sökes!

publicerat i Vardagsliv

Tack för att jag får låna stickorna mormor. Har redan stickat halva halsduken. Jättefin blir den!

En liten fråga..
Vi har ju skjutdörrar in till sovrummet. De är väldigt slitna, svårt att få igen dem ordentligt.

Vem kan man ringa ifall man vill få dem fixade? Jag kan inte komma på vilka som kan fixa med det. Jag menar typ snickare, hantverkare.. vad heter en sån som fixar skjutdörrar?

NÅGON SOM VET? Behöver få detta fixat snart. Börjar tröttna på att slita och dra i dörrarna..


lugn dag

publicerat i Vardagsliv
Har varit på och simmat med Ellie nu på morgonen. Mycket skönt! De hade tända ljus och lugn musik.

Nu ska jag snart skölja av mig kloret och äta frukost. Man kunde tydligen inte duscha där på onsdagar eftersom de gjorde rent duscharna och hade frätande syra där för att få bort kalket? Vi blev livrädda. Plus att det var en kille som höll på och städa där i duscharna. Tänk om vi varit nakna? Nae, det går inte för sig.. Konstigt egentligen att manlig personal får vistas i damernas duschar. Man vet ju inte vad som kan hända?

Idag är det min lediga dag så jag ska bara slappa och ta det lugnt. I eftermiddag kommer Katrineholmarna hit och vi ska kolla tatueringstid och lite sånt.


ny halsduk

publicerat i Vardagsliv


Kolla in min nya, fina halsduk! Och det bästa - jag har stickat den själv! Helt otroligt. Det tog bara ett år. Men nu är jag färdig. Eller ett år kanske man inte kan säga.. hade ju uppehåll en lång tid, så det kanske tog 2 månader sammanlagt. Stickade lite då och då. Tog tag i det igen häromdagen, och nu är den äntligen klar!

Tänka sig att Oskar fick visa mig hur man skulle avsluta stickningen. Maska av och allt det där. Jag hade hittat en sida på internet som visade hur man skulle göra, men jag förstod inte riktigt. Då tog jag Oskar till hjälp och vips!

Det är mormors stickpinnar som jag har lånat. Hon bad att få tillbaks dem för några veckor sen, men jag har en till halsduk att sticka först. En svartvit, så om du inte misstycker, så lånar jag pinnarna nån vecka till käre mormor?

Nu ska jag gå ut med hundarna och värma halsen med min nya halsduk.

Natti!

baddräkt

publicerat i Vardagsliv
VAR hittar man en snygg baddräkt så här års? Har kollat på nästan varje hemsida som finns, och antingen är de baddräkter för proffssimmare, eller så är det pensionärsbaddräkter. Vill inte ha nån av dem.

Så ja, var hittar man en snygg baddräkt helt enkelt?

fundersam

publicerat i Vardagsliv
Tisdag idag då. Sovmorgon för min del. Har precis plockat ur diskmaskinen och fixat iordning lite. Sånt man gör precis när man stigit upp, eller hur? Fram med dammsugarn bara!

Är lite pirrig inför imorgon. Då ska Goretti-gänget till Lucky Seven och ev. boka tatueringstid. Jag har inte bestämt mig för vilket typsnitt jag ska ha än, och vart på kroppen.

De ställen jag väljer mellan är runt handleden eller i nacken, vågrätt eller lodrätt liksom.

Alla säger typ; "Men nej, runt handleden kan du ju inte ha, då syns den ju så mycket. Tänk på ditt jobb.. blabla". Alla andra som har massor med tatueringar, har inte de något jobb, undrar jag?!

Det är faktiskt andra tider nu, man kan fan ha en tatuering i pannan och faktiskt bli anställd. Eller...? Jag tycker det är så fint att ha en liten tatuering runt handleden, som ett armband. Vad tycker ni?! Det kommer ju inte bli värsta bauta-tatueringen direkt, utan lite mer fint och diskret.. men men, jag gör som jag vill. Det har jag alltid gjort. ;)

vilken?

publicerat i Vardagsliv
här är 2 av typsnitten jag har kollat på till tatueringen. Vilken av dessa 2 är finast?

motionsim

publicerat i Vardagsliv
Har varit och simmat med Elkan på Centralbadet nu. Vi köpte kort där, så nu får vi simma hur mycket vi vill, och när vi vill. Mycket bra motion för kroppen. Och man kan prata samtidigt också. Det är bra! När man går på t.ex jympa på Friskis kan man ju inte babbla samtidigt, så det är ett plus.

Nu ska jag hoppa in i duschen och raka benen. Oskar är på fotbollsmatch. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på sen. Ikea kanske? Måste iofs spara pengar till Ullared, men det ordnar sig.



Ha en bra söndag! ♥

söndagsmorgon

publicerat i Vardagsliv

Är barnvakt till lilla Alva. Har varit det under natten också. Men natten gick bra, hon vaknade och var helt klarvaken 2 gånger kanske och bara låg och tittade och rullade runt. Annars vare lugnt! Nu åker hon omkring i sin gåstol. Har försökt få i henne lite mat, men hon ville inte ha. Jag lär väl märka när hon är hungrig.

