Kap

publicerat i Shoppat

Fy fasen vad jobbigt det är att gå på stan med barn, iallafall en 8 kg tung bebis, på stan! Kanske beror på selen också. Vi har den enkla simpla från babybjörn.

På stan hittade jag värsta kapet! 2 pyjamasar för 99 kr. På cubus då. Kunde inte låta bli att köpa 2 bodys också. 2 för 99 kr där med. Älskar att pyjamasarna har dragkedja! Varför har inte alla det? Jag kan ju inte vara den enda som hatar knappar?!
Jag slog även till på en fin mössa som man kan vända ut o in om man så vill. Lika fin på båda sidor. 49 kr för den!

Jag tänkte också att dessa pyjamasar kan användas i Thailand. Han bör ju ha på sig täckande kläder som iallafall täcker armar och ben pga den starka solen och så. Dessa var ju inte typiska nattplagg heller tycker jag.


instagram

publicerat i Vardagsliv

Vad heter ni på instagram?


Jag sjunger

publicerat i Vardagsliv
Dessa har jag lagt ut tidigare, men eftersom jag är så ego så lägger jag ut dem igen. Och nej, jag tycker absolut inte jag är världsbäst på att sjunga, men jag tycker inte jag är dålig heller!


tvättservetter

publicerat i Leon

Vi har köpt alla möjliga tvättservetter men de bästa är dessa billigare, från typ Willys/ICAs egna märken.
De dyrare som semper och dom där är alldeles för torra. Vi har även testat ett paket som kostade 5 kr men de var inte alls bra. Det var bara som avlånga slamsor och man fick liksom bajs på fingrarna för att de var för tunna, haha.

Men dessa från eldorado och Ica basic är perfekta. De är inte torra och inte för våta. Alldeles lagom helt enkelt! Oftast är det mer i ett sånt paket också, och man behöver inte ta lika många varje gång eftersom de är blötare än de andra.

Nu vet ni det!


tisdag

publicerat i Vardagsliv

På fredag ska jag och Oskar på bio. Vi ska se En gång i Phuket. Tror jag kommer längta ännu mer till Thailand då!!! Mindre än två veckor kvar nu och på söndag fyller jag 23 år ung. Hehe.

Funderar på att sälja min systemkamera. Någon som är ute efter en? Jag har inte riktigt bestämt mig än, men får se. Har ju knappt använt den så vad ska jag med den till liksom.

Jag tog en långpromenad med Leon och milton till Oskars jobb nyss. Blev helt slut, men uppfriskande var det! Kanske kan skippa träningen ikväll nu. Det är ändå lite trist att gå ensam.


andningslarmet

publicerat i Leon
Nu har vi ju haft andningslarmet ett tag. Sist jag skrev om det var en dag efter att vi fick hem det. Jag är lika nöjd med det nu som då. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte det! Oskar tyckte det var onödigt. Onödigt för honom kanske, men inte för mig!
Jag mår mycket, mycket bättre nu än förut, då jag gick omkring och hade en gnagande oro i kroppen hela tiden. Nu kan jag sova i lugn och ro, jag tittar inte till honom mycket alls nu. När jag väl tittar till honom är det för att se att det inte är för varmt och såna saker. Leon gillar ju att somna med nånting på huvudet, och den vi använder är väldigt tjock, så han blir svettig efter 5 minuter med den snutten över huvudet.

Jag funderar nu på ifall vi ska ta med larmet till Thailand eller inte. Det jag är rädd för är ju att väskan ska komma bort och att vi aldrig får tillbaka den. Då måste vi köpa nytt larm och det var inte så billigt. Iallafall inte nya. Men å andra sidan... det är inte kul att oroa sig en hel semester heller. Men jag kanske har kommit över det nu, tänker jag? Iallafall lite. Är nog inte lika extremt orolig nu som jag var för ett tag sedan.

Jag ska tänka lite på det, så får vi se hur vi gör. Det tar ju upp lite plats i väskan också.

sköna tröjor

publicerat i Shoppat
Dessa två tröjor köpte jag idag. De är från Gina tricot och kostar 99 kr styck. Jag fick en sån av mamma i julklapp och jag tycker om den så mycket. Jag ska packa med mig alla tre till Thailand. Jag tänker mig att jag har en sån tröja på mig typ på stranden. När man bränt axlarna så kan det vara skönt att ha något slappt på sig, och dessa tröjor täcker ju inte hela överkroppen, plus att de är lite lösa. Det blir great!



Nu blev visst den här bilden också lite fel, men ni ser väl ändå antar jag.

Broccolipaj blue cheese

publicerat i Vardagsliv
Ädelost och broccoli kompletterar varandra perfekt i smak. (inte mina ord. Skriver bara av från kokboken, men det stämmer säkert)

Till 4-6 personer

1 sats pajdeg (3 dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten, 125 g kylskåpskallt smör)

Fyllning:
500 g broccoli
150 g ädelost
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1krm svartpeppar

1. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt den sedan vila i kylen i 15-30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Dela broccolin i buketter. Strimla stjälken. Koka broccolin i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola den kall och låt rinna av ordentligt.
4. Riv osten grovt. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Lägg i broccoli och strö över osten. Häll över äggsmeten.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 40-45 minuter.

Och så här fint blir resultatet! Ska låta den stå en liten stund innan jag hugger in.



Haha, den här blev uppochner! Orkar tyvärr inte ändra, men den är nog god ändå..

skratt

publicerat i Leon
Leon och jag tog en runda på stan förut och köpte den sista presenten till Oskar som fyller år nästa vecka. Han kommer bli dunderglad! Älskar att köpa presenter till folk!

Här kommer en liten video på Leon imorse när han skrattar (eller nåt) i sin gåstol.



