Hjärta

publicerat i Leon


Svettigt

publicerat i Träning

Gick upp tidigt och var på friskis kl 8 idag. Var inte lika stel då som kl 7 igår. Jag körde igenom mitt pass och försökte kolla så lite som möjligt på fuskpappret. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Vill också bara påminna om genrepet den 19 aug kl 17. Hoppas att ni kommer! (säg gärna till om ni hade tänkt komma också så jag vet på ett ungefär hur många vi blir..)


kärlek.

publicerat i Leon

Min fina unge!


World cry

publicerat i Vardagsliv
Som sagt, älskar den här låten! Klicka och lyssna.
 

tidig morgon

publicerat i Träning

Jag har varit uppe rätt länge. Infann mig på FRISKIS kl 7 för att träna på mitt pass. Det börjar närma sig genrep och premiär och jag får lite ångest för det sitter fortfarande inte. Knappt hälften kan jag utantill så jag känner mig en aning stressad faktiskt. Men jag ska ju köra det ett antal gånger till så jag får hoppas att det sitter snart!


motion

publicerat i Träning

Jag gick upp klockan sex idag och tanken var att jag skulle ut och springa. Ut kom jag och sprang gjorde jag. Men knappt 1 km. Hela turen var 3.77 km. Alltså, usch vad tråkigt det är att springa! Finns det något tråkigare? Jag promenerade resten av promenaden i rask takt istället.


Gott

publicerat i Leon

i sandlådan här ute på våran gård igår


trasmatta

publicerat i Shoppat

Vi köpte en trasmatta till köket häromdagen. Tycker den passar till stilen vi försöker skapa i köket.


world cry

publicerat i Vardagsliv

Jag älskar när man kommer över låtar som man inte kan sluta lyssna på. Just nu spelas denna på repeat i mina öron.


Soooov

publicerat i Leon

Kan inte någon komma med ett mirakeltips som får detta barn att somna skapligt (inte klockan elva) och helst ska han då somna själv också? Inte? Nae tänkte väl det.


Leons önskelista

publicerat i Leon
Leon fyller ju 1 år (sjukt) om ca en månad, och jag har ju faktiskt skrivit en liten önskelista på vad han behöver och önskar sig. Har ni missat den så kan ni klicka på länken här nedanför..
 
Klicka här för att se!

skor

publicerat i Leon

Detta är storlek 20/21 så vi får väl se ifall det blir höst, vinter- eller vårskor.


Fika

publicerat i Vardagsliv

Lilla familjen tog bilen och hälsade på Linda, Alva och Tyra. Blev kaffe och tjöt. Som vanligt! Småungarna tjuter ikapp. Börjar den ena så är den andra snart igång. Haha. Sympatigråt. Ska också börja med det.


Pingu

publicerat i Leon

Jag är en pingvin!


hälsningar Leon

publicerat i Leon

Gxferkönhvrzxcfeetjlllllll


Skärgården

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi varit ute i skärgården. Man var tvungen att åka båt i nån minut för att komma till ön vi skulle till och Leon blev lite rädd då. Sen nu ikväll så bjöd vi mina föräldrar på middag och efterrätt.


11 månader

publicerat i Shoppat

Idag är Leon 11 månader. Sjukt! Det är egentligen en helt sjuk tanke att JAG födde ut ett barn, en liten bebis för 11 månader sen. Att jag har ett barn överhuvudtaget. Det känns övermäktigt eller hur man ska förklara. Ibland får jag nypa mig själv för det känns så himla konstigt. Som att det är en dröm. Nån som känner så också?


Ljuslykta

publicerat i Shoppat

Köpte även denna fina lykta som jag kikat på varje gång jag varit inne på indiska. 69 kr var den nedsatt till nu och så halva priset på det. Så fint att glasen går i lila och turkost. Vet inte vart jag ska ha den än men nånstans får den nog plats!


Ljuslyktor

publicerat i Shoppat

Fyndade dessa små söta ljuslyktor på indiska. Reapris 25 kr st, sen var det halva reapriset också! Tänkte att de skulle passa fint till matbordet och stolarna. Det återstår att se ifall det är någorlunda samma nyans.


god morgon/Leon

publicerat i Leon

Eller som han säger; gagadadedodobaba!


slutresultatet

publicerat i Vardagsliv
Jag antar att ni har väntat otåligt på att få se slutresultatet av vårat slit med bordet och stolarna.
Här är det!
 