Här kommer lite bilder från släktträffen förresten..


tatuering

publicerat i Vardagsliv
Hela Goretti-klanen planerar att tatuera oss! Nosotros para siempre. Jag ska ha runt handleden tror jag. Blir najs!

släktträff

publicerat i Vardagsliv
Ska snart åka till Katrineholm på släktträff. Ska faktiskt bli himla trevligt! Kommer lägga upp massa bilder ikväll eller imorgon på det.

Igår var det LÖN också. Gick ner på stan när det öppnade och köpte lite ringar från Gina Tricot. Köpte lite annat också, men tänkte försöka hålla i pengarna denna månad. Så ge mig en smäll ifall jag skriver att jag har shoppat igen.



Igårkväll var jag på sexparty hemma hos Ella. Mycket trevligt. Beställde lite också. Inte alltför mycket. Min notade slutade bara på 300-nånting så ingen Mr Rabbit inte ;)

promenad in the park

publicerat i Vardagsliv
Guu så fort det mörknar nuförtiden. För 20 minuter sedan var det åtminstone lite ljust. Nu är det nästan svart.. Än så länge är det fortfarande ljust när jag går upp på morgonarna. Dvs klockan halv sex. Längtar inte till de mörka morgonarna kan jag säga!

Oskar, jag och hundarna har varit i parken och gått promenad, och fotat lite. Det var ju lite sol för en timme sen, så det blev nog ännu finare bilder idag måste jag säga. Tog såklart lite egobilder också. Ego som ni alla som känner mig vet att jag är :)

Här kommer några. Lägger som vanligt inte ut en hel drös eftersom det tar 3 timmar att lägga upp en bildjävel.



Älskar bilden på Milton! Där fick jag till det riktigt bra.

Snart börjar Idol. Ska ta mig en kvällsmacka till det hade jag tänkt.
Får se ifall jag är vaken när Kungarna av Tylösand börjar, isåfall ska jag glo på det också innan jag somnar och drömmer sött innan morgondagens underbara jobbdag!

nu är det officiellt

publicerat i Vardagsliv
Jag väger idag 70,9 kg.

Har gått ner 8,9 kg sedan jag började på Viktväktarna. Gick ner ett halvt kilo sen förra gången det var vägning, men förstod nästan att det inte skulle bli mer. Har fuskat lite om man säger så ;) Men bara det inte blir +, som jag brukar säga!

Det roliga är att det kommer upp en ruta där det står "grattis, du har gått ner i vikt den här veckan. Fortsätt exakt som du gör", när man fyller i sin vikt på internet.
Ja, jag ska fortsätta exakt som jag gör. Äta det jag gillar lite då och då. Speciellt Marabou Sensation.. det vet ni.

Om 6 kg har jag nåt min målvikt. Inte långt kvar nu.

HEJJA MIG!


söta jag

hatar snö

publicerat i Vardagsliv
Har sett ju Jurre 3 nu. Älskar verkligen de filmerna! När jag var mindre drömde jag alltid mardrömmar om dinosaurier. Det kan jag fortfarande göra nån gång ibland förresten. Spännande och läskigt på samma gång!

Om 2 timmar är det jobb som gäller. Tar cykeln dit varje dag. Hatar i vinter sen när jag måste pulsa genom snön till jobbet. Då önskar jag verkligen att jag hade en bil, även om det bara tar ca 8 minuter att gå. HATAR VERKLIGEN SNÖN OCH VINTERN! Förstår ni att jag vill till Thailand? Ska bosätta mig där när jag går i pension. Jag lovar.

Ullared snart också. Efter att ha sett det igår blir man ju inte mindre taggad att vilja åka dit. En liten familjesemester med shopping. Underbart :)
Säg inget!

träna?

publicerat i Vardagsliv

jag på våran lilla promenad igår

Idag händer inte mycket innan jobbet.
Tänkte gå upp och gymma klockan sju, men ville bara sova då så det blev inget. Får för mig bara sådär att jag ska göra saker. Vill göra det direkt då. Kom på igår kväll när jag skulle sova att jag skulle upp och gymma imorgonbitti (idag då).

Ska äta frukost nu istället och kanske se på Jurassic park 3.. eller så drar jag till gymmet en timme? Haha. Får beslutsångest. Vill ju träna, men känner inte fört. Jobbigt läge!

Ogge

publicerat i Vardagsliv


Älskar dig :)

<3

publicerat i Vardagsliv
Tack, underbara mamma och familjen för den fina blomman. Bättre sent än aldrig :)


min lediga dag

publicerat i Vardagsliv
Idag har jag varit ledig hela dagen. Det har varit döskönt. Har bara slappat och kollat på film. Jag såg på Jurassic Park, 1an och 2an. Ska se 3an också, kanske ikväll.