Jag köpte även lite andra grejer som jag ska visa sen! Nu står det en paj i ugnen. Broccoli blue cheese heter den. Jag tänkte faktiskt lägga upp receptet sen, för jag tror att denna är väldigt god! Jag har iofs inte smakat den än, men vi får se!

fixa felet!

publicerat i Vardagsliv
Helgen har passerat och jag har inte haft lust att blogga. Dels för att halva nöjet med att blogga är kommentarerna man får, men nu får jag ju nästan inga pga felet så det är inte kul alls! Får se hur jäkla lång tid det tar för blogg.se att fixa felet med iphone-appen? Det är ju ett stort fel som många "lider" av, så då borde de ju kunna fixa det rätt så snart. Men nu har det ju varit så här ett tag.

På söndag fyller jag 23 år.
På tisdag fyller mamma år och på onsdag fyller Oskar år. Den 11:e åker vi till Thailand. Det är mycket nu, men oj så jag längtar!!!

kan inte somna om

publicerat i Vardagsliv

Kul att man vaknar nu och inte kan somna om... Har ju inte sovit många timmar alls? Nån som vet om det är fullmåne? Har iallafall lagt mig i soffan och ska se på änglar och demoner. Det var ju da Vinci koden igår på tv så jag blev lite sugen att se tvåan.

Senare väntas dop för lilla tyra!


smycket

publicerat i Leon

Här har vi det färdiga smycket. Fick ju det i julklapp av mamma och pappa och förra veckan lämnade jag ju in det på gravering. Så nu står det Leon på framsidan.

Ett foto är på mig. Det till vänster, men det såg ni antar jag? Jag tycker ändå vi är lika på just de fotona. Kolla liksom ögonen och den lilla grisnäsan. Enda skillnaden är mitt mörkare utseende, men överlag så.

 


Lelle borstar tänderna

publicerat i Leon


Morsning korsning! Fredag, wohoooo!! Lelle har precis fått sina gaddisar borstade. Sött va?

kommentera i detta inlägg

publicerat i Vardagsliv
Eftersom det inte går att kommentera mina inlägg som jag skriver från mobilen så kommer här ett litet inlägg som ni kan slänga in era kommentarer i. Ös på nu Ellie, det var din idé!

Jag önskar mig..

publicerat i Vardagsliv

Utöver att jag önskar mig en kamera när jag fyller år (5 feb) så vill jag superjättegärna ha presentkort på hårfärgning på Barberarn! Så nån vet. Bröderna Dennis och Alex kanske? Fast med lite eftertanke så kostar det nästan lika mycket som kameran att färga sig där så jag förväntar mig verkligen inte att få det!


5 månader

publicerat i Vardagsliv

Och så var det torsdag! Jag flyttade över Leon till mig vid sju och så sov vi ända fram till halv nio! Det tillhör inte vanligheterna om man säger så, så det var skönt.

Nu sover han igen och jag ser på greys anatomy. Sen är det sjunde himlen som vanligt!

Idag fyller Leon 5 månader. Grattis!


the Coble family's tragedy and miracle

publicerat i Vardagsliv
Jag såg ett avsnitt ur Oprah (som man alltid gråter till) för längesen, och kom att tänka på det avsnittet precis. Det är så himla sorgligt, men ändå så lyckligt om man kan säga så om en så tragisk händelse.

Kortfattat så handlar det om en mamma som åker bil med sina barn, tre stycken. En pojke och två flickor. En lastbil krockar in i den och alla förs till sjukhus med livshotande skador. Barnen avlider men mamman klarar sig. Ett år senare får hon trillingar. En pojke och två flickor.... Mirakel!

Läs mer HÄR!

STOLEN

publicerat i Leon

Okej, håll i er! Här är stolen!! Nymålad och fräsch. Det blev visst en dyr stol trots att vi köpte den för 100 kr. Färgen och penslar gick på 300 kr, så en unik stol för 400 kr fick vi till slut!

Men vad tycker ni då? Visst blev den fin!? Mycket snyggare än hur den såg ut från början iallafall.

Jag tog mig till FRISKIS för att träna idag igen klockan sju. Det var ett jättekul pass med bra pumpmusik som man bara ville ta i till. Sånt gillar jag!

Och som jag har skrivit tusen gånger.. Ni får kommentera ett äldre inlägg nu när det inte fungerar att kommentera inlägg som jag skriver från mobilen.


Tuffing

publicerat i Leon

Idag tog vi en sväng på stan. Hittade denna tuffa keps på h&m och sen köpte jag en haklapp också. Och just det, en minitandborste och en pyttetub tandkräm.

Ikväll får ni se slutresultatet av stolen! Spännande va? (Om ni vill kommentera får ni göra det i ett gammalt inlägg. Felet är fortfarande inte fixat!)


Bh och byxor

publicerat i Träning

Jag vet inte om jag berättat det men i julklapp fick jag presentkort på 900 kr på stadium så jag har köpt mig världens skönaste sport-bh. Från casall och den kostade 400 kr. Jag är ju van med bhar för 150 kr typ. Jag köpte även ett par träningsbyxor. De kostade också 400 kr.

Är nöjd! Snart ska jag träna även om det tar emot. Lata jag vill hellre ligga i soffan nu i min ensamhet när familjen är iväg!


Träningskor säljes!

publicerat i Träning

Alltså sedan jag fick nageltrånget i stortån så har inte jag kunnat ha dessa skor. Väldigt synd för de är eller snarare var väldigt sköna att jympa i!

Jag tror att jag köpte dem inför ht 2010, så de är använda hela den hösten och halva våren. De är hela, rena och de ser faktiskt knappt använda ut. Lite noppriga har de blivit i hälen (se bild). Nypriset minns jag tyvärr inte, men jag är nästan säker på att de kostade över 1000. Kanske 1200 eller nåt.

Tänkte iaf sälja dem för 300 kr. Märket är Reebok och modellen heter hexride, storlek 37,5. Men jag har nog töjt dem till en 38.

Maila mig på [email protected] om du vill köpa dem!


