Pyssel

publicerat i Leon
Vi tillverkar lite julkulor...





Jul jul

publicerat i Vardagsliv
Min lilla mor fick snygga naglar igår. Hon ville ha svarta och så föreslog jag guldigt glitter över. Så snyggt! Kan tänka mig att röda och guld på samma sätt skulle bli himla snyggt till jul. 

Nu befinner vi oss i kimstad. Vi ska julpyssla! Det ska bli så himla mysigt. Tror verkligen Leon uppskattar det också, vi gör inte mycket sånt hemma. Ritar gör vi, det är väl det närmaste pyssel vi kan komma.




Juligt

publicerat i Vardagsliv
Vi har gjort det julmysigt på salongen och jag har fått upp min prislista och mitt diplom i fönstret. 




Ni som undrar över mina priser ser dem här, och jag kommer även lägga in en stor och tydlig bild snart.

Min gamla kollega från pressbyrån kom till mig idag och ville fixa till naglarna. Hon hade en förlängning sedan en månad tillbaka så det var bara att fila tjockleken och lägga på nytt. Hon ville ha lite juliga naglar så det blev röda tippar med glitter på. Fint!




Gulddetalj

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
Dagens gjorda naglar.




Äppeldelaren

publicerat i Leon
Nu är det ju inte så svårt att skala och dela ett äpple i klyftor själv, men jag använder iallafall alltid den här när Leon ska äta äpple. 
Jag skalar bara äpplet för han gillar inte skalet, och så trycker man igenom denna grej genom äpplet och vips så är kärnhuset borta och äpplet är delat!
Från ikea.




Black nails

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
Idag kom rara Nathalie och fick förstärkning. Hon hade bestämt sig för matta naglar men det blev med glans till slut ändå. Det är snyggt med båda! Svart blev det iallafall.




äntligen!!!

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
Jag är i full gång med att starta mitt lilla företag nu. Jag har precis skickat in min registrering och hoppas den blir godkänd så jag kan börja så fort som möjligt. Jag har nämligen hittat en plats att vara på, så inom en väldigt snar framtid hittar ni mig på Hairfree & Beauty i Norrköping. Det ska bli så himla roligt!
 
Gilla gärna sidan på facebook, så ses vi där eller på salongen framöver!
 
Men... jag har ett dilemma alltså.
Sköta bokföring osv själv, eller anlita revisor? Jag kan ju ingenting alls om detta så det bästa vore väl revisor för min del, antar jag. Får se hur jag gör. Det är ju lite krångligt nu för mig som inte har någon koll alls på detta.
 
 

Mattsvart

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
Jag har inte gjort naglar på hela veckan så det har verkligen kliat i fingrarna på mig! 
Min gamla klassis Moa från gymnasiet kom hit idag och fick mattsvarta naglar. Älskar matt alltså! 




Mattsvart

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
Jag har inte gjort naglar på hela veckan så det har verkligen kliat i fingrarna på mig! 
Min gamla klassis Moa från gymnasiet kom hit idag och fick mattsvarta naglar. Älskar matt alltså! 




tangle teezer

publicerat i Shoppat
Enligt många recensioner ska den här hårborsten vara suverän. Jag har som sagt hår som tuggummi i längderna och sliter nästan av massor när jag borstar igenom det. 
Den här borsten ska tydligen inte slita på håret som vanliga borstar, men ändå borsta igenom håret. Och jag tror på det... Har testat den idag och den är än så länge bra!

För längesen köpte jag mig en svinborste, den är verkligen jättebra om man orkar stå och borsta igenom håret i en kvart-tjugo minuter, men det orkar man ju oftast inte så den har jag lagt ner nu. 
Ibland tar jag den först och tar resten jag inte kunde borsta ut med en vanlig borste. Jag har ju väldigt tjockt hår och jag kan tänka mig att den passar mycket bättre till dom som har tunt. 

Men iallafall... Denna gudomliga sak heter Tangle teezer. Googla så kommer det upp massor om den. Jag köpte den på Kicks för 179kr, men på nätet är den billigare. 





Önskelista jul 2013

publicerat i Vardagsliv
På begäran skriver jag nu en önskelista på vad jag vill ha i julklapp i år.
 
• Denna ring från Edblad heter Malin och är i rose (viktigt!) och jag behöver storlek L
 
 

• Detta är 8-p ringar i rose från Edblad och heter Segments rings, storlek L där också.
• Tjusigare trosor i storlek 38 eller 40. Beror lite på varifrån, varierande storlek där.
 