 
Vi är väldigt nöjda! Faktum är att att ett runt bord gör sig så mycket bättre i vårat kök också! Det tar inte lika mycket plats som det förra, men rymmer ändå lika många personer. Dessutom med mer utrymme på varje plats så man kan sitta armbågarna brett isär på bordet och slaffsa om man så vill.
 
Så, vad tycker ni?

Pool

publicerat i Leon

Svärföräldrarna har precis byggt pool så Leon badar i den för fullt. Det gillar han!


Mera jeans

publicerat i Vardagsliv

Igår köpte ju jag jeans. Faktum är att jag faktiskt köpte två par i olika färger och det ena paret var vinröda och de satt inte alls lika bra. Idag gick jag och lämnade tillbaks dem och provade ett par för 500 kr istället. De satt mycket bättre än de billigare! Så jag köpte dem.


Jeans

publicerat i Vardagsliv
Igår köpte jag mig mina första jeans på väldigt länge. Senast jag hade på mig jeans hade jag storlek 25 och var 16 år. Sjukt! Kan ju säga att jag köpte ett antal storlekar större denna gång, hehe. Uppenbarligen.

Jag har bara använt leggings de senaste åren för att jag trott att jag var för tjock för att ens få på mig ett par jeans och att de skulle sitta bra. Men nu är jag trött på att bara använda tunikor och linnen som måste gå över rumpan. För hur snyggt är det att ha typ en liten top som visar hela rumpan i leggings? Nae, inte så fint. Med jeans kan jag nu äntligen använda tröjor som går ovanför rumpenstumpen.

Jeansen köpte jag på Gina Tricot för 199:-. Det tycker jag var ett överkomligt pris. Nästa gång kanske jag slår till på ett par vanliga jeans för 500 spänn, får se.


på friskis

publicerat i Vardagsliv

Jag är på FRISKIS nu och hade tänkt jympa igenom mitt pass, men jag har ont i halsen och känner mig inte alls på topp för att höja pulsen så jag har suttit här och kört igenom allt i huvudet och lite sittandes istället. Jag känner att det är bättre det än att inte gå hit alls eftersom passet måste sitta om några veckor. Jag känner även också att jag hade kunnat jympa, för så sjuk är jag ju inte. Jag säger emot mig själv lite här, men men. Sån är jag.


Slitage

publicerat i Vardagsliv

Vi är åter i Kimstad och slipar det sista på bordskant och ben. Idag får allt äntligen komma hem och ta plats i vårat kök!


Host

publicerat i Leon

Leon har blivit hostig och lite förkyld nu också, men väl är så är febern borta. Mindre kul är att han är så himla gnällig för minsta lilla. När han hade feber så kunde han iallafall sitta stilla i knät en låååång stund utan gnäll men det går inte nu. Inget duger. Stackars Leon! Kan ju säga att vi har haft tur ändå att Leon varit så pass lite sjuk under sitt snart ettåriga liv. Feber har han nog aldrig haft förrän häromdagen. Förkyld två gånger, max. Det är också skönt! Men annat blir det väl när han börjar dagis sen.


Nu är det klart!

publicerat i Vardagsliv

Jag kan nu stolt meddela att vi är klara med våra nya köksmöbler! Igår fixade vi med bordet hela dagen och har gjort det idag med. Tack för att solen har lyst och det har varit varmt för färgen torkade på tio minuter så vi han måla 4 lager utan att vänta 16 timmar emellan som med stolarna. Nu ska vi bara få hem allting. Två stolar fick vi iallafall med hem idag. De två gula stolarna som vi inte vet vart vi ska ha dem än, så de fick sig en provisorisk plats vid datorbordet i vardagsrummet så länge. Frågan är, med eller utan dynor?


Bordsmålning

publicerat i Vardagsliv

Idag har vi varit i Kimstad och slipat och målat bordet. Vi grillade lite också. Kött dock, inte bordet. Gott!