Foton

publicerat i Leon

Idag fick jag hem fotona som jag beställde framkallning på häromdagen. De var visst lite för breda för albumets fotofickor så jag har klippt lite. Jag beställde ju 100 bilder så det är några kvar att klippa!


borsta tänderna

publicerat i Leon

Jag tänkte på en sak. När ska man börja borsta tänderna på bebisar/barn?


paj

publicerat i Vardagsliv

Igår var vi och storhandlade så idag har jag gjort paj. Blev en kyckling-broccoli-chilipaj, mycket god! Åt precis en bit. Oskar ska göra en rätt ur Per Morbergs nya bok. Det ska jag också göra. Det var en ädelostpaj med någonting mer i. Det lät gott iallafall!

Oskar ska träna ikväll så då tar han med Leon och djuren till kimstad. Tänkte att jag också skulle träna då när jag ändå har tid.


handla mat

publicerat i Vardagsliv

Om vi hinner så ska vi åka och storhandla lite idag. Det kommer nämligen en och ska titta på Stina snart!

Här har vi en glad och en ledsen kille :)


måndag

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi på banan igen. Leons vaccination gick bra! Mycket bättre än förra gången. Nu tog de ju i båda benen samtidigt också. Det tycker jag är bättre än att ta ett i taget. Eller det känns bättre iallafall! Han blev såklart ledsen men det gick över på 30 sekunder, sen var det glömt. Jag var ensam dessutom, utan Oskar. Men tårar i ögonen fick jag för det, haha.

Jag har märkt nu senaste veckan att Leon är vaken längre stunder nu än förut. Det innebär alltså ännu mer tid till att underhålla det lilla monstret som inte vill underhålla sig själv längre stunder. Men han är gladare nu ändå om man jämför mot när hans tänder var på G för ett par-tre veckor sedan!


fin hund

publicerat i Stella & Milton
Jag har gått och blivit helt betuttad i en hundras som heter Dogue de Bordeaux. Så himla fina! Har gått och börjat gilla stora hundar nu.



Alltså den i mitten, jag dör så söt!!! Frågan är hur det går ihop med Stella och Milton som är så små. Antar att det är frågan om uppfostran och så, men även om en hund är jättesnäll och kanske snällast i världen så kan ju inte den rå för att den råkade trampa ihjäl Stella. Haha.

söndag då

publicerat i Vardagsliv

Och så var det söndag! Helgen har passerat och den har gått jättefort. Nu är vi i Kimstad igen. Har ätit mat, umgåtts och målat klart stolen. Längtar tills jag kan visa er slutresultatet!

Imorgon är det dags för leons 5-månaders vaccination. Jag längtar inte, om man säger så! Jag funderar på att låta Oskar jobba ifred och gå dit ensam. Jag måste ju vara stark jag också. Försöka iallafall. Efter det är det mammaträff på BVC. Det var ett tag sen vi sågs så det ska bli kul att träffa alla igen.

Haha, visst ser det ut som att jag har världens största hand? Den är ju lika stor som mitt huvud!


bilder

publicerat i Vardagsliv

Här kommer ett gäng bilder från förut precis innan vi gick till affären. Jag försöker komma på något roligt att skriva men kommer inte på något..

Men jag får påminna er lite... det är när jag skriver från mobilen som det inte går att kommentera bloggen. då får ni kommentera i ett annat inlägg bara!




Kväll

publicerat i Vardagsliv

blood diamond ikväll, den är bra!! nu äter lelle sen får vi hoppas att han somnar för natten.

Kärlek.


Patrik

publicerat i Leon

Jag älskar svampbob och ni andra som också gör det måste ju hålla med om att Leon är lite lik svampbobs vän Patrik med sin overall?


majskrok

publicerat i Leon

Hittade majskrokar i affären. Leon verkar gillat iallafall! Själv så tycker jag de smakade frigolit eller typ papper men han får hellre dem än vanliga ostbågar, om man säger så!

Vill inte ha nån jävla skäll nu att han är för liten för att äta sånt eller att det är gift eller farligt för barn. Orkar inte! Alltid är det nåt man gör fel.


Lördag

publicerat i Vardagsliv

Idag åkte vi ut till Kimstad en sväng. Vi målade stolen där, ett första lager. Ny rem ska vi fixa också och måla kulorna på stolen svarta. Kommer bli kanonsnyggt tror jag!

Nu är Oskar på fotbollsträning och vi kom nyas hem. Leon sover och hundarna blev kvar i Kimstad.

Någon som förresten vet hur bra och fort bebisar ställer om sig med tidsskillnaden? Thailand ligger ju 6 timmar före oss så Leon kommer vilja sova för natten klockan 4 på eftermiddagen.


svindyrt

publicerat i Vardagsliv
Idag fick jag en räkningen från sjukhusvistelsen. 380 kr ska jag betala.
Det jag blir så himla irriterad på är att det är själva läkaren som avgjorde hela summan. Läkaren kom in på akutrummet efter 3 timmar, klämde lite på magen och konstaterade att det var gallstensanfall. Inom loppet av max 5 minuter var det gjort. 300 kronor för att någon ska klämma mig på magen och säga att jag har gallsten? Vem som helst kunde lista ut att det var gallsten! Alla symptom. Jag ska liksom betala 300 kronor för någonting jag inte ens har valt själv. Varför ska det kosta att åka till akuten och få ett konstaterande av vad man har för sjukdom? Men det är väl så att läkaren är så högt uppsatt att han/hennes tid är så himla dyrbar. Eeeh. Men man ska sugas ur pengar överallt. Snart kostar det väl att gå över gatan också!

matstol

publicerat i Leon

Hur häftigt är det inte att vi fått tag på en sån här stol? Kommer ni ihåg att de hade såna på McDonalds för jättelängesen? Nu är den ju iofs skitful men vi ska fixa den vit och fräsch. Så nu behöver jag din hjälp Nea. Bästa vita färgen? :)


hihi

publicerat i Vardagsliv
Jag glömde visst helt bort att köpa kanin-tröjan till Leon, men det är inte hela världen. Däremot köpte jag en annan tröja som kostade 30 kr på rean och sen blev det 30 % rabatt på det också. Fynd!
Jag lämnade även in hängsmycket för gravering och det kan jag hämta ut om en vecka. Nu måste jag bara komma på ett sätt att få ett vanligt kort på Leon att bli typ 100 ggr mindre så det får plats i smycket. Idé någon?

