sängen om en stund. Leon har inte varit på sitt bästa humör nu under kvällen. Jag tror det beror på att vi inte är hemma. Nu ligger han i sin resesäng med sitt täcke och kudde hemifrån så han känner igen lite lukt iallafall.


Leons första klapp

publicerat i Leon

Här är leons första julklapp. Den fick han av hans mormor och morfar och den gillas skarpt!

 


Konstigt mail

publicerat i Stella & Milton

Vet inte om det är nån som driver, eller vad är det här?

 

 

Hahaha.


Finklädd

publicerat i Leon

Fin kille med skjorta.
Idag ska först till Ikea och sedan till herstaberg för att fira lite jul och spendera natten :)


Vuxenspråk

publicerat i Leon

När jag är ensam med Leon så pratar jag med honom som en vuxen. Inte ofta alltså, men ibland händer det.
Jag satt nyss och sa typ "kan du berätta varför du gråter?" "vad gör jag för fel?" haha.. I hopp om att han ska svara och berätta.


Ikea imorrn

publicerat i Vardagsliv

Som jag berättade häromdagen så åker vi till Ikea imorgon. Min teori är ju att det inte alls är mycket folk just imorgon. Alla åker ju iväg dit de ska fira jul, så inte har de väl tid med Ikea dagen innan jul. Lite hopp får man väl ha iallafall.

Risken är väl större att folk åker till Ikea dagen innan julafton och köper de sista klapparna. = packat med folk.

Vad tror ni?


öronproppar

publicerat i Vardagsliv

Sedan ett par år tillbaka så har mitt vänstra öra sprakat/knastrat eller hur man ska förklara, vid höga ljud. Jättejobbigt! Jag kan inte alls spela hög volym när jag har hörlurar och det är ju det man vill när man har såna. Iallafall jag.

Vet inte om detta är en början eller form av tinnitus?

I vilket fall som helst så sprakar det var eviga gång Leon skriker. Idag satte jag i öronproppar och det blev mycket bättre. Måste nog skaffa mig något slags hörselskydd som jag kan ha hela dagen för detta är nog inte så bra. Inte så jäkla snyggt att gå omkring med en gul öronpropp heller.

När jag gick på gymnasiet kom det en kvinna och föreläste om just tinnitus och vad man kunde göra för att motverka det och massor sånt. Hon hade även hörselskydd som var designade så de knappt syntes, och så hade hon några med bling på så det liknade ett örhänge.

Kanske ska skaffa mig ett par sådana.


blixt

publicerat i Leon

När blixten kommer fram på mobilen kan han resa upp huvudet, för då är det något intressant som händer. Annars hatar han att ligga på mage.. Då kämpar han och kämpar och kämpar.

Just nu har jag intagit sängläge med Leon hos mig. Får se ifall han vill sova eller skrika ikväll.


träning

publicerat i Vardagsliv

Här slår vi två flugor i en smäll. Oskar får sin dagliga träning och Leon får träna på att hoppa. Än verkar han inte fatta att man ska hoppa i gungan. Han sitter hellre där som en liten känguru-unge.


mycket på en gång

publicerat i Vardagsliv

Som jag skrev förut så ska allt gärna ske på en gång, så därför matade jag Leon (babysitter och en uppbyggnad av flaskställning) samtidigt som jag stekte pannkakor och gjorde en sockerkakssmet. Flaskan åker ju självklart ner 20 ggr när jag håller på med smeten, men det gick ändå bra till slut.

Men jag förstår inte riktigt hur jag tänkte. Eller jo, jag tänkte att när jag ändå steker pannkakor så kan jag göra en sockerkaka också. Det går fort!

Resultat...


3 saker ni inte visste om mig

publicerat i Vardagsliv

Jag blev visst utmanad av Nea att skriva 3 saker ni inte visste om mig... Har suttit och tänkt ett tag nu, men det är ju så svårt att komma på sånt där. Det finns liksom saker som en person vet om, och andra saker som en annan vet om som inte de andra vet om, förstår ni?

Så jag riktar mig nu till er som inte känner mig alls.

• Jag gjorde en plastikoperation för ca 3 år sedan. Jag får se ifall jag berättar mer om det någon gång. Jag har ju varit ganska privat i bloggen förut som jag har försökt att tona ner nu.

