Musik!!

publicerat i Vardagsliv

Nu behöver jag er hjälp! Jag behöver tips på låtar som jag kan ha till mitt pass. Ni behöver egentligen inte tänka på någonting, ge mig bara dina favoritlåtar. Jag har massor av lugna låtar så det jag behöver är kondition- och styrkelåtar. En typisk styrkelåt för mig är typ en låt från aerosmith. Typ cryin. Jag tycker även om eminem-stuk och lite tyngre låtar. Men ge mig som sagt vad som helst så ska vi se vad jag kan göra av dem :) tack!


hem

publicerat i Vardagsliv

Nu är jag på väg hem efter en heldag av träning och pepp inför det nya upplägget som jag fortfarande inte förstår hur man lägger upp. Men det ordnar sig.. Det gör det alltid.

Just nu ska jag fokusera på att samla så mycket musik som möjligt så jag har att välja på sen när jag ska börja sätta ihop. Ska även träna, träna, träna pass så jag kommer upp på en bra nivå så jag orkar med att leda i höst. Det tar ju sin lilla tid med både passbygget och att få upp kondition/styrka.

STRESS OCH PRESS...


tänder

publicerat i Leon

Jag upptäckte nyss att Leon fått sin femte tand! Han har nu två där nere och tre där uppe. Han fyllde förresten 7 månader i måndags :)


överdelar

publicerat i Vardagsliv

Jag och Leon var på stan idag. Ovanligt ja. Jag var på jakt efter en ny träningströja tills imorrn och det hittade jag! Jag hade ju pengar kvar på presentkortet jag fick i julklapp och så var det 25% på allt som stadium-medlem.

Jag tog en tripp till Gina Tricot också och köpte två fina tunikor. De finns i jättefina våriga färger och jag slog till på gul och korall.

Leon far fram över golven. Han kan inte krypa än men han tar sig liksom fram som en liten mask. Speciellt när jag försvinner eller går till andra sidan rummet. Då är det bråttom till mamma vet ni!


Utbildning

publicerat i Vardagsliv

Imorgon ska jag och andra från Friskis på utbildning i Jönköping. Jympapassets upplägg har ändrats lite, men inget märkbart för er motionärer, så det är det som vi ska åka iväg och lära oss. Jag blir borta hela dagen... Kommer sakna min lilla Lelle.


Cirkus

publicerat i Vardagsliv

Jag har sagt det förut, men mina förfäder på pappas sida var ju cirkusartister. De slutade turnera när pappa var 4 år och de bosatte sig då i Sverige.


Jag i yngre dagar

publicerat i Vardagsliv

Hittade lite foton på mig. Ett från 8an eller 9an och ett från ettan på gymnasiet.


Motion

publicerat i Vardagsliv

Nu befinner jag mig i herstaberg. Jag fick för mig att gå hit för det såg så skönt ut ute. Det ångrar jag lite för fy satan vad det blåste. Jag hade bara en hood och en tunn väst på mig också så det var lite kallt. Men nu är jag framme iallafall, 4.5 km senare.

Jag glömde ju bort att sätta på appen när jag hade gått hela promenaden ner från mig till hamnbron, så hela sträckan kom inte med.


Likhet

publicerat i Leon

Jag kan faktiskt hålla med liiiite om att Leon är lik mig. Ibland ser jag mig själv i honom, visa drag och ansiktsuttryck. Det är kul!


Nytt

publicerat i Leon

Är hemma från min lilla shoppingrunda nu! Leon är nybadad och nyäten och ska väl sova snart. Han satt upp i baljan idag. Jag köpte nämligen en halkmatta, så nu kan han sitta upp och plaska och styra bäst han vill.

Jag fick också med mig lite burkar till välling, gröt och ersättning. Det är ju lite snyggare att förvara det i fina burkar, tycker jag.
Mössa och byxor från Lindex. De hade fått in byxorna jag ville köpa förra gången i rätt storlek nu. Leon fick också en ny pyjamas för 75 kr från HM. Det är den som han önskade sig i julklapp som han aldrig fick, haha.