Vid 3 kom Ella hit och hälsade på. Vi drack kaffe och pratade. Sånt som man gör nuförtiden. Det var trevligt :)



När Ella åkte hem så gick jag och Oskar till parken och fotade lite. Blev några bra bilder, och några andra mindre bra.

Här kommer några;


Tog massa fler bilder, men eftersom det tar hundra år att lägga upp en bild så orkar jag inte lägga in fler.

Vad ska man se på tv ikväll tro? Ullared kanske. Eller Svenska New York fruar eller vad det heter..

lista

publicerat i Vardagsliv

Lovar du att vara ärlig? Ja, okej då.

 

Du heter: Daniella Anna Goretti

 

Smeknamn: Danne, Dagny, Ella, Dannie

 

Låt som när du är ledsen sörjer till: Ron Pope - A drop in the ocean

 

Beroende av: catch mini eucalyptus

 

Vad tror folk om dig: Inte vet jag, fråga dem?

 

Stämmer det: Vet inte, som sagt.

 

Vad får du oftast komplimanger för: Mina ögon

 

Vad säger du för att imponera på någon: Behöver inte säga något, det märks ju direkt

 

Hur imponerar man på dig: När man vågar vara sig själv utan att bry sig om vad andra tycker

 

Brukar du skratta för dig själv: Hahaha, ja. Gör det nu

Vad står det i ditt senast inkomna SMS: Hade visst raderat alla sms.

 

Var bor du: Mittemot Video West

 

Trivs du där: Jaaaa!

 

Äger du några converse: Nej, faktiskt inte

 

Sprit, cider, vin eller öl: cider och bärs

 

Brukar du bli för full: Ja, det har hänt några gånger. Inte kul.

 

Är du allergisk mot något: Ostädade hem.

 

Hur svarar du i mobilen: Det beror på vem det är som ringer.

 

Antal timmar sömn inatt: Underbara 10 timmar

 

Brukar du komma i tid: Ja, verkligen. Hellre 5 min tidig, än 5 min sen.

 

När mår du bra: När jag har shoppat. Får ett sånt rus genom kroppen då.

När blev du fotad senast: För några dagar sedan när jag fotade mig själv

 

Hur känner du dig nu: Utvilad och lite hungrig.

 

Vanligaste färg på dina kläder: Det är helt olika faktiskt.

 

Vad tycker du om fötter: Beror helt på vems fötter det är.

 

Vad saknar du: De underbara gamla tiderna då det inte fanns några problem. Inte vad man kommer ihåg nu iallafall.

 

Hade du en bra kväll igår: Ja, en underbar dag på jobbet!

 

Favorit dryck på morgonen: Kaffe kanske.

 

Rakar du benen: Ja. Speciellt när det väntas lite rajtantajtan.

 

När brukar du oftast gå och lägga dig: Om jag ska jobba dagen efter så går jag och lägger mig innan tio.

 

Är du blyg: ibland, och ibland inte. Beror helt på tillfälle och plats.

 

Sysslar du med någon idrott: Ledare på Friskis & Svettis

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Oja

 

Har du spytt offentligt: Haha, det har jag nog.

 

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ville skriva knulla en brud, men jag skriver ha samlag med en kvinna.

 

Är du nöjd med ditt liv: Ja

 

Är du bortskämd: Ja, lite kanske. Skämmer bort mig själv ganska mycket.

 

Vad gör du i morgon: Är ledig imorgon! HURRA!

 

Vilken kändis tycker du är en bra förebild: Tyra Banks, Oprah..

 

Vad längtar du till: Nästa gång jag får åka till Thailand

 

Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja!

 

Vad använder du för schampo: Lóreal

 

Hur gammal är du: 21 unga år

 

Tycker du om någon just nu: Ja, jag tycker nog om de flesta.

 

Gröna eller röda äpplen: Helt klart gröna.

 

Gillar du golf: Nej, fy helvete vilken sport.

 

Vilken tid gick du upp idag: 09.55

 

Har du sovit i din egen säng inatt: Ja, vems annars? Herregud, vem tror ni att jag är.

 

Har du strumpor på dig nu: Ja. Kan inte leva utan strumpor. Har dålig blodcirkulation.

 

Är det okej att gråta: Ja, det är klart.

 

När grät du senast: En vecka sen när jag såg på United 93 och Flight 93. Usch :(

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Skulle bjuda familjen på en resa till Thailand. Resten av pengarna skulle jag betala av lån.

Bär du glasögon eller linser: Använder glasögon ibland.

 

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Inte viktigt, men vissa märkeskläder är helt klart snyggare än ickemärkes.

 

Har du piercing: Öron och i tungan.

 

Vill du gifta dig: Inget som jag bara måste göra. Men det kan väl vara trevligt om sissodär 10 år?

 

Vill du ha barn: Jaapp

 

Solar du ofta: Nae, typ bara utomlands.

 

Är du bra på att laga mat: Ja, när jag väl är igång så.