• Jag är jätte naiv och spontan och vill att allt ska ske så fort som möjligt, men ändå så älskar jag planering. Förstår inte riktigt hur det går ihop sig?

• Jag hatar att prata om döden och får för mig att något kommer hända om jag gör det. Det är knappt så jag vill skriva det nu.


skrik och gråt

publicerat i Leon

Jag blir lite förtvivlad nu när Leon är i denna tråkiga fas. Vissa dagar är han helt underbar, och andra ett litet monster.

Han skrek och skrek och ingenting hjälpte. Att stå under fläkten eller gå omkring och vagga hjälpte inte heller. Varför är han ledsen liksom? Jag undrar vad det är.

Nu ligger han och sover.. Han får ju skrika tills han blir trött. Åtminstone så har jag honom i min famn när han gråter, så han inte känner sig övergiven. Mer kan jag inte göra!


resesäng

publicerat i Vardagsliv

Måste berätta en rolig grej som jag skrattade så mycket åt idag.

Mamma åkte till babyland idag för att köpa en resesäng åt oss. Just idag kostade den 199 kr, endast idag! Ett riktigt fynd alltså!
Hon stod redo klockan 10 när de öppnade och där stod också massor med andra som skulle ha resesängar.

När folket ser att de börjar öppna så börjar de trycka på, haha. Det kanske inte låter så jäkla kul men jag garvar nu när jag skriver! Alla typ rusar in och en som jobbar där var tvungen att säga "alla som ska ha resesängar följer med mig" eller något liknande, och alla springer mot resesängarna och river åt sig. Mamma trodde nästan inte hon skulle få någon, men det fick hon.

Så nu har vi en resesäng för 199 kr som egentligen kostar 399 eller 599. (Beror på vart man köper den). På fredag ska vi till Ikea och köpa en madrass, kudde och täcke att ha till. Det finns tydligen en madrass till just resesäng men det är bara en bäddmadrass, och hur skönt är det att sova på en sån tunn tygbit. Inte så skönt.
Vi hade tänkt köpa madrass och sånt för presentkorten vi vann men bara madrass på babyproffsen kostar minst 300 och den billigaste kudden kostar 119. På Ikea kostar kudde 39 och täcke 79. Nu vet jag inte om vi gör så bra deal att åka till Ikea för 150 spänn plus det vi ska köpa. Hade ju 500 kr i presentkort på babyproffsen som sagt, men det känns så himla onödigt att köpa en madrass för 300 kr när man kan få den för 79 på ikea.


sebbe

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag träffat en kär, gammal vän. Sebbe. Vi har känt varandra sedan vi gick i 4an och har varit goda vänner sedan dess. Vi har varit med om så mycket tillsammans. Tyvärr har vi inte alls setts mycket nu på senare år, men när vi ses så är allt som det brukar vara. Vi kan prata om allting och det känns precis som förr när vi umgicks typ varje dag.


Jobbigt läge

publicerat i Vardagsliv

Jag mötte upp Matilda och så gick vi ner till öppna förskolan ihop. Hade tänkt få mig en trevlig stund, och det hade jag till en början.

När Leon hade ätit och var nöjd och glad (trodde jag) så blev han grinig och ostyrig. Trodde jag skulle kunna söva honom som jag oftast kan, men inte denna gång.

Vi fick helt enkelt klä på oss och gå därifrån. Kul! Men så är det ibland.


komma hemifrån

publicerat i Vardagsliv
Nu ligger Leon och vilar efter en runda på stan. Jag köpte den sista julklappen och lite mat.
Vi har ju förresten slutat med minifom-dropparna för ett tag sen. Vi tänkte sluta med babysemp 1 lemolac också. Den kostar ju lite mer än den vanliga babysempen, och den vanliga finns ju även i storpack så då får vi vara lite ekonomiska också. Ett paket på 4 liter går åt på ca 2 dagar här... Kanske 3 om vi har tur. Så det blir ju en del paket i månaden.

Lite senare ska vi till öppna förskolan. Jag var ju hemma nästan hela förra veckan, så det ska bli skönt att komma iväg lite. Det var tillochmed skönt att gå och handla i mataffären liksom. Bara det kan göra en hel dag.

Igår var vi ju ute i Herstaberg och hälsade på. Valparna har ju blivit så pass stora att man kan ta med dem lite mer nu. Det är nog bara bra för dem att träffa folk och andra hundar också. Mamma och dom har ju skaffat sig en ny, liten familjemedlem som heter Rocky. En svart liten boll som är chihuahua-pudelblandning.


