"du är bara ansvarig för din egen lycka"

publicerat i Vardagsliv
Hörde Eric Camden säga det i Sjunde Himlen nyss. Jag har även hört det förut.

Jag vet inte riktigt om jag kan hålla med. Eller jag håller med på ett sätt, men ändå inte.
Man ska ju inte gå omkring och vara olycklig själv, men jag tycker det är självklart att man har ett ansvar för familj/sambo/vänner att de ska vara lyckliga.

Men som sagt, man ska ta sig själv i första hand. Men det är svårt.

Vad tycker ni om det ordspråket?

lantliga knoppar

publicerat i Vardagsliv
Jag var på stan idag. Hade planerat att köpa en födelsedagspresent till min bror Alex. Vad tror ni jag kommer hem med?
Ingenting till Alex, men självklart nya knoppar till garderoberna. Oskar kommer inte gilla dem, men jag fick inte välja en jättefin, blommig tapet till vardagsrummet, så det fick bli blommiga knoppar iallafall. Alltid något.

Jag gillar ju den där lite lantliga stilen. Om jag fick välja så skulle jag göra om allting här hemma och ha det vitt och lantligt. Som alla hem i tidningen Vakre hjem ifall någon har läst den. Det får bli i vårt framtida hus.

Jag köpte även 2 st bodies till bebisen.

gamla knopparna


nya knoppar. INDISKA, 29:-/st


De passar väldigt bra in med färgen vi har i sovrummet också. Är nöjd med köpet! De fanns även i vitt ifall någon är sugen..

pojke eller flicka?

publicerat i Graviditeten
Som ni vet så har ju bara jag, inte oskar, velat ta reda på könet på bebisen i magen. Jag har inte gjort något extra ultraljud för att ta reda på könet. Skulle ju faktiskt kännas lite trist om bara jag och inte oskar visste vad det var för kön. Jag får nöja mig med att det blir en överraskning, och blir lika glad vad det än blir. Jag tänkte mer på det praktiska när jag ville ta reda på könet. Kläder, och framför allt namn och lite planering sådär.

Jag har iallafall gjort ringtestet. Jag gjorde det för några månader sedan och då visade det att det skulle bli en flicka. Jag slutade spekulera i det då, men blev nyfiken idag igen och gjorde ringtestet. En flicka visade det igen.

Så i ärlighetens namn, vad tror DU att det blir för kön?

Oskar säger att det blir en kille, men jag tror han bara säger så för att han önskar att det är en kille. En liten fotbollspelare.

Jag tror iallafall att det blir en flicka, enligt mitt lilla test här hemma då. Men man kan aldrig vara säger. Det kanske är mitt undermedvetna som gör att ringen snurrar istället för pendlar, vem vet.

Jag kommer uppdatera detta inlägg vartefter ni svarar vad ni tror att det blir för kön :)

ps. vore kul om Gullevi kunde svara på detta inlägg, hon har nog stenkoll på vad det kan vara där inne ;)


Daniella - flicka

Oskar - pojke

Emma - flicka

E - flicka

Johanna - flicka

Madde - flicka

Jane - pojke

Helena - flicka

Paulina - pojke

ny (gammal) plånbok

publicerat i Vardagsliv


Har fyndat en plånbok från Myrorna idag. 25 kronor gick den på. Alldeles för billigt för en sån plånka, enligt mig. Det där tyget/mönstret är ju modernt nu. Har en liknande väska som inte är köpt second hand och den var en aning dyrare.

bananmuffins

publicerat i Vardagsliv


Någon som är bra på att baka?


Då kan du kanske svara på varför mina nybakade muffins ser ut såhär? Ihopsjunkna och utsvällda, eller hur man ska säga. Var smeten för lös eller formarna för sladdriga? Något jag gjort fel? Blir inte förvånad heller. Det brukar inte gå så bra för mig när jag ska ge mig på att baka.

Men gott smakar de iallafall!

lite kommande projekt

publicerat i Vardagsliv
Känner att vi behöver göra något nytt med lägenheten. Först och främst skulle garderoben i hallen behöva rustas upp med nya väggar så man kan hänga upp eller sätta dit rediga hyllor med många fack. Målas om eller kanske nån fin tapet där inne. Skulle verkligen bli fräscht och snyggare.
Just nu är det halvdana, randiga, gamla tapeter och hyllor som knappt sitter från 1948 typ...