Sömnparalys

publicerat i Leon

Jag var med om en sån obehaglig grej igår kväll/natt. Jag låg i sängen och är på väg att somna. Då känner jag hur armarna knottrar sig och jag ryser som fasen, jag kan inte röra mig eller nånting, är typ förlamad. Det går heller inte att prata. Jag börjar då andas fort och jag ser nåt i dörröppningen. Det är svårt att sätta ord på vad det var men det var något väldigt obehagligt iallafall. Jag kommer sakta tillbaka till det normala och då ser allt normalt ut i dörröppningen igen. Jag somnar även fort efter det. Jag har fått så här förut, sömnparalys heter det. Jag har aldrig varit med om att mina armar knottrar sig förut. Jag fasar inför nästa gång detta kommer ske. Som tur är händer det mig inte så ofta. Ett par gånger om året typ. Hatar det!!


Finally!

publicerat i Leon

Hej och hå! Äntligen har vi hittat ett runt bord i trä. Vi var idag och kikade på en gammal dörr och så hade de ett bord i gömmorna i ladan där vi var. Det är ju uppenbarligen svårt att få tag på runda träbord men nu så! Då tar vi några hundra vändor till herstaberg igen och börjar slipa och måla igen. (Nån som vet hur man får bordet att se slitet ut?) Nu ska vi äta smulpaj med vinbär som blev lite brända ovanpå.


Feber

publicerat i Leon

Leon har feber idag. Stackars kille!


Sista rycket

publicerat i Vardagsliv

Nu är vi ute och målar stolarna för förhoppningsvis sista gången. Det är väldigt mycket jobb ska ni veta. Först slipa, grundmåla två gånger, sen måla den sista färgen två gånger. Vilket slit! Tänk att arbeta med sånt här varje dag, skulle aldrig klara't!


bordstänk

publicerat i Vardagsliv
Vet ni vad? Jag tror att vi kanske eventuellt har ändrat oss angående att hitta ett runt bord. Istället har jag fått för mig (och övertalat oskar, tror jag) att vi ska hitta en gammal dörr och ha som matbord istället. Det tycker jag är så himla charmigt! Jag gillar ju egentligen den lantliga och lite chabby chic-stilen även om vi inte har så mycket så här hemma. Helst skulle jag vilja inreda hela hemmet så.
 
Så här nånting på ett ungefär hade jag väl tänkt...
 
alla bilder är från google. Jag googlade gammal dörr som bord.
 
Istället för att ha 4 bordsben så ska vi (nån händig) snickra ihop två bockar att lägga dörren på. Vill måla det vitt och göra det extra slitet. Hittar vi den perfekta dörren kanske vi slipper göra så mycket med den.

våran måndag

publicerat i Vardagsliv
Idag har vi varit på Kolmården och Tropicariet och ridigt på en tam krokodil bland annat. Skulle man ju kunna tro, fast vi var bara på Busfabriken. Min bror Dennis sov hos oss inatt så han följde också med och så pappa Oskar. Leon älskar bollhavet, det är nog det bästa han vet!
Efter Busfabriken åkte vi till Herstaberg och målade stolarna och så städade vi och tvättade våran bil.
 
Imorgon ska jag till Friskis klockan 9 och öva på mitt pass. Kommer ni på genrepet? 19 augusti kl 17.00!
Ni får självklart ta med er hur många ni vill också. Kanske kompisen, syrran, morsan och farsan eller varför inte mormor?
 

stolarna

publicerat i Vardagsliv
Idag har vi varit och målat våra stolar igen. Vi är grymt nöjda med våra färgval!

Den turkosa var redan bestämd, men vi ville ha en annan färg till de två nytillkomna stolarna och det gick snabbt att välja. Jag har ju beslutsångest när det gäller typ allt, så vi bara tog en vi tyckte var fin och som passade ihop med den andra färgen. Ett bra val gjorde vi iallafall!

Vi ska dit och måla dem en sista gång imorgon, sen är det bara ett bord som fattas!


Ekbord och skinnstolar säljes

publicerat i Vardagsliv
Eftersom vi ska köpa ett nytt bord så ska vi sälja detta som vi har nu. Vi byter ut nytt mot gammalt helt enkelt, för det är ju ett gammalt bord vi är ute efter och så har vi ju köpt gamla stolar på second hand.