Kul!

publicerat i Vardagsliv

Kul att man glömde plånboken i herstaberg igår. Kul att man kom på det när barnet är fullt påklädd och skriker och jag själv springer runt och letar! Kul att man skulle vara tidig och handla klockan åtta.

Som tur är jobbar min bror i stan så han tar med den när han börjar vilket är snart.


Vi vann

publicerat i Vardagsliv

Var det fler som vann presentkort på babyproffsen genom Facebook tävling? För både jag och Oskar vann 250 kr!! :)


avundsjuk

publicerat i Leon

Jag är så himla avundsjuk på Oskar. Han kan sova var som helst, när som helst och hur som helst. Häromdagen låg han och sov på golvet.

Jag tänkte då främst på nätterna. Jag sover dåligt. Leon vaknar och vill ha nappen eller bli omstoppad flera gånger och jag vaknar även flera gånger när inte han vaknar. Jag får ju ingen sömn!!!

Jag skulle så gärna bara vilja stänga in mig i ett mörkt rum över en natt och bara sova. Kunna släppa allt, bara för en natt liksom.

Vi försökte ju förra helgen.
Jag stängde in mig i sovrummet. Ska väl tillägga att jag hade öronproppar också. Oskar och Leon sov i vardagsrummet. Oskar sover och sover och sover, jag vaknar av att Leon gnäller vid 6 så jag måste ju gå upp innan han börjar illtjuta och inte ens då skulle Oskar vaknat.

Det funkade alltså inte. Jag vill ju det bästa för mitt eget barn så jag skulle nog inte vilja åka någon annanstans och sova heller, för då vet jag att Leon ligger där och skriker i 10 minuter innan Oskar ens vaknar, och så tar det ju en extra stund innan maten blir färdig också.

Jag ligger alltid steget före. Jag vet att när han sovit 45 min-1 timme så vaknar han snart, och då har jag förberett maten så den är klar tills han vaknar.

Hur ska vi lösa detta tycker ni? Hur gör ni?


ryggont

publicerat i Vardagsliv

Vaknade av att jag hade ont i ryggen. Jag tror att det är för att man går omkring och bär på 8 kg hela dagarna och hållningen är ju inte den bästa heller... Jag sitter alltid som en ostbåge och hur min rygg ser ut när jag går omkring vet jag inte.

Usch... Vet inte hur denna dag ska gå.


de små liven

publicerat i Leon
Nu är de ute på Blocket, våra små valpisar. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer blödig när det gäller att sälja iväg de små liven. Men jag har nog ställt in mig från början att de inte ska bo hos oss, och därför kommer det bli lättare att sälja iväg dem sen om en månad. Tror jag nu iallafall. Vi får väl se om jag står och storbölar sen när de ska hem till sina nya familjer.

Idag har vi inte gjort mycket.. Vi åkte ut till Oskars familj i eftermiddags och käkade lite och tittade på Harry Potter som var på tvn, och så kom vi hem nyss.

Idag har Leon skött sig exemplariskt. Skönt att han fick ro till att sova lite idag iallafall... men det är nog som sagt en fas nu vid 4 månader som han går igenom. Och fler lär det väl bli. Kan bara tänka mig hur puberteten blir. Hahaha!



På tal om små liv så blir jag ju fortfarande helt gråtfärdig när jag tittar på bilder från förlossningen och när Leon var nyfödd. Jag tänker tillbaka på hur det var och kändes och alla känslor kommer tillbaka.
Jag läste igenom min förlossningsberättelse häromdagen och då gick man ju igenom allt i huvudet. Man kommer liksom på nya saker som man glömt bort. Småsaker. Tex att när jag låg hemma i soffan runt fem-snåret så kunde jag inte ens prata när en värk kom och att jag grät av smärta. Och förlossningen sa att jag skulle avvakta ett par timmar. Hahaha, pyttsan!

färga håret

publicerat i Vardagsliv
Johanna, kan du färga på mig?



Jag tycker det är fint att ha sådär. Dock tror jag inte att jag skulle passa att ha så himla ljust där nere. Färgen de har på bilderna är bra nyans!

malte och stina

publicerat i Stella & Milton
Nu har vi tagit lite bilder som vi ska använda när vi lägger ut dem till försäljning, vilket är snart i dagarna. Kanske redan idag!! Spännande!