Det andra vi vill göra som vi nog kommer ta tag i före garderoben är en fondtapet i vardagsrummet. Vi har kollat på Bauhaus. Där fanns det många fina. Nackdelen med tapeter till våran vägg är att det blir så jävla dyrt. En rulle kostar 299:-, och det var ju inte farligt alls tyckte jag - tills vi räknade ut att vi behöver 11 rullar?! över 3000 spänn liksom. Nae tack!

Någon som vet nån sida på internet med fina tapeter, kanske?

våra hundar - våra regler

publicerat i Vardagsliv
Jag gillar inte när våra "regler" angående hur våra hundar ska uppfostras bryts.

Jag kämpar varje dag med att få dessa byrackor att bli lydiga hundar, vilket är svårt när de gång på gång får göra saker hos andra som de inte får hos oss. Jag tycker att våra regler, som äger hundarna, ska gälla vart hundarna än är.

Ett exempel...

Vi är hemma hos farmor och äter middag. Hundarna står och tigger vid bordet och då tar hon en bit av sin egen mat och ger det nonchalant till hundarna när de står där och bara väntar på att nån ska tappa nåt/ge nåt. Då är det ju inte så lätt för dem att veta vad som är rätt och fel, eller hur?

När hundarna står vid/under bordet och tigger, och väntar, kanske precis bredvid din stol när du sitter och äter - klappa då inte hunden, snälla. Då får den ju beröm och tror att den får hålla på sådär.

Samma sak gäller ju när man sitter i soffan och äter tex chips eller ostbågar. Bara för att de sitter där bredvid och ser söta ut så SKA man inte ge dem! För det första så vill inte jag det för då lär de sig aldrig, och för det andra så blir de dåliga i magen av ostbågar och skit.

Så kort och gott om detta då..

Ge inte våra hundar någonting att äta vid bordet när de står och tigger. De lär sig aldrig vad som är rätt och fel då, och det är ju våra regler i första hand som ska följas, eftersom det är vi som är hundägare.

Några av er kanske inte tycker att det här är en stor sak, men det är det iallafall för mig. Oskar är väl för feg för att säga ifrån, men jag blir bara irriterad på detta.
Jag vill ha två lydiga hundar som inte står och tigger, och det kommer jag aldrig få om man ska hålla på och mata dem med massor. Det är svårt som det är med dessa hundar... skäller och har sig på ingenting.

snygga äldre män

publicerat i Vardagsliv
Om jag var tvungen att välja någon äldre man att gifta mig med så skulle han se ut som någon av de här ståtliga herrarna...

Johnny Depp. Snyggast ser vi honom i Pirates of the carribbean-filmerna.


Leonardo Dicaprio.
(37 år redan??!) Fortfarande en hunk.


Cesar Millan. Älskar hans vita, underbara leende.


Per Morberg. Vem avgudar inte hans svettiga hår när han lagar mat, liksom?


Vin Diesel.
Född 1967?! Blev chockad. Trodde han var mycket yngre.


Brad Pitt. Har blivit mycket snyggare nu på äldre dagar måste jag säga.


Peter Gallagher. Ögonbrynen säger allt!


Ja, dessa var de jag kunde komma på för tillfället. Finns säkert massor, äldre hunkar där ute i världen. Inte för att jag letar äldre man... men om man var tvungen liksom. Haha. Lite roligt.

Vem tycker ni är snyggast av dessa karlar då?

nya klänningar

publicerat i Vardagsliv
Halloj.

Gårdagen spenderades ute i Kimstad med Oskars familj och vänner. Brorsan fick följa med också, så han slapp bli ensam på midsommarafton eftersom de andra fortfarande är i Spanien.

Oskar och jag var och shoppade lite innan och då hittade jag 2 söta klänningar från MQ.

Denna kostade 400. Hade kostat 800 så där gjorde jag ett ganska bra fynd.



Blev även denna här då. Fin tunika eller vad man ska kalla det för 399 kr ord pris.


Gillar verkligen hur den sista ser ut ovantill. De små ärmarna och lilla kragen. Fint!

v 30+4 - fler magbilder

publicerat i Graviditeten
Här kommer lite fler magbilder från samma vecka som den senaste bilden jag la ut som ni tyckte magen såg liten ut på.