 

Är du flygrädd: Ibland...

 

Hur vig är du: Jag är jättevig i sängen

 

Är du musikalisk: Ja det måste jag nog erkänna

 

Vad dricker du helst när du är törstig: vatten, vatten, bara vanligt vatten.

 

Vilken är din favoritglass: Sourbet

 

Tror du på ett liv efter döden? absolut

 

Tycker du om sushi? Lite

Vad äter du helst när du ser på film: Det beror på vad det är för dag

 

Har du tandläkarskräck? Nej

Är du morgon- eller kvällsmänniska? Morgon!

 

Vilken ögonfärg har du: Gröna

 

Har du någon gång gråtit dig till sömns: Ja

 

Biter du på naglarna: Nej

Röker du: Ibland

Hur ofta tränar/motionerar du: en gång i veckan typ. borde träna mer. Förlåt!


regn

publicerat i Vardagsliv
Hallå där!

Vad görs denna regninga lördagskväll? Här händer det inte mycket iallafall. Oskar ligger i soffan och spelar tv-spel och jag sitter här och surfar runt lite.

Funderar på att lämna in Stelton och Milla (haha) på badning och kloklippning och hela fadderullan hos Annelie på Generalsgatan. Hittade henne på google och hon verkar bra. Har skickat mail angående pris då, så vi får se. Är det inte för dyrt så ska vi nog köra på det. Det är dom värda, de små liven!

Imorgon är det återigen söndag. Guu va veckorna går fort nu. Snart är det jul! Den längtar jag till. Älskar ju att handla julklappar och se när de öppnas.. Familjen ska nog åka till Gekås i oktober och då ska jag med. Då snackar vi julklapphandling! Får nog en bra lön då också, så det blir kanoners!


beställt!

publicerat i Vardagsliv



Den här har jag nu beställt från eleven.se


lördag

publicerat i Vardagsliv
Hej, hej, hemskt mycket hej!

Hoppas ni har sovit gott!
Det har jag gjort. Idag börjar jag kvart i tio till klockan 4. Ledig i 2 dagar sen. WOHOO! Kan väl inte bli skönare?

Har fan inte ett enda skit att slänga ur mig nu, så jag säger väl;

Ha en trevlig dag!


inflyttningspresent

publicerat i Vardagsliv
Ni som hade tänkt att köpa inflyttningspresent till mig och min blivande make så har JAG gjort en lista här nu på vad vi behöver:

Överkast till en säng som är 160 cm. Finns jättefina (och tyvärr dyra) på Indiska som jag vill ha. Oskar vill också ha. Han vill nog ha mest tror jag.

Blommor. Vi älskar ju orkidéer, men om ni vill vara smarta och se lite framåt så finns det jättefina plastblommor också. Då slipper de vissna som de lätt gör i detta hushåll.

Riktigt bra handdukar. De handdukar vi har ju luddar bara av sig så vi önskar oss riktiga frottéhanddukar. Stavas det så? Helst i någon av färgerna lila, svart, grå, eller röda.

Badrumsmattor. Runda och kanske lite större om det finns. 2 st blir nog bra. Om ni på samma gång hade tänkt köpa handdukar så kan ni vara smartisar och köpa i samma färg.

Hörrni, det var nog allt tror jag. Känn ingen press och inga krav nu bara. :)

älsklingen och jag

publicerat i Vardagsliv
Har precis kommit hem från Friskis. Jag har ju lett mitt medelpass idag klockan sex. ASKUL! Det kom massa folk och jag var taggad, och de verkade taggade, så ja, askul var det!

Efter passet tyckte jag att jag var värd en liten chokladbit. Så jag gick till affären med Ellis och köpte en.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag titta på Idol. Varför säger man alltid hoppa in i duschen egentligen? Det är ju inte så att man skuttar naken i badrummet ända in till duschen. (tänk er nu *skutt,skutt,skutt*). Är det ens Idol idag förresten?


jag och min älskling

Hahaha, måste bara berätta om en sjuk grej som hände imorse!
Jag fick ju lite sovmorgon trots allt! Det var skönt.

Det sjuka var att jag drömde att jag spottade, och så var jag halvvaken/halvsov samtidigt, fattar inte hur man kan göra det, men iallafall.. så när jag spottade i drömmen så märker jag att jag spottar samtidigt som jag ligger och halvsover. Jag spottar alltså på min egna kudde när jag ligger ner. Hur sjukt är inte det?! Om inte äckligt iallafall. Tyckte det var rätt kul iallafall.

På tal om en annan grej förresten! Jag har mens för tillfället och jag brukar alltid använda tampong, men idag när jag åkte ut till Herstaberg så hade jag glömt ta med mig tamponger, så jag fick låna en binda av Linda.
Eller jag fick en ska man kanske säga. Tror inte hon vill ha tillbaka den.

Jag har fan inte använt binda sen jag fick min första mens när jag var 12 år. Fyfan så obekvämt det är! Känns ju som man har en stor blöja runt underlivet. Nae ni, ingen mer binda för min del.