• Receptställ i gammaldags stil. Gillar ju vitt när det kommer till hemmet (ett ställ man ställer receptboken i alltså medan man lagar mat)
 
• Namnhalsband modell "carrie" guldpläterat
 
• Näshårstrimmer (haha)
 
• Pengar till material för min nageltillverkning m.m
 
• Hörlurar från Frends, modellen heter Layla rosegold (googla så ploppar de upp)
 
• Moroccanoil-olja, inpackning+shampoo från samma serie
 
Ja det var väl allt. 
Jag vill som vanligt klargöra att detta bara är en önskelista och jag förväntar mig inte att få allting. Helst ringarna, och pengar, och hörlurarna, och... nä skoja, men ringarna och trimmern står iallafall högst upp på min önskelista.

Nu får ni vila en månad

publicerat i Vardagsliv
Har fått mina naglar fixade idag av Emelie på hårverkstan som håller i kursen. 
Jag har ju egentligen alla möjligheter att göra på mig själv men vi har hållit på så himla mycket med naglarna under dessa månader och jag har även gjort om tusen gånger, så nu fick det vara nog. Det är ju även tusen gånger svårare att få till det på sig själv så jag unnade mig detta.

Nu ska jag inte röra dessa på en månad så mina naglar kan få återhämta sig där under. 


Älskar för övrigt stiletto/mandel/runda naglar och önskar att fler ville ha det. Alla är så inne på raka. 
Jag har iallafall fått över Emma på rundade nu. Stiletto nästa gång kanske, vem vet. 

Hårproblem

publicerat i Vardagsliv
Jag skulle verkligen behöva klippa håret. Absolut knappt något på längden eftersom jag sparar till låååångt, och något jag tycker är så fint när man har långt är v-klippning. Det blir mer liv i håret då än när man har det rakt avklippt. 

Det skulle nog vara bra för mitt hår just nu eftersom det är som tuggummi i längderna och en hel del kommer försvinna om jag klipper V.
Det jag tänker är ju om jag har för kort hår för att det ska bli snyggt och få den effekten jag är ute efter? Får rådfråga min frisör. 
Om jag bara hade någon jag gick till kontinuerligt som man litar på som inte klipper av mig allt hår. Hatar såna! Hellre då att dom klipper för lite än för mycket. 

Frisören jag gick till senast var jättebra! Tyvärr är det för dyrt att lägga ut 420 kr på en klippning just nu bara... 
Och hon sa något som jag kommer ha med mig typ resten av livet. Typ att man aldrig ska klippa av ALLT det slitna varje gång om man är ute efter att ha långt och spara, för då hinner det aldrig växa ut, typ något sånt. Det lät så logiskt när hon sa det. 





Förlängning på korta naglar

publicerat i Diplomerad nagelterapeut
Trevligt att ni tittar in här trots att jag inte är så aktiv...

Jag har gjort naglar idag. En förlängning på riktigt korta naglar och jag tycker det blev fint resultat. 

Jag fick frågan för några dagar sedan varför jag förstör allas nagelband (typ), men det är alltså inte jag som förstör dem, många som jag haft har varit nagelbitare och då är tyvärr inte nagelbanden så fina. Sen måste jag ju erkänna att jag råkat filat på 2 kunders nagelband så de börjat blöda, och herregud vad dåligt samvete man får. Det får inte hända! 




Belöning

publicerat i Vardagsliv
Jag är ju förälskad i Edblads smycken, speciellt de i rose, så idag gick jag och köpte mig en ring som belöning för att jag klarade utbildningen. Det tycker jag var värd. 
Det finns en till, jättefin ring därifrån som jag också vill ha men den tillhör julnyheterna och fanns ej i butik. Men jag har sett att den finns på edblad.com att beställa, men det kanske är något jag önskar mig i julklapp istället eller så köper jag den när den kommer in i butik. 

Så nu vet ni, ni som vill köpa julklapp till mig att alla smycken i rose går hem.




Just den här är storlek M, men de ringar som är lite bredare har jag L i.

NAGELTERAPEUTEN!

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Jag kan stolt meddela att jag klarade kursprovet idag och nu kan titulera mig som nagelterapeut! Är så himla glad! Mamma kom med en blomma och choklad, tack snälla du. 

Emma fick agera nagelmodell och här har vi naglarna jag blev godkänd på


En klar förbättring mot de första jag gjorde, eller hur? Haha, nästan pinsamt. Men jag erkände ju ändå i början att de inte var bra och att jag typ skulle få ångra att jag la upp dem.