Detta är alltså ett ekbord och så skinnstolar. Bordet har en skiva på sidan som man kan fälla upp så det får plats 2-3 personer till. Stolarna är mörkbruna, men jag tycker de ser svarta ut.

Allt är i fint skick förutom en stol där ena sidan är av eller sitter löst, vet inte riktigt. Någon händig person kanske kan fixa det, men det är inget som syns eller minskar funktionen av stolen om man säger så. Man kan sitta och luta sig bakåt normalt. Det är även en liten reva på ca 1 cm på denna stol.


Här syns den lilla revan. Inte mycket till världen, den inte.
 

Säljes för 1500 kr, och då är det prutat och klart.
 

hemma igen

publicerat i Vardagsliv
Fy vad jag har sovit illa inatt! Det må vara mysigt att ligga i den lilla "hytten" i campingvagnen, men madrassen man låg på var typ 5 cm tunn så det var hårt som fasen.
Vi kom dit igår på dagen och det var inte speciellt bra väder så vi satt mest inne, men det var mysigt ändå. En liten promenad tog vi runt området och sen grillade vi.
 
Nu är vi iallafall hemma igen efter en dag ute i Herstaberg. Vi har målat stolarna och lite sådär. Det är andra gången vi målar med grundfärg nu. Jag tror inte vi behöver måla det en gång till innan den riktiga färgen kommer på.
 
Vi åkte till samma ställe i förrgår som vi köpte stolarna på för att kolla efter ett runt träbord men fann inte något. Däremot hittade vi två pinnstolar till. De var ännu finare än de vi köpte men tyvärr var det ju bara två stycken. Men vi köpte dem ändå. 5 kronor styck. Blir skrattfärdig så biligt det är! Dessa nya stolar vi köpte är en aning nättare och så än de första. Dessa ska vi måla i en annan färg, så vi får se ifall de får stå i köket tillsammans med de andra eller om vi hittar ett annat ställe att ha dem på. Men fint, det kommer det bli! Åååh, är så nöjd redan nu!
 
 
Jag vettefan vad det är för fel när vissa bilder blir uppochner, för de är ju rätt vända i telefonen? Skitsamma.

At the camping

publicerat i Vardagsliv


Campa

publicerat i Vardagsliv

Jag, Oskar, Leon och Dennis är på väg till kalvholmens camping. Mamma och pappa har varit där sedan igår. De har nyligen köpt en campingvagn, ska bli mysigt att sova i den. Just nu krypkör vi till Söderköping. Broöppning eller något kul.


Oskar när han var liten

publicerat i Vardagsliv


Träning

publicerat i Vardagsliv

Har varit på FRISKIS igen och kört igenom mitt pass. Den svettiga sanningen, typ. Men kul var det och jag längtar tills jag får köra med folk! :)


Lika?

publicerat i Vardagsliv

En aning lik Leon här tycker jag iallafall?


Typ igår

publicerat i Vardagsliv

Pappa och jag.


Igår typ

publicerat i Vardagsliv

Mamma, pappa och jag för några år sedan.


På riktigt

publicerat i Vardagsliv

Leon går på riktigt nu. Han kan inte ställa sig upp från sittandes till ståendes utan att ta tag i något, men står han vid tex ett bord så går han därifrån dit han vill ta sig. Vi var i badrummet häromdagen och hundarna började skälla. Ni skulle sett så bråttom han fick. Såg så roligt ut när han sprang ut för att se vad de gjorde!


Vilket kaaaaap!

publicerat i Vardagsliv

Nu har jag gjort ett riktigt klipp! Jag köpte fyra stolar för 5 kr styck. Det var halva priset på allt. Alltså 5 kr för en sådan här stol är så himla billigt!!! På blocket tar folk överpriser för de vet att de är så populära.

Det fanns 2 stolar kvar så funderar på att köpa dem med och sälja för 150 kr styck. Vi ska måla stolarna i nån ljus färg och även hitta ett runt bord som vi ska måla i vitt. Det var egentligen inte riktigt såna här pinnstolar jag ville ha, men så billiga som de var så får jag nöja mig med dem.