Tappade kort

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag och Leon varit på mammaträff. Mycket trevligt och god fika. Jag tog barnvagnen och gick dit. Jag tycker inte att 1 km låter så mycket, men när man väl går så är det ju en bit. Jag gick nästan 6 km idag alltså och det låter ju inte alls mycket. Är det ens det?

I helgen tappade jag bort mitt körkort och bankomatkort. Trodde jag!
Dagen efter hittade jag dem båda i jackfickan jag inte ens visste att jag hade, men tydligen hade jag stoppat ner dom där. Jag spärrade bankomatkortet på kvällen i panik och idag fick jag hem ett nytt. Det ligger och bränner i plånboken nu. Måste handla!!!


min eftermiddag och kväll

publicerat i Leon

Ja har spenderat den mesta tiden sedan vi kom hem med att koka och mixa lite puréer till Leon. Vi har idag börjat blanda i nötfärs. Tänkte så småning om börja med spagetti också men vet inte hur man ska blanda. Spagetti och köttfärs + ?

Leons fjärde tand börjar spricka upp. Han ser lite ut som en 6-åring i en minikropp. Haha!

Han tycker också mer om mammas saker än hans egna.
Titta här...

 


Tisdag

publicerat i Leon

Idag har jag lagat korvstroganoff och nu är vi på väg mot öppna förskolan. Magen mår bättre. Fy för gallsten!!!


Bvc

publicerat i Leon

En liten uppdatering här från mig.. Jag har fortfarande ont i magen. Inte lika kraftigt, men ändå.
Det är jätte jobbigt att inte ens orka hålla i sitt eget barn. Jag saknar honom även fast han ligger här bredvid. Det gör liksom ont att röra på sig och smärtan lindras med jätte varmt vatten så igår duschade jag i en timma. Idag har jag kört med en värmepåse som också lindrar lite. Oskar är som tur är hemma idag och tar hand om Leon.

Vi hade tid på bvc idag också. Leon är nu 70 cm lång och väger 9,2 kg. Bvc-sköterskan sa faktiskt också att de inte behöver ha vatten. De säger ju till om de är törstiga och då dricker dom när man ger vattnet. Han får väl helt enkelt i sig tillräckligt med vätska i maten han får. Det är ju samma som med vuxna egentligen. Vi vill ju inte häva i oss dricka om vi inte är törstiga.
Men det hon sa var att man ändå ska ha vatten vid maten och även låta honom leka med det ifall han vill, så han ändå lär sig att man nån gång ska dricka det.




ont i magen

publicerat i Vardagsliv

Nu har jag snart haft ont i magen i 12 timmar. Det började igår vid nio och har hållit på hela natten så jag har inte fått sova särskilt mycket. Det är alltså gallstensanfall igen.
Det jäkla lustiga är ju att jag tagit det väldigt lugnt med godsakerna i helgen. Jag har inte köpt mig en godispåse som jag brukar så jag fattar egentligen inte varför det slår ut nu...


skor

publicerat i Leon

Idag har Leon fått ett par skor av sin snälla morbror. De är en aning stora, men det är bra för då har han ju att växa i lite nu under våren och sommaren då han säkert börjar gå.


Rutten

publicerat i Vardagsliv

Hemma igen! Tog en runda på 3.7 km cirkus... De nya skorna är bra! Det brände under fötterna efter ett tag bara men det är nog en vanesak.
Oskar ska spela match idag och jag ska åka till herstaberg och lämna tillbaka bilen.

Ha en trevlig söndag. Vi hörs nog lite senare!


pw

publicerat i Leon

Igår var vi hela lilla familjen ute i herstaberg hela dagen hos min stora familj.

Nu ska jag strax gå ut och gå i mina nya skor. Har varit taggad sen igår när jag köpte dem!


gunga

publicerat i Leon

Idag har Leon gungat för första gången. Hans mormor och morfar köpte honom en gunga och hängde upp på gården.


Easytones

publicerat i Vardagsliv

Äntligen kan jag börja gå långa powerwalks! Hittade dessa easytone walkskor på stadium för 400 kr. De rear visst ut massor såna skor. Såg kanske tre olika. Pass på å fynda!!