Just nu sitter jag och laddar upp bilder som ska framkallas. Det börjar ju bli dags att fylla på Leons fotoalbum. Sist jag framkallade bilder var när han var ca en månad gammal, så det är ju ett par månaders foton som ska fyllas på! söker man på billig fotoframkallning på google och går in på fujidirekt så får man 100 bilder gratis, det enda man betalar för är frakten på 29 kr. Har nämligen gjort det förut också, men nu kör vi i Oskars namn, haha, man får ju bara skicka efter en gång per person.

Blev hungrig på stan så jag köpte kycklingfiléer och lite ingredienser till pastasallad. Har ett helt lass för typ 10 personer, så om det är någon som är sugen så har jag pastasallad!



Det ser ju faktiskt inte ut som att det är så mycket i den där byttan men det är det faktiskt!

äntligen fredag!

publicerat i Vardagsliv
Fredag idag, så skönt! Jag älskar fredagar för då vet jag att vi har hela helgen på oss att umgås och göra vad vi vill. Jag, Oskar och Leon alltså. Det är så tråkigt på vardagskvällar för då ska ju Oskar upp och jobba dagen efter och det blir liksom inte samma sak, även om vi självklart också kan umgås på vardagarna.

Idag har jag iallafall planerat att jag och Leon ska ta en runda på stan. (tänkte dra vid 10, så säg till ifall nån vill med). Har sett en jättefin tröja till Leon med Beatrix Potters Peter Rabbit på. Den är från tjejavdelningen men det var ingen rosa lullull-tröja så det gör inget! Jag tänkte även gå till graveraren och se ifall det går att gravera på en fotoberlock jag har. En sån där man kan öppna ni vet och sätta in foto. Jag fick den i julklapp av mamma och tänkte gravera in Leons namn på. Om den inte är för tunn som jag fruktar.



Jag har hittat ett nytt sätt att söva Leon på förresten. Eller ja, det har fungerat sedan igår för det var då jag började. Efter hans frukost och när han har lekt lite så blir han trött och vill sova, och då lägger jag honom i våran säng. Jag lägger mig också en stund och sitter med datorn och sätter på Babblarna. Så somnar han till Babblarnas sång. Man kan behöva smeka honom över pannan också. Det gillar han!

skönt att träna

publicerat i Träning
Äntligen får jag uppdatera träningskategorin lite!!! Jag har tränat Medel på Johan Oddmans pass ikväll, och det var superduperkul! Varför tränar jag inte ofta??! Ställer mig ju alltid den frågan precis efter jag tränat för det är då man är så glad att man tog sig tid och lust att gå.

Idag har vi chippat och vaccinerat valparna också. Malte tjöt som en gris och Stina är ju kvinna så hon var tåligare och pep bara till lite. Chip-kanylen är ju jättetjock! Förstår att det gör ont på stackarna! Stina är ju kvar för försäljning ifall det är någon som är intresserad. Vi tänkte ta bort den gamla annonsen nu och lägga upp en ny så den hamnar högst upp igen.

välkommen färg!

publicerat i Leon

Leon har inte alls mycket färgglada kläder. Han har ju några enstaka röda och så men färgglada kläder för mig är ljusa pastelliga färger, och lite mörkare också kanske som rosa, lila osv. Jag gillar färgglada kläder på barn egentligen men på pojkavdelningen är det så mörkt och trist. Det färggladaste man hittar där är marinblått, typ.

Den här bodyn är ny och jag gillar den skarpt. Den är lila men om den var rosa hade jag aldrig satt på Leon den!
Jag köpte faktiskt ett par strumpbyxor också som han inviger idag. Han ser inte för tjejig ut va? Jag tycker iallafall han blev jättesöt och inte alls så flickigt som jag trodde det skulle bli. Men lite konstigt känns det att han har strumpbyxor.


 


Gröt

publicerat i Leon

Idag fick Leon gröt för första gången. Det tyckte han var väldigt gott! Såg ut dom det iallafall.
Han grinade ju inte illa som han gjorde när han fick morotspuré. Haha, det såg så kul ut! Typ som att han fick kväljningar för att det var så äckligt! Jag hatar också morot. Iallafall kokt. Fy!

Vilken tid på dygnet tycker ni är bäst att ge gröt sen framöver? (kom ihåg att om ni vill kommentera just nu så får ni kommentera ett inlägg från december eller bakåt. skriv även då vilket inlägg du skriver kommentaren till..)

 


Finn ett fel

publicerat i Vardagsliv

Ser ni något konstigt på bilden?


Kommentarer

publicerat i Vardagsliv

Det är något fel för tillfället så det går inte att kommentera mina nyare inlägg här på bloggen. Om ni vill kommentera så kan ni kommentera något gammalt inlägg bara, typ från december eller något, och sen bara skriva vilket inlägg ni egentligen ville kommentera så jag vet.

Vore ju kul med lite kommentarer :)


provtagning

publicerat i Vardagsliv

God morgon på er!
Nu sitter jag på vårdcentralen och väntar på att få komma in på provtagningen. Jag tror inte att jag behöver oroa mig, men man vet ju aldrig. Är rädd att min lever ska vara trasig!

Här kan man skymta Lelles små tänder


besök

publicerat i Vardagsliv

Ikväll fick jag besök av pappa och Alex. De drack lite kaffe och jag drack te och pappa fick äran att ge Leon mat. Idag har vi även vaccinerat oss inför resan.