Visst ser magen större ut på dessa bilder som är tagna med telefonen? De förra bilderna vad tagna med webcamen på datorn. Det kanske hade någon påverkan.


lite info

publicerat i Graviditeten


 

Haha, undvika att gå i trappor? Väldigt lätt då vi bor på 3:e våningen utan hiss.


insomnia

publicerat i Vardagsliv
Jag lider av något sorts sömnproblem. Det började när det började ljusna om kvällarna ute, och har nu bara trappats upp. Är det just för att det är ljusare ute, eller pga graviditeten kanske?

Vi har ju svarta rullgardiner i sovrummet, så det är ju inte ljust där...
och jag är aldrig trött längre. Förut kunde jag somna vid nio-tio, men nu ligger jag vaken och kan inte koppla av och blunda förrän halv tolv kanske, och då är jag ändå inte trött.

Oså vaknar jag om nätterna. Pigg. Somnar och vaknar. Somnar och vaknar. Och så håller det på. Lite jobbigt faktiskt när man ska upp halv sex, annars struntar jag i det. Är man ledig så kan man ju ligga och somn-vakna hela morgonen om det är så.

Vad göra?


Förresten!! Någon som har lust att komma och tapetsera en fondvägg hos oss i vardagsrummet? Ni får inga pengar fört, men ni kan få gratis kaffe med påtår, och kanske en smörgås?

shopping och hårfärgning

publicerat i Vardagsliv
Nu är vi hemma i stan igen efter en heldag i Herstaberget. Vi åkte från Kimstad vid halv 12 imorse, sen åkte vi bara och lämnade alla hundar hos Alex, och åkte till Maxi och kollade runt lite. Eller kollade och kollade. Jag handlade 2 linnen på Cubus för 149, en vit bh från h&m som jag har likadan i svart, och så hårfärg.

Oskar ville inte färga mitt hår denna gång så jag fick stå och kleta själv. Måste säga att det blev mycket bättre när han gjorde, för jag har visst missat en fläck mitt på skallen. Fin utväxt där, resten är gulblondt. Därför serrni så köpte jag en askblond färg som jag ska ha i som tar bort den gula nyansen. Gjorde så sist också och det blev bra. Bara det att det kryper fram en ful utväxt så himla fort... man vill ju inte se falsk ut ;)


Lilla älgoverallen eller vad man ska kalla det som vi köpte för längesedan på rean. Så söt så!

som små barn på nytt

publicerat i Vardagsliv
Inga av våra föräldrar är hemma. Det känns väldigt konstigt, och ensamt. Oskars föräldrar är på Malta och mina föräldrar + ena broder är i Spanien...

Man har ingen vuxen i närheten. Nu låter det som att vi bara är små barn, men det känns faktiskt lite så också. Man måste klara sig helt själv. Kan inte ringa och fråga om någon kan hämta, eller komma och äta middag....

Jag saknar er! Som tur är så kommer ni ju hem om ungefär en vecka. Lite mer.




magbilder

publicerat i Graviditeten
Nu ska vi strax grilla börja grilla våra spett. Gott!

Vi har gått långpromenad lösa med hundarna i skogen. Vi mötte inte en enda person eller hund på hela färden. Det var skönt! Slippa massa skällande...

Vi har hunnit se på Ritualen också. En bra film med Anthony Hopkins. Den handlar om excorsism, så den ska inte jag se egentligen, jag som är så lättpåverkad, men det gick bra. Jag tror faktiskt att jag har kommit över det där nu. Peppar, peppar!

Här kommer lite magbilder också för vecka 30+0.



Kan ju säga att jag inte är nöjd med att ha fått bristningar mitt på magen. Och värre lär det väl bli ju mer magen växer.

lite ensamtid på morgonen

publicerat i Vardagsliv
Idag är man i vecka 30+0. Tiden går så himla fort, men ändå inte. Kan typ fortfarande inte förstå att jag har en liten minibebis i magen... är inte det sjukt?