Ha en bra kväll!

fyllon

publicerat i Vardagsliv
herregud vad jag skäms.

keith urban - tonight i wanna cry

publicerat i Vardagsliv
ÄLSKAR DEN HÄR LÅTEN!

<3

publicerat i Vardagsliv
Favorit i repris!

vem är du?

publicerat i Vardagsliv

Jag ser att statistiken har ökat lite här på bloggen. Vilka är ni nya läsare?

För 2 veckor sen hade jag bara typ 5 läsare. Nu har jag lite mer än dubbelt så många. Vad kul! Vilka är ni? Förväntar mig inga svar, men hoppas.


nya kläder

publicerat i Vardagsliv
Halloj!

Har varit och hämtat min HM-beställning och mina nya Friskis-kläder.

Tyvärr var den fina baddräkten för liten, ändå tog jag storlek 38? Alltså det var som om den var gjord för en 9-åring? Sjukt. För kort och för trång.

Jakten på baddräkt fortsätter!

Köpte ett par fräscha leggings och 2 tjockare tröjor/cardigans. Riktigt sköna och fina!



Fina va? Leggingsarna är på också! De är liite trånga, också storlek 38, men det krymper jag väl i, så småningom. Hehe.

Mamma bakar bröd i Herstaberg. Kanske åker dit. Är hungrig och kaffesugen.

pust och stön

publicerat i Vardagsliv
PUST! Äntligen hemma från jobbet. En lååång dag, men den gick bra som det brukar göra. När jag skulle stänga fick jag inte igen dörrarna! Det var ju inte så där himla kul. Fick till slut ihop dörrarna, men jag fick typ panik, för det kom in folk hela tiden. Nu är jag äntligen hemma.

På femman kl 22 börjar det ett ganska trevligt program. Kungarna av Tylösand heter det va? Ska se det iallafall. Och imorgon är jag ledig. Ska försöka sova länge, länge, länge. Undrar hur det kommer gå?

Puss och godnatt mina kära

vakna?

publicerat i Vardagsliv
God morgon, god morgon! Är ni vakna?

Själv så har jag varit uppe sen 7. Är hemma nu och ska snart äta lite frukost. Jag börjar ju jobba klockan tolv idag, så fram tills dess ska jag bara slappa och glo lite på tv.

Imorgon är jag äntligen ledig, men då har jag också mitt pass kl 18. Du kommer väl? På fredag jobbar jag kväll igen, och så jobbar jag dag på lördag. Så det har varit/är en ganska fullspäckad vecka med jobb, men det blir bara gött sen när lönen kommer i oktober.


nytt fritidsintresse

publicerat i Vardagsliv
Sitter ute i Kimstad nu. Oskar har träning ikväll så jag och doggisarna följde med hit.. Snart val då. Ska nog lägga min röst på miljöpartiet. Är nästan säker. Nästan. Kanske ångrar mig i sista sekund. Så typiskt mig!

Jag la märke till en sak på jobbet idag. Det känns nästan som att vissa har läst mitt arga bettan-inlägg, för de viker upp 50-lapparna så fint innan de läggs i min hand. Bra va? Ni lär er.

Snart ska jag och Ellie börja simma på badhuset. Jag beställde mig en baddräkt för några dagar sedan från HM. Den var på rean, så det var ju lika bra. Beställde även hem en tjock, stickad tröja. Beställde nåt mer som jag inte kommer ihåg just nu. Det blir en överraskning sen när jag hämtar ut paketet!

Det ska faktiskt bli skönt att börja simma. Nackdelen är bara att jag får så jäkla ont i nacken av att simma, men det är väl en vanesak kanske? Det jag längtar mest till är nog att få leka av mig i äventyrsbadet, haha! Ellie och Daniella, 7 och 8 år gamla.

muu

publicerat i Vardagsliv
Sovmorgon fick jag idag! Jag brukar ju nästan alltid jobba dag på måndagar, men icke idag. Skönt med lite omväxling också. Så jag jobbar till nio ikväll. Och så ska jag upp och jobba dag imorgon bitti. Inte så kul när det blir så, att man jobbar kväll sen dag, men det funkar.

Igår var familjen i Valdemarsvik och smakade på kött och kollade på kossor och tjurar. Vilka bjässar det finns! Och köttet var gott..



Lite prat om valet då. Skulle behöva en som tolkar åt mig på lätt svenska. När man går in och läser om de olika partierna så använder de så svåra ord och det är svårt att fatta. Även svårt att fatta skillnaden mellan alla.

Men jag ska nog rösta på Miljöpartiet. Eller om jag ska ta Socialdemokraterna? Men de är ju helt tvärtom, om jag har förstått rätt? Äsch.. ska ta Kristdemokraterna bara för det. Hallelujah!

vad ska ni rösta?

publicerat i Vardagsliv
Vilket parti ska ni rösta på? Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på alls. Skriv en kommentar vilket parti ni röstar på och en förklaring, så kanske ni får med mig också!

en tripp till söderköping

publicerat i Vardagsliv

Jag har haft en fin dag ute i Herstaberg.