Imorgon ska jag stå utanför vårdcentralen när de öppnar för att ta lite prover. Är tvungen att kolla upp mina levervärden för de var inte så bra men det kunde bero på gallstensanfallen. Får hoppas att proverna visar bättre imorgon! Men det får jag ju inte reda på då, så då måste jag vänta på svar.
Vad händer om levern inte är helt frisk liksom? Är rädd.

Vet att det inte går att kommentera, men ni kan kommentera inlägget BANK ELLER BANKEN så länge för det funkar!


nya byxor

publicerat i Leon

Även Leon fick nya byxor idag med. Ett par harems/hängliknande byxor. Fanns både mörkblåa och svarta så jag hade svårt att välja. Båda var snygga ju! Till slut tog jag blåa iallafall..

Från Åhléns


lån

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag betalat av nästan hela mitt privatlån. Har 800 kr kvar att betala på det men det kommer dras nu i slutet av månaden så då är jag av med det. Jag har ett litet lån kvar och det är på min dator som jag köpte. Det lånet har jag 4000 kvar att betala så bara vi får stina såld så är jag av med alla mina lån! Förutom bolånet då.

Jag har faktiskt unnat mig ett par shorts som jag ska sprätta omkring i i Thailand. Och i vår och sommar också då men först och främst Thailand. De är från Gina och de kostade bara 149 kr. Jag tycker det var ett överkomligt pris. Annars kostar ju shorts runt 249-299:- om inte mer.

Fick för mig att baka scones så det gjorde jag. Nu känner jag mig som en stor och svullen scones för att jag råkade äta för många.


rullande lelle

publicerat i Leon

Leon rullar för fullt här hemma när man lägger ner honom på en filt. Nu väntar jag bara på att han ska böja på benen i hoppgungan så han kan hoppa lite i den också. Det har gått så fort!
Han rullade en gång häromdagen och sen dess kör han på. Man tänker ju att det ska komma lite successivt liksom :)


hejdå malte

publicerat i Stella & Milton

Igår åkte Malte till sina nya ägare. Lite sorgligt är det, men det är ju sånt som måste ske. Vi skulle ju aldrig klarat att ha fyra hundar liksom. Som tur är så kommer malte till Oskars släktingar så det känns bra!

Nu är det bara lilla Stina kvar. På torsdag får vi tillbaka Malte över några timmar för så ska han vaccineras och chippas.


måndag och sjuk

publicerat i Vardagsliv

Leon ligger och sover och vi kom nyligen hem från en liten shoppingtur. Apoteket och Ica. Idag känner jag inte av någonting i magen, men jag känner mig början till sjuk igen. Ont i huvudet har jag också och känner mig allmänt trött.

Vad ni än gör, har ni ont nånstans och åker till akuten - åk tidigt! Den svenska sjukvården må vara bra, men jag fick vänta 3 timmar bara för att få något smärtlindrande. Allt ska ta sån tid! Är det för att de inte har råd att anställa mer personal? Om de hade fler än en läkare på plats hade det väl gått mycket snabbare.

Nästa gång jag känner av nåt i magen ska jag ta mina tabletter och hjälper inte dom inom en timme så kommer jag åka in till akuten. Tänker inte utstå sån smärta i så lång tid igen.


hemma igen

publicerat i Vardagsliv

Ligger hemma i min sköna säng och är jätterädd att få ont i magen igen. Bara det bubblar till så slår hjärtat dubbelt. Vill verkligen inte vara med om den smärtan en gång till alltså. Detta var tredje gången på en enda vecka. Det är för mycket för en kropp. Det tar verkligen på krafterna att ha så ont.

Det blev ingen akut operation. Jag ska invänta läkarbesök och sen då så skrivs jag eventuellt in på väntelistan för operation som kan ta hur lång tid som helst. Jag har iaf fått medicin som jag hoppas ska hjälpa vid nästa anfall. För jag tror tyvärr inte gårdagens var det sista :(


inlagd

publicerat i Vardagsliv

Igår fick jag ett till anfall i magen så vi åkte upp till akuten och jag fick komma in ganska snart.

Det blev några timmars väntan innan jag fick en spruta mot smärtan som inte hjälpte så mycket. Men jag har gallstensanfall. Idag ska de undersöka och se ifall det blir operation eller hur vi nu ska göra.

Jag fick iallafall bli inlagd på hotell vrinnevi. Längtar hem till min säng, min familj och mitt barn :(


rullirull

publicerat i Leon

Leon har nu börjat rulla på riktigt. Både från rygg till mage och tillbaka. Igår rullade han visst under soffan.


Leon övar

publicerat i Leon
Leon somnade i sin Thailandsvagn till tonerna av Westlife (plus min fina stämma också) alldeles nyss och jag håller nu på att ladda upp ett litet videoklipp på Leon från imorse när han övade på att springa.

Nu är videon klar.


bättre

publicerat i Vardagsliv
Idag känner jag mig inte sjuk längre. Nu börjar jag bli bra! Jag ringde vårdcentralen imorse så jag fick en tid på torsdag. Vet inte riktigt vad de kommer göra, för att om man ska ta reda på vad det egentligen är måste väl en läkare göra ultraljud eller någonting sånt och det gör de väl inte på vc?

Idag är det iallafall fredag och jag har bara slappat. Dagen är ju inte slut än, men jag tror inte jag kommer anstränga mig särskilt mycket till att göra något.
Jag är himla sugen på någon god maträtt! Vet inte vad bara..


en dag senare

publicerat i Vardagsliv

Hej ni!
Jag har inte varit på blogghumör. Igår gick ju magvärken över men sedan dess har jag känt mig sjuk. Eller så där man känner när det inte slagit ut än, ni vet?