 


Elsas hemlighet

publicerat i Vardagsliv

Bra bok! Jag har precis börjat på denna, men jag antar att den är lika bra som de två första böckerna om Elsa.

 


olycka

publicerat i Leon
Något hemskt kunde ha hänt idag. Bara för att jag inte hade tillräckligt med uppsyn över Leon.
 
Som jag skrivit tidigare så gråter han så fort jag går iväg eller bara går ifrån honom några meter. Idag satt vi i vardagsrummet och lekte och då kröp han in i sovrummet. Jag lät bli att följa med för jag blev ganska glad över att han vill krypa iväg utan mig.
 
Han kröp då uppenbarligen fram till spegeln vi har står där som jag antog stod stadigt. Man ska visst aldrig anta saker utan att vara säker för rätt som det är hör jag världens duns och kras och Leon gallskriker. Här tänkte jag det värsta tänkbara. Han ligger där med glas i hela kroppen, eller något.
Jag är iallafall där på en sekund och då sitter han med spegeln över benen och jag lyfter upp honom direkt. Usch, jag skakar i hela kroppen och det droppar blod från hans finger. Jag ger honom nappen och det blir genast bättre, men han är fortfarande lite ledsen och säkert lite chockad också.
 
Jag torkar av fingret med vatten och tittar på skadan. Som väldigt tur är så är det bara en liten rispa i nagelbandet som med mycket otur kunde varit mycket värre! Jag sätter iallafall då på ett litet plåster och ger Leon ett kex för att han ska vara stilla med fingret.
 
Till råga på allt så har Leon även ätit upp plåstret. Får se om han bajsar ut det ikväll =)
 

lägenhetsbekymmer

publicerat i Vardagsliv
Vi var och tittade på en lägenhet förut.
Jag blev helt såld och vill flytta direkt, medan Oskar är lite mer skeptisk och vill ha en topprenoverad lägenhet. Jag tror det är mycket svårt att hitta en sådan hyresrätt till bra pris, då får vi leta i en evighet och så mycket tid tycker inte jag att vi har. Jag säger till Oskar att man får nog stå ut med att badrum och kök inte är nyrenoverat, och det skulle iallafall jag klara av, bara lägenheten känns rätt.
 
Denna lägenhet vi tittade på idag var jättefin. Ljus, bra rum och fint kök. Dessvärre var badrummet i fult brunt kakel, men vad gör det? Badrummet är ju inget sällskapsrum som man visar upp för folk ändå. Huvudsaken är väl att det är fungerande kan jag tycka.
 
Jag vill flytta nuuuu! Leon behöver eget rum. Han behöver lära sig att sova ensam och alla hans leksaker måste ta vägen nånstans. Jag blir galen alltså...
 
 
Här var vi iallafall på väg till den fina lägenheten. Leon älskar att sitta på axlarna!

19/8, 17.00 - be there!

publicerat i Vardagsliv

Nu har jag satt ett datum för mitt genrep av jympapass. Det är söndagen den 19 augusti kl 17.00. Ganska lång tid kvar, men ni kan väl planera in det i er kalender och se till att komma - jag behöver folk!

Vi kommer alltså jympa som vanligt bara att det inte kostar någonting för er. Och det är alltså för att jag ska se att det funkar och flyter på bra innan jag kör premiärpasset tillsammans med alla FRISKIS-motionärer.

Hoppas ni kommer!


blogg.se = blä

publicerat i Vardagsliv

ber om ursäkt för att mina inlägg suger balle, det blir bara en hel lång text för blogg-appen är katastrof! Inget radbyte och massor fel på skiten.. Men det antar jag att ni får stå ut med ett bra tag framöver eftersom de är så himla dåliga på att laga appen.