Först kom farmor hit och kollade lägenheten, sen åkte vi hem till Herstaberg. Där var mamma barnvakt till kusinen Viggo. Han har blivit så stor min lilla kusin. Och så underbart söt han är! Vilka ögon!

Vännen Linnea kom dit också. Mamma och dom skulle på någon grej i Söderköping. Typ medeltidsjippo. Tog lite bilder. Ser mest ut som papparazzi-bilder och turistbilder. Men det var vi ju också, ioförsig :)



Fan, jag längtar verkligen tills vårat riktiga internet börjar fungera. Det här håller inte längre! En bild tar sjukt lång tid att ladda upp.. Jobbigt när man har lite bilder att visa här på bloggen. Men, men.. det får man väl leva med så länge. Finns ju folk som har det värre!


köket

publicerat i Vardagsliv


Inviger min kjol som jag köpte för över en månad sedan.

arga bettan

publicerat i Vardagsliv
Har tagit upp det här nån gång förut i bloggen, men jag blir så irriterad ibland, så jag måste bara ta upp det igen, så folk kanske fattar?!

Varför lämnar ni fram knöggliga, ihopvikta sedlar?
Det tar ju bara längre tid om jag ska stå där och vika upp pengarna. När någon lämnar fram ihopvikta sedlar så brukar jag vika upp dem extra långsamt, så de fattar att man INTE ska lämna fram dem så.

När ni ska handla tex en chokladbit och några tidningar, sen fungerar inte erat kort, eller så kom ni på att ni inte har råd, varför lägger ni inte tillbaks grejerna efter er?!
Sjukt egentligen att folk inte har vett i skallen och förstår att man kanske ska lägga tillbaks grejerna efter sig. Hur ser det ut egentligen, bara går därifrån med grejerna kvar på disken när det är massa kunder bakom er? Nej fy skäms!

Bara för att ni är 18 år, så behöver ni inte visa leg när ni köper tobak?
Jo, det behöver ni visst det. Tills ni fyller 25 år ska ni visa leg om expediten ber om det. Jag är 21 år gammal, och jag får fortfarande visa leg. Jag tar alltid upp legitimationen innan jag ska betala, ifall de skulle fråga om det.

Slänger ni pengar hemma också?
Många människor, speciellt lite äldre då, slänger bara fram pengarna på disken. Även också om jag sträcker fram min hand för att de ska lägga pengarna i HANDEN. Det tar bara extra tid för mig att plocka upp varenda liten krona från disken, som du egentligen kunde ha lagt i min hand. Där sparar ni 20 sekunder! Tänk på det nästa gång. Extra jobbigt är det när kunder betalar typ 20 kr i mynt och bara slänger fram. Nej usch.

Säger ni 1 men menar 2?
"en röd level tack"
"Jaa. (går och hämtar)"
"eller jag mena 2 st"
"aa ok... (går tillbaks och hämtar en till)"

Kanske inte låter så jobbigt. Men händer det 10 ggr på ett jobbpass så blir det lite tjatigt till slut. Säg hur många ni ska ha direkt istället så blir det lättare för oss båda.

Nu var jag nog klar med denna lista. Jag har ju skrivit lite av detta förut i bloggen som sagt, men det skadar ju inte att ta upp det igen? Kan vara bra för er som handlar ofta.

home sweet home

publicerat i Vardagsliv
Hemma från jobbet nu!

Det var mig ett par långa nio timmar det där. Men det gick bra!

Nu ska jag snart tvätta av mig sminket och se lite på tv. Ska sova snart tror jag. Finns inte mycket att göra så här på kvällskvisten. Varken Oskar eller hundarna är här ikväll. Börjar bli en vana det här.

Imorgon då som jag redan har berättat, så kommer familjen hit en sväng. Farmor ska kolla hur min lägenhet ser ut, sen ska vi fara ut till Herstaberg. Vet inte hur länge jag blir kvar där, men jag antar att det blir till kvällen iallafall. Oskar och doggisarna kommer ut på kvällen också tror jag.


Bjuder på en gammal bild till

jobba snart!

publicerat i Vardagsliv
Ska snart hem och fixa iordning mig till mitt jobbpass som börjar kl 12. Jobbar i nio timmar, sen ska jag hem och duscha och sooova, för på lördag kommer farmor och ska kolla in vårat place. Efter det följer jag med hem till herstaberg och umgås där med familjen.






Fick för mig att kolla arkivet här på bloggen och då hittade jag dessa gamla bilder. Det är från någon gång i början när jag startade bloggen.

:)

HEJ, hej, hej, hej, hej, hej, hej.....

publicerat i Vardagsliv
Hemma från jobbet!
Det är så skönt att bara komma hem och få slappna av.
Undrar hur många gånger jag har sagt "Hej" idag. Om jag räknar lite snabbt så har jag kanske haft 200 kunder under mitt pass, om inte mer, och ja. 200 hej blir det då. Jag kan räkna!