Imorgon ska jag nog iallafall ringa vårdcentralen och se ifall de kan remissa mig till en doktor som får göra tester eller nåt och kolla upp min mage. Får jag ett sånt där anfall igen så står jag inte ut!! Jag har ju ett litet barn att ta hand om och får jag anfallet så har jag så ont att jag inte kan röra mig.
Det är ju förmodligen gallstensanfall eller magkatarr. Vet inte riktigt vad det innebär och skillnaden mellan dem, men att jag måste ha hjälp med smärtan är ett faktum.


magjävel

publicerat i Vardagsliv
Usch och fy.. inte många timmars sömn inatt heller. Jag vaknade kl 02 av att jag hade jätteont i magen igen. Den där jäkla katarren alltså! Hade konstant ont fram tills klockan blev ca 11. Oskar var tvungen att stanna hemma från jobbet bara för detta. Jag kunde knappt räta på mig för att det gjorde så ont, och inte heller knappt ligga. Oskar gick till apoteket imorse och köpte omeprazol som jag tror hjälpte efter tre timmar. När vi satt och väntade på att Leon skulle göra sitt pass så hade jag skitont ena sekunden och helt plötsligt 2 sekunder senare så hade jag inte ont längre. Så himla skumt att det gick över på några sekunder. Det brukar ju gå över lite successivt annars ju.

Nu är jag iallafall himmelskt glad att magvärken är över. Ska nu ta och lägga mig och sova lite. Har ju som sagt inte blivit många timmar sömn de senaste dagarna.

En till bild

publicerat i Leon

Tog denna bild alldeles nyss. Nu har de ju bleknat rejält? Undrar vad det kan vara alltså.


Vad är detta?

publicerat i Leon

Någon som vet vad detta är? Jag berättade ju igår eller när det var att han hade som utslag som inte syntes, men nu har de blivit röda. Det kan väl inte vara eksem, för de brukar väl uppstå i veck, typ knä och armveck? Det är bara på armar och ben han har, på utsidorna liksom.

Det kanske låter jättekonstigt, men de blir röda när han gråtit hysteriskt som nyss när jag fotade. Det var fem minuter sedan och nu har de bleknat lite.


sova, vad är det?

publicerat i Vardagsliv

Usch, natten har varit jättejobbig! Leon sov ju i två timmar på banken igår från fem till sju och så länge sover han aldrig på eftermiddagen/kvällen. Kanske var därför han sov så konstigt inatt? Vi har Görans röst att tacka för att Leon sov hela bankmötet (på både gott och ont nu då). Tack Göran för den sövande rösten!

Jag ljuger inte om jag säger att jag stoppat in nappen ca 30 gånger. Om inte mer! För varje gång jag stoppade in nappen så sov han i 2-4 minuter och sen tog han ut den själv och så pågick det under flera timmar mellan 01-05 eller nåt. Till slut fick han sova bredvid mig och då sov vi kanske en timma. Kvart över sex gick vi upp och vi brukar inte gå upp förrän kanske halv åtta annars.

Nu sover han så jag ska nog också krypa ner och sova någon timme.


sparande

publicerat i Leon
Nu är vi tillbaka från banken. Vi var där i två hela timmar, och efteråt gick vi till Ica och köpte frukt så nu sitter jag och mumsar på fruksallad och vaniljyoghurt. Det är så himla gott! Ett nyttigt alternativ till vaniljglass.

Det gick bra på banken iallafall. Jag valde att spara på vanligt konto, en hundring i månaden och Oskar är en gambler så han tog i aktier, också hundra kronor i månaden.

Jag förstår inte varför han slutar att le när mobilen kommer fram




Leon har fått som knottror/utslag på kroppen. De syns inte men när man tar på huden så känner man. Som att den är torr eller något. Men det syns inga prickar eller så som sagt. Någon som vet vad det kan vara?

tankar

publicerat i Vardagsliv
Ibland kommer jag på mig själv sitta och tänka. Jag tänker efter och faktiskt inser att jag har allt man kan tänkas vilja ha i livet. Ett underbart barn, sambo, lägenhet, hund. Att jag är lycklig! Tiden liksom bara driver förbi, man hinner ibland inte stanna upp och bara leva i nuet. Samma sak när jag var gravid. Det kändes ju liksom inte som att jag var gravid. Jag hade ett barn i magen som jag skulle bli förälder till. Det kändes bara som att magen växte och jag blev lite tröttare än vanligt. Det sparkades i magen ibland, men det var inte mer med det. Jag fattade liksom inte!

Jag kan fortfarande inte fatta att jag har ett barn ibland. Det känns liksom som en dröm. Som att jag ser mig själv och mitt liv uppifrån. Låter ju helkonstigt nu när jag beskriver dessa tankar och känslor, men det jag vill få fram är väl att jag inser saker lite senare och inte i nuet då det väl händer.

Men jag är dålig på det där, att leva i nuet, carpe diem, fånga dagen, ta vara på det man har. Men det stämmer ju så himla bra! Man ska ju ta vara på det man har för just den HÄR STUNDEN JAG UPPLEVER JUST NU kommer aldrig att komma tillbaka. Det kommer bara vara ett minne. Ett minne jag inte ens kanske kommer komma ihåg eftersom jag inte är så uppmärksam på nuet.

Banken

publicerat i Vardagsliv

Igår var det ju en tjej här och tittade på Malte. Jag vet inte riktigt än hur det blir, men hon skulle hem och övertala sin kille så vi får se, hon skulle höra av sig.

I eftermiddag ska vi till banken och öppna ett sparkonto till Leon. Vi ska även se ifall vi kan lägga om lånen lite och så ska vi titta på pensionssparande. Iallafall.. Om vi sparar 100 kr var till Leon så har han ju ca 40 000 kr när han blir 18 år. Det är bra!


handkräm

publicerat i Vardagsliv

Någon som har tips på nån dryg och bra handkräm? Min Elizabeth Arden börjar ta slut. Jag har testat en ganska bra från nivea. Sen finns de ju dom där "billiga" varianterna för 30-40 kr som är tunna i konsistensen och det gillar inte jag.


