försäkra sig eller ej?

publicerat i Vardagsliv
Är du försäkrad? Varför/varför inte?

Mamma betalade min försäkring på Trygg Hansa tills för några månader sedan. Jag hade inte råd att fortsätta så jag är oförsäkrad.

Känns viktigare att försäkra vårat kommande barn än mig själv, om jag måste välja.

Tycker på ett sätt att det är skamligt att suga ur pengar ur folk. Vi betalar skatt varje jäkla månad, ska inte de pengarna, om till något, gå till sjukvård? Varför ska man då betala ännu mer pengar? Jag är inte så himla påläst om vad som händer om man inte är försäkrad och en olycka händer och man måste vistas på sjukhus osv... men jag tycker ändå att det borde ingå i den svenska fria sjukvården.

Nu till något helt annat då. Ska berätta om min lugna dag här hemma.

Nu när vädret är mycket svalare så klarar jag mig galant ute med hundarna. Det är inte lika påfrestande att gå upp för alla trappor till lägenheten som jag förut klagade så mycket på.

Jag har sett på 2 filmer. Först Flicka 2, och sen My sisters keeper. Grät till båda. My sisters keeper är ju en aning djupare som handlar om en tjej som dör i cancer, medans Flicka 2 handlar om en svart mustang, en häst. Kom på nu i skrivande stund att jag såg på Drag me to hell också.

En väldigt givande dag helt enkelt! Jag var ju faktiskt på långpromenad i Oxelbergen, parken, med hundarna. Det var mycket uppskattat. De gillar verkligen att gå längre promenader. Kan tänka mig att de har lika långtråkigt här hemma instängda i lägenheten som jag. Eller vad vet jag... de vet väl inte bättre.

Kommentarer
Postat av: Linda G

Vi var också skeptiska till försäkring först. Chansen att något händer är väl kanske inte jättestor. Vi resonerade iaf som så att vi tog den lägsta gränsen till att börja med. Även om barnets försäkring är viktigare så är ju vi som föräldrar, att vi har råd och tillgångar till att rehabilitera oss själva om något skulle hända minst lika viktigt. Barnet behöver ju sina flräldrar hela o friska :) Kan va värt de där pengarna i månaden om man inte har möjlighet eller lust att punga ut 50-100000 om något mot förmodan skulle hända...:)

2011-08-09 @ 22:36:00
Postat av: Daniella

Men när är det man behöver betala så mycket för sjukvård?

2011-08-09 @ 23:00:55
Postat av: Linda G

Vi tog en kombinerad liv och olycksfallsförsäkring och det var faktiskt förvånansvärt mkt som den täckte. den täckte även om ja skulle få större komplikationer o måste opereras u vid förlossningen osv. Olycksfall där det krävs operationer, livförsäkringen täcker ju om man mot förmodans kulle avlida o vad som händer då med tillgångar o ersättningar osv. Sen är det mkt det inte täcker också, många undantag. Har inte papprena här. Men det va alla möjliga olika sorters sjukdomar, om man skulle åka på stroke o behöver OP eller rehab osv. ja va som sagt också skeptisk men nu känns det rätt tryggt. Även att vi har sparpengar o ja lätt skulle spendera de om Patrick skulle skadas i nån bilolycka eller nåt. Så är det ju värt de 120 kr i mån. om det kan täckas av försäkringsbolaget istället :)

2011-08-10 @ 07:55:27
Postat av: daniella

Alltså är det när man behöver opereras som det kostar massor pengar? Varför säger de då att man har fri sjukvård i sverige?

2011-08-10 @ 09:22:57
URL: http://daniellagoretti.blogg.se/
Postat av: Linda G

du får ju betala bara du ska till vårdcentralen på läkarbesök eller till sköterska, likaså tandläkare o allt sånt. Om du ramlar o slår ut alla tänder tex så betalar ju inte folktandvården det :) Men ja tyckte trygghansa va bra. Vi ska ta barnförsäkringen där också. Gå in o kolla o läs va de täcker osv :) Kan va värt att kolla upp!

2011-08-10 @ 10:37:20
Postat av: Daniella

Vad är det då som är gratis inom sjukvård?

2011-08-10 @ 11:28:52
Postat av: Daniella

Om man måste opereras tex vid skallfraktur eller bruten näsa så får man ju det "gratis" även om man inte är försäkrad. Man får ju betala för läkarbesök men det måste man ju oavsett

2011-08-10 @ 11:43:19
Postat av: Linda G

Skattepengar osv. styr ju landsting o kommuner o det betalar man ju till när man jobbar även om man inte behöver betala för att gipsa en arm. Det är allt runtikring sen som kostar, återbesök, rehab osv. Läs om du vill: http://www.trygghansa.se/privat/forsakringar/person/tryggvuxen/pages/default.aspx. Vi tyckte det va värt det :) täcker bla. Nedsatt funktionsförmåga, Händelseförsäkring, Rehabilitering och hjälpmedel,förstahjälpersättning

Sjukhusvistelse

Krisförsäkring

Livförsäkring. Man kan få utbetalade ersättninga för sjukhusvistelse, rehab/psykolog efter traumaupplevelser eller om man skulle skada sig så pass att man inte kan fortsätta arbeta. osv :)

2011-08-10 @ 12:12:13
Postat av: Anonym

Sjukvården kostar i princip alltid. Blev inlagd akut förra året, man får betala för undersökning på akuten och per natt man är inlagd, undersökningar medan man är inlagd är gratis, likaså röntgen mm. Men tänk på att man får frikort efter 900, då är det gratis i ett år framåt:) jag var iaf glad för Länsförsäkringar då, dom är skitbra, ersätter allt.

2011-08-11 @ 01:29:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Till Toppen