Imorgon börjar jag klockan 12. Jobbar hela eftermiddagen och kvällen, sen är jag ledig i 2 välbehövliga dagar.

Igår festade jag till det med fläskfilé, klyftpotatis och beasås. Det var mumsigt kan jag lova! Har ätit lite godis på jobbet igår också. Det är jag värd, för det blev ingen marabou sensation igår :( Det var ingen som kom med det. Det var dåligt av er..


-2 kg

publicerat i Vardagsliv
-2 kg! NU ÄR JAG GLAD!

Jag har nu sammanlagt gått ner 8,4 kg. Jag tror det har gått 7 eller 6 veckor nu sedan jag startade. Eller har det gått 8? Mormor, du har ju koll på det där va?

Nu ska det firas med fläskfilé, klyftpotatis och beasås på burk. MUMS! Kanske köper en marabou sensation också. Det är jag värd!
Jag har ju varit sååå duktig idag och betalat av 29 000 på mitt lån istället för att slösa bort pengarna på materiella ting jag egentligen inte behöver. Inte sant?

Kom igen nu, och ställ frågor till mig. Vi kör en frågestund! Vet inte om jag är ironisk eller inte nu, jag har ju SÅ många läsare nu så att det kan behövas en liten frågestund ;)


frågestund

publicerat i Vardagsliv
Jag vill också ha frågestund som alla andra bloggare har. Tror inte jag skulle få så många frågor. Typ en fråga av mormor och sen kanske en av Ellie. Men de vet väl typ allt om mig, så det skulle inte löna sig.

Får nog lägga ner det där med frågestund ändå. Haha..


blek?

följa john

publicerat i Vardagsliv
Haha, fick se att Stella är med hela tiden på alla bilder. Nästan alla iaf. Eller typ hälften. Hon följde med mig från rum till rum när jag skulle fota lägenheten. Kul, haha. Gosemaja.


vårat hem

publicerat i Vardagsliv
Jag fick hem min polisanmälan idag, så jag har varit på banken och gjort en reklamation eller vad det hette. Om en vecka ungefär, så kommer jag ha mina pengar tillbaks på mitt konto. Jag passade även på att betala av mitt privatlån. 29000 kr mindre på det lånet nu då. Egentligen 30000, men var tvungen att ha en tusenlapp tills pengarna kommer in igen nästa vecka.

Bra gjort Daniella!

Tänkte även lägga in lite bilder på våran lägenhet nu, till er som inte har sett den än. Bilderna blev lite för ljusa, hade fel inställning i kameran, men dom duger :)

Hallen



Badrum



Vardagsrum



Sovrum



Jag är nog lite trög. Jag glömde ju att fota köket! Men det får vi ta en annan gång. Orkar faktiskt inte nu. Det tar ungefär 2 minuter för varje bild att laddas upp, för vårat internet är så segt. Längtar tills vi får trådlöst från Telia. Då kommer jag lägga in fler bilder också, för just nu är alla usb-portar upptagna av dongel och musen. Det är jobbigt att ta ur någon utav dem för att kunna lägga in bilder i datorn, och sen sätta in igen. Låter kanske inte så jobbigt, men det är det. Jag lovar.

Snart ska jag dra till Viktväktarna för veckans vägning. Förra veckan hade jag visst gått upp 0.3 kg. Kanske inte är så mycket, men jag har ju sagt att "Bara det inte blir + så är jag nöjd". Och vad blev det? Jo plus. Får hoppas att jag gått ner lite den här veckan, men jag är lite osäker. Har inte ansträngt mig med maten ordentligt, så jag tror nästan jag har gått upp lite. Det återstår att se.

Ikväll är det ju idol också! Ska se det och bara mysa. Ska ju upp och jobba imorgon. Chefen är hemma igen från semestern, så det ska bli skönt att inte ha allt för stort ansvar längre nu när han är tillbaks.

ny bloggdesign

publicerat i Vardagsliv
Ja titta! Jag har en ny bloggdesign. Fin va? Vet inte om det visar konstiga färger och så i olika webbläsare, men använder ni chrome så ska ni se den rätta designen. Vet att det blir fel bakgrundsfärg om man använder sig av windows internet explorer, men det kan vi kanske rätta till.

Vi sov ute i Kimstad inatt! Jag har inte varit där på hur länge som helst, och jag börjar ändå klockan 14 idag, så det var trevligt :)

Just för tillfället så kokar jag ägg till min frukost. Ska hoppa in i duschen om en stund också, sen ska jag fan lägga mig i sängen och sova lite. Lär ju säkert inte kunna somna, men kan ju försöka.


impulsiv.. jag?

publicerat i Vardagsliv
Från och med nu så gör jag så att jag svarar på era kommentarer, om det behövs, i samma inlägg som ni kommenterade i. Tycker jag att det är en grej som behövs svaras på här i något nytt inlägg så skriver jag svaret där. Hänger ni med?