Onsdag

publicerat i Vardagsliv

Om en timma ska vi på en lägenhetsvisning igen. Blir intressant, jag hoppas den är i fint skick! Imorgon klockan åtta ska jag öva in mitt pass igen. Lite tidigt för er att hänga på va? Men om det är någon som är morgonpigg så får ni gärna följa med! Om några veckor däremot så behöver jag folk som kommer på mitt genrep. Jag återkommer med dag och tid, men skulle någon av er vara intresserade att komma? Mest för att ställa upp för mig så jag kan köra igenom passet med folk istället för helt ensam. Blir lättare då! Det är helt gratis också såklart, plus att ni får träning och har kul så det är ju inte bara för min skull :)


Leon övertrött

publicerat i Leon
Vi har skrattat ihjäl oss här hemma åt Leon som han också skrattar ihjäl sig. Stella nös eller hostade eller vad hon gjorde och Leon tyckte tydligen det var jätteroligt! Borde tillägga att han var väldigt trött när detta spelades in, även om han faktiskt är lättroad i vanliga fall också. Kanske inte just så lättroad som i detta ögonblick..
 
 
 

Och så gick han

publicerat i Leon

Leon övar på att gå och gå och gå och gå här hemma. Jag sa ju att han skulle gå innan han blev 1 år! Han kan inte riktigt hålla balansen för att kunna gå hela tiden, men han tar fler och fler steg för varje dag. Bara idag har han gjort framsteg, hehehe.


Hett

publicerat i Vardagsliv

Fy satan vad hett det har varit idag. Jag blev kvar i herstaberg hos mina föräldrar efter passet. Leon har fått svalka av sig i lilla poolen...


Övar

publicerat i Vardagsliv

God morgon på er!

 

Jag gick upp halv sju idag. Det är ju nästan den tiden jag brukar vakna men jag ställde klockan idag för att hinna packa lite innan Leon skulle vakna. Jag skjutsade honom till mina föräldrar kvart över sju eftersom jag skulle öva pass idag.

 

Så här är jag nu, på friskis och nöter in mitt medelpass som jag ska leda i höst. Det känns redan nu skitbra. Ibland ryser jag till för att en del låtar är så himla bra och man blir så peppad!

 

Jag är faktiskt snart klar för denna gång. Måste hem och duscha!

 

 

 


Svett

publicerat i Vardagsliv

Fy Fabian vad kul det är på Jimmys pass! Det har ju varit så himla kvalmigt ute idag också så det var knappt nån luft i salen. Kan lova att jag blev genomsur av svett!

Jag fattar inte, jag kollar på alla andra och ingen är lika svettig som jag. Är det bara jag som tar i eller är det jag som har sämst kondis? Haha. Man kan ju undra.

Imorgon har jag bokat hallen på FRISKIS så jag ska öva på mitt pass i två timmar. Måste få in det i skallen nu under dessa veckor som är kvar på sommaren. Nervös inför premiärpasset, herregud!!!

 


Söndag

publicerat i Vardagsliv

Vi har varit iväg och veckohandlat nu i förmiddags, sen åkte vi till herstaberg på en snabbvisit. Farmor har varit där under helgen så det var kul att träffa henne en snabbis. Ikväll tänkte jag träna på Jimmys pass kl 19. Det är jättekul!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sov

publicerat i Leon

Leon, killen som aldrig vill sova självmant.

 


Nåt att tänka på

publicerat i Vardagsliv

Som ni vet så är ja orolig av mig. Nog för att det har lugnat ner sig nu, jag kan liksom bota mig själv som en psykolog. Jag kom över denna text på en annan blogg och den ska jag nog börja be för mig själv..

 


Leon och jag

publicerat i Vardagsliv
Vi hade tråkigt...
 

på busfabriken

publicerat i Leon
 

Dröm om tänder

publicerat i Vardagsliv
Jag drömmer väldigt ofta om mina tänder. En obehaglig dröm om ett hårt tryck i munnen och tänderna, men de lossnar aldrig. Det står massor om att tappa tänder på Google om drömtydning, men det är ju inte riktigt det jag drömmer om även om det är mina tänder.
 
Det är iallafall en återkommande dröm som jag drömmer några gånger i månaden. Vore kul om nån kunde tolka den åt mig, eftersom det uppenbart är något mitt undermedvetna vill säga mig. 