Dessa är svarta och lila. De ser blåa ut på bilderna


vatten

publicerat i Leon

Leon får ju enbart vatten till sina måltider, men det dricker han knappt. Det har ju gått så pass lång tid att jag tycker att han ska ha vant sig nu, helt enkelt men nae... Vi började ju med att ge vatten i thailand. Jag har testat med hans vanliga flaska, pipmugg, en annan flaska han inte känner igen. Men det går inte. Han spottar ut vattnet som om det vore pesten.

Idag smaksatte jag det med lite citron och då blev det iallafall lite mer intressant. Nån som har nåt bra tips att bidra med?

Jag har för mig att våran BVC-sköterska en gång sagt att de får i sig tillräckligt med vätska i maten de får, men ändå. Jag vill att han ska lära sig att dricka till maten.


Handen i håret

publicerat i Vardagsliv

Okej, här kommer ett par bilder till. På en av dem ser det ut som att jag försöker vara snygg med "handen i håret" ni vet, men sanningen är faktiskt att jag bara lutar mig mot knät, haha.


Fina Daniella

publicerat i Vardagsliv

Idag är det fredag och det firar vi med att göra sig lite fredagsfin i ansiktet!

Jag har då sminkat mig idag vilket innebär lite löspuder, fylla i ögonbryn, rouge och en skvätt mascara. Det räcker. Jag har inte på många år använt foundation vilket jag tror är en av anledningarna till att jag har en fin hy. Den andra anledningen är att jag helt enkelt är född med det.

Känner mig strålande vacker idag! Det är inte ofta jag lägger upp bilder på mig själv, vilket är förvånande när det gäller mig. Förr tog jag typ 100 egobilder på mig själv för jag tyckte att jag var så fin, haha!

Så här ser jag ut..


Nyvaken

publicerat i Leon

En nyvaken liten gris. Idag vaknade vi sent, hurra!! Typ 7.16.


promenation

publicerat i Träning
God morgon, god morgon!
Det är ju strålande väder idag, så jag vill gärna gå en långpromenad igen. Tyvärr vet jag inte om jag kan det för jag har världens största blåsa på lill-tån efter promenaderna i dåliga skor igår. Jag har ju inte bättre skor att gå i idag, så vi får se. Jag funderar faktiskt på att gå till Herstaberg om jag nu ska gå.

Leon sover och jag vet inte vad jag ska hitte på. Jag säger alltid för mig själv att jag ska sova när han sover, men när han väl sover så är ju inte jag trött! Jag ångrar mig alltid tidigt på morgonen när han vaknar.

Promenad igen

publicerat i Leon

Madde kom hit efter jobbet och busade med Lelle och jag har lagat världens godaste köttgryta idag. Jag kan när jag vill! Hon hade ju glömt träningskläder, typiskt nog, men vi tog istället en långpromenad på 45 minuter. Ingen är gladare än jag, haha. 3.5 km nu och ungefär samma förra rundan i förmiddags.

Snart väntar greys anatomy och jag ska ta mig en skön dusch innan också, tänkte jag.


Tips!

publicerat i Leon

Leon fick en sån här mackapär i julklapp. Man stoppar i tex en äppelbit så kan han tugga och suga på den hur mycket han vill, utan att man behöver oroa sig för att han sätter i halsen.

Denna är köpt i Ullared, men jag såg faktiskt idag att de har liknande på babyproffsen. Ett tips!


Hmm

publicerat i Vardagsliv

Jag var som sagt ute och gick förut. När jag bara hade en liten bit kvar så ser jag att jag bara gått i ca en halvtimme. Jag kände då att jag var tvungen att ta en omväg, så det blev till slut en runda på ca 45 minuter. Nästa gång jag går och det är sol blir det brillor på! Det är så jobbigt att skrynkla ansiktet så länge, haha.