De är ju leveransklara den 13 januari och det är ju faktiskt mindre än en månad kvar. Tiden går så himla fort! Jag vill gärna att de som ska köpa dem kommer hit ett par gånger så man får se vad det är för typer.

svampbob

publicerat i Vardagsliv

Jag är ett stort fan av Svampbob. Satte på tvn och vad fick jag se om inte svampis då!! Blev jätteglad. Hahaha.

Julbordet var gott igår. Fast jag mådde som vanligt illa efter prinskorvarna och köttbullarna. Fattar inte varför jag gör det varje gång!


originalsvallet

publicerat i Vardagsliv

yes!!! Leon sover fortfarande. skönt att han äntligen kom till ro.

Själv har jag passat på att fixa till mig lite inför julbordet. Jag har inte plattat svallet idag... Det blir så himla platt där uppe hur mycket man än tupperar.

Jag tänkte, ni som läser min blogg dagligen och går in flera gånger för att se ifall jag uppdaterat..
Vad vill ni läsa om? Vill ni se fler bilder på Leon? Hundarna kanske? Eller mig? Vad vill ni läsa om som kan göra min blogg ännu mer intressant?


julbord

publicerat i Leon

Vi får hoppas att Leon är gladare och piggare när han vaknar. Nu har han sovit i en halvtimme ungefär och jag hoppas det blir lite till så han får lite sömn.

Ikväll ska Oskar och jag iväg på julbord så Jens och Paulina kommer hit och ska se efter Leon några timmar.

Jag har skrivit en liten lapp där det står allt man behöver veta om Leon som man kanske inte tänker på som utomstående.

Bl.a. Att han gärna tittar på babblarna när han är ledsen, han älskar att ligga på skötbordet och bli ompysslad, han gillar att stå upp och titta ut genom fönstret, granens alla ljus och kulor är fina att se på, han somnar helst i famnen med sin kanin över huvudet.


fas

publicerat i Leon

Leon är i någon fas nu, han sov 10 minuter mellan klockan 8 och 11. Till slut gick vi ut med honom i vagnen och där sov han i tjugo minuter tills vi kom upp igen.

Nu försöker jag söva honom i min famn och det verkar funka.

Han har även börjat med att vakna då och då mellan 21 och 01, så man får springa och försöka få honom att somna om. Så har han aldrig varit förut. Då somnade han liksom vid åtta och sov oavbrutet fram till fem-sex.


Dörrdekor

publicerat i Vardagsliv

Toalettdörrsdekor, från fyndiq.se


Bra!

publicerat i Träning

Madde kom förbi efter jobbet och hälsade på Leon. Hon fick även med mig på träning idag så nu känner jag mig bra!

Jag vill ju så gärna träna men det är liksom skönare att ta det lugnt och mysa med Leon hemma ju.

Men nu är det gjort och jag tror fasen jag ska bli puls-ledare istället för medel. Funderar faktiskt på bas puls för det är jobbigt det också. Speciellt med rätt musik. Musiken gör allt!!

Fin gran utanför FRISKIS


stan

publicerat i Leon

Ett tag efter att vi kom hem efter promenaden kom Ellie hit. Hon snodde en macka och sen ville hon att jag skulle följa med på stan en sväng.

Satte Leon på sin favoritplats och så gick vi iväg.


sova

publicerat i Stella & Milton

Så här kan man ju också ligga och sova. Ser skönt ut!!

Jag hoppas att de som köper valparna behåller namnen för jag tycker de passar så himla bra nu när de hetat så ett tag!


promenad

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi hemma efter en väldigt lång promenad genom oxelbergsparken och bort runt NT och lite sånt. Fattar inte varför det tog så lång tid för det brukar det inte göra. En timme tog det.

Efter en bit ville inte Stella gå mer så hon fick åka snålskjuts i korgen. Hon verkar vara väldigt känslig mot kyla för när det är kallt eller snö så börjar hon halta. Får köpa hundskor till henne.


valparna - malte och stina

publicerat i Stella & Milton

?

publicerat i Vardagsliv
Kan någon förklara för mig varför man får mycket mindre pengar den sista månaden man planerat föräldrapenning för? Planerade ju från september till december och får ca 6000 vanligtvis, och denna månad får jag bara runt 2-3000... underligt.