Leon Lellepard

publicerat i Leon
Jag bara älskar Leons leopard-overall som jag köpte till honom från några dagar sedan. Den är från Lindex och den kostar 179 kr. Den har han myst omkring i nu idag.
 

pigan

publicerat i Leon
Denna fina nyckelpiga fick också följa med hem från Ikea.
Leon är så rolig, för han verkar älska den redan och han kastar sig på den hela tiden. (det är som en ballong inuti som man själv väljer hur mycket luft man vill ha i..)
 
 

välkommen till familjen!

publicerat i Leon
Jag och Leon har inte gjort många knop idag. Framåt eftermiddagen åkte vi till Ikea en sväng, bara sådär. Jag köpte lite grejer, allt till Leon förutom en diskborste till mig. Alltid något!
 
Det fanns tre olika dockor av detta slag på Ikea. En mörk, en ljus och en mellan. Jag kunde inte välja själv för alla var lika fina, så jag höll fram alla tre framför Leon så fick han ta en. Vi ska nog döpa honom till Musa. Det heter mina föräldrars granne och vän. Eller så får Leon helt enkelt välja namn på honom själv när han är gammal nog, men det lär ju ta ett tag och något måste vi ju kalla den lilla dockan.
 

söderköping

publicerat i Vardagsliv
Igår vad jag i vackra Söderköping med familjen. Min moster är i stan med sin bebis och Oscar.
Vi gjorde inte så mycket där. Strosade runt och så åt vi glass. Jag är helt såld på de små husen i stan! Jag skulle kunna tänka mig att flytta till Sörping bara för att få bo i ett sånt litet hus med en egen liten mysig bakgård.
 

Leons önskelista

publicerat i Leon
Eftersom Leon inte kan prata och säga vad han önskar sig när han fyller år så tar jag mig nu friheten att bestämma det åt han.
 
Detta är lite grejer som han behöver framöver
 
•Pekböcker och lättare böcker för 1-åringar
 
•Gummistövlar (här gör det inget ifall vi får dubletter. Kan ha ett par hemma och ett par på dagis)
•Cykelhjälm
•Cykelstol

•Skip hop zoo pack-väska, bi eller uggla.
 
 
 

Här kommer lite storlekar:
 
♥ Skor - 22
♥ Byxor, tröjor - 86
♥ Mössa/Keps - 86, 92
 
Om det är något annat ni vill veta, kanske vad han har och inte har för leksaker osv, eller storlek på annat plagg så är det bara att fråga.
 

god natt!

publicerat i Vardagsliv
Min lilla älskling sover nu sött...
Att det nästan alltid ska vara problem med nattningen, det är jobbigt! Men min bvc-sköterska sa att det kan vara en fas han är i nu, att han är ganska känslig för att bli lämnad och så. De har ju inget tidsperspektiv de små heller, så går man en minut tror de att man är borta för alltid, typ. Stackars dem! Så hemskt det borde vara. Och även om man pratar med dem utan att synas så förstår dom inte. Syns man inte så finns man inte.
Han vaknar ju flera gånger och undrar vart vi tagit vägen efter han somnat första gången, så man får ju springa in till sovrummet 10 gånger på en kväll och det är ganska jobbigt faktiskt. Vissa kvällar går det utmärkt, men det är de kvällar som han somnar vid 21-22... då hamnar han väl i djupsömn direkt och hinner inte vakna tusen gånger.
 

åka kana

publicerat i Leon
 
 
Här åker Leon kana och håller i sig hårt. Tur det.
Och inte en min under hela färden, det enda han brydde sig om var att se vart morfar tog vägen...

gubben

publicerat i Leon
Leons gammelmormor har länge sagt att han måste ha en sån här keps, så det var ju bara att ta tag i saken och köpa en till honom. Jag tycker han blev jättesöt i den, min lilla gubbstrutt till son!
 

Busfabriken

publicerat i Vardagsliv
Min vän Linda tipsade mig om Busfabriken, så dit for vi idag jag och Leon. Min pappa kom sen och lekte med oss. Det är faktiskt väldigt kul för vuxna också!
 
Leon älskade bollhavet! Han försvann under några gånger, så det var tur att det inte var ett riktigt hav. Han fick även hoppa (flyga som en vante) i hoppborgen. Han trodde nog att det var en stooor säng, för han gjorde samma sak där som hemma i våran stora säng - kastade sig omkring.
Vi kanske kan gå dit ihop nån gång, mammor (och kanske pappor) som läser min blogg? Det är ju gratis för vuxna över 18 år och barn under ett år, så jag får passa på nu medan Leon fortfarande går in gratis.
 