Nu har jag två änglar på varsin axel. En god och en lite mer ond. Den ena säger att jag fortfarande trots allt är lite sjuk så jag slipper träna ikväll. Jag har ju ändå varit ute och gått liksom..
Den andra säger att jag ska röra på fläsket och träna järnet ikväll. Här slipper jag inte undan!


komma i form

publicerat i Träning
Jag hatar att jag får sån jäkla ångest när jag inte har tränat på länge! Jag tror det var förra veckan eller veckan innan som jag tränade första gången efter thailandsresan.. Sedan blev jag ju sjuk och då är det nog inte så bra att träna och jag skulle inte heller ha orkat träna ioförsig. Idag har jag bestämt mig för att jag ska träna iallafall! Klockan sju ikväll blir det medelpass med Anna BB, hon är bra hon! Bra musik och roliga rörelser.

Jag känner också en himla press på att komma i form till höstens jympa som jag ska börja leda igen! Jag har ju varit väldigt tränad och haft bra kondis och det är ju grunden för att kunna leda bra. Nu får jag ångest bara jag tänker på att jag MÅSTE börja komma i form! Jag tappar ju inspirationen om jag har uppehåll över en vecka. Vad gör man liksom!? Det är väl fan bara att ta sig till Friskis och komma igång, varför är det så svårt?

Jag ska iallafall börja denna träningsdag med en långpromenad med vagnen. Tänkte gå en sträcka som tar 45-60 minuter. Lite musik i öronen kanske och solen som skiner. Det borde väl få inspirationen på topp om något?! Tyvärr har jag inga bra skor att gå i heller, eftersom jag fick nageltrång av skorna jag hade. Skor måste jag köpa nån dag, annars lär jag ju få problem med tårna igen om jag ska gå i mina stövlar eller converse. Blä.

Sömn

publicerat i Leon

Barnet ligger och sover och själv så vaknar man halv sex. Plus alla andra gånger inatt som Leon vaknat till. Lyckligtvis inte lika många som igår, men tillräckligt många för att rubba min sömn.
Det är så synd om honom! Igår varje gång han hostade så grät han till.


Tisdag

publicerat i Leon

Leon och jag har varit på stan idag. Ellie ringde och ville med så hon gjorde oss sällskap också. Vi tog en liten fika medans Leon sov och snackade lite om allt och inget som vi brukar göra.

Jag hittade byxorna jag ville ha förutom de svarta med stjärnor. Hans storlek var tyvärr slut. Jag köpte även välbehövda dregelscarfar och så fick han plockburkar i olika färger. De sitter han med just nu och plockar med så jag antar att han gillar dem!

Leon är lite sjuk idag. Jag tror jag smittade honom för nu är han förkyld och har en ganska djup hosta, vad det låter som iallafall. Det betyder att jag inte får någon sömn på natten, jobbigt!


Måndag

publicerat i Vardagsliv

Oj, idag har jag visst inte skrivit nånting! Dagen började iallafall med att jag skulle promenera till herstaberg. Det är en bit och mamma sa att det blåste ute, men vad gör det tänkte jag. Jo tjena, var tvungen att vända efter ett kvarter och ta bussen istället! Det värsta som finns är väl ändå blåst (ev. Snöstorm) när man är ute och går. Vagnen blåste ju nästan iväg och jag fick massa grus i ögonen. Nae, inte okej!

Jag tog som sagt bussen istället och där har jag varit hela dagen. Imorgon väntas lite shopping till lellekillen. Can't wait!!


Söndag

publicerat i Vardagsliv

Leon satt och snackade med hans morbror via FaceTime på datorn igår. Det var även då som Milton visade sin saknad, haha.

Idag har vi varit en sväng på ingelsta shopping och sen i Kimstad och hälsat på. Strax börjar mitt favvoprogram Partaj på tv. Har längtar ett bra tag på det!


Malte

publicerat i Stella & Milton

Minns ni Malte? En av valparna som Milton och Stella fick. Idag träffade vi honom.

Här är han och Milton


videos

publicerat i Leon
Här kommer två videos. När Leon åt puré (jätteintressant...) för två veckor sedan, och en som vi filmade idag när Milton blev helt crazy av att se/höra Alex.