Jippi

publicerat i Vardagsliv

Fick ett sånt där magonts-anfall förut igen. Inte lika illa som sist, men det gjorde ont! Jag tror verkligen att det är stressrelaterat. En inre stress liksom, för jag hektar ju inte runt och far överallt och har mycket att göra.

Nog om det tråkiga! Imorgon kommer det ett par och ska kolla in Malte. Och så har vi Oskars släkting som ska ta någon av hundarna beroende på vilken som förhoppningsvis blir såld. Är så glad att det iallafall är någon som vill komma och titta och är intresserad. Men det är bestämt att en valp snart lämnar oss iallafall, och eventuellt båda då men det får vi se imorgon!

Oskar och Leon tidigare idag


Love

publicerat i Leon

Mina två älskade kärlekar

 


Lördag

publicerat i Vardagsliv

Vi är hos mina föräldrar och hälsar på nu. Oskars föräldrar kom förbi en sväng hos oss förut och då fick vi även tillbaka hundarna, så nu är stora familjen enad igen!



iPhone 3-skal säljes

publicerat i Vardagsliv

Ingen som vill köpa iPhone 3-skal? 30 kr styck.


Leons andra tand

publicerat i Leon

Oskar kom och sa att jag skulle känna i leons mun, och då gjorde jag. Vad får jag inte känna och se om inte ännu en liten tand sticka fram bredvid den första. Det var tre dagar sedan vi upptäckte den första tanden och då fanns inte någon andra tand där, så det har gått fort!!


väntan

publicerat i Vardagsliv

Har precis tagit en dusch. Är påklädd och typ iordningfixad och ligger och tittar på sjunde himlen medan vi väntar på att Leon ska vakna så vi kan åka och handla lite.

Nästa vecka ska vi fixa Lelles första pass. Thailandsresan närmar sig.. Spännande!
Förut fixade jag förresten lite potatispuré till Leon som jag har fryst in.


tjej och killkläder. vad är det?

publicerat i Leon

Visst är den här overallen jättefin??? Om jag hade en flicka så hade jag inte tvekat överhuvudtaget, hade liksom köpt den direkt. Egentligen ska det ju inte spela någon roll vad man sätter på barn för kläder, men varför känns det inte rätt att klä Leon i den då för, då? Det känns som att det är lättare att klä en flicka i pojkiga kläder än en kille i flickiga. Mer rätt liksom. En tjej kan man sätta på en superman-pyjamas men det känns väldigt fel att sätta på en kille Hellokitty-pyjamas. Varför är det så?

Just denna overall är från H&M och jag är helt kär i den. Den är ju grå i basen och det sänker ju flickigheten en aning, men att det är blommor på gör fort att den blir tjejig. Hade det varit rosa eller lila prickar på hade det varit en helt annan sak.


Jag förstår inte. Ska jag köpa den till Leon eller? JAG tycker ju den är fin, men jag kan ju inte sätta på Leon alla kläder jag tycker är fina, för då blir det mycket klänningar, tunikor, strumpbyxor och gulligull.

badibadibad

publicerat i Leon

Buddha i badet just nu

 


herstaberg

publicerat i Vardagsliv

Leon och jag har varit i herstaberg hos familjen hela dagen. Hundarna är fortfarande ute i Kimstad hos svärisarna. Inte mycket mer har hänt idag... Leon har precis ätit och ska strax få sig ett skönt bad och sedan bums i säng! Sen ska jag se på Seven pounds. Det är förresten den filmen som jag undrade över igår!!! Min beskrivning var ju inte direkt likadan som den riktiga filmbeskrivningen, men att Will Smith var med var ju iallafall rätt.


lugnet inom mig

publicerat i Leon
Jag sov som en prinsessa inatt! Har inte sovit så här skönt på länge... jag kände liksom ett lugn inom mig. Låter kanske som att jag överdriver, men det är sant! Vi fick ju andningslarmet igår, och på kontrollpanelen finns det en grön lampa som blinkar när den registrerar rörelser från spjälsängen, och när man känner sig lite orolig är det bara att kika på den.

Leon fick leka lite med Babblarna imorse..


Nu har vi ju bara använt andningslarmet en enda natt, och jag känner redan skillnad!
Jag rekommenderar ett sånt larm till alla extremt oroliga föräldrar, för det gör verkligen susen! Larmet räddar ju inte barnet om det slutar att andas, men man får iallafall då chansen att rädda barnet själv och den chansen har man inte om man ovetandes ligger och sover själv och barnet plötsligt slutar att andas.

min önskelista

publicerat i Vardagsliv
• SKRIVARE




• DIGITALKAMERA

Det spelar inte så mycket roll vilket märke, bara kameran är bra! Oskar har jättebra koll på vad man ska titta efter och vad som är bra och dåligt med olika kameror, och han vet även vilken jag har tittat på (Mediamarkt). Den fanns på deras topplista, och den var svart som denna här nedan.



BIKINI från H&M
Balconette-bh stl 80C, 149:- och hipsters stl 40, 99:- i svart.



Det här är ju som sagt en önskelista, så jag kräver inte och speciellt så förväntar jag mig inte att jag ska få allt på listan!
Det är ju två dyra saker som jag förstår att ni inte har råd med. Men ifall ni vill göra mig glad och iallafall köpa en dyr sak så skulle jag föreslå att hela släkten delar så blir det ju bara ett par hundra var att lägga.

bilder från netonnet.se och hm.se

gardiner

publicerat i Vardagsliv

Jag fick gardiner av min svärmor i julklapp, precis som jag önskade mig. När jag kom hem fick jag se att ja redan hade den färgen, så igår gick jag till stan och kikade efter en annan färg. Valet stod mellan vita och mörkare lila. Eftersom jag redan har rosa och gröna så fick det bli något mindre färgigt så jag tog vita.


vilken film??

publicerat i Vardagsliv

Jag har inte mycket att komma med nu när jag ska förklara det lilla jag minns av en film som jag gärna vill se igen, men jag ska försöka...
Vet att det är en mörk man, kanske (Will Smith) som är förälskad i en kvinna, också mörk vad jag minns, och någon av dem, minns inte vem, ska dö.. Och så kan han ta dödsdomen istället för henne, eller tvärtom. Jag tror jag minns att det är hon som ska dö förresten, men han älskar henne så mycket att han dör istället.