BARCA BABY!

publicerat i Vardagsliv
Här har vi lilla snyggingen i sina nya barca-kalsonger!
 
 
Det ser ju mer ut som shorts faktiskt, men han växer i dem tids nog.

shopping till L

publicerat i Leon
När Oskar kom hem från jobbet så gick vi till Halvars och köpte glass. Jag tog några nya smaker de hade. Jättegoda faktiskt! Hallon/cheesecake, vit choklad, hallon/saltlaktritz.
 
På vägen hem kom jag då på att jag ville kolla på en bh till mig. Oskar gick med och glodde ett tag, sen ville han hem. Jag hittade ingen bh, men däremot lite smått och gott till Leon. Jag fick inte nog av Ullared, vet ni.
 
 
Kalsongerna köpte jag mest för att Oskar älskar Barca, och så tänkte jag att det kanske kan vara skönt att ligga i något annat än pyjamas när Leon ska sova. Låter ju lite konstigt egentligen, för jag köpte ju faktiskt två pyjamasar också?
Det fick bli en söt liten cardigan också, till de kyliga sommarkvällarna och även en superfin overall/onepiece eller vad man kallar dem.

Bad i sjö

publicerat i Leon
Jag, Leon och min far var och badade idag. Eller, jag kan ju inte säga att jag och pappa badade, men Leon gjorde det minsann! Både pappa och jag är så frusna av oss, så vi badar helst inte i svenskt vatten.
 
Vi var inte där så länge, kanske 45 minuter. Det fick räcka. Leon blev trött av att plaska och titta på alla som lekte i vattnet.
 

mat och så

publicerat i Vardagsliv
Vi har precis ätit pannkakor med sylt och grädde. Det är det godaste! Oskar ville ha ärtsoppa innan, men det gillar inte jag. Får ju kväljningar av det. Och lök. Och klumpar i hemmagjord potatismos.
 
Lägenheten var inget för oss...
Den var för mörk och trist. Kök och badrum var fy och blä, men så är det väl med de flesta hyres. Men vi ska nog hitta något för oss, förhoppningsvis.
 
 
Det är precis så att man når upp till fönstret om man står på tå!

förslag?

publicerat i Vardagsliv
Eftersom vi är leva i nuet-människor så hade vi tänkt att ta en liten weekend till Barcelona, men totalt skulle det bli ca 7000:- för flyg och boende så vi skippar nog det. Har ni något tips på en/tvådagarsutflykter så tas det gärna emot.

Kanske en tripp till Stockholm, eller nån annanstans? Ullared har vi ju redan varit i, så det skippar vi. Jag hade gärna tagit en till tripp dit, men Oskar är inte mycket för shopping så tyvärr...
Vi vill gärna åka och sova någonstans, inte bara typ åka till Kolmårdens djurpark eller något sånt.

måndag

publicerat i Vardagsliv
Oj, sån uppståndelse det kan bli över lite hår. Men, men.. HUVUDsaken är att Leon inte tar skada och det gör han absolut inte!

Vi hade inget att göra idag så vi åkte ut till mamma och pappa. Vi ska åka om en timma igen för klockan halv fyra ska vi iväg på lägenhetsvisning. Vi ska framöver flytta till en trea och det blir då hyres istället för bostadsrätt eftersom vi har har någon handpenning (15%) att lägga på en ny bostadsrätt, tyvärr. Det känns så himla surt att byta ner sig. Men vi får skylla oss själva egentligen att vi levt i nuet och slösat massor pengar när vi kunde sparat till ett framtida boende. Nu vet vi det till nästa gång. Jag har sparat en tusenlapp denna månad. RIK!


sent...

publicerat i Vardagsliv
Här har vi skorna som jag köpte till Leon och mig. Gillar dem skarpt!

Nu måste jag krypa till kojs för jag ska åka och handla imorgonbitti och sen ska vi på kalas för min kusin Viggo som fyller 4 år.

RSS 2.0
Till Toppen