Vattuman

publicerat i Vardagsliv

Jag var för skoj skull inne på horoskop.nu för att titta mitt horoskop. Läste lite om hur man är som Vattuman och allt stämmer ju in på mig! Mycket intressant faktiskt. Jag undrar om jag hade tyckt samma sak om jag var nåt annat stjärntecken, att man inbillar sig liksom?

Så här stod det:

Vattumannen, vattenmannen eller vattenbäraren är tänkarens tecken. Stolt, målmedveten och lojal mot sina vänner. Vattumannen är vänlig, utåtriktad och extremt oberoende, de håller sig inte bundna länge. Deras starka vilja och åsikter kan övergå i en tjurskallighet om någon går för hårt på. Oavsett detta så är de väldigt trogna och stöttande om de hamnat i rätt relation. Även om de kan komma att utveckla en djup relation så behöver de hålla på sitt privatliv och på sin självständighet. Vattumannen är uppfinningsrik och originell, de kan även vara oberäkneliga, trotsiga men samtidigt hjälpsamma.

Styrka: Målmedveten, Intellektuellt framstående, kommunicerande, förmåga att förstå abstrakta koncept

Innersta behov: Att veta och att få kunskap

Svaghet: Kan lätt få en fix idé, rebellisk, kall


Lördag

publicerat i Leon

Då var det helg igen då! Inatt sov brorsan Dennis hos oss och idag är jag och lelleman i herstaberg. Oskar spelar nämligen match idag så vi åkte hit så länge.

Jag har köpt lite godis och gott tills ikväll som vi ska mumsa på. Jag får alltid ångest och ångrar mig när jag äter nåt onyttigt, eftersom det kan vara det som orsakar gallstensanfallen. Ja, då får jag ju ändå skylla mig själv när jag äter sånt om jag vet att jag kan få ont, jag vet... Men jag kan inte låta bli! Jag ångrar mig alltid efteråt och tänker att det inte var värt det. Typ en chokladkaka. Få anfall eller låta bli att äta. Det är ju inte så svårt val, egentligen. Varför är man så dum!?


ska köpa

publicerat i Leon
När barnbidraget/föräldrapenningen kommer blir det att ta en liten runda på stan för ovanlighetens skull och köpa dessa...




Bland annat då. Det lär ju säkerligen slinka ner mera saker när Daniella är på shoppingrunda. Jag måste säga att det var "tur" att ja inte fick en flicka för då hade vi blivit bankrutta (som om vi inte redan är det ;)). Det finns SÅ HIMLA MYCKET mer fint till flickor. Byxdressar, linnen med rosetter, det är färgglatt och allt sånt där som jag gillar. På pojkavdelningen finns det inte mycket att välja på, och det är inte mycket färg heller. Tyvärr. Dessa randiga byxor med färg är väl storslaget av Lindex, kan jag tycka.

Kolla in dessa till en liten tjeja till exempel



Alltså... jag skulle bli helt galen! Köpa allt!!!

alla bilder är från lindex onlineshop

Utan pengar

publicerat i Leon

Jag gick till Ica förut för att köpa bananer till Lellemannen och då somnade han efter att ha varit vaken alldeles för länge. Jag kände att jag inte ville gå hemåt då redan för han skulle antagligen vakna när jag tar upp honom ur vagnen.

Jag gick på stan istället. Väldigt mindre roligt utan pengar, men vad gör man... Efter en halvtimme vaknade han ju såklart så då var det ju ingen mening med att gå vidare. Det roliga var att jag satt på en bänk utanför cubus mest av tiden. Orkade inte gå omkring och glo.
Så där satt jag, som om jag satt och väntade på en vän eller något. Fördrev tiden liksom...

Leon och hans morbror igår


Black & pink

publicerat i Vardagsliv

Här har vi mammas naglar. Hon körde på det senaste där man blandar två färger. Vi gjorde dem hos Johanna (yannas naglar på facebook). 300 kr för förstärkning och 380 kr för förlängning som vi gjorde.


gold

publicerat i Vardagsliv

Idag har jag och min käre mor varit och gjort naglar. Vi blev helnöjda båda två! Efter det så hängde jag och Leon med till herstaberg och nu har vi precis ätit mat. Oskar tränar ikväll så vi blir nog här ett tag.


haha

publicerat i Vardagsliv

Jag längtar tills ikväll! Greys anatomy vet ni... Jag hade redan sett dubbelavsnitten som visades förra veckan, för längesen men detta ikväll har jag inte sett.