Bvc

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi varit på Bvc. Först och främst för att se ifall min oro hade blivit bättre till sist, och så mättes och vägdes Leon också. 64 cm lång är han och han väger 7,3-nånting om jag minns rätt.

Min oro har blivit mycket bättre sen förra gången jag var där. Den lättade oerhört mycket när jag frågade hur de andra mammorna kände när vi var på mammaträffen i Lindö.
Svaret blev ju att de var typ lika oroliga som jag. Vet inte om det är att man inte känner att man är ensam om att känna oro, att nästan alla mammor känner precis likadant? Vem kom på "ensam är stark" egentligen? Stämmer ju inte.

Nappen är från fyndiq.se


radarparet

publicerat i Vardagsliv

twilight 21.00

publicerat i Vardagsliv
Kan nog inte få nog av den filmen. TWILIGHT. Den är ikväll klockan nio och den ska jag se, helt klart. Även om jag då har sett den tvåhundrafyrtiotretusenmiljarder gånger.

Jag undrar om jag om 20 år kommer tänka tillbaka och typ, "fyfan vilken jävla tönt jag var"... Jag tror inte det faktiskt. Skulle kunna tatuera in något som har med Twilight att göra, faktiskt. SÅN nörd är jag! Just nu och har varit i tre år iallafall.


vaccinera sig eller inte?

publicerat i Vardagsliv

Inför resan förra gången vi var i Thailand så vaccinerade vi oss mot hepatit a och b. Svindyrt vaccin! Gick väl på runt 1000 kr eller något, minns inte riktigt.

Jag förstår ju att man bör vaccinera sig, men hur stor är risken att man smittas och hur insjuknar man?

Jag har iallafall inte råd att vaccinera mig för så mycket pengar, men handlar det om att överleva eller inte, eller typ att bli förlamad och såna grejer så är det ju klart att jag vaccinerar mig.

Om det har någon betydelse i det hela så ska vi ju bo på en turistort, så vi ska ju inte bo i grottor och resa runt och äta maskar som Bear Grylls i Extrem överlevnad.


Lusse-Lelle

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi firat lucia på öppna förskolan. Det kom många mammor med barn i leons ålder, så det var trevligt!

Leon har inte alls sovit bra idag. Klockan åtta ville han äta och mellan åtta och elva sov han typ 45 minuter. Efter det var han vaken och vägrade sova. Han somnade i vagnen ca 30 minuter när vi gick till ÖF.

Vanligtvis så vaknar han, ligger en stund på en filt och leker, äter, är vaken ca 30-45 minuter till och somnar sedan och sover i ca en timme. Sen börjar det om. Plus att han sover extra länge mitt på dagen men det skippade han ju idag.

Han var jättetrött nu utan gnäll och somnade så fint i min famn, så får se hur länge han sover nu. Jag hoppas på att sista målet mat blir runt 20-21, men med honom vet man aldrig. Han vaknar nog om en stund igen.


babblarna

publicerat i Leon
Leon gillar Babblarna.



söt

publicerat i Leon

Vissa gör allt för att göra sina barn söta. Andra... Ja, han kan ju inte vara annat än söt :)

 


halsduken är klar

publicerat i Leon

Igår blev jag klar med min lilla skapelse. Jag har inte testat den på Leon än, men jag tror att den är lite stor. Skulle nog gjort den lite mindre ändå.

Fast kul för honom att ha ett litet minne. Hans första halsduk som mamsen stickade. Låter lite som att jag är 73 år och sitter och stickar!

 


måndag

publicerat i Vardagsliv

Inte många knop gjorda idag inte.. Har vart och hämtat ut en julklapp som jag beställt bara.

Imorgon ska vi ju på öppna förskolan vid strömmen och fira lite lucia. Ska bli trevligt!


leon önskar sig...

publicerat i Leon
Någonting som Leon behöver är pyjamasar. Man kan inte få nog av pyjamasar... Storleksmässigt så är det 74 som gäller. Jag tycker att han växer ur dem så himla fort. Just nu har han en pyjamas i storlek 68 som passar fint, men han växer ju.

Jag har sett en jättefin pyjamas från H&M. Den ser lite ut som en gubbpyjamas. Det är en långärmad tröja och rutiga byxor med snörning i midjan. Så himla sött! Tror den fanns i blått och beige... vill nog ha beige.

