Broccolipaj blue cheese

publicerat i Vardagsliv
Ädelost och broccoli kompletterar varandra perfekt i smak. (inte mina ord. Skriver bara av från kokboken, men det stämmer säkert)

Till 4-6 personer

1 sats pajdeg (3 dl vetemjöl, 2 msk kallt vatten, 125 g kylskåpskallt smör)

Fyllning:
500 g broccoli
150 g ädelost
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
1krm svartpeppar

1. Gör pajdegen. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och låt den sedan vila i kylen i 15-30 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Dela broccolin i buketter. Strimla stjälken. Koka broccolin i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola den kall och låt rinna av ordentligt.
4. Riv osten grovt. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Lägg i broccoli och strö över osten. Häll över äggsmeten.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 40-45 minuter.

Och så här fint blir resultatet! Ska låta den stå en liten stund innan jag hugger in.



Haha, den här blev uppochner! Orkar tyvärr inte ändra, men den är nog god ändå..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Till Toppen