Jobb och tvål

publicerat i Vardagsliv

Vad jag har längtat tills ikväll - GREYS ANATOMY! Förra veckan var det ju säsongspremiär. Avsnittet ikväll verkar vara spännande iallafall, vill se NU!

Idag har jag jobbat. Jag känner på mig att jag snart kommer bli sjuk också. Ni vet, typ influensa. Under tiden jag varit föräldraledig har jag inte haft influensan eller något sånt, bara varit förkyld. Tack och lov! Nu när jag tar i pengar på jobbet som allt möjligt folk har hållit i så lär jag nog bli sjuk snart. Med massor kunder som sprider bakterier till mig, jag sprider vidare till nästa osv osv. Lite läskigt det där egentligen. Men vi får hoppas att jag klarar mig iallafall, jag försöker tvätta händerna mycket också men det gör att mina händer blir katastrof...
Så idag köpte jag mig en riktigt bra tvål och handkräm på Lush. De har bra produkter. Inga konserveringsmedel och sånt skit.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Handsprita ofta :)

2012-10-10 @ 19:48:08
Postat av: jeanette

Jag tycker inte man ska handsprita för ofta.Då får man bort den naturliga floran som vi behöver.Det räcker med att tvätta händerna ofta.

Svar: tvätta med en tvål från lush isåfall =)
Daniella Goretti

2012-10-11 @ 07:24:21
Postat av: Daniella

Ja handsprit torkar väl ut huden väldigt mycket, men det kanske är värt det för att inte få influensa :)

2012-10-11 @ 09:26:20
Postat av: Daniella

Men vatten torkar också ut huden, därför köpte jag denna superbra tvål som de även tagit in på sjukhuset som personalen tvättar med. Sa hon på Lush iaf :)

2012-10-11 @ 09:27:26
Postat av: Linda G

De flesta typer av handsprit är återfuktande, så det blir nästan värre med vatten men går ju att variera :)

Svar: fick reda på inne på lush att tvål (iallafall vanlig tvål som man köper på tex willys...) är mycket uttorkande för huden + vatten, och tar bort hudens naturliga skyddande lager. Men deras tvålar innehåller inga såna ämnen så de har bara bra och naturliga tvålar =)
Daniella Goretti

2012-10-11 @ 10:30:31
Postat av: Nea

Vad man ska använda beror på syftet framförallt. Det man blir ren av är gnugg-rörelsen när man tvättar sig, alltså inte själva tvålen i huvudsak.

Desinfektion används för att döda mikroorganismer, alltså smittor och annat snusk. Desinfektion skyddar alltså bättre mot sånt men genom att använda desinfektion blir man ju inte ren i den bemärkelsen.

Så kort sagt:
Ren = vatten + gnugg
Lukta gott = vatten + gnugg + tvål
döda onda organismer som vill göra dig sjuk = desinfektion

2012-10-13 @ 20:49:52
URL: http://frokennea.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Till Toppen