Vad jag ska hitta på fram tills dess vet jag inte. Kanske ska gå till öppna förskolan och smitta ner lite barn med min livshotande sjuka ;) naerå. Är faktiskt nästan frisk nu. Lite känningar i halsen bara men jag överlever. Det är nog ändå bara äldre barn på ÖF idag och det är de yngre jag vill åt. Hehehe.


Mat

publicerat i Vardagsliv

Har precis lagat mat. Oftast när man heter Daniella och lagar mat så blir det färdiga grejer som det bara är att steka på. Färdig sås på pulver också. Är jag riktigt duktig så kan jag anstränga mig och slå till på att göra något "riktigt" vilket inte är så väldigt ofta, måste jag erkänna.

Idag var vi på öppna förskolan. Trevligt som vanligt!


Bättre

publicerat i Vardagsliv

Idag mår jag faktiskt ganska mycket bättre än igår. Huvudvärken är borta och halsen är inte lika tjock. Bara för det så ligger jag väl i feber ikväll!

Jag såg på serien Äkta människor i flera timmar igår. Finns på svtplay ifall nån är intresserad. Jag är på avsnitt fem nu så i fem timmar hade jag maraton.


Sjuk

publicerat i Vardagsliv

Usch och fy, idag är man sjuk! Jätteont i halsen, liksom svårt att svälja, seg och hängig, ont i huvudet. En skrikande bebis på det också - en härlig dag! Jag hoppas jag är bra eller åtminstone bättre tills imorgon för då ska vi ju till öppna förskolan.


Turban

publicerat i Leon

Jämt när jag har duschat och har duschturban på mig så tittar Leon så konstigt på mig. Undrar varför? Haha.


Telefonberoende

publicerat i Leon

Idag tog vi bussen ut till herstaberg. När jag sitter på bussen tänkte jag plocka fram mobilen och sådär som de flesta gör när man åker buss...

Nehe! Ingen telefon!! Megakatastrof, för jag hade glömt den här hemma. Jag är en sån som sitter med telefonen klistrad i handen mest hela dagarna, så snacka om att jag kände mig helt tom och rastlös hela dagen. Och snacka om att vara beroende av sin jäkla telefon. Helt sjukt egentligen. Jag hade inte ont i huvudet idag så det tyder ju bara på att det var väldigt nyttigt att vara telefonfri en hel dag.

Det första jag gör när jag vaknar är att kolla telefonen och det är även det sista jag gör innan jag somnar.
Är ni lika beroende som jag eller?


lilla tjuven

publicerat i Leon

Här har vi Lill-Conny! Han har permis från finkan under helgen...

Gissa hans brott?


Leksaker

publicerat i Leon

Leon är rolig han! Han älskar att leka och pilla med saker som absolut inte är leksaker. Det kan vara en snusdosa, en slev, toalettrulle, ja vad som helst.

Så det är ju ett tips att inte köpa dyra leksaker till de små för de leker nästan bättre med saker man har hemma i lådan. Billigt och bra!

Favoriten just nu är ljussläckaren. Den satt han och sög på i säkert 20 minuter och så länge har han aldrig hållt på med något.


sova

publicerat i Leon

Leon har börjat sova längre på morgnarna nu, så jag antar att han kommit tillbaka ordentligt till sverigetiden nu. Det är väldigt skönt! Något som är mindre skönt är att Oskars alarm ringer kvart över sex och han snoozar ju 4 ggr innan han går upp på riktigt. Jag kan aldrig somna om efter det så jag stiger upp runt halv sju jag.

Vi gav Leon välling som kvällsmål igår. Det gillade han!


bada

publicerat i Leon

Leon älskar att bada och nu har han börjat plaska lite i vattnet också. Men det är jobbigt att få vatten i ögonen helt plötsligt!