Nackdelen med 2-delad pyjamas är ju att tröjan åker upp hela tiden, men det gör inget för min del. Tröjan kan man ju stoppa in i byxorna.
Om ni vill köpa en hel pyjamas så är det ganska viktigt att den har fötter. Leon är så himla kall om fossingarna så då slipper man ju sätta på honom strumpor om pyjamasen redan har fötter. Har ni redan köpt pyjamas och den inte har några fötter så behöver ni självklart inte gå och byta :)

Någonting mer han önskar sig som jag skrivit tidigare är dregel-scarfar. Han dreglar ju en del och det är också synd att förstöra kläderna med kräks som kan komma upp ibland, och då är en scarf bra!

Strumpor!!!!!!!!!!

söndag

publicerat i Vardagsliv

Nytränad, nyduschad.. Behövdes efter helgens godisintag. Jag var på ett pass kl 11, medeljympa. Det var inte alls lika kul som förra söndagen då det var någon annan som ledde passet.

Lite bilder jag hittade i telefonen som är tagna igår när vi var i herstaberg.


ny header

publicerat i Vardagsliv

Om ni inte har sett det så har jag gjort en ny header. Alldeles själv dessutom. Lite hjälp fick jag av Oskar, men det mesta gjorde jag själv.

Tryck f5 om du inte ser den!

Vad tycks?


tomteluva

publicerat i Leon
Vi hade ju tänkt att köpa en pepparkaksdräkt till Leon som han skulle ha på julafton och sådär. När vi har tittat (vill ha från Lindex) så har hans storlek varit slut, typ 5 ggr, så igår fick jag nog.

Vi var på Åhlens och där hittade vi en söt tomteluva. Den kostade bara 30 kr, så ska man vara snål och jämföra med dräkten som kostar 149 kr så har vi tjänat in en slant. Dräkten kommer han ju bara kunna ha i två dagar under hela året, så det är väl ganska onödigt köp ändå om man ska se det så.

Tomteluvan får han ha på sig på lussefirandet på öppna förskolan på tisdag :)


Leon i sin krokodil-pyjamas för ett tag sedan. På tal om tomteluvor liksom.

Klockan åtta imorse gick jag och Leon till Ica. Vi hade visst dåligt med ersättning till honom, så det var ju bara att bege sig ut för att handla! Det var faktiskt skönt att gå iväg så tidigt. Inget folk ute, inte på Ica heller, och Leon somnade sött i vagnen på vägen hem.

Halv åtta vaknar han nu för det mesta. Runt 5-6 vaknar han pigg i sin säng och då lyfter jag över honom till mig där han också oftast somnar om. Synd bara att jag inte kan koppla av riktigt ordentligt när han ligger där bredvid mig. Är väl rädd att jag ska kväva honom eller något och kan därför inte somna in på riktigt. Så även om jag legat där med honom och "sovit" i ca 2 timmar så känns det inte som det. Är inte utvilad ändå.

Men vad gör väl det när man har världens finaste guldklimp!

minihalsduk

publicerat i Vardagsliv

För ca ett år sedan var jag besatt av att sticka. Det enda jag kan göra är halsdukar och pannband, haha.
De enda stickorna jag äger är 10:or ioförsig, så jag kan inte sticka mycket annat.

Nu är jag igång igen och stickar just nu en liten grön halsduk till Leon.


publicerat i Leon


♥ vårat älskade, lilla hjärta bara växer och växer.
Tur att man verkligen njöt av spädis-tiden för den gick så himla fort! Jag skulle vilja spola tillbaka tiden 3 månader och få återuppleva Leon som en liten skruttis igen. Han var ju hundra gånger lättare att bära då med.

Jag hörde förresten att man inte ska smörja in bebisar med solskyddskräm, kan det stämma?! Låter ju konstigt. Och det måste ju bli oerhört svettigt i en soldräkt som täcker armar och ben. Tänk att sitta i en sån i flera timmar. Med tanke på att vi åker till Thailand om två månader.

Leon badar

publicerat i Leon
Lite bilder från när Leon plaskade i baljan igår.









Tur att vi fick till några bilder där inte lillsnorren syns.

Idag har vi tagit en promenad till min mormor. Hon bjussade på kaffe och macka. Efter det gick vi en sväng till stan. Inte så mycket mer har hänt idag.

En fläskfilé ligger nu i ugnen och till den blir det bea och potatisklyftor. Sen Idol-final. ROBIN ROBIN ROBIN! Kråkan får ju inte vinna.