Jag har precis duschat och klätt på mig. Jag tycker om att gå upp före Oskar och hundarna, så man har lite tid för sig själv och slipper stressa. Vi ska nån gång under dagen åka och handla lite gott, sen ska vi vidare mot Kimstad och sova där. Oskars föräldrar är på Malta, så vi blir ensamma i stora huset. Vi ska även vara hundvakt till Bella och Hugo, så dom får följa med dit.

Förra veckan nån gång i början där, så framkallade jag mina thailands-bilder från expert på internet. Det skulle ta ca 5 arbetsdagar, sen ska man få ett sms att bilderna finns att hämta. Jag har inte fått något sms än? Börjar bli lite frustrerad. Jag har ju köpt ett fint fotoalbum och en guldig penna som jag ska skriva med. Frustrerad!!

Ne, om man skulle ta och väcka byrackorna och gå en liten morgonrunda.


regnet faller.

publicerat i Vardagsliv
Börjar jobba klockan 14 idag... sista dagen innan några dagars ledighet. är ledig lör, sön, mån.

Nu har jag precis ätit cheerios och varit ute i regnet med hundarna. Jag känner att jag måste städa idag, för det är smulor och skit på golvet. Nån måste ju göra det liksom..

 


datorn är här

publicerat i Vardagsliv
Nu har jag fått tillbaka min dator. Fick betala. Orkade inte argumentera. Du skulle varit med mormor, då skulle vi säkert fått pengar istället för att behöva betala.

På tal om pengar så var vi på Nordik förra veckan på deras utförsäljning. Handlade lite småplock och en lampa till köket. Köpte även 2 lampor till vardagsrummet också.

BILLIGT BILLIGT!


den här lampan hade kostat 400 innan, så det var ju billigt redan då, men fick iallafall bara betala 200.



Mamma skickade en bild för någon dag sedan från Spanien...


Ser så underbart ut. Önskar att jag hade sparat några slantar och följt med. Fast jag vet inte... skulle nog behövt dela rum med farmor då eftersom hon bor hos dem iår.

Elgiganten, ni kan ta er i röven!!

publicerat i Vardagsliv
Jag som alltid gillat Elgiganten, för de ska vara så bra och billigast. Just nu hatar jag dem.
Jag lämnade ju in min dator där för ett par veckor sedan. Jag har haft den i två månader, så garantin gäller ju fortfarande, plus att jag köpte till någon jävla försäkring för 2500 jävla kronor, som nu är helt onödig egentligen. När fan får man användning för sina dyra försäkringar om inte nu liksom?!
Jag fick ett sms igår att datorn nu finns att hämta, och att jag ska betala 475 kronor. ALDRIG tänkte jag! Men nerå, det måste jag för det var tydligen fel på mjukvaran och det går inte garantin på. Inte heller min försäkring för 2500 kronor som jag kunde ha gjort annat kul för.
Jag lämnade ju in min dator för att skärmen slutade fungera, och det är ju hårdvara. Nu kan jag inte alls mycket om datorer, men det är Oskar som har förklarat på ett ungefär vad skillnaden är mellan hård och mjukvara.
Skärmen är alltså en hårdvara, men de som fixade datorn gjorde en systemåterställning eller nåt sånt där, och då fungerade skärmen helt plötsligt. Att göra en återställning är då inte hårdvara, utan mjukskitvara, så då går det inte på garantinjäveln.
MEN... JAG LÄMNADE JU IN DATORN FÖR ETT HÅRDVARUFEL. Killen bakom disken konstaterade ju också att skärmen inte fungerade, då tycker inte jag att man ska återställa datorn och liksom lura kunden på pengar.....
Snälla... vafan ska jag göra? Jag måste ju betala för att få ut min kära ägodel.
Men som sagt. ELGIGANTEN LIGGER NU LÅNGT NER PÅ MIN LISTA BLAND ELEKTRONIKBUTIKER. Jag har alltid gillat Media Markt också. Så ska nog handla allt där framöver.
//// jävligt förbannad tjej