Idag hade jag mitt pass på Friskis kl 11. Det gick mycket bättre än i torsdags. Kan bero på att jag är friskare nu.. Efter passet drog jag hem och duschade och fixade iordning mig, sen gick jag och Oskar en sväng på stan. Han lämnade in 2 spel och vi förhandsbokade nya Sims. Jag kommer ihåg när man var helt fast för typ tio år sen i the sims. Kommer det bli likadant nu?

Efter det hade jag bestämt träff med Ella på stan. Närmare bestämt klockan två. Vi gick till Kupolen och fikade, och jag åt en räkmacka. Mycket gott. Vi gick på stan en sväng efter det, och nu sitter jag hemma.

Funderar på vad jag ska äta till lunch imorgon? Måste snart göra min matlåda, sen ska jag bara njuta av min lediga, sköna kväll.

Förresten.. jag vill jättegärna ha ett överkast. Har sett jättefina på Indiska. Dock kostar de runt 1000 kronor.. lite saftigt kanske? Men då antar jag att man ska ha det i flera år framöver, och det kanske inte är så bra för min del, eftersom jag alltid, hela tiden vill ha nya saker. Det finns jättefina kuddar där också, som jag har tänkt ha på sängen ovanpå överkastet. Man får tillochmed 3 och behöver bara betala för 2. Vilket klipp! Haha. Sitter och försöker övertala mig själv att köpa det. Inte för att det lär gå så bra, har inte ens 1000 kronor på mitt konto. Däremot kan jag låna från mitt sparkonto.

Ska fundera lite. Kan hända att jag är lite för impulsiv ibland och inte tänker innan själva handlingen.

ledardags!

publicerat i Vardagsliv
Hej och hå!

Jag har jobbat kväll nu de senaste 2 dagarna, så jag har inte haft lust att blogga. Det har inte hänt särskilt mycket faktiskt.. vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Idag kl 11 ska jag iallafall leda mitt pass. Hoppar in för Linda idag. Jag känner mig mycket friskare än i torsdags iallafall, så det går nog bättre idag. Ska även på stan efter passet och lämna tillbaks min jacka jag köpte för några dagar sen. Billig fuskskinnsjacka, vad kan man vänta sig? Men jackan är jävligt snygg. Hoppas det finns kvar nån i min storlek bara.. annars vet jag inte vad jag gör.

Igår var vi ute i Herstaberg innan jag skulle jobba. Hittade en snygg ko-matta till vardagsrummet. Ingen riktig ko dock, den här kostade bara 359 spänn. Från Bolagret..



Jag funderar på att börja gå och göra mina naglar igen på Bio Sculpture på drottninggatan. Dom är så himla duktiga, och jag gillar bio sculptures material. Fint resultat som håller, om man sköter dem. Det är bara det att det är så jobbigt att hålla dem fina när jag jobbar.. kommer ihåg att de ofta gick upp lite vid nagelbanden, men jag får väl vara försiktigare, helt enkelt.

Lite friskare

publicerat i Vardagsliv
Med risk för att låta tjatig så ska jag inte säga vem som kom på mitt medelpass idag, men det var iallafall en. Haha, nu låter det som jag menar att det bara kom 1 person på mitt pass. Det hade ju varit jättekul!
Jag och Ellie typ, men nej, inte så jag menar. Det var en speciell person som kom, utöver de andra. Ni förstår hur jag menar va? Jättekul iallafall!

Idag har jag jobbat. Känner mig mycket bättre till skillnad från i förrgår, då jag hade feber men ändå jobbade. Var ju hemma igår för att vila upp mig, och idag är jag på fötter igen. Är fortfarande förkyld och har lite smått ont i halsen.

Kände mig fasen TVUNGEN att leda pass idag. Eftersom jag bara har pass varannan vecka så känns ju varje gång man leder lite speciell. Ville inte vänta 2 veckor till tills nästa gång jag ska leda, så fick fanimej köra idag! Det gick ju sådär prestationsmässigt, men annars var det bra. Fick jättefin respons av en friskis-stammis som har kört mina pass. Hon tyckte detta var det bästa jag gjort, och att jag växt något enormt under terminerna här nu. Det blir man ju glad av, om nåt! Tack!!

Mer då, Jo, jag jobbar kväll imorgon. Så jag får sovmorgon. Hoppas jag sover ut riktigt ordentligt bara. Det kan jag behöva. Blir oftast så för mig att när jag börjar jobba tidigt så vill jag sova längre, och när jag börjar sent, som imorgon, så vaknar jag tidigt bara för det. Har ställt väckarklockan på 10, så får vi se ifall det kanske blir tidigare. Det lär det ju bli..

På tal om sömn..
Till Bengtsson, hörde att John hade varit hos dig också?! Otippat. Vad ska mormor Jane säga nu när du har en på sidan om?

Här har vi förrädaren! Mr John Blund



RSS 2.0
Till Toppen