Vi körde på hinken idag igen. Jag kan förstå att det blir lite trist för honom att ligga i badhjälpen i baljan och glo upp i taket liksom. Jag tänkte skaffa en halkmatta som jag ska lägga i baljan när han kan sitta upp stadigt utan problem.
I sommar ska jag köpa en minipool som han kan sitta och plaska i när värmeböljan kommer.


Mat

publicerat i Leon

Hallå i stugorna!

Sedan vi kom hem från Thailand så har vi ju börjat ge Leon gröt och puré. Han är väldigt matglad och äter allt han hittills har privat. Han får gröt på morgonen och puré till lunch. Jag har även gett honom puré till middag vissa dagar men jag är lite osäker på hur mycket man kan ge dem nu i början. Om det finns nån expert där ute så kan du ju kommentera här!

Så här ser en dag ut ungefär hos oss:

• 07.00/08.00 ersättning
• 09.00/10.00 gröt
• 11.00/12.00/13.00 puré
•15.00/17.00 puré igen (eller ersättning?)
•19.00/20.00 välling eller ersättning

Det jag undrar egentligen är väl om man kan ta bort ersättningen så fort som vi gjort, näringsmässigt?


Tjatar om instagram igen

publicerat i Leon

Hörrni, ni får säga vad ni heter på instagram så jag får lite fler att följa!

För er som inte vet vad instagram är så är det en app som man lägger upp bilder och följer varandra och där kan man även kommentera varandras bilder. Man kan även redigera bilderna vilket är kul och så sparas det i vanliga fotoalbumet i mobilen.


Sallad

publicerat i Leon

Idag käkade vi lunch på Paus. Vi käkade sallad. De har jättegoda och där får man välja innehåll själv. Stora är de också, så jag orkade inte äta upp allt.

Snart ska vi ta en tripp till Willys och handla storpack blöjor och tvättlappar.


tisdag

publicerat i Vardagsliv
Vilken bra dag detta har varit!
Klockan ett mötte jag upp Matilda och lilla Morris och så gick vi ner till öppna förskolan vid strömmen. Jag fattar inte att jag inte har varit där sen luciafirandet där, för det är ju så himlans trevligt att träffa alla barn i samma ålder och alla mammor dessutom. Men jag är så himla feg och larvig, så jag vågar ju inte gå dit ensam om jag inte skulle känna någon där. Jag tänker liksom att jag kommer sitta där ensam i ett hörn och inte prata med någon. Men det blir ju vad man gör det till. Jag kan ju ta för mig och prata om jag vill det liksom. Nästa vecka ska vi dit igen!

Jag har även tränat för första gången nu idag sedan innan Thailand. Det var Fridas pass jag gick på. Har inte tränat på hennes pass förut, men det var roligt och väldigt jobbigt för mitt lilla fläsk.

Vi har även sålt sängen så nu är vi lite rikare och en säng fattigare. Känns skönt!

vår

publicerat i Leon

Idag känns det ju inte riktigt som vår ute, men det finns några små vårtecken. Undrar hur de klarar kylan..


tand

publicerat i Leon

Leons tredje tand har trängt fram där uppe och han har ännu en övre tand på g. Här går det undan!


Haha

publicerat i Leon

Hahaha, vad jag skrattade när jag såg detta! Jag satte Leon i sängen med sina leksaker, och helt plötsligt gnäller han. Då tittar jag och då har han dragit tag i himmelsängen och fått den över sig.

Jag skrattade och då började han också skratta!

Nu funderar jag på att rensa och vika min garderob.


SÄNGEN

publicerat i Shoppat

Ligger här i våran nya säng. Den är mycket högre än den förra så man känner sig som en drottning.

Lamporna fick vi av mamma idag för hon ville inte ha kvar dem. De passade ju perfekt på sänggaveln ju! Hittade även en perfekt plats för min lilla drömfångare som jag köpte på marknaden i somras..


ny säng

publicerat i Shoppat

Våran säng står nu nedmonterad och redo att komma till nya ägare.
Vad ska vi nu sova i tänker ni? Jo, vi var på Ikea idag och kom hem med en våningsäng och lite annat smått och gott. Jag tar helst översta slafen! Får se vad Oskar säger..

