Leons första jul del 3

publicerat i Leon
Igår åkte vi till Katrineholm för att fira en tredje jul med farmor och kusinerna.

När Paulina var barnvakt åt Leon märke hon visst hur förtjust han var i Babblarna för han fick små gummiplast-babblarna som han kan suga på lite och leka med.



Här hade vi precis kommit och en fördrink serverades.


Jag och Oskar. Jag blev tyvärr lite sjuk som ni ser, på julaftonskvällen. Förkyld och ont i halsen.. inte kul!!


Blixten gör honom visst lite bekymrad.

Vi fick god mat hos farmor och min älskade efterrätt. Nu vet jag inte vad den heter, det är något med vit choklad och hallon. Jag bara äter och är glad.

På tal om sjukdom och sådär.. hur gör man när barn blir förkylda? Kan de andas genom munnen eller ska man köpa nässpray eller något? Leon har ju inte varit sjuk en endaste gång än, peppar peppar, och hoppas jag kan hålla honom från sjukdom hela livet. Jag har varit förkyld en gång och det var för ett par månader sedan och då blev han inte sjuk.

Kommentarer
Postat av: Linda

Vi har koksaltlösningsspray. Plus nässug. De bygger ju upp sitt immunförsvar när de e sjuka och små så på så sätt är det bra men inte kul om de e sjuka jämt :-)

2011-12-26 @ 14:04:08
Postat av: linda henriksson

Vi kör oxå med kok/saltlösning .. renar näsan jätte bra. Nu har ju tyra varit riktigt sjuk en gång, och är snorig till o från. Då e dropparna jättebra. :) annars ska man låta dom vara. Zuppar ska helst inte ges när de är under 6 månader, om de inte har väldigt hög feber Då.

2011-12-26 @ 16:14:36
Postat av: Emma

Vi brukar använda nezerils näsdroppar, de fungerar jätte bra. Man märker att det blir bättre direkt! Och koksaltlösning är oxå bra för det kan man använda hur mycket som helst! Och som svar på din fråga om de andas genom munnen, det gör dom! :) Alvedon mot feber använder vi!

Vi brukar oxå höja upp spjällsängen vid huvudet så de ligger lite högre med huvudet!



Detta funkar bra för oss! :)

//Emma

2011-12-26 @ 19:59:59
Postat av: Nea

Har inte alla ett lager med vit färg hemma? För mig är det ett måste haha!



Och ang förkylning så använder vi också koksaltslösning från renässans, det finns speciella dosförpackningar som är bra till bebisar som bvc tipsade oss om. Dom ges precis innan de ska äta (eftersom de måste andas genom näsan då och lösningen kan verka). De rensar jätte bra och är helt naturliga så de kan ges om barnen bara är lite snoriga i största allmänhet.

2011-12-27 @ 10:56:18
URL: http://frokennea.blogg.se/
Postat av: Nea

Kan tillägga att dropparna är billiga, kostar ca 45 kr för 20 st.

2011-12-27 @ 10:58:05
URL: http://frokennea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Till Toppen