Nåt sånt. Måste veta vad filmen heter!!!

 

UPPDATERING - seven pounds heter filmen. tack ella!!!


Denise - född i v.23

publicerat i Vardagsliv

http://lisadecker.bloggplatsen.se/

Den bloggen följer jag varje dag. Den handlar om en mamma som födde sin dotter i v.23... Dottern är en riktig kämpe och jag kan inte ens tänka mig hur rädd, orolig, arg, ledsen, förtvivlad mamman är. Men hon klarar det! Det måste man. Hon har ju en dotter som kämpar för sitt liv och då måste man vara stark!


mat

publicerat i Vardagsliv

Jag fick visst till det med maten idag med! Jag gjorde en jättegod köttfärssås med färska champinjoner och kokade makaroner och så blandade jag ihop allt och toppade med coctailtomater och sen skjuts in i ugnen. Tyvärr försvann såsen i ugnen, men det blev gott ändå! Vet inte riktigt varför jag hade in det i ugnen ens...? Iallafall.. Till det gjorde jag en god liten sallad bestående av tomat, gurka, fetaost, vinäger, olja och aromat.

Ingenting avancerat.


hundfri

publicerat i Stella & Milton

Idag kom svärmor och hämtade alla hundar så man får vara lite hundfri. Det är ganska stressande att man alltid måste göra något. När Leon väl har somnat så kan man inte vila själv för då måste hundarna ut. Och så håller det på hela dagen. Vissa dagar får hundarna vänta jättelänge på att gå ut bara för att Leon är gnällig och inte går att söva. Det ska bli väldigt skönt när valparna är borta för då kan Oskar ta med Stella och Milton till jobbet.

Idag fick jag brev att mitt andningslarm finns att hämta på mitt utlämningsställe. Ska bli så himla skönt att börja använda det! Är redan lättad ju.

Leon imorse

 


soppa

publicerat i Vardagsliv

Igår blev det premiär för min del att laga soppa. Hade i potatis, korv och broccoli. Eftersom vi inte är några grönsaksätare så var det bara broccoli vi hade hemma. Det är gott!

Jag fick typ 5 kokböcker av olika slag i julklapp, så jag tror det är en liten hint om att vi ska börja laga mera mat här hemma.
Med tanke på att Leon behöver 2 stora mål mat senare så är det nog bra att börja lära sig laga mer än pannkakor, makaroner och fiskpinnar och sånt skit.

Här har vi iallafall den goda soppan. Oskar sa att det var det godaste jag gjort hittills.


konstigt samtal

publicerat i Stella & Milton
Jag vill verkligen inte framstå som en oseriös försäljare av våra chihuahuor, men när det ringde en kvinna hit förut. Det var nog det konstigaste samtalet jag haft någonsin.

Hon presenterade sig och samtalet började bra. Hon berättade vart hon bodde och allt sånt som kan vara bra att veta. Hon berättar även att hennes hund blivit påkörd av spårvagnen och att Stina var så lik henne att hon suttit och gråtit när hon såg bilden på henne på blocket. Men det är inte det jag vill berätta om egentligen.
Det jag vill berätta är att hon säger att hon inte har jobb eller råd att köpa Stina för det pris vi begär, men att hon gärna ger oss zonterapi i utbyte.

Ja, vad ska man säga? Har inget mer att skriva.

tand

publicerat i Leon

Våran älskling börjar bli stor! Blev alldeles gråtmild när jag gjorde den stora upptäckten av något litet vasst i tandköttet alldeles nyss. Det förklarar ju ständigt två nävar i munnen och gnället.

En gnällig och trött Leon just nu

 


fikadags

publicerat i Vardagsliv
Strax ska jag klä på Leon och vi ska bege oss ut och få lite frisk luft. Iallafall i fem minuter för det är vad det tar att gå till stan. Vi ska nämligen fika med Linda och lille William som vi inte har träffat på flera månader. Det blir ju liksom aldrig av. Men nu så!

Oskar har nu börjat jobba igen. Man blir ju lite bortskämd på en vecka med karln hemma. Jag beundrar verkligen er som tar hand om en bebis, eller ett barn överhuvudtaget, alldeles själva. Ensamstående. Måste vara otroligt jobbigt. Men det är väl en vanesak också kanske.

Ska träffa Linda halv elva så nu måste jag nog gå in i sovrummet och väcka Leon som ligger och sover. Jag hatar egentligen att väcka honom när han sover, men förhoppningsvis så somnar han om i vagnen en liten stund.

2012

publicerat i Vardagsliv

Och så var det 2012!
Inga nyårslöften här inte. Känns onödigt att lova att typ inte äta godis på 5 månader när man ändå inte kan hålla det ;).

Jag är så himla rädd för att jorden ska gå under i december eller när det är. Kan någon övertyga mig om att det inte stämmer? Jag är ju så himla lättpåverkad också så man kan övertala mig om det mesta. Nu tror jag ju innerst inne inte att vi alla kommer att gå under, men efter den där jäkla filmen 2012 och mayaindianernas kalender så blir man ju lite nojjig.

Jag har mycket att se fram emot under 2012 iallafall! Thailandsresan, Leons utveckling, den eventuella omvårdnadsutbildningen (funderar fortfarande men det känns som en bra tajming att börja på nåt nytt), ellies kommande bebis, att vintern ska passera så det kan bli vår och sommar, börja leda jympa på FRISKIS igen... Osv.

Godnatt!


RSS 2.0
Till Toppen