Här har vi mitt fina certifikat som jag ska rama in


Känns så skönt att jag nu kan fokusera fullt ut på naglarna och inte tänka på teori och om naglarna jag gör duger och är godkända.

Lila och glitter

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Idag har mormor varit här och fått nya naglar. Hon valde den ljuslila färgen som jag tycker är så fin! Och så lite snäckskal som är så vackert på.


Här har vi ett set till jag gjorde nu ikväll. Älskar något så enkelt som lite glittertippar!


Imorgon går jag sista kursdagen. Så kul det ska bli men också ledsamt eftersom det är det roligaste jag gjort på länge. 

Men det slutar ju inte här... Jag kommer ju såklart fortsätta med detta, så man kan väl säga att det här bara är början.

Söndag

publicerat i Vardagsliv
På onsdag är det dags för prov för mig. Jag har fokuserat mest på det praktiska och gjort massa naglar, så nu sitter man och stress-pluggar teorin som en idiot. Jag fixade även mina naglar samtidigt som Oskar förhörde mig. Bra kombo.

Att fixa sina egna naglar är så tråkigt. Dels för att det tar längre tid eftersom man bara kan göra en hand i taget, och så blir ju den ena handen sämre eftersom man arbetar bättre med en speciell hand. 

Idag har tre pappor firats och så har vi hunnit storstäda och storhandla. Fullt ös!





Rosa

publicerat i Nagelterapeut-utbildning


Eftersom jag var superstressad när jag gjorde mammas naglar förra veckan så höll de inte så bra. Hon fick nya av mig häromdagen och här är resultatet. Hon tyckte det blev för rörigt med så mycket olika, men jag själv tycker det blev bra. 

Glitter och snäckskal

publicerat i Nagelterapeut-utbildning
Gjorde förstärkning på Sandra idag. Har inte många kvar att göra innan det är dags för provet. Men jag känner mig ändå ganska säker trots att jag inte gjort många förlängningar med fransk manikyr. 




Pynt

publicerat i Vardagsliv
....och så hittade julen hit i år igen, lite för tidig men så välkommen. 




Måndag

publicerat i Vardagsliv
Helloooo... 
Funderar starkt på att sätta upp adventspynt nu. Vad säger du Ellie, ska vi vara först i år igen? Hehe. 
Jag tar ju som sagt ner det direkt efter julafton så då kan det vara mysigt att sätta upp det lite tidigare så det får hänga uppe ett tag. 

Idag har jag lämnat in affärsplanen på AF, varit på KBT för andra gången, och så har jag varit på möte på en salong angående min framtid som nagelterapeut. Leon var hos mormor & morfar medan jag uträttade mina ärenden och sen blev det paella till middag som avslut. 

Nu sitter jag med hårfärg i huvvet och väntar på att den ska verka klart, sen blir det lite tv och läggdags för imorgon ska jag upp tidigt till jobbcoachen. 


Han är så söt! Sedan igår vill han inte vara utan hårtoffs.

Nya smaker

publicerat i Vardagsliv
Jag är en riktig te-älskare! Köpte dessa igår och provade det gröna igår men jag tyckte inte det smakade speciellt mycket. Ska jag vara ärlig så tycker jag allt te i påse smakar i princip samma. 

Finns det något te därute som jag missat att smaka som jag bara måste testa?




Lördag

publicerat i Leon
Ikväll är jag ensam med Leon och så är jag även hundvakt till familjens två hundar. En nakenhund och en liten hårig dvärgpudel som ser likadan ut fram som bak. Det blev Leon varse om förut när han försökte mata Rocky med godis i rumpan, haha! 

Innan vi hämtade hundarna förut så gick vi in på citygross. Leon blev helt överlycklig när han såg bilen så den fick han åka. 




En runda på stan

publicerat i Vardagsliv
Idag har vi haft en mysdag på stan. Vi köpte lite julklappar och strosade omkring och Oskar njöt av shoppingturen. Eller inte. Efter en kort stund på stan började han sucka och det är ju inte roligt för någon. Leon tyckte inte det var så kul heller, det är nog bara jag som njuter av en runda på stan.
 
Nu är iallafall kusinernas klappar klara och Leon fick en vinterjacka också. Jag insåg att det inte räcker med en overall. Det kan ju vara skönt att slippa dra på honom den hela tiden om vi bara ska iväg nånstans eller så. Så drar man bara på honom fleecebyxorna om det är jättekallt. Nästa år köper vi tvådelad vinteroutfit så man slipper köpa en extrajacka.
 



RSS 2.0
Till Toppen