Leon är på G!

publicerat i Leon

Leon brukar allra oftast ligga på en filt i soffan, men fick för mig att lägga ner filten på golvet idag efter hans kvällsbad.

Och vad fick jag se? Jo, han vänder sig nästan! Det är bara armen under som ska undan, men sen är han där.

 


dagens

publicerat i Vardagsliv

Idag fick vi byta de osköna jeansen mot pyjamasbyxorna istället.
En lite missmatchning med mönstrena där men vad gör väl det :)


lite tankar

publicerat i Leon

Äntligen är Oskar hemma för tre dagar!! Det är inte så himla lätt att vara ensam med en bebis typ 75 % av dagarna. Inte för min del iallafall, men det beror nog också på vad man har för bebis.

Leon tex, kan inte roa sig länge på egen hand. Man måste oftast gå och bära omkring på honom, eller underhålla honom tills han blir grinig och det är då han är trött. När han är trött måste man oftast också vagga omkring på honom.
Han har faktiskt varit duktig ett tag nu och somnat i mitt knä framför tvn på kvällen när han är riktigt trött.

Jag hoppas att det blir lite lättare sen när han kan sitta upp själv och pilla med leksaker och roa sig.

Bäst av allt tycker han om att åka vagn. Kanske är det den friska luften, eller att han är i rörelse hela tiden.


hundmys

publicerat i Stella & Milton

Ligger och myser med valparna. Sörjer även att jag har längtat och väntat hela dagen på greys anatomy, men det var ju sista för säsongen förra veckojäveln!

 


plattat hår

publicerat i Vardagsliv

Jag plattar inte håret så ofta utan sätter oftast upp det i en knut eller toffs, men idag fick jag för mig att platta det och göra mig lite fin inför mammaträffen som är snart.

Det jag vill komma fram till är att när man inte plattar håret så ofta så blir man lika förvånad varje gång att det växt så mycket sen sist.

Jag håller ju på att sparar ut mitt hår nu. Min page-period är över. Snart är den där fula mittemellan-perioden över också. (När håret inte är pagelångt och inte övertuttarna-långt.)

Så här ser jag och mitt plattade hår ut idag


Beach 2012.

publicerat i Vardagsliv

Ni anar inte hur skönt det var att träna!! Fyfan asså. Beach Thailand februari 2012, här kommer jag!! Hahaha. Skojade bara. Älskar godis och choklad för mycket. Jag får väl helt enkelt sitta i skuggan med Leon hela semestern. Med helkroppsdräkt.

Min farfar satt alltid i sin stol i skuggan under parasollet, och han var den som blev brunast.
Ååh jag önskar att han hade fått träffa Leon! Då skulle han prata och sjunga spanska låtar för honom!


bebisledig

publicerat i Leon
Okej, då var man barn- och hälften hundledig. Stella och valparna stannar här hemma med mig. Om ett tag ska jag bege mig mot Friskis och träna. Efter det ska jag hem och ta mig en lång, härlig, varm dusch! Glo lite på tv i min ensamhet ska jag också göra.
Oskars avslutning börjar inte förrän klockan åtta så jag vet inte riktigt när de kommer hem. Oskar jobbar ju imorgon så det blir väl inte alltför sent.

Vi var på öppna förskolan nere vid strömmen idag. Minns inte vad den hette nu, men det var jättetrevligt där nere! På tisdagar har de babyfika. Då får det bara komma barn som är upp till ett år gamla.

Imorgon är det mammaträff med bvc-gruppen. Blir också trevligt!

babyfika

publicerat i Vardagsliv

Leon ligger och sover och jag har precis vart ute med hundarna en snabbis. Kl ett ska Leon och jag möta upp Nea och Liv och gå på babyfika.

Senare ikväll ska jag nog till Friskis och träna. Blir ju eventuellt barnledig så man kan ju ta och passa på då.
Oskar ska på fotbollsavslutning ikväll och då kanske Leon ska följa med ut till Kimstad och vara med sin farmor.

Blir spännande. Har aldrig lämnat bort honom innan. Det är så svårt, men jag känner att jag måste släppa på tyglarna lite.


badhus

publicerat i Leon

När tycker ni det är lämpligt att åka och bada på badhus med en bebis? Leon blir ju som sagt 4 månader om 1 1/2 vecka.