Nejvars. Det där med våningsängen skojade jag om förstås. Vi kom hem med en vit, fin bremnes-säng. Visar bild senare eller imorgon...


.

publicerat i Leon

Idag fick man vakna klockan fem. Jag börjar tro att detta inte beror på tidsskillnaden för nu har det ju gått en vecka sen vi kom hem. Lite jobbigt är det att inte få så mycket sömn, eftersom jag är van vid det då Leon alltid (nästintill) sovit bra sedan han föddes.

Idag ska vi till herstaberg igen. Jag lånade bilen hem igår så den måste tillbaka. Farmor är där och har varit där sen i förrgår. Hon säger att Leon är så snäll och alltid glad, haha!


grillning

publicerat i Leon

Idag är vi ute i herstaberg medan Oskar spelar match. Grillning står på schemat och just nu sitter vi ute i solen i lä så det bränner skönt.


Skinnjacka

publicerat i Leon

I julklapp fick Leon en skinnjacka av mig. Jag köpte den på Lindex på rea. Tror den kostar 229:- ord pris men jag har för mig att jag fick den för 170:- eller något sånt. Nu när det är så skönt väder ute passar den perfekt!


Thailandsbilder

publicerat i Vardagsliv
Nu har jag lagt över alla bilder från kameran till datorn så här kommer lite bilder från Thailand som jag inte har visat er. Är det något ni undrar över angående att resa med bebis förresten?



Detta var bara ett axplock av alla bilder jag har från Thailand, men nu orkar jag inte sitta och ladda upp fler för det tar ju sån himla tid!

trötter

publicerat i Vardagsliv
Idag vaknade jag ju vid halv fem igen... Det tar på krafterna att gå upp så tidigt. Igår låg både jag och Oskar i sängen redo för att sova kl 21. Leon sover lite dåligt under själva natten också. Det innerbär ju att jag måste gå upp och trösta honom eller ge nappen tusen gånger. Jag hoppas att detta är pga att han fortfarande är jetlaggad.

Klockan åtta ska jag iallafall försöka se på tv. Jag vet att det är något bra då, minns bara inte vad. Klockan tio sen är det också något jag ska se. Får väl se ifall man är vaken så sent.

Dags att börja träna jympa på friskis snart igen också då. Måste få upp kondisen och styrkan ordentligt tills höstens pass sätter igång. Ni får gärna komma med musiktips! Vad som helst går bra då det är bra med lite variation bland låtarna och inte bara Daniellas goa hemmamys-låtar som jag har en tendens att falla för.

färdig!

publicerat i Leon

Nu är jag färdig med all mat till Leon. Oj, vad jag har mixat! Handen är typ avdomnad för att stavmixern vibrerar så mycket.

Såklart hade jag inga små portionslådor så var tvungen att ta lite större. En låda räcker väl till ca 4 portioner för leon.
Hur länge håller maten när man tinat upp den? Är det typ en dag, samma som det står på köpesburkarna tro?

Leon lär ju isåfall aldrig äta 4 portioner på 24 timmar så jag kanske får vänta med att ge honom dessa tills han blir en aning större.


Purédags

publicerat i Leon

Här ska det lagas puré! Har broccoli, gröna ärtor, majs, morot, potatis, och en till som jag aldrig minns namnet på? (den bredvid morötterna)...

Nåt tips om vilka jag ska blanda med vilka och sådär? Tänkte blanda två och två och någon med tre i kanske.


Tunikor

publicerat i Shoppat

Minns ni den leopardmönstrade tunikan jag köpte i Thailand? Jag köpte en sån till i en annan färg plus denna på bilden.


Den här är bättre nu på vintern för den här kan man ha ett linne under. De andra jag köpte är väldigt djupa i ryggen och kan tänka mig att det inte alls är snyggt med ett linne under då.


RSS 2.0
Till Toppen