är hundvakt

publicerat i Vardagsliv
Är ute i Herstaberg nu och är hundvakt åt hugo och bella. alex skulle vara i stockholm med skolan hela dagen, och resten av familjen befinner sig just nu i spanien. Jag var ändå ledig idag.
Halv elva idag var jag hos barnmorskan och pratade, mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Allt såg bra ut, tyckte hon.
Vi pratade även lite om graviditetspenning. Jag hade ju inte alls planerat att begära det, men nu när man börjar få känningar på riktigt i arbetet, och man vet att det inte kommer att bli lättare, så sa hon till mig att ansöka fort som tusan. De är ju väldigt hårda med det där, och inte alls snabba heller, så vi får se vad de säger och hur lång tid det tar.
Har fyllt i begäran från o med 1/7, men tror absolut inte att pappersarbetet och det hinner bli klart. Jag kanske inte ens får ersättning liksom. Men skulle gärna vilja ha.. det blir ju som sagt inte lättare på jobbet, och jag blir ju inte mindre heller för den delen. Fötterna tar stryk. Har även ganska ont i svanken när jag går av jobbpassen.
Just nu har jag iallafall en minisemester att se fram emot. Den 7-9 juli ska ju Oskar och jag åka till Lysingsbadets camping. Det ligger i Västervik. Vi har hyrt en stuga för 5 personer, för vi ville inte sitta och trängas i en liten stuga på 10 kvadrat, så om det är några som vill följa med oss, säg till!

hårtips!

publicerat i Vardagsliv
Denna produkt köpte jag för några dagar sedan på Hårvårdsbaren. Den var inte dyr alls, lite över 50 kronor tror jag. Hårvårdsbaren har ju erbjudanden på vissa produkter, och som tur var så var det så på denna goding.
Den vårdar håret, uv-skydd, skyddar mot värme, typ plattång/hårfön m.m.
Jag duschade håret och hade i detta i topparna, och när håret hade torkat var det silkeslent! Blev nästan förvånad, men så var det. Är väldigt nöjd med denna produkt.
Nu har mamma, pappa och Dennis åkt iväg mot Stockholm. Alexander ville inte följa med iår. Han ska vara hemma och jobba.
Guuud jag är så orolig att någonting ska hända. Att flygplanet ska krascha osv. Det är nog kanske lite tur att jag ska jobba 14-21 ikväll, så jag kommer på andra tankar.

svettlisa är hemma

publicerat i Vardagsliv
Hemma från jobbet. Inte bättre ventilation idag. Ska ev ringa och prata med min chef om vad jag tycker om läget. Han kanske inte ens vet om att det är asvarmt, men det tror jag. Chansen finns ju att det slutade fungera igår morse, men det tvivlar jag på eftersom det var strul förra veckan när jag jobbade också. Jag tänker iallafall inte stå där i värmen om det ska fortsätta så här. På tal om annat så åker familjen till spanien imorgon. Kommer sakna dem :(. Det hemska är att farmor ringde och sa att ifall deras plan kraschar så finns pengarna gömda hos ******. Det blir ju bara jag och alex kvar av släktet som ärver farmors pengar ifall alla skulle dö om planet kraschar. Kul att veta liksom, tack farmor. Vad ska man säga om det? Jag är ju så orolig av mig, och vidskeplig, så jag kommer inte ha en lugn stund förrens planet har landat igen. 2 ggr måste jag stå ut med denna oro också, för de ska ju flyga hem också.

Jobbigt :(

publicerat i Vardagsliv
Igår jobbade man 14-21... Idag 16-21. Ganska lagom pass idag, men att ventilationen inte funkar på jobbet gör mig utmattad. Tjöt nästan igår för att det hade varit så himla jobbigt på jobbet... Svetten rinner och det blir 100 gånger jobbigare att springa omkring där. Inte nog med det så är man gravid på det också... Tusen gånger jobbigare med ickefungerande ac. Hoppas ni får en bättre eftermiddag/kväll.

Härligt väder

publicerat i Vardagsliv
Visst är det? Döskönt. Vi måste nog införskaffa oss en stor fläkt för inatt var det olidligt att sova. Min dator är förresten på lagning så det blir inga bilder här på nån vecka eller 2, då jag får tillbaks den. På tal om något annat så fick jag igår veta av oskar att jag fått bristningar på röven. Kul!

dinosaurium

publicerat i Vardagsliv
Någon som varit på dinosaurium här i Norrköping? Det verkar vara en intressant grej att gå på... vad tror ni?

Nu har jag en himla lust att åka till Stockholm och gå på museum och sevärdheter. Titta på kungahuset och springa omkring och fota som en liten kines. Nån som ska med?

RSS 2.0
Till Toppen