Vi hade ju tänkt börja babysim på onsdag men tyvärr så har vi inte råd med det just nu. Julklappar, lån, räkningar osv. Det får vänta.

Då tänkte vi att man kan ta med Leon till badhuset så han får plaska lite för han älskar verkligen att bada. Iallafall hemma i baljan.

Jag tänkte mer på ifall det blir för omtumlande med alla ljud, människor, barn som skriker osv. Babysimmet antar jag är lite lugnare och mer harmoniskt.


sittdel invigd

publicerat i Leon

Idag gick jag upp på vinden och plockade ner sittdelen till vagnen. Kan ju säga att Leon stormtrivdes att få sitta upp och titta runt. Eller han tittade väl inte runt egentligen. Satt mest och glodde på mig :)

Det underlättar för min del att ha den istället för den är typ 30 kg lättare än liggdelen.


gissa bilden

publicerat i Vardagsliv

Ja, vad är detta för något egentligen?


chokladglögg

publicerat i Vardagsliv

Tar en kopp!


christmas spirit

publicerat i Vardagsliv

Idag plockade vi fram granen och diverse julpynt som vi hade kvar att plocka fram.


potatis och majs

publicerat i Leon
Leon fick ett par skedar majs/potatispuré idag. Det var visst spännande! Roliga miner, men mycket intressant smak verkade det som att han tyckte iallafall. Kul att se hur han reagerar liksom. När vi väl börjar sen på riktigt så hoppas jag att han inte vill äta varannan timma som han har gjort sen han var 1 vecka. Känns som att det enda jag gör är att blanda och diska flaskor.


familjedag

publicerat i Vardagsliv
Hej, hej, hemskt mycket hej!!!

Vi har varit ute i Herstaberg hela dagen med hela familjen.. (Jag, Oskar, Leon, Stella, Milton, Malte och Stina).
Min farmor är där och sover över så det var kul för henne att träffa Leon lite.

Jag fuskade förra veckan och tränade inte ett skit. Hade ju planerat att träna step på söndagen där. Hade liksom satt på mig träningskläder på morgonen. Snacka om att tagga hela dagen. Hade nog taggat för mycket, för när klockan blev 17 så hade jag ingen lust alls...
Men imorgon så!!! Antingen step eller medel klockan 11. Har inte riktigt bestämt mig än. Bäst för mig är ju att träna så tidigt som möjligt, så har man dagen sen att hitta på något. På eftermiddagarna är man rätt slut.

Nu ska vi titta på Elf. Missade den klockan 19 nu så vi laddade ner den istället. Julmys!
Hoppas vi kan gå upp och hämta julgranen imorgon och allt annat julepynt. Vill linda in Leons säng i sånt där glitter man sätter runt granen. Blir för överdrivet kanske? haha.

open eyes

publicerat i Stella & Milton

Idag har valparna öppnat ögonen. Jag tycker att de blev mycket sötare nu :)

Malte & Stina

 


bajs

publicerat i Leon

Leon vaknade och ville byta bajsblöja, sen somnade han i min famn. Han brukar ju alltid vilja äta när han vaknar på morgonen. Men inte nu.
Kan bero på att han åt sista vid 23 igår istället för kl 20... Fan bara att han var tvungen att skita så här tidigt. Hade varit skönt att sova ett par timmar till utan avbrott.

Kan ju inte somna om nu heller. Kollar på gossip girl på kanal 5 nu istället!


Mums!!!

publicerat i Leon

Blir irriterad när alla andra ska hålla på och säga vad som är rätt och fel hela tiden. Bara för att ni har gjort/gör på ett sätt betyder det väl inte att hela världen måste göra så eller att det är rätt. Det finns väl olika sätt att göra saker.

Man gör som man själv känner är rätt och bra, iallafall jag.
Leon tyckte iallafall att det var gott med blåbär och jag tror inte alls att han kommer dissa morötter och gröt sen bara för han har fått smaka lite frukt. 2 skedar gav vi honom. 1 eller 2 har väl ingen större betydelse?? Plus att 3/4 hamnade runt munnen så han kanske svalde 1 kryddmått!

Mums vad gott säger Leon!! Ska nog ersätta med fruktpuréer helt och hållet :)

 


Fredag

publicerat i Leon

Gissa vad Leon har gjort idag?

 


RSS 2